nesen uzsāku skriet, nezinu vai ievēroju visas iesildīšanās pareizi, laikam jau ne, jau 3šo dienu sāp apakštilba kauls, abām kājām, pat ejot uznāk tādas sāpes kā ar cirvi cirstu, vai tas varētu būt no pēkšņas slodzes ?
Un vēl - ja skrien pa asfaltu - arī tas var izraisīt sāpes, jo nepieradušas kājas it kā visu laiku atsitas pret to cieto virsmu. Es arī pa asfaltu nevaru skriet principā, uzreiz sāpes klāt. Lai gan esmu rūdīta sportiste.
Nu ja tik traki, tad vai nu jāsak tiešam ļoti ļoti pamāzam, ne pa asfaltu, piemērotiem apaviem un pareizu atsildīšanos vai arī tomēr jāizvēlas cits sporta veids, kas tik ļoti netraumē kāju.
es te salasījos par Lielā liela kaula stresa sindromu, ka tāds gadās netrenētiem cilvekiem pie pēkšņas slodzes un reizem esot vajadzīga par ķirurģiska iejaukšanās...
Ferre, liela kaula stresa sindroms. Tas var but ari treneriem cilvēkiem. Ja šis ir iemesls tad vienīgais ko Tu šobrīd vari darīt ir atpūsties un neskriet līdz sāpes pariet.
Liela kaula stresa sindromu angliski sauc par shin splints, palasi interneta tā pazīmes un ko darīt šo sāpju gadījuma.
Kad sāku skriet man arī bija tie shin splints, sāpēja jo sāku skriet ar nepareiziem apaviem pa asfaltu. Biju pieradusi uz skrejceliņa skriet. Nomainīju apavus un viss ok.