Bērna barošana publiskā vietā.. kāds ir jūsu viedoklis..?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Mūsdienās krūtis ir tik ļoti pārvērstas par seksuālu objektu, ka barošana ar krūti, kas ir dabīga un galvenais krūšu mērķis, tiek uzskatīta par kaut ko perversu un nosodāmu. Ko jūs par to domājat?
21.03.2015 13:45 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Ctn, nu tādas mātes ir unikālas bet visas nav tādas, iedomājies?! Es nekad neesmu saskārusies ar tādām un pati vienmēr uzmanos., lai es vai mani rati nevienam netraucē.

Marī, ja lasīji kārtīgi, tad es minēju, ka Pēc tādām ir jānopūšas, jāatgādina sev, ka tas ir viens indivīds.

Ja kāda var mierīgi apgalvot, ka citu cilvēku komforts viņai ir vienaldzīgs, tad, lai arī pacieš negācijas, kuras tās virzienā tiks veltītas. Ja radi kādam negatīvas sajūtas, tās kā bumerangs atnāks atpakaļ. Loģiski.
22.03.2015 10:24 |

Reitings 11429
Reģ: 02.07.2013
Es ar bērnu ejot uz veikaliem vai kur citur, uzvedos tāpat kā esot viena, tādā ziņā - ja es viena pati cilvēkam nemaisos pa kājām, rindā nelienu un arī ja man piedāvā iet pa priekšu, es neeju. Jo negribu citiem traucēt un nedomāju, ka visiem tagad jāmūk malā, jo es ar bērnu esmu. :D
22.03.2015 10:26 |

Reitings 8272
Cilveekss-tu laikam nezini,'kas ir zidainis. Ja berns ir izsalcis, nu tiec nu lidz tam majam,'kaut ari vinas ir netalu...piedzims tev berns, parunasim velreiz...
Ka jau mineju, pati censos barot izoletas vietas vai vietas, kur cilveki ta nestaiga, bet nu pilnigi normali,'ka mamina baro tur,'kur var pabarot, jo daudzi nomalakie solini varbut aiznemti, bet kaut vai ta pati partisanas telpa aiznemeta. Nesen pati piedzivoju situaciju,'kur viens vesels vecis iegaja invalidu tualete, kaut gan tupat var teikt biju ari es ar ratiem. Protams,'vinsh tur kartojas vismaz 20 min un man ar ratiem,'kad gribeju nokartoties, bija vinsjagaida..jaa varbut off topic, bet vnk gribeju pateikt, ka ne visi ir piepieklajigi pret jaunajam maminam un vispar... Lai gan parasti jau esmu sastapusies ar pozitivu attieksmi, jo vienmer par laipnibu pasakos un pasmaidu. Protams,'dazas maminas izturas dazreiz neciesami un to attaisno ar to, ka vinam ir berns. Ja, tas nav normali, bet tikpat daudz piemeru ir tadu, kur citi pret maminam ar mazuli izturas vnk nekaunigi. Bet nevajag sabiedribu balstit uz individiem. Es, piemeram, ari neesmu redzejusi nekur izkartus pupus.
22.03.2015 10:32 |

Reitings 2342
Es ar bērnu ejot uz veikaliem vai kur citur, uzvedos tāpat kā esot viena, tādā ziņā - ja es viena pati cilvēkam nemaisos pa kājām, rindā nelienu un arī ja man piedāvā iet pa priekšu, es neeju. Jo negribu citiem traucēt un nedomāju, ka visiem tagad jāmūk malā, jo es ar bērnu esmu.

Lielveikalos ir kases speciāli vecākiem ar bērniem līdz 3g, kas reizēm ir apvienotas ar kasi līdz 5 precēm. Redzi, te, kur jūs varētu bļaut, ka ielien pensionāre ar saviem trīsdesmit pirkumiem vai kāds jauns džeks ar kaudzi alus, ir miers un klusums. Visas klusi stāv un gaida. Bet, ja kāda palūdz piesegt krūti, tad bļauj tā, ka sienas dreb. :D

Es, reizēm, kad pāris preces uz rokas, eju šo kasi padzenāt. Apjautājos pensionārei, kā tad nu bija tādā vecumā dzemdēt, ja uz mani dīvaini skatās, tad izsaku kompimentu, ka grūtnieces vēderiņš nemaz nav redzams. Ja jauns džeks, tad piedāvājos palīdzēt preces saskaitīt. Ja pats nevar, palūdzu darbiniecei. :)
22.03.2015 10:33 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
tā jau tam vajadzētu būt, bet ir redzēti gadījumi, kad mammas šausminās, ka kafejnīcā jāmaksā par sulu bērnam, jo tas taču tikai bērns; jāatbrībo galdiņš kafūzì, jo māte ir ar bērnu, jāpalaiž rindā utt... un vēl tās, kas sabiedriskajā sēdina sīkos atsevišķĀ sēdeklī utt... tādu piemēru ir ļooooooti daudz :D nav tās mammas tik pūkainas arī. Proporcionāli ir tikpat daudz mammu-kretīnu kā bezbērnu cilvēku, kuri kaut ko nosoda.
22.03.2015 10:34 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nu re, sanāk, ka jāpiesedzas nevis, lai pliku krūti kāds neredzētu, bet tāpēc, lai neredzētu ēdošu zīdaini pie tās... Jo pliki pupi, kā var noprast pēc pēdējiem komentāriem, paši par sevi nevienu netraucē. Man personīgi zīdīšana nav nekāds mega intīms moments. Intīms moments man ir sex, nevis ēdienreize. Piesedzos tikai tik daudz, lai neredz plikumus un ikdienā arī nemēdzu izrādīt savus plikumus. Taču, kas attiecas uz mazuļa čāpstināšanu (mans gan nekad nav čāpstinājis, jo mute ir aizņemta tobrīd) un citām skaņām vai vai vēl kaut ko - tās jau ir jūsu problēmas, ka jūs tas kaitina vai traucē. Zīdīšana nav nekas pārdabisks, nenormāli intīms, pretdabisks vai kā savādāk kaut kāds neredzēts jaunums. Tas, ka lielai daļai sexualizācija ir traumējusi pasaules uztveri - ar to vajadzētu tikt galā jums pašām, nevis pieprasīt, lai zīdaiņi netiek zīdīti sabiedriskās vietās atgādinot jums, jaunās sievietes, ka krūtis un jūs pašas esat radītas ne tikai baudai, bet arī nastai, rūpēm un atbildībai.
22.03.2015 10:34 |

Reitings 8272
Meooooww-tagad jau es runaju pavisma mierigi. Nevajag manis rakstito parfrazet..
22.03.2015 10:35 |

Reitings 11429
Ctn, tagad man liekas, ka tev ku-kū,nevis man :D

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Es ar bērnu ejot uz veikaliem vai kur citur, uzvedos tāpat kā esot viena, tādā ziņā - ja es viena pati cilvēkam nemaisos pa kājām, rindā nelienu un arī ja man piedāvā iet pa priekšu, es neeju. Jo negribu citiem traucēt un nedomāju, ka visiem tagad jāmūk malā, jo es ar bērnu esmu.

Nu bet tas ir tikai loģiski ....

Reitings 2342
Marīī, pievērs uzmanību valodai un izteiksmei, ko te lieto jaukās māmiņas un bezbērnu fūrijas. Tas arī daudz izsaka.
22.03.2015 10:36 |

Reitings 11429
Wee, es to saku, lai citas izlasa un saprot, ka nejau visas mammas ir mātītes, princeses un traucētājas.
22.03.2015 10:37 |

Reitings 2342
Tas, ka lielai daļai sexualizācija ir traumējusi pasaules uztveri - ar to vajadzētu tikt galā jums pašām, nevis pieprasīt, lai zīdaiņi netiek zīdīti sabiedriskās vietās atgādinot jums, jaunās sievietes, ka krūtis un jūs pašas esat radītas ne tikai baudai, bet arī nastai, rūpēm un atbildībai

Mani nekas nav traumējis. Es vienkārši vēlos atgādināt, ka neesi dzīvnieks, bet mazliet augstāks līmenis par to.
22.03.2015 10:38 |

Reitings 2425
Ctn un tev kauns nav? Es no kauna zemē ielīstu, ja ietu "palīdzēt skaitīt produktus" vai pensionārei prasītu par grūtniecību :D es arī neesmu no klusētājiem bieži vien, bet šitas jau par traki :D pietiek atgādināt, ka šī ir āTrā kase. Pašai ir gadījies nemaz nepamanīt tās kases kur tikai ar kartēm, 5 preces utt, kad domas citā dimensijā, jo īpaši dienas beigās.
22.03.2015 10:38 |

Reitings 11429
Ctn, nu es takš redzu un lasu :D nu ir te dažām putni galvā, būrīts rokā. Nu a ko darīt? Cilvēki ir dažādi un katrs par sevi domā, ka es jau esmu superīga un visu daru pareizi. Vieglāk jāuztver pasauli ;)
22.03.2015 10:39 |

Reitings 82
Reģ: 15.02.2015
Sany man ir 2. Gadīgs dēliņš. Tākā man nekas nav jāgaida. Bet pieauguši cilvēki neēd pie pupa,kā zīdaiņi. Es domāju ka kafejnīca viena saktu barot ar kruti es nebūtu vienīga kurai traucētu
22.03.2015 10:40 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Marīī, es to saprotu... Nekad nav nācis prātā mainīt pamperus sab. Vietā. vai sēdēt ar brēcošu bērnu un nelikties ne zinis. Tās ir tikai manas problēmas un citus tās neskar.
22.03.2015 10:40 |

Reitings 2342
Meoww, man nav kauns, ja redzu, ka rindā stāv arī personas, kurām tā kase ir paredzēta, bet uz priekšu netiek. Ja sīkais sāks bļaut, stāvot parastajā rindā, nogurušajiem ļautiņiem tas kritīs uz nerviem. Tajā pašā laikā, uz sev atbilstošu kasi tikt nevarēs. Tas nav īsti normāli.
Ja kāds noliek mašīnu invalīdu vietā, un es eju garām, uzmetu aci logam, ja nav invalīda apliecības, tad arī pajautāju, vai nevaru kaut kā palīdzēt, ja jau īpašas vajadzības.
22.03.2015 10:42 |

Reitings 108
Reģ: 22.12.2014
Tas nav nosodāmi . Tas ir seksīgi. Čiči ir lieliski. Es personīgi uzbudinos kad redzu ,kad sieviete baro bērnu ar krūti.:-)
22.03.2015 10:43 |

Reitings 2425
Neon, lielākajai sabiedrības daļai arī barošana ar krūti liekas pietiekoši intīma, tad tas laikam tomēr ir kāds rādītājs? ;) ir cilvēki, kuriem sekss neliekas tik intīms, lai to darītu tikai bez liekām acīm, bet nav taču pienemts to darīt uz soliņa vai kafejnīcā ne tā? tas nav kaut kāds aizspiedums pret fizisku aktu kā tādu, bet par to, ka tas ir intīms process, kuram nebūtu jābūt publiskai apskatei pieejamam.
22.03.2015 10:44 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Meitenes, bet nu nav tā, ka tikai mātes sabiedrībā uzvedas nepiemēroti, bezkaunīgi, agresīvi un pompozi! Nu no katras sabiedrības grupas atradīsies n-tie indivīdi, kuri nemāk uzvesties. Par ko vispār ir runa?...

Pie tam, esmu pārliecināta, ka jūs pašas, liela daļa nebūdamas vēl mātes, noteikti kaut kādā sfērā lažojaties - vai nu pieredzes trūkuma dēļ, vai rakstura dēļ, vai noskaņojuma dēļ.
22.03.2015 10:44 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (3)