s vienkārši runāju no tā ko es esmu zinu un esmu redzējusi. Piemēram, mana radiniece dzīvo ārpus Rīgas, tā kā klasesbiedri par viņu neko daudz nezin. Mācās AVĢ. Bija interesants moments, kad brīvdienās viesojos viņas mājās. Pa cik viņai no rītiem ļoti agri sanāk celties un ļoti arī patīk gulēt, tad viņa uz skolu vispār nepucējās un neaizraujas ar nekādām ārišķībām (to es zināju jau iepriekš). Kad šī atbrauca no skolas es viņai prasu - pa kuru laiku jau pārģērbties paspēji, iesim ar suni staigāt? Viņai mugurā bija drēbes, kuras iepriekšējā vakarā bija uzvilkusi priekš pastaigas ar suni. (pabalējušas, izstaipītas treniņbikses un ne visai jauns džemperis, kuram caurumiņi maziņi pie piedurknēm)
Šī atbild, ne tak, es tāda skolā biju, no rīta nevarēju atrast džinsenes, beigās uzvilku to pašu ko vakar.
Es viņai prasu - tas Rīgā tā normāli, klasesbiedri nelūr ar baltu aci? Viņa saka, aij, man tikai viena normāla klasesbiedrene ir, viņa mani zin, pārējie ja kaut ko prasa, tad saku, ka man nabadzīgi vecāki un kas ir ar to jāstaigā.
Tas nekas, ka tagad 12.klase un uz skolu braukā ar diezgan ekskluzīvu auto, vēljoprojām ar ne visai glamūrīgo ģērbšanās stilu un nabadzīgajiem vecākiem.
Šo palagu uzrakstīju, jo vairākkārt dzīvē esmu piefiksējusi, ka tie bagātie visbiežāk ģērbjas vistizlāk. Pofig, ka viņiem daudz naudas un var nopirkt jebkuru lupatu.
Man pat paralēlklasē gāja viens džeks, kurš staigāja ar džinsiem, kuri pa īsu, ar nodilušiem galiem kaut viņam mājās bija tāds skapis kā dažiem raidījumā "welcome to my crib". Protams, vēlāk paaugās un sāka izmantot savas naudas priekšrocības.
Vēlreiz gribēju tikai uzsvērt, ka neesmu redzējusi nekādu smiešanos par apģērbu vai nedraudzēšanos tāpēc, ka tu nāc 2 dienas ar vieniem un tiem pašiem džinsiem uz skolu.
Es nesaku, ka tā nav, bet man laikam ir palaimējies, jo savādāk man būtu starpbrīži jāpavada strīdoties un aizstāvot tos, kuri atnākuši otro dienu ar vienām un tajām pašām drēbēm.
Un, neliekuļošu - man arī bija svarīgi labi izskatīties, bet vienus un tos pašus legingus gan nereti atļāvos uzvilkt divas dienas pēc kārtas.