Mani arī pamazām sāk interesēt šīs tēmas. Esmu izgājusi cauri dažādiem periodiem - gaļas neēšanas, piena produktu nelietošanas uzturā, kviešu miltu izslēgšana no uztura utml. Te būs dažas manas atziņas, varbūt kas liksies interesants un sasaistīsi to ar sevi. Varbūt ne gluži
- Gaļu kādu laiku nēedu pēc vienas grāmatas izlasīšanas par to kā gaļas produkts tiek sagatavots patērētājam un tā ceļš līdz veikala plauktam. Tik ļoti iespaidojos no grāmatas, ka kādu laiku gaļu ieēst nevarēju asociāciju dēļ. Gaļu atstāku ēst vairākus mēnešus vēlāk, taču cenšos piedomāt no kurienes tā nākusi utt. Ja ir iespēja, tad iepērku pa taisno no lauksaimniekiem.
- Tā kā es ar laktozi nepavisam nedraudzējos jau kopš bērnības (caureja un smaga vēdera piepūšanās ir standarts, dažreiz arī vemju), to uzturā cenšos lietot minimāli. Ja pati eju iepirkties, pērku bez laktozes sieru, mans mīļākais ir kokosriekstu piens no alternatīvā piedāvājuma, taču Latvijā tādu neesmu manījusi. Mandeļu piens bez pievienota cukura (alpro soya) ir baigi labs. Patīk arī viņu desertiņi ar šokolādes garsu.
- Ievēroju, ka periodos, kad ēdu daudz augļu un dārzeņu, vēdera izeja ir ļoti regulāra un viss tur notiek pareizi. Tikko kā sanāk pāris dienas padzīvot uz kaut kādām uzkodām un junk food, jūtu milzīgu atšķirību. Tas pats ar ūdeni. Tikko kā dzeru mazāk ūdens, tā WC lietas nav tik labas vairs :D :)
- kādu laiku no uztura biju izslēgusi visus produktus, kuru sastāvā bija kviešu milti. Arī to mans organisms pārstrādā ļooooti nelabprāt. Jau pēc 3-4 dienām mans vēders pirmo reizi pa ilgiem laikiem kļuva pilnīgi plakans (bez jebkādām diētām vai saistībām ar sportu), jutos daudz enerģiskāka, tik ļoti nenāca miegs dienas laikā. Tolaik padzīvojos UK un tur wheat free piedāvājumā ir gan makaroni, maize, mērces, nu principā viss ko var iedomāties... Latvijā izvēle ir ļoti maza + maksā nereāli dārgi.
Esmu domājusi par gaļas izslēgšanu no uztura, bet liekas sociāli nereāli. Šašliku pasēdēšanas, gatavošana mājās utt. Ja mans vīrietis būtu veģetārietis, mierīgi varētu pielāgoties, bet tā kā manējais ir traks uz gaļu, es kaut kā pavelkos līdzi. Tagad pirms vasaras gribu iziet pāris sulu kūres, pamēģināt kādas sajūtas utt :)