attieksme pret personālu

Reitings 62
Reģ: 31.03.2015
nesen biju izveidojis tēmu, kuru izdzēsa, bet nu sāksim no gala,jo daudzām bija ko teikt:

Es jau mēnesi strādāju kafejnīcā. Ievēroju vienu lietu, pateicu arī dažām kolēģēm, un viņas man piekrita. Runa par to, ka 99% kaitinošo klientu ir sievietes. Vienreiz man trāpījās vecis, kurš rupji lamājās uz krūzi, bet pārējie tupie un kaitinošie klienti kā man tā kolēģiem ir sievietes. Piemēram, izvirza tev 1000 prasības kā taisīt viņas kafiju, kādās proporcijās un temperatūrās ko liet, tad pagaršo un prasa atliet un pieliet un atliet un pieliet ko citu, citas paprasa ''kafiju'' un tad dirš virsū, ka esi uztaisījis ar parasto pienu un tev jau nu gan vajadzēja zināt, ka viņa grib ar citu, lai gan viņa neko neteica, tad ir citas kas regulāri lien rindai priekšā un viņām uzdirst uz tiem citiem cilvēkiem un vēl man dirš virsū kad es viņas pasūtu uz rindas galu, tad vēl ir tādas kuras uz cenām neskatās vispār un tad sāk dirsties ar mani un man jāskraida apkārt ar to nahuj viņas sūdu, jāmeklē viņai cenas un jāpierāda ka nē mēs nemēģinām viņu piekrāpt bļe, tad vēl ir duras kuras prasa ''kuras kūkas ir piemērotas bērniem?'' nu kā bļe šokolādes kūka var būt ne/piemērotāka bērniem kā karameļu kūka, un kad viņas man prasa ar ko ir kekss un es pasaku ka ar mellenēm viņas man atbild ''nē, es gribu zināt kāda viņam ir garša'' KĀ JŪS MAN VISAS BESĪJAT BĻE, JŪS NESPĒJAT SAPRAST PAT VIENKĀRŠĀKĀS LIETAS DZĪVĒ, KĀ JŪS VISPĀR VARAT IZDZĪVOT PASAULĒ JA PAT TIKAI NOPIRKT KAFIJU JUMS SAGĀDĀ TĀDAS GRŪTĪBAS EJIET VIENKĀRŠI NAHUJ, JUMS NAV NEKĀDU MANIERU UN NEVIENS VECIS NAV TIK RUPJŠ PRET PERSONĀLU KĀ LIELĀKĀ DAĻA NO JUMS

Es domāju, ka tā ir tāpēc, ka vīrietim ir daudz svarīgu lietu, un kafija ir tikai dzēriens, tādēļ viņi tā nepišas, bet sievietēm dzīves ir tik tukšas, ka kafija tur ieņem bez maz vai centrālo vietu, tāpēc viņas arī ir tik apsēstas
03.04.2015 18:59 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
nu, man liekas, ka vīriešiem vienkārsi nav pieņemts lamāties un kasīties... viņiem ir tā -n u labi nav laba kafija, nekas... galvenais, ka kofeīns iekšā ir un viss būs labi :D

Man draudzene stāstija arī gadījumu.. .viņai ir vecrīgā spa salons feins un pie viņas atnāca 2 ārzemnieki gados- pārītis. Abi bija uz masāžām, tad iznāk ārā vīrietis viss ok, sēž dzer tēju. Pēc brītiņa iznāk sieva un saka administratorei, ka viņa atsakās maksāt utt, jo esot bijusi temperatūra par aukstu telpā. Administratore pasauc masieri, izrādās bija uz augstāko temperatūru (ap 32 grādi un tā, ka masiere pat svīdusi strādājot, jo bija ļoti karsts). Šī ne par ko nepiekrīt,saka, ka bija jābūt vēl siltāk un ka grib pasaukt vadību. Atnāk mana draudzene un saka viņai, ka bija jāpasaka masierei, kad viņai jautāja pašā sākumā vai viss patīk utt, jo viņa teica, ka viss ok. Šī saka- nu tajā brīdī es tikai gribēju masāžu un tikai pēctam sapratu, ka man nepatīk. Tai pašā laikā vīrs visu laiku esot viņu bakstījis un prasījis, kas viņai uznācis, jo bija taču ļoti labi utt, beigās izstrīdējās, samaksāja, bet pa ceļam ārā sieva pateikusi vīram, ka vienkārsi negribēja maksāt.. :D Un to dzirdēja administratore :)
03.04.2015 20:30 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
ir slikti viesmili gan viriesi, gan sievietes. Viss ir gan attieksmee, gan ari kaa produkts pagatavots. Kafijotajs jau te drusku parspilee.
03.04.2015 20:33 |

Reitings 1274
Reģ: 23.09.2012
Rupeklītis :P
Es uzskatu, ka te nav runa par sievietēm, bet gan par cilvēkiem..ir tādas cilvēku sugas, kas piesienās, kā arī, ir tādi karmiski indivīdi kuriem gribās piesieties...
03.04.2015 20:35 |

Reitings 28
Reģ: 16.07.2014
Es Tev piekrītu par sievietēm, nav riebīgāku radījumu uz šīs pasaules! :-D

Vīrieši nepivērš uzmanību tādiem sīkumiem! viņi vairāk paklusēs, nevis ies un taisīs traci dēļ kafijas.
03.04.2015 20:39 |

Reitings 62
Es uzskatu, ka te nav runa par sievietēm, bet gan par cilvēkiem..

Bet kādā sakarā tu to uzskati? Esi ar klientiem strādājusi? Man ir reāla pieredze un manas kolēģes man piekrīt. Tavi uzskati te ir pilnīgi nevietā.

kā arī, ir tādi karmiski indivīdi kuriem gribās piesieties

kā jau entās reizes rakstīju, es taisu kafijas un ar klientiem nekomunicēju, to dara kasieres. noteikti viņas pilnīgi visas ir tie tavi karmiskie indivīdi.

nu, man liekas, ka vīriešiem vienkārsi nav pieņemts lamāties un kasīties... viņiem ir tā -n u labi nav laba kafija, nekas... galvenais, ka kofeīns iekšā ir un viss būs labi

Nu tā nu nav, jo citreiz arī vīrieši pieklājīgi palūdz uztaisīt citu kafiju, jo ir kāda problēma, bet ne tā kā sievietes, ka sīkuma dēļ uzsprāgst un taisa scēnas. Tāpat viņi nekad nelien rindām priekšā un nenāk ar nenormālākajām prasībām, kā sievietes - to viņa nevar ēst, iesakiet kaut ko citu, ā bet to arī nē, tas negaršo, nē un tas arī negaršo, fui nē, to ēdienu arī negribu blablablabla Besī tādas, kas nav izaugušas no 5 gadnieču vecuma.
03.04.2015 20:42 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
Bet kādā sakarā tu to uzskati? Esi ar klientiem strādājusi?
Hmm, es esmu, un - nepatīkami klienti ir gan vīriešu, gan sieviešu vidū.
Iespējams, ka sieviešu vidū ir vairāk tādu, kas "novērtē", ar ko čakarēties un ar ko nē, un par "upuriem" izvēlas tos, no kuriem negaida pretestību.
03.04.2015 20:59 |

Reitings 37
Reģ: 27.02.2015
Diemžēl jāatzīst, ka Tev ir taisnība. Sievietes ir emocionāli nestabilākas. Un cik nav dzirdēts, ka paceļ balsi, sāk kliegt īsti ne pa tēmu - neaudzinātas un rupjas. Fuj.;-)
03.04.2015 21:01 |

10 gadi
Reitings 2563
Reģ: 29.01.2009
Un cik nav dzirdēts, ka paceļ balsi, sāk kliegt īsti ne pa tēmu - neaudzinātas un rupjas. Fuj.

Tās, dažas šausmas, kas blandās ap origo rajonu vispār ir fenomens, nu protams, kafiju viņas nepērk, bet fakts, ka viņas eksistē vien man uzdzen zoseni
03.04.2015 21:08 |

Reitings 64
Reģ: 08.03.2015
Vai, dažreiz tiešām novērojami pircēji, kas šķiet nudien dīvaiņi un no kuriem paliek netīkama pēcsajūta. It kā dažiem cilvēkiem būtu likstas personiskajā dzīvē un tas tiek izlikts pret ikvienu, kur tik vien var. Tādi klienti ir visur. Vienīgais, ja ir par kaut ko jāmaksā, tad kaut kā atļaujas kopumā vairāk. Citādi - tāda vienkārši ir dzīve, tā nu tas ir. Darbs ar cilvēkiem vienmēr ietver šādu aspektu. Nesen ārsta uzgaidāmajā biju lieciniece, kā sieviete taisīja scēnu, ka ilgi jāgaida un beigās aizskrēja neapmieināta. Nu, ir ilgi, ir, bet scēna jau to neatrisinās, un visi tak gaida. Tā, ka ne tikai kafejnīcās tā notiek.

Sievietes varbūt tiešām vairāk taisa scēnas. Bet arī vīrieši sastrādā šmuces, tikai citās lietās. Kafejnīcās varbūt arī kungi liekas galantāki, jā, bet kopumā katram dzumumsm savi stiķi. Un vīrieši reizēm pēc sevis atstāj vēl nekulturālākas paliekas, par kurām īpaši negribas runāt publiski. Pieklājīgākais, ja vīriešiem kaut kur kaut kas jāgaida, pēc tam gadās zemē atrast alus pudeles, pat neaizvāktas, kaut miskaste turpat. Bet tas tiešām ir pieklājīgākais no pieredzētā darbā ar klientiem.
03.04.2015 21:09 |

10 gadi
Reitings 44027
Reģ: 11.02.2015
Tā ir kaut kāda iedzimta vai ieaudzināta tupība vai iedomas, ka jūs esat princeses un sabiedrība - jūsu kalpi, kam jāizpilda vismazākā iegriba?

Tak esi vecis un vismaz vienreiz sadūšojies pats to paprasīt kādai no tām mamzelēm, nevis tikai mācēt menedžeri uzsūtīt :D :D Bļā, nu tāds ņuņņa, raud sieviešu forumā un mistiski VISAM sieviešu dzimumam tādu rīcību piedēvē, kaut šeit jau vairākas meitenes par sevi atklāti pateica, ka tādas scēnas nerīko. Es ar mūžā neesmu par kaut ko kafūzī/bārā/restorānā sūdzējusies. Ā, vienreiz saskābušu alu teicām, lai nomaina, jo tas toč bija saskābis un nedzerams :D

LOL, ko tu te ceri izcīnīt? Tas darbs značit nav domāts tev, maini! Ne jau cilvēku attieksmi izdosies mainīt - it sevišķi kaut kur anonīmi pīkstot nevis tam cilvēkam konkrēti sejā pasakot! :D

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Tas tapēc, ka dusmīgi un agresīvi ir tie cilvēki, kuriem nav kontroles, īpaši pašiem pār savu dzīvi. Un mūsdienu sabiedrībā, diemžēl, daļai sieviešu joprojām nav kontroles pār sevi un savu dzīvi. Turpina ticēt un reproducēt visādus stulbus stereotipus par "sievietes lomu", "kādai jābūt sievietei"utt un pašas sevi ierobežo. Taisnība, ir tak vieglāk uzvelt visu atbildību par savu laimi un garastāvokli uz vīrieti, laika apstākļiem, kofeīna daudzumu kafijā utt, bet tā tas kašķīgums rodas...

Reitings 62
Atceros vakar bija gadījums, kad es eju, man pretī nāk kolēģis un stāv kliente. Kolēģim abas rokas pilnas ar paplātēm un traukiem, bet kliente prasa, lai viņš padod no zemes kaut kādu sūdu viņai. Viņš tā arī pateica, ka atvainojiet rokas taču pilnas un aizgāja. Es viņai to sūdu padevu, jo biju jau tur pat peinācis, un viņa man tik dirsa, cik tas otrs čalis ir rupjš un neaudzināts :D
03.04.2015 21:11 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Gan es, gan daudzas citas draudzenes un kursa biedrenes studiju laikā esam strādājušas dažāda veida darbos, kur ir jāstrādā ar klientiem. Teju visas saka, ka - nekad vairs :D Man ilgi bija vienalga, atnāca, papukstēja un aizgāja, bet beigās, kad jau zināju, ka iešu prom, atklāju sevī spēju pieklājīgi un nevainīgi visus stulbos jautājumus un izdarības pagriezt pret klientu tā, ka klients pats nokaunējās un aizgāja bez pretenzijām :D
Tiešām novēroju, ka ir cilvēki (kāds brīnums - pārsvarā sievietes), kas kaut kur jau ienāk ar domu, ka tik pakasīties, piemēram, iet pēc kafijas, bet pārdevējam/baristam/vienalga kam sāk brukt virsū, jo pa ceļam iekāpis peļķē un zeķītes slapjas, kas tagad spiež veselo saprātu un empātijas spēju.
Laikam esmu pilnīgi vienaldzīga pret pasauli, jo nekad ne par ko neesmu cēlusi traci, ievelku elpu, pasaku nu nekas un turpinu mierīgi dzīvot. Nezinu, kam jānotiek, lai tas mani satracinātu.
03.04.2015 21:13 |

Reitings 62
Teju visas saka, ka - nekad vairs

Bet redzi, dažuprāt, jūs visas tāpat kā es un desmiti manu kolēģu un simti cilvēku citās kompānijās visi esam ņuņņas, jo personālam ir klienta priekšā jārāpo ceļos un jālaiza dirsa, bet ja negrib, tad rupji jānolamā :D Tas nu gan viņuprāt būtu labs serviss - regulāri publiski strīdēties ar klientiem :D
03.04.2015 21:18 |

Reitings 62
Atceros vēl vienu sievieti. Marta sākumā vēl pārdevām siltu zupu, viņa prasa, vai var pagaršot pirms pirkšanas. Katli tur pat klientu pusē. Es saku, lai paņem karoti un zupas šķīvi un drusku pagaršo, aizmirstu par viņu un turpinu taisīt kafijas, jo visu laiku cilvēki tāpat prasa vai var pagaršot. Pēc 5 min paskatos pār plecu, šī joprojām rij to zupu, ielējusi kafijas tasē, bet es tak nevaru bļaut pār visu kafejnīcu, ne? Un rinda man gara. Paiet vēl 5min, skatos atpakaļ, šī rij jau otru zupu. Izmetu viņu no turienes ārā, pēc kādas stundas viņa ar tādu pašu otru atpakaļ, bet viss personāls uz viņām jau blenza, tad atlika tikai pēc 2h tupas grozīšanās apkārt tukšām rokām aizvākties.

Iepriekšējā vietā, kur ļoti īsi strādāju, bija sieviete tā ap 40, pričenes, salakoti nagi, drēbes normālas, bet visi apsargi viņu zināja, jo viņa vienmēr rija vistu spārniņus pa kluso un nekad nemaksāja. Un pohuj cik reizes viņai lika aizvākties no veikala, vienmēr vilkās atpakaļ.

Ja atcerēšos vēl, ierakstīšu.
03.04.2015 21:34 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Kafijniek, kur tas Tavs iestādījums ir? Rīga? Centrs vai mikrorajons? Jo man liekas, cilvēki atļaujas tā lekties tikai rajončikos.
03.04.2015 21:36 |

Reitings 1414
Reģ: 20.05.2014
samaara, ja liekas smagi sasitas, kaķšķīgi cilvēki ir visur, tiem nav noteikta rajona vai reģiona. autoram ir problēmas ar galvu, jo visa dzīve viena bēdu ieleja vien viņam ir... un visur vainīgas sievietes...

palasot kā dažas lietotājs izsakās, šķiet, ka redakcija atkal guļ...
03.04.2015 21:39 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Kaarteejaa trollja teema. :-/
03.04.2015 21:40 |

Reitings 423
Reģ: 04.05.2011
Iepriekšējā vietā, kur ļoti īsi strādāju, bija sieviete tā ap 40, pričenes, salakoti nagi, drēbes normālas, bet visi apsargi viņu zināja, jo viņa vienmēr rija vistu spārniņus pa kluso un nekad nemaksāja. Un pohuj cik reizes viņai lika aizvākties no veikala, vienmēr vilkās atpakaļ.

:-D:-D Paldies par smieku devu ;-)

Piekrītu, ka darbs apkalpošanā nav kuram katram, un klienti spēj būt drausmīgi. Daudzi ar dzīvi neapmierināti cilvēki nezina, kur izgāzt savu žulti, tad nu ierauga kādu, kas hierarhijā zemāks un nedrīkst runāt pretī, un izgāž savas dusmas tam.
03.04.2015 21:40 |

Reitings 62
Kafijniek, kur tas Tavs iestādījums ir? Rīga? Centrs vai mikrorajons? Jo man liekas, cilvēki atļaujas tā lekties tikai rajončikos.

centrā, centrā

autoram ir problēmas ar galvu, jo visa dzīve viena bēdu ieleja vien viņam ir... un visur vainīgas sievietes...

kāda dzīve? es te rakstu par savu darba vietu un sīkāk par tupo klientu daļu, kuru sastāda gandrīz vai tikai sievietes. vai es te kolēģes savas nodirsu, kursabiedrenes, vēl kādu? turpini fantazēt
03.04.2015 21:45 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits