Tām, kuras reāli īrē, cik maksājiet uz rokas saimniekam? Un, cik pašus komunālos?
Man nepieciešams 2 vai 3 istabu dzīvoklis, bet, lai nav galīgs grausts.
ss.lv neesot īsti labākā vieta, kur meklēt? Bet, paziņām nekā izīrējama Rīgā nav.
Grāfiene - pagriez to savādāk. Aizņemies 40k EUR, nopērc dzīvokli. Es tur dzīvošu un došu Tev 2k gadā. Pa 20 gadiem pati tur ne kāju nespersi :) kā tagad liekas? Kaut kā škrobīgi tādu naudu iesaldēt bez labuma?
Man tieši pašā Liepājas centrā ir 150eur par īri. Kopā ar komunālajiem un elektrību sanāk pāri 300eur, vasarā protams mazāk, jo nav apkure. Bet dzīvoklis 3istabu un visas ļoti lielas istabas, virtuve arī liela. :)
Ziemas mēnesī par visu kopā - apm. 300eiro, max - 350.
Un vasarā apm. 200eiro.
Pats centrs, 3 istabas. Pirms gadiem 10 bija tāda iespēja, kā nopirkt īres tiesības uz 99gadiem saimnieka mājā, nezinu - vai tagad kas tāds ir. Tad nu izpaliek lielā īres maksa.
campanella, mēs skatījāmies plazā 22. stāvā! Bet nu tas bija 1000eur + komunālie :( Tās bija nedēļu ilgas debates apmēram jā vai nē, bet tomēr beigās tika nolemts, ka otrs Rīgas gals un apmēram uz pusi lētāka īre, bet labā dzīvoklī, būs gana laba alternatīva.
Man 140 īre, dzīvoklis 27 m2, bet ar ļoti labu remontu. Pagājušo mēnesi komunālie bija 80eur. Pagājušajā ziemā līdz 150. Šķiet, ka padaudz tik mazai platībai. :/ Sarkandaugava.
Man interesē jūsu pieredze. Sākot īri jāmaksā par pirmo un pēdējo mēnesi. Kad vācāmies iekšā tagadējā dzīvoklī sanāca mēneša vidus un saimnieks pirmā mēneša maksu sarēķināja proporcionāli mēneša atlikušās dienas par pirmo mēnesi, tā ka maksājuma diena sanāk 1mais datuma. Bija finansiāli protams uz sitiena labāk. Tā ir ierasta prakse vai mums bija veiksmīgs sākums? Vai parasti ja vācies iekšā mēneša vidū maksu maksā pilnu un maksājumi arī aiziet turpmāk mēneša vidū?
Nu varbūt labāk pirkt dzīvokli rīgā - proti īre ar izpirkuma tiesībām ir tīri laba iespēja, jo beigās jau dzīvoklis paliek tev un tu vari darīt ar īpašumu, ko vēlies.