Rīgas Satiksmes līgumssods.

Reitings 14
Reģ: 07.03.2015
Braucu bez biļetes un aptureja kontrole ar pašvaldības policiju.
Lai gan teicu, ka pašvaldības policijai nav tiesību izpaust manus datus, kontrole, tie tomēr to izdarīja.
Kontrole sagatavojo līgumsodu, bet to kategoriski atteicos parakstīt, uz ko man atbildēja paraksti vai nē tā pat sods jāmaksā.

Runa nav par sodu bet par principu. Vai tiešām, pat ad a nepiekrītu ka izpauž manus datus un neparakstu līgumsodu, man tik un tā tiks piemērots sods?

Vai kāda var ieteikt ar ko konsulēties vai kur gūt kkaut kādu atbildi šajā jautājumā? JO cik saprotu protokols(līgmssods) skaitītos spēkā esošs ja to būt sastādījusi amatpersona (policija) bet to sastādīja kontrolieris, kas nu gan nav nekāda amatpersona.

Paldies :)
23.04.2015 16:59 |

Reitings 2394
Reģ: 04.10.2013
23.04.2015 18:41 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Manuprat, tas sods tev bus speka, tik atmr piebildi,ka atteicies parrakstit. Noteikti ej un raksti iesniegumu,paskaidrojot kapec neparakstiji. Vajadzetu uzlikt mazaku.
23.04.2015 18:43 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
Meičas, likumā ir izmaiņas. RS kontrolieri vairs nav uzskatāmi par trešajām personām un, ja RPP darbiniekam ir rīkojums tajā dienā strādāt ar kontrolieri, viņiem ir tiesības izpaust jūsu datus RS kontrolierim. :/ Tā nu tas tagad ir, izmaiņas kādus mēnešus 2 atpakaļ apstiprināja, ja nav slinkums var meklēt.
23.04.2015 19:43 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
viņiem ir tiesības izpaust jūsu datus RS kontrolierim
Nepiekritīšu teiktajam, ir noteikti priekšnosacījumi, kuriem jāiestājas, lai to varētu veikt.
23.04.2015 22:28 |

Reitings 503
Reģ: 30.10.2014
Paspīdēji, ja?! :D loģiski, ir jābūt pamatojumam, braukšana bez biļetes IR pamatojums.
23.04.2015 23:27 |

Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
Nu bet kā tad RS var izrakstīt tev sodu par tavu pārkāpumu, ja viņiem nav tavu datu? Vienkārši vairākas reizes cosmo izskanējušais: es saku, ka jūs nevarat mani aiztikt un Eju prom! policijas klātbūtnē īsti nenostrādās...Es domāju, ka RS ar policiju viss sakrārtots un likumiski atrunāts.
23.04.2015 23:38 |

Reitings 5497
Reģ: 31.01.2013
Pēc likuma viņi rīkosjās neapreizi. Pēc likuma Tu savus pasi vai ID karti pat NEDRĪKSTI! dot nevienam. Izņemot policiju. Policija savukārt arī rīkojās pretlikumīgi nodot pasi tālāk. Bet ko tu šai gadījumā vari darīt, nezinu.
23.04.2015 23:43 |

Autorizēts lietotājs10 gadiPatīkModerators
Reitings 10575
Reģ: 29.01.2009
Likumiski atrunāts un sakārtots mūsu valstī ir gandrīz viss.. IT KĀ!! Es teikšu kā dziesmā "Bet dzīvē viss ir savādāk"..
23.04.2015 23:45 |

Reitings 1069
Reģ: 13.11.2012
Nu ja bija laiks, varēji nedot dokumentu, aizbrauktu uz policiju noskaidrot identitāti, diez vai kontrolieri līdzi brauktu. Ja brauktu, tad arī paspētu iedomāties kameru ieslegt. :-D
Es sabiedriskajā nemaksāju un "zakjus" atbalstu. Vienīgais, samaksā to sodu, vienkārši next time esi uzmanīga, savadāk nebūs izdevīgi:-D
23.04.2015 23:53 |

Reitings 7408
Reģ: 06.05.2013
Gribu vērst jūsu uzmanību uz ko tādu, ko šķiet te neviens neatceras. Rīgas Satiksme ir Rīgas pašvaldības sabiedrība ar ierobežotu atbildību. Šī uzņēmuma darbinieku pilnvaras regulē pašvaldība. Līdz ar to, šiem kontrolieriem ir likumisks pamats gan zaķus aizturēt, gan sodīt. Tāpēc arī kontrolieris traktējams, kā amatpersona. Ja tur bija klāt policija, tātad, par Tavu pārkāpumu un to, ka faktiski esi vainīga, policija bija informēta. Ir tikai normāli, ka viņi Tavus datus nodeva amatpersonai, kura ir tiesīga Tevi sodīt. Tā nav gluži Narvesena pārdevēja, kurai nav pilnvaru.
Drīzāk jājautā, kā tas būtu, ja policists aizturētu zagli, sastādītu pārkāpuma protokolu, bet tiesā to nevarētu sniegt, jo tiesnesis jau nav policists? Tā tiešām ir analoga situācija.

Kareivīgajam zaķim varu teikt tikai vienu - te vienīgais sakarīgais ieteikums bija iet skaidroties un lūgt mazāku sodu. Pie kam bravūru iesaku atstāt mājās, ja tiešām gribās mazāku to sodu.

Tas, ka protokolu neparakstīja, neko nemaina. Dzērājšoferi sāks neparakstīt, viņiem arī sodus atlaidīs? Pašvaldības izrakstītos administratīvos sodus var piemērot arī bez paraksta. Tas, ka protokols nav parakstīts, dod vien iespēju to apstrīdēt vai padiskutēt par sodu. Tas to neatceļ.

Kurš vainīgs šajā situācijā? Viennozīmīgi autore. Nevis kontrolieris vai policists, kuri darīja savu darbu. Pie kam, izdarīja visu pareizi.

Godīgi sakot, esmu šokā - tā vietā, lai atbildētu par savu stulbumu, cilvēks uz jebko.
Tiesības atceras un vēl piedomā neesošas klāt, bet pienākumi un atbildība lai paliek citiem.

Aizmirsi e-talonu, pērc biļeti - tās var iegādāties pie vadītāja. Šādu opciju neviens te pat neminēja. Nav tik daudz naudas, nekāp iekšā, ej kājām.

Bet nu - bezkaunīgi pārkāpt noteikumus un tad vēl ārdīties par to, ka pieķēra un sodīja? Drīkst, es autorei salauzīšu degunu? Tikai vienu reizi? Par pirmo reizi taču nesoda!
24.04.2015 00:14 |

10 gadi
Reitings 2746
Alexa, skaisti jau uzrakstiji, protams, bet es uzskatu, ka ja jau bezkaunii tiek celtas biletes, tad tik pat bezkaunigi var braukt bez tam.
Ta vieta lai butu saprotosas jus barstaties cik nekaunigi braukt bez biletes - latvietim labakais ediens otrs latvietis, tas gan :D
PAr bravurigumu piekritu, nevajag lekties un telot varonus. Tapat ari kontrolieri loti biezi uzvedas neadekvati.
24.04.2015 09:29 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Fuj, man vēmiens nāk no zaķu aizstāvjiem. Tas ir tik lauciski neievērot likumus un necienīt pārējos pasažierus, kuri maksā par savām biļetēm, bet atklāti kačāt savas "tiesības". Rekur ārā tik silts jau tagad, ja negrib maksāt par biļetēm - jābrauc ar velosipēdu vai jāiet kājām! Man ir kauns to cilvēku vietā. Vienkārši iztēlojos, cik pazemojoši ir visa autobusa priekšā teikt - ai man nav biļete, bet man po*uj, jo jums nav nemaz tiesību mani sēdināt ārā utml. Pēctam vēl braukt kaut kur rakstīt iesniegumus, kaut ko skaidrot utt. Un kritizēt mūsu sabiedriskos - cik jau var? Vakar pavadīju draudzeni uz pieturu un tieši nobrīnījos, cik moderni mums ir autobusi/trolejbusi. Tas, ka tie nav tīri vai smaržīgi, atvainojiet, jau nu ir mūsu tautiešu vaina, nevis RS. Visus apmazgāt, sasmaržināt un tīrās drēbēs saģērbt jau nu nav RS pienākums ;)

Fuj fuj un vēlreiz fuj! Tā tev arī vajag saņemt to sodu! Un tāpat aŗī besame. Kauna traips mūsu sabiedrībai.
24.04.2015 09:50 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Ja aizmirsi maku mājās, tad ej ar kājām, tik vienkārši, nevienam neinteresē tavas problēmas. Un sods ir pilnīgi adekvāts.Ko Tu vēl čīksti?
24.04.2015 09:52 |

10 gadi
Reitings 2746
Es pa zaki nebraukaju vispar, tas taa, bet saprotu tos , kuri to dara un atbalstu pat :D
24.04.2015 09:52 |

Reitings 2425
Autore,aizej parsudzi to sodu, uzraksti ka bij un viss, saki, ka nav naudas,lai uzliek mazaku.
Man nesen bij tiesi tada pati situacija, tik es iekekseju taja paraksta kko. Vel jau vari nemaksat to sodu, bet tad tu nevatesi nopirkt tos etalonus ar atlaidem ( studentu utt).

KAUNA TRAIPS!!!!!!!
24.04.2015 09:54 |

10 gadi
Reitings 2746
Ja, es iesaku parsudzet, jo autore man liekas adekvata , jebkura gadijuma ne 100procentigs zakis.
Mana situacija bija lidziga, bet ne tada pati- mana situacija kontrole rikojas cuciski, tapec ari gaju parsudzet, bet detalas neiesiligsu.
Jauku dienu, damas. Esiet cilvecigakas un protieties atskirt cilvekus, neesiet kontrolieri :D
24.04.2015 09:58 |

10 gadi
Reitings 2746
Protietioes atskirt tadus

no tadiem

:-D:-D:-D:-D:-D
24.04.2015 10:01 |

Reitings 5346
Zaķis ir cilvēks, kurš vnk uzskata, ka viņam ir lielākas privilēģijas nekā citiem, bet, diemžēl, nav gan. Un sodu izrakstīja pareizu, nav biļetes, nav maka, ko naudu samaksāt - sods lielāks. Loģiska kolerācija.
24.04.2015 10:05 |

Reitings 2425
besame, zini kur ir problēma? Tu mēģini vainot kontroli, kas "rīkojās cūciski". Cūsiski kādēļ? Tādēļ, ka tev nebija biļetes? Tad nu gan, tā noteikti ir kontroles vaina un sods vispār būtu jāpiemēro viņiem, nevis tev, bezbiļetniekam.

Pie mums vispār vajag kā Londonas autobusos. Iekāpšana tikai pa priekšējām durvīm, kur autobusa vadītāja priekšā nopīkstini e-talonu, vai maksā. Citu variantu nav.
24.04.2015 10:08 |

Reitings 5346
Neviens neliedz braukt ar personīgo auto/taksi vai iet ar kājām. Vienkāršāk ir vainot ļauno kontroli, ka esmu tāda aizmārša, ka aizmirstu maku mājās. Ibio. :D
24.04.2015 10:11 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits