Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

bezpēks

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Sveiki! Jautājums tām, kurām ikdienā liela slodze - kur jūs ņemat enerģiju?
Pēdējā laikā esmu galīgi bez spēka, bez enerģijas, bez dzīvesprieka, arī viegli aizkaitināma. Domāju, ka, sākoties pavasarim, paliks labāk, bet nekā. Apnikusi jau sajūta, ka eksistēju, ne dzīvoju, bet spēka dzīvei nav, vakaros bieži knapi vakariņas paēdu, traukus pat nav vēlmes mazgāt.
Kafiju dzeru daudz, bet pietiekama efekta nav, ar enerģijas dzērieniem tāpat, tik īslaicīgu uzlabojumu dod, bet tos varu dzert tikai dienas laikā, vakaros vairs nē, tad nevaru labi gulēt.
Ko darīt, lai kļūtu dzīvespriecīgāka un enerģiskāka?
22.03.2015 21:33 |

Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Nesen atklāju savu enerģijas atgūšanas aktivitāti - peldēšanu.
Cenšos maksimāli bieži vai nu pirms darba agri no rītiem vai pēc darba doties uz peldēšanu - nopeldu +/- stundu un jūtos lieliski. Jo īpaši, ja to darbu pirms darba - jūtos daudz možāka, kā parasti, neskatoties uz to, ka esmu pussešos cēlusies, lai paspētu uz agro rīta peldi, kamēr vēl nav sastrēgumi uz ielām un baseinā (l)
22.03.2015 21:36 |

Reitings 1330
Reģ: 29.10.2014
ir dienas kad jūtos apmēram tāpat.. vienīgais ko seit varu ieteikt - atpūsties. protams nezinu cik tev brīvdienas, un cik garas darba dienas, taču es parasti pēc trakas darba nedēļas aizeju kautkur ar draudzenēm, vai vienkārši daru kautko ko man patīk darīt. un protams izguļos.
22.03.2015 21:39 |

Reitings 39
Reģ: 04.01.2015
Stress ir mans otrais vārds... (t)

Tieši par šo visu domāju. Darba daudz, nav spēka dzīvot, bet tajā pašā laikā šķiet, ka raujos bez ilgtermiņa rezultātiem. Enerģijai cenšos:

1) ēst vairāk (no stresa zūd ēstgriba)
2) vingrot, skriet, jo tas dod enerģijas lādiņu un vismaz man uzlabo arī garastāvokli
3) atrast brīdi, lai vienkārši laiskotos. Šodien gulēju uz dīvāna, klausījos mūziku un skatījos griestos kādu stundu. Vienīgā daudz maz brīvā diena visā nedēļā.
22.03.2015 21:40 |

Reitings 664
Reģ: 31.03.2012
Svaigas sulas spiežu.
Burkāns, ābols, biete.
Variēju.
Ļoti labi tonizē.
22.03.2015 21:40 |

Reitings 2290
Papildus fiziskās aktivitātes atkrīt, laika nav, es jau tāpat uz darbu ceļos 5.30. Visi draugi parasti piektdienās iet izklaidēties, bet es piektdienās varu domāt tikai par ko kā ātrāk tikt gultā. Sestdienās un svētdienās parasti atgūstos, bet jau šovakar ar šausmām domāju par to, cik nākamā nedēļa atkal būs traka.
22.03.2015 21:57 |

Reitings 74
Reģ: 29.01.2009
Hmm, apmēram pazīstu tādas sajūtas.
Domāju, ka jārisina cēlonis nevis sekas. Citādi ilgtermiņā beigsies ar izdegšanas sindromu.
Man bija paaugstināta stresa stāvoklis diendienā apmēram pusotru gadu. Tagad viss it kā ir normalizējies, taču sekas palikušas, esmu palikusi izklaidīga, grūti fokusēties uz lietām, kas nesaista (piemēram, jāizlasa garš terminoloģisks teksts utml.) Pirms tam tādu problēmu nebija.
Tas ir darbs, kas izsūc vai arī vairāku lietu apvienojums?
22.03.2015 22:07 |

Reitings 680
Reģ: 16.07.2013
pirmkārt, jāuztaisa analīzes. man bezspēks bija no zema kortizola un nepietiekama D vitamīna.
Tagad pārgāja, jo sāku ievērot diētu, kura ir ļoti veselīga un katru dienu ēdu visas ēdienu grupas noteiktos, veselīgos daudzumos. Man tieši tas palīdzēja, jo nepaspēju neko sākt darīt priekš enerģijas palielināšanas un diēta jau deva rezultātus.
Jādzer vitamīni, dažādas dabīgās sulas, nedzer kafiju, jo patiesībā ilgtermiņā tas atņem enerģiju. aizstāj to un dzer stipru ingvera tēju - tas gan dos enerģiju.

vai vari aprakstīt kas tev ir par slodzi?
22.03.2015 22:21 |

Reitings 2290
Tas ir darbs, kas izsūc vai arī vairāku lietu apvienojums?
pamatā darbs. Psiholoģiski grūti izturēt to, ka brauc virsū par lietām, kurām neesmu vainīga un prasa strādāt vairāk kā vajag. Negribu iet prom, jo ceru, ka attieksme varbūt mainīsies. Jā, izklaidīgāka arī esmu kļuvusi, reizēm ir sajūta, ka smadzenes vairs neņem pretī informāciju.
22.03.2015 22:22 |

Reitings 2715
Reģ: 12.09.2012
Piekrītu, kanilgtermiņā kafija nogurdina sirdi un atņem enerģiju. Jālieto vitamīni, veselīgi jāēd, jādzer ūdens un jāuzturas katru dienu svaigā gaisā kādu ilgāku laiku. Ilgtermiņā- aut kas ikdienā jāmaina, tādos stresa apstākļos organisms var arī pārdegt. Un vēl ieteiktu asinsanalīzes uztaisīt- pārgurums ir arī viens no mazasinības simptomiem.
22.03.2015 22:26 |

Reitings 680
Darbs psiholoģiski sūdīgs, bet slodze parastās 40h nedēļā vai drusku vairāk?
22.03.2015 22:26 |

Reitings 2715
Atvainojos par drukas kļūdām!
22.03.2015 22:27 |

Reitings 680
Nikola, savulaik pati ļāvu sev darbā "kāpt uz galvas", līdzīgi cerēju, ka būs augļi tiem upuriem.
Bet nu i nafig, tagad strādāju labā uzņēmumā kur vadība ciena savus darbiniekus un ļooti nožēloju, ka tik nesaprātīgi centīga biju iepriekšējā darbā kur manā pēdējā darba dienā vēl atļāvās kā pašsaprotamu uztvert, ka man jāpaliek pēc oficiālā darba laika..
22.03.2015 22:29 |

Reitings 680
Un protams, ka bezkaunīgi zvanījās man pēc tam kad vairs neskaitījos tās firmas darbinieks.

Tagad saprotu, ka runātu par savu neapmierinātību un ja tas nedotu rezultātu - nekavējoties atlūgums. vairs neesmu ar mieru pieļaut necieņu pret sevi. Aizvainojums/netaisnības sajūta nav 100% aizmirsusies..
22.03.2015 22:31 |

Reitings 1245
Reģ: 10.12.2014
Es ar bezspēku cīnos apēdot, kādu kārumu vai vislabāk augļus. Ļoti palīdz arī ūdens, vismaz man.:-)
22.03.2015 22:40 |

Reitings 2290
Analīzes nesen taisīju, nezinu gan īsti uz ko pārbaudīja, bet neviens rādītājs slikts nebija.
40 h nedēļā oficiāli, faktiski drusku vairāk, kopā ar ceļu sanāk, ka no mājām esmu prom 12 stundas dienā. Veselīga ēšana atkrīt, jo citreiz ēdu tikai no rīta un vakarā, dienas laikā ēst iespējas ir diezgan ierobežotas, jo ne visu laiku sēžu ofisā.
22.03.2015 22:42 |

Reitings 39
Reģ: 04.01.2015
pamatā darbs. Psiholoģiski grūti izturēt to, ka brauc virsū par lietām, kurām neesmu vainīga un prasa strādāt vairāk kā vajag. Negribu iet prom, jo ceru, ka attieksme varbūt mainīsies. Jā, izklaidīgāka arī esmu kļuvusi, reizēm ir sajūta, ka smadzenes vairs neņem pretī informāciju.

Ļoti labi tevi saprotu! Tev daudz var palīdzēt arī attieksmes maiņa. Ja brauc virsū, laipni paskaidro, ka tu nebiji tā, kas veica to konkrēto darbu, bet tā kā zini kā vajag darīt pareizi, tad izlabosi radušos kļūdu. Centies neņemt tik ļoti pie sirds. Pamēģini runāt ar vadību, teikt, ka viņi demotivē darbiniekus, uzsverot tikai to slikto u.tml. Tās lietas ir labojamas :)
22.03.2015 22:46 |

Reitings 2715
Nikola, nu bez degvielas neviens auto nekur tālu neaizbrauks- ir jāēd regulāri, lai labi justos, īpaši stresa apstākļos.
22.03.2015 22:46 |

Reitings 335
Reģ: 26.01.2014
Katru rītu pieceļoties, iepriecinu sevi ar svaigi spiestu sulu un gardām brokastīm. Sekoju instagram profilā iedvesmojošiem profiliem. Mēģinu dienas laikā visādu iepriecināt arī savu mīļoto, piemēram, ar jaukām sms, kādu uzmundrinošu bildi aizsūtu, uz ko, protams, saņemu arī kaut ko pretī, kas iepriecina! Nu tādi galīgi mazi sīkumi, bet mazie sīkumi taču padara dzīvi priecīgāku! Ja dzīvotu Rīgā, bieži ietu uz tirgu un iepriecinātu sevi ar svaigiem auglīšiem, ar skaistajām ziedu buķetēm! Ak jā, ziedus pērku ik pa divām dienām un ielieku divās istabās - guļamistabā un viesistabā. :)
22.03.2015 22:55 |

Reitings 2290
Ja brauc virsū, laipni paskaidro, ka tu nebiji tā, kas veica to konkrēto darbu
nav jēgas strīdēties un meklēt taisnību, vienkārši ir tā, ka visu laiku ir labi kā dari un pēkšņi- bāc, vienreiz pasaka, ka nekā nejēdz. Vēl visādas problēmas, kuras jārisina, bet nav kam jautāt padomu.
daudz var palīdzēt arī attieksmes maiņa
jā, tieši to arī gribu- iegūt pohujistiskāku attiekmi pret visu.

Ja man stress, nevaru ieēst, bet, kā tieku mājās, mierīgos apstākļos, tā riju. :-(
22.03.2015 23:04 |

Reitings 40
Reģ: 27.11.2014
Man arī biezi vien uznāk tādas dienas, kad nekam nav spēka un jocigākais, ka nav jau arī nekādas nenormālās slodzes, lai tā nogurtu.
24.03.2015 00:00 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits