meita

Reitings 1
Reģ: 07.04.2015
Tatad labvakar. Man ir 32 gadi un man ir 13gadus veca meita. Bet vinja ir loti nekaartiiga un bezruupiiga vienmeer kad noperku kadu jaunu dreebi prieksh vinjas nakamajaa dienaa taa jaunaa dreebe jau svaidiisies istabas stuurii. Es ar vinu regulari esmu par to runaajusi un loti biezi vinjai saki Lai vinja neaizmirst sakartot savas drebes. Bet vina tikai saka labi labi bet tik un ta nekas nemainaas. Vinja vienmeer tikai chiikst ka vinjai nav ko vilkt, bet man liekas ka prieksh 13gadiem vinai ir pietiekami daudz dreebju , bet vinai vienmeer ir par maz, bet kaut ko jaunu es vinai nopeerku kaut ko jaunu, bet vina to nenoveertee un vel vinai ir arii sava kabatas nauda un ari pa to vina var kaut sev nopirkt. Tatad ko es gribu no jums? Gribu lai jus man iesakat ko darit talak varbut kaut kaa savadak aprunaties ar meitu vai varbut vienkarsi ja vina nemainas kadu laiku neko vinai nepirkt. Tatad ko jus daritu ja jums butu shada meita.. Paldies jau ieprieks. Un ari atvainojos ka bez garumzimem jo diemzē telefonam nav garumzimju :(
07.04.2015 01:25 |

Reitings 138
Reģ: 08.02.2015
Tu neaudzini savu meitu un noteikti nepievērs viņai pietiekami uzmanības, tā vietā nopērc kādu drēbi.
Sāc audzināt, runāt ar savu meitu. To vajadzēja jau bērnībā darīt, mana piecus gadus vecā meita pat saprot ko var un ko nē.
07.04.2015 16:36 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
Piekrītu par to, ka var trūkt uzmanības un tikpat ļoti par to, ka šeit trūkst informācijas, lai vispār ko jēdzīgu uzrakstītu.

Vai pērc kopā ar meitu, vai iepērcies humpalās, vai meitai ir skapis, plaukti, netīrās veļas grozs vai pat divi, sava istaba.. Jo savā istabā, lai dara ko grib - tā tomēr ir viņas privātā telpa. Ja grib dzīvot haosā un cūcībā, lai dzīvo, ar laiku pati sapratīs, ka tā nevar. Un būt nekārtībā ar izmētātām drēbēm ir kas cits kā būt netīrībā ar piekaltušiem traukiem, izbārstītu miskasti un sapuvušām zeķēm.. (t)
07.04.2015 16:56 |

Reitings 109
Reģ: 20.02.2015
Man jau pēc autores teiktā liekas , ka meitene vienkārši ir nevīžīga, bet katram no mums ir savi mīnusi. Varbūt ar laiku tā nevīžība pazudīs. Daudzas te minēja, ka varbūt māte nepērk pietiekami daudz drēbes, bet man pēc visa šī teiktā liekas, ka drēbes viņai ir pietiekami un viņa vienkārši nenovērtē to visu. Varbūt tā ir nepareiza audzināšana vai kaut kas tāds, bet arī ļoti daudzi tīņi šajā vecumā ir ļoti spītīgi un viņiem katru nedēļu vajag jaunas lupatas tikai tāpēc, lai kļūtu "stilīgāks", jo mūsdienu bērni par cilvēku pārsvarā spriež pēc viņa apģērba un tas kuram biežāk nopērk jaunas lupatas, un tie arī skaitās tie mūsdienu krutie un stilīgie.
07.04.2015 17:10 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
Es droši vien nemaz neielaistu tādu situāciju. Bet nu ko es varu teikt, nav man bērnu, un nezinu kādi man tie būs
Hmm. Droši vien.
1kart atstātu tikai nedēļai drēbes - t.i. vienas bikses un vienus svārkus, un 7 gab maicinas, vienu džemperi un vienu jaku + virsdrēbes /apakšveļu. Pārējo noglabātu kkur. Nu,un tā uz kādu pus gadu.
2kart Nedēļas beigās lai pati mazgā un gludina drēbes.
3kart jaunu neko nepirktu.

JO ir jāmācās ciena pret lietām. No gaisa nekas nekrīt.

+++
07.04.2015 17:13 |

Reitings 279
Reģ: 04.01.2015
13 gados izmētātas drēbes norāda uz to,ka bērns nav ticis pietiekami stingri audzināts,un ja vēl esi minējusi,ka meita esot bezrūpīga,vaina viss ticamāk ir audzināšānā, parādi to,ka tev nav naudas nopirkt jaunu,un lai novalka to kas ir,nevis šito grib,šito nevilks utt.
13 gados ir grūti izmanīt cilvēku,jo tur jau sākas pārejas vecums un pārējās lietas, varbūt pašai apniks dzīvot nekārtībā
08.04.2015 01:09 |

Reitings 120
Reģ: 25.07.2011
Atvainojos , bet tu 32 gadu vecumā prasi padomu meitas audzināšanā ? Te tak parsvarā meitenes ir knapi kurām 20 ..kādu padomu tad gribi dzirdēt . . 8-)
08.04.2015 01:30 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Tu pati neesi nekad pieljaavusi iespeeju, ka tu vareetu no saveejaa izskjrties?
Es gan taa neteiktu!Zinu vairaakas sievietes,kuraam ir paari 30 !:-P
08.04.2015 01:33 |

Reitings 176
Reģ: 03.03.2015
Miss Dior Man gan šķiet, ka reizēm ir vērts ieklausīties pat, varbūt, sešgadīga bērna domā. No kurienes tādi stereotipi par vecumu...? :)
08.04.2015 01:47 |

Reitings 16208
Atvainojos , bet tu 32 gadu vecumā prasi padomu meitas audzināšanā
Es atvainojos par kluudu nokopeejot!Gribeeju atbildeet uz so!
East-piekriitu tavaam domaam.Biezi pat savaa vecumaa,ieklausos jaunaas sievietees!
08.04.2015 02:13 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Miss Dior, manuprāt tieši te varētu atrasties vienas no visvērtīgākajām atbildēm tieši jaunā vecuma dēļ. 20 gadīgas meitenes vēl nav aizmirsušas kāds ir 13 gadnieka vecums. No 45 gadīgam sievietēm vienīgais ko nāktos dzirdēt "meita ir izlaista" un tādā garā, bet ne vienmēr tā ir patiesā problēma. Nav izslēgts variants ka pati mamma ir pārāk nervoza un piekasīga vai vēl kaut kas cits.
Un 32 gadi ir jauna sieviete nevis tante.
08.04.2015 02:22 |

Reitings 1304
Reģ: 29.01.2009
13 gadi, tas skaitas pubertates laiks. Manuprat, tas sajutas gruti vardos aprakstit, ko izjuti pubertates laika. Cenrsos atcereties kadas domas bija man 13 gados, interesanti censties atskatities. Biezi vien lietas tika daritas tikai par spiti, kaut ari dazkart situacijas laika saprot, ka gluzi taisniba un korekti nav, no sava viedokla neatkapsies. Tads nedaudz ietiepibas, dumpinieka laiks. Saja dzives posma lielu lomu sak ienemt draugi, vienaudzi, vinu viedoklis ir looti svarigs. un dazkart ir neerti no vecakiem. Liekas, ka esi jau pieaudzi, liels un zini labak visu. Ir katram dzives/vecuma posmam savas ipatnibas, iezimes, aktualitates. Jaizdzivo sis vecums.

No psihologijas lekcijas atceros pasniedzejas teikto;
par ko tas leicina. ja tava iekseja pasaule nav savesta kartiba , tad cilveks labi jutisies tiesi sakartota vide, telpa. Ja iekseji esi sakartots, lidzsvarots, nekas neuztrauc, nav raizes, , tad labi jutisies ari ne tik sakartota vide/telpa, maza bardacina.

Megini meita, un situacija saskatit pozitivo, manuprat pusaudzu vecuma nav tik traki tas,
ir citas mammas ar ko apspriesties, kam berni saja vecuma.
Un noteikti ieteiktu ari palasit profesionalu literturu, kautko no pedagogijas, berna attistiba. Zinu labu gramatu, bet nosaukums izkritis no galvas. ja atceresos ierakstisu.

Ka skaties uz so. Varbut lauj, lai vinas istaba ir vinas valstiba , vinas privata telpa, kura vina noteiceja.
Varbut ieliec kadu pito grozu, kura vina liek drebes uz kopsanu,
piemeram kautko sadu, meiteniga stila, kas varetu patikt

un kadu stativu, vai kreslu tam paredzetu, kur novietot vel gerbjamas drebes. Jo ne visiem cilvekiem patik jau vilktu apgerbu ievietot atpakal skapi pie svaiga apgerba.
Vai kadas ierices, trikus, kas palidz organizet istabu.

Varbut var ari palidzet tada lieta, paludz meitai uzrakstit velmju sarakstit, kas vinai nepieciesams pilnai laimei. (nez, varbut vari pat minet cik punktos ieklauties). Un tad sarakst tiek novietots, un pirkumi kopeji tiek izsvitroti, ko no ta var svetkos davinat, vai informet radinus. Tas saraks ir ka uzskaites materials, redzams ka un cik iet uz prieksu. Nav nemaz tik viegli sarakstit tadu sarakstu . Nav noeikts kada termina viss jaizpilda. Pec gadiem abas varesiet kopa parskatit un atcereties so laiku.

Un ja parruna nopietnas temas ar meitu, izvelies tam piemertotu bridi, balss tembru, un lai nav ta, ka tu skaties uz vinu no augsas. Lai ir pozitiva atmosfera, kad vina nav aiznemta ar citam lietam, ka sms raktisana, vai interneta kadas nodarbes. Uzaicini noskatities kadu filmu, un reklamas pauzes ko apried, vai ta visparigi aprunajot kadu temu. Medz vel patrapities filmas par sadam pusaudzu temam.

Veiksmigi jums abam :)
08.04.2015 03:52 |

Reitings 16208
ja tava iekseja pasaule nav savesta kartiba , tad cilveks labi jutisies tiesi sakartota vide, telpa. Ja iekseji esi sakartots, lidzsvarots, nekas neuztrauc, nav raizes, , tad labi jutisies ari ne tik sakartota vide/telpa, maza bardacina.
Es piedomaaju pie sii-kaut kur laikam ir taisniiba-tie nekaartiigie cilveeki nav tik "nervozi" varbuut?
Man vienmeer ir loti patikusi tie kaartiigie,dziivee esmu noveerojusi,ka tie kaartiigie ,organizeetie cilveeki ir arii loti organizeeti savaa darbaa uttVarbuut reizeem ir gruuti straadaat ar siem cilveekiem,jo visam ir jaabuut loti preciizi utt,bet liideri vini ir perfekti.
Es skatos,ka muusu 13 gadiigaa meiteniite tomeer loti speeciigi mainaas kaartiibas zinaa uz labo pusi- priecaajos.
Mans viirs vienmeer saka,ka sajaa dziives posmaa beerniem ir jaadod miers-neko nevajag uzspiest utt.Varbuut tas ir vislabaakais cels-laut izaugt liidz tam,ko iisti pasi grib.
09.04.2015 17:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits