Dzīvot vai eksistēt?

Reitings 1540
Reģ: 16.09.2014
Ko, jūsuprāt, nozīmē dzīvot nevis eksistēt? Kas ir galvenā atšķirība starp eksistenci un brīvību, dzīves baudīšanu?
24.04.2015 14:48 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
Dziivot noziimee just buut harmonijaa ar sevi un apkaartejiem cilveekiem. Galvenais ir milestiiba, tuvi draugi, gimene...Nauda ir svariiga diemzeel, bet nu lai varetu ari dzivot...neesam jau alu laikmetaa vairs. :D

ar naudu ir taa ka liela dala to bagaato nav laimigi jo viniem vel vairaak naudas vajag un nekad nebus pietiekami. varbut iesaakumaa pacelos ,nopirks jaunas masiinas,gucci sominas, velak tas aju bus parak ikdieniski un nebus tas prieks vairs.

eksisteesana jau vairaak ir taada faaze kad nejuti neko, tu esi dzivs, bet skiet tevi neievero. Cilveks darzenis.
24.04.2015 15:21 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Protams, dzīvot spēj ne tikai bagātie, to dara arī vidējais slānis.. par nabagajiem gan šaubos. Nedzīvojam jau būrī, ar termosu pa parkiem visu dzīvi nenostaigāsi. Cik tad ilgi puķes parkos ošņāsi vai bibliotēkā grāmatas lasīsi? Ceļojums, mašīna u.t.t. ir ekstra, tā nav pamatvajadzība, bez tā cilvēks varētu iztikt.. bet vai mūsdienās nebūtu normāli kaut reizi redzēt to citu pasauli?
Bet nu jā, vajadzētu laikam no sākuma definēt, kas tad ir pamatvajadzības un kādas tās ir. Savādāk katram jau tā izpratne sava.
24.04.2015 15:32 |

Reitings 935
Reģ: 20.02.2015
Cik no jums vispār zin, ko nozīmē dzīvot trūkumā?
Ja nezinat, tad nesakiet, ka naudai nav nozīme.
24.04.2015 15:35 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
ir buts abaas situaacijas kad naudas ir pietiekami un kad naudas gandriz nav. Zinu ka klustu nenormali kaskiiga brizos kad nauda ir , bet teret vinu tikpat kaa nedrikst jo rekinus /iri jaamaksaa...tad ir kaa ir. Un kad nauda ir tad aiziet visaados meslos. :D
24.04.2015 15:39 |

Reitings 112
Reģ: 12.08.2012
Nauda, nauda un velreiz visam atsléga ir NAUDA! Tá ir dzívé noteicosá, pati svarígáká lieta,kas var bút.Nauda rada iespéjas un dod iespéju izdzívot to dzívi , kádu sniedz nauda. Tas,ka cilvéki ,saka naudai nav laimes un nauda nedara laimígu , ir tie cilvéki , kuriem tás nav un ir ká aizbildinájums. Mums ir vieníga dzive , kas dota, káda jéga , to nodzívot , neko skaistu neredzot?Neizjútot , to skaisto dzívi, skaistás lietas un cilvékus. Bez naudas Tu par savu komunálo dzivokli diemzel tálák neko nespéj saredzet un tas ir loti skumji. :-(;-):-)
24.04.2015 15:41 |

Reitings 1540
Kāpēc tu uzreiz domā, ka neviena nezina? Es esmu dzīvojusi trūkumā. Man bija maz vai nebija rotaļlietu, tādēļ zīmēju papīra lelles, dzīvojām vienistabas dzīvoklī, kur ilgu laiku nebija pieslēgta gāze, elektrība, šajā dzīvoklī bija tikai viena vienvietīga, pussabrukusi gulta, kurā gulēju ar savu māsu un brāli. Bieži vien nebija, ko ēst. Es zagu ābolus, lai paēstu, citreiz gāju pie tantes ciemos, lai paēstu cepumus un tēju. Bet es nebiju nelaimīga, es priecājos par savu bērnību, draudzējos ar pagalma bērniem, mācījos lasīt un rēķināt, man nebija par ko sūdzēties.
24.04.2015 15:45 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
juus buutu laimiigas, ja jums buutu daudz naudas, bet nebuutu gimenes, draugi? ja maajaas juus gaidiitu tikai kakjis. es nebuutu.
24.04.2015 15:46 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Ja nezinat, tad nesakiet, ka naudai nav nozīme.

Atkarīgs, kas kuram trūkums. Es esmu bijusi tādā trūkumā, ka ēst tik tiešām nav ko. Un nevis dienu vai trīs, bet vairākus mēnešus ēsts tika reizi dienā un arī tad tikai pats mazumiņš, nezinot, vai rīt vēl ko dabūsi vai nē.

Nauda? Nauda vajadzīga tikai tik, lai pietiktu jumtam virs galvas, siltumam, drēbēm, ēdienam. Tās ir tās pamatvajadzības. Ja vari nopelnīt arī teātrim un ceļojumam, ļoti labi. Bet tā nav pamatvajadzība, bet gan cilvēka paša izvēle. Pa lielai daļai arī sabiedrības uzspiesta. Tas ir kā - neiet uz teātri vai kino? Kā nekad neēd ārpus mājas? Kā nepērk dārgas drēbes un mašīnas?
Varbūt tam cilvēkam tas viss šķiet lieks, bet viņš pērk, jo viņu citādi grauzīs apkārtējie.
24.04.2015 15:47 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Bet es nebiju nelaimīga, es priecājos par savu bērnību, draudzējos ar pagalma bērniem, mācījos lasīt un rēķināt, man nebija par ko sūdzēties.

Tu biji bērns. Nevajadzētu salīdzināt bērnu un pieaugušu cilvēku. Bērnam pamatvajadzības ir tālu no pieaugušā pamatvajadzībām. Lai gan.. varbūt tavi vecāki arī bija apmierināti ar šādu dzīvi?
24.04.2015 15:47 |

Reitings 112
stiprais_dzimums - veel jo vairak ja tev ir nauda , daudz naudas ,tici man tev draugu bus vel vairak neka ,tam kam naudas nav vispar ;-) gimene,to var nodibinat loti atri , kapec cilvékam , kuram ir nauda , daudz pieméram, vins to ir nopelníjis, tatad es uzskatu gudrs cilveks , mulkis jau nevar bút, kapéc lai tádam nebútu draugu vai gimene?|-)
24.04.2015 15:49 |

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Es domāju, ka dzīvošanai un eksistēšanai nav nekāda sakara ar naudu.
Eksistē tie,kuriem dvēselē tukšums.
24.04.2015 15:50 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Kāpēc tu uzreiz domā, ka neviena nezina? Es esmu dzīvojusi trūkumā. Man bija maz vai nebija rotaļlietu, tādēļ zīmēju papīra lelles, dzīvojām vienistabas dzīvoklī, kur ilgu laiku nebija pieslēgta gāze, elektrība, šajā dzīvoklī bija tikai viena vienvietīga, pussabrukusi gulta, kurā gulēju ar savu māsu un brāli. Bieži vien nebija, ko ēst. Es zagu ābolus, lai paēstu, citreiz gāju pie tantes ciemos, lai paēstu cepumus un tēju. Bet es nebiju nelaimīga, es priecājos par savu bērnību, draudzējos ar pagalma bērniem, mācījos lasīt un rēķināt, man nebija par ko sūdzēties.

Šaubos, ka tavi vecāki priecājās par čivinošiem putniņiem un smaržojošām rozītēm, zinot, ka mājās ir 3 bērni, kuriem nav ko iedot paēst.
24.04.2015 15:50 |

Reitings 7408
Bērnam pamatvajadzības ir tālu no pieaugušā pamatvajadzībām.

Ko bērnam no pieaugušā pamatvajadzībām nevajag?
Ēdienu?
Pajumti?
Siltumu?
Apģērbu?

Ko no tā nevajag? Jebšu Tavuprāt pamatvajadzībās ietilpst arī internets, MK soma un personīgais aut ar vidējo tirgus vērtību kā minimums 10 000€ apmērā?
24.04.2015 15:53 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
ja tev ir nauda , daudz naudas ,tici man tev draugu bus vel vairak neka ,tam kam naudas nav vispar

diez vai tos cilveekus var saukt par draugiem.
Bet nu skaidrs, vienmeer jau zaale zaljaaka tur kur neesam mees. es varu nosaukt vismaz 3 piemerus, kur cilvekam ir daudz naudas, bet daudz nelaimiigaaks par dazhu labu, kuram taas nav

Reitings 8189
Reģ: 02.02.2010
Tur jau ir tā dzīves mācība priecāties par tiem putniņiem un rozēm, kaut arī makā tukšums. Katram jau viennozīmīgi tas nav pa spēkam. Bet cilvēkam vajag iziet ārpus tā.
Labi palīdz tāda meditācija. Kad esi izsalcis tad sēdi mierīgi un koncentrējies uz elpu , nevis to ka gribas ēst. Tas ir labs treniņš.

Reitings 1540
Tu biji bērns. Nevajadzētu salīdzināt bērnu un pieaugušu cilvēku. Bērnam pamatvajadzības ir tālu no pieaugušā pamatvajadzībām.
Manas pamatvajadzības nav stipri mainījušās. Uzskatu, ka naudu vajag tik, cik, lai nodrošinātu dzīvesvietu, ēdienu un kaut kādu izklaidi vai izglītošanos. Tas, kas atšķir eksistenci no dzīvošanas, manuprāt, nav mērāms naudas daudzumā.
Lai gan.. varbūt tavi vecāki arī bija apmierināti ar šādu dzīvi?
Mani vecāki ir pavisam citādi cilvēki ar pavisam citiem uzskatiem, pieredzēm nekā man. Viņi ir izteikti materiālisti. Iespējams, arī tāpēc, ka piedzīvoja to trūkumu pieaugušā vecumā, kā jau tu minēji..

Reitings 112
Alexxa - MK soma , fuj man no vinám ir alergija, pirms pus Ríga sáka ar tám staigát, zuda tás vertíba manás acís, ka katram otrajam pretimnácejam tá ir. Tad nu gan vértíba :D
24.04.2015 15:54 |

Reitings 112
stiprais_dzimums man dzivee nekas neparleicinas , ka nabags ir laimígáks par bagátnieku , tam nabagam vnk nav ambiciju un velmju , ka vien dzívot trulu dzívi (t):-/8-):-)
24.04.2015 15:56 |

Reitings 332
Reģ: 07.04.2015
ko var muldēt pastalniekam vajag tikai putras bļodu un gultas vietu un viss :-P

Kā jau te viena teica pa darbu laukos, ka strādniekiem jau nav izdevumu jo dzīvoklis 5 eiro un ūdens no avota :-D Vai tad pastalnieks var gribēt izlietni un slapjo tualetes podu dzīvoklī :-D

visādi solāriji u.c ir izšķerdība, kas pastalniekiem nepiedienās
24.04.2015 15:57 |

Reitings 7408
lauraleila, man pašai nav nevienas šī zīmola somas. Vienkārši nav. Viena bija, kas patika un viss. Bet šeit diskusijās bieži manāmi izteikumi ar domu "Ja Tu nevari atļauties vismaz kādu MK somu, Tu esi bomzis".
24.04.2015 15:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits