vienkārši vāks

Reitings 58
Reģ: 05.12.2014
Mani laikam noēdīs bez sāls.
bet taaaas nenormāli tracina.

Piemēram šodien iepērkoties Maxima parasti pērkos nedēļai. Aiz manis stāvēja vecenīte nu 70.g veca.
redz manu produktus.
V. Ak mans dievs cik daudz. Laikam sen neesi ēdusi. (Pa krieviski runāja.) pati noliek 2.vodkas pudeles, vīnu un 2 alus buņdžas.
Es vienkārši nespēju klusēt pagriezoz un pateicu
Jūs laikam esat dzērāja.

Otrs gadījums. Daugavpili
Runāju pa telefonu Latviski pienāca vecene nu +60.g veca.Runāja pa krieviski

V.jauno meitenīt runājiet pa telefonu krieviski
E. Atvainojos kas šī par valsti
V.Latvija
E.Un valsts valoda šeit ir Latviešu.
V. Cik tu rupja kauns. Pagriezās aizgāja

Kādu jums ir bijuši gadījumi?
14.03.2015 23:35 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Tu vispār saproti, ko Tu raksti? Vai arī uzraksti un uzreiz aizmirsti? Jēziņ. Lai Dievs Tev palīdz!
15.03.2015 12:07 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Lai Dievs palīdz tev un tavai ģimenei. Negatīvā enerģija pievelkt negatīvo enerģiju, tā kā es tavā vietā ar krievu-latviešu valodas vārdnīcu kabatā staigātu, ja nu tevi notriec mašīna tumsā un turpat arī pamet un kāds okupantiņš iet garām un vēlas tev palīdzēt, var vārdnīcā pamācīties latviešu valodu, kamēr tu noasiņo, jo redz tu princesīti krieviski nerunāsi :D muļķe, kas muļķe :D
15.03.2015 12:10 |

Reitings 491
Reģ: 07.02.2012
Tajā Kurzemes daļā, kurā dzīvoju, nekas tāds nenotiek, jo krievu tautības cilvēki šeit ir striprā mazākumā, tādēļ mani izbrīna šādas situācijas. :D
15.03.2015 12:14 |

Reitings 1741
Reģ: 29.01.2009
esmu no Daugavpiils un nav jau tik traki kā visi sūdzās :) laiki ir mainijušies un latviešu paliek aizvien vairāk un vairāk, tas laikam pateicoties universitātei, jo daudzi studenti kuri atbraukusi no vairak latviskam pilsetam, paliek te un veido ģimenes :) 5 gadus atpakaļ mani neapkalpoja frizētavā jo nesaprata ne varda latviski, nu neko nolamājos un aizgāju uz citu un mīnusos palika tikai viņi :) tagad gan visur veikalos cenšas runāt latviski, ka arī citās iestādēs, viss ok
bija viens kuriozs - gājam ar draudzeni un stipri pļāpājām, aiz mums gaja 2 krievu tantiņas un klausijās ko mēs runajam un tad izteicās - etji naverno s Rigi priehali, patamu sto gavarit po latisski :D par to mēs skaļi iesmējām
15.03.2015 12:15 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Meooooww, ej ārstēties, kā tāds cilvēks vispār var atrasties sabiedrībā. Ne inteliģences, ne takta.
15.03.2015 12:18 |

Reitings 435
Reģ: 28.11.2014
Tādi varianti kā tēmā aprakstīti man nav bijuši.

Krievu valodu pārvaldu ļoti labi, bet krieviski runāju atkarībā no situācijas. Reizēm runāju latviski, kamēr man atbild krieviski. To gan daru tikai ar cilvēkiem, par kuriem droši zinu, ka latviski viņi runā, piem., apkalpojošais personāls, draugu vecāki u.tml. Ne kaut kādu principu pēc, bet tāpēc ka uzaugu vienmēr paralēli dzirdot šīs divas valodas, un man tas nešķiet kaut kas īpašs. Galvenais, ka cilvēki viens otru saprot, un kādās valodās tas notiek, pilnīgi vienalga. Lielākoties gan runāju krieviski, ja ar mani sarunu uzsāk krieviski.

Uz ielas uzstāt, lai katrs svešinieks ar tevi latviski runā, ir muļķīgi. Uz Latviju mēdz braukt arī tūristi no Austrumeiropas, kas krievu valodu zina un tāpat zina, ka Latvijā tā nevienam nav sveša. Daudziem radi no Krievijas ciemos brauc. Un nevarēt cilvēkam pateikt, kurš tramvaja numurs tikai tāpēc, ka krieviski pajautāja... :-|
15.03.2015 12:21 |

Reitings 2425
Kas no tā, ko es tev saku, tev liekas vairāk aizvainojošs vai slims kā tas, ko saki tu? Mīļā sirds, par inteliģenci mēs vēl varētu pastrīdēties. Nejau es noliedzu to, ka valstī, kurā dzīvo abu tautību pārstāvji, krievu valodai nav nekādas nepieciešamības ;)
15.03.2015 12:22 |

Reitings 2425
Un nevarēt cilvēkam pateikt, kurš tramvaja numurs tikai tāpēc, ka krieviski pajautāja...

tas tik tiešām ir inteliģences rādītājs, diversija, vai ne? Esmu šokā, ka tādi pretīgi cilvēki eskistē. Vienkārši iztēlojos tavu pretīgo smaidu sēžot tramvajā. :)
15.03.2015 12:23 |

10 gadi
Reitings 4608
Reģ: 29.01.2009
Vakar kāds bija nošērojis šo video.https://www.youtube.com/watch?v=4cIN64it4Ys
Bail paliek lasīt komentārus, kā Krievijas krievi ir nozombēti mūs ienīst. Būtu labi, ja kāda šejienes krievu meitene pakomentētu kā tad īsti viņi jūtas.
(Es vairākus gadus nodzīvoju ārzemēs un necēlu haju, ka manam bērnam nenodrošina izglītību latviešu valodā, ka veikalos un ārstniecības iestādēs ar mani nerunā ne latviski, pat ne angliski. Tagad zināšu, ka par fašistiem bija jālamā.) :-/
15.03.2015 12:31 |

Reitings 435
Reģ: 28.11.2014
Es vairākus gadus nodzīvoju ārzemēs un necēlu haju, ka manam bērnam nenodrošina izglītību latviešu valodā,

Vispār jau Latvijā ir nodrošināta izglītība krievu valodā, plus mēs esam viena no ārkārtīgi retajām valstīm, kurā izglītību valodā, kas nav valsts valoda, apmaksā valdība. Nevajag pievērst uzmanību propagandas raidījumiem, kur fonā pērtiķi pēc gaismas signāla paklausīgi klapē plaukstiņas.

Neliela taisnība gan tajā visā ir, jo LV ir divu kopienu sabiedrība. Man jau no agra vecuma ir bijuši dažādi draugi krievi, kuri saka, ka citu latviešu draugu viņiem nav, un ne ar vienu citu latviski viņi nerunā. Un jā, bērnībā daudzi ar mani gribēja runāt tieši latviski, jo vecāki (kas paši latviski nemācēja) viņiem bija teikuši, lai mācās no manis valodu. Daudzas gan te iedomājas, ka krievi visu latvisko ienīst un principa pēc norobežojas. Norobežojas drīzāk daudzu latviešu augstprātīgās attieksmes dēļ.
Būtībā jau krievi ir kā piektā kolonna šajā valstī. Likumdošana pret viņiem nekā nevēršas, bet arī integrācija nekā netiek veicināta, kulies kā vari. Tā ir problēma daudzām sabiedrības grupām Latvijā, ne tikai krieviem, kas rezultējas no pasīvas politikas un virspusējas izpratnes par sabiedrību, ko ganāmpulka vairākums vienmēr kaislīgi atbalsta kā vienīgo pareizo variantu.
15.03.2015 12:56 |

Reitings 5954
Reģ: 08.07.2013
meeooow, a kāpēc tu domā, ka visi latvieši prot krievu valodu? Ir pilnīgi iespējama situācija, kad krievvalodīgais sastopas ar tādu, kas neprot, un viņam kaut ko lūdz. Un tad viņam ir jāatkārto savas zināšanas. Nesaprotu, kāpēc tu uzskati, ka tikai mums ir jāpiekāpjas.
15.03.2015 13:27 |

Reitings 478
Reģ: 24.01.2014
meoooowww, nav jau tas, ka krievu valodu nezinātu vai ka tā nav vertība pārvaldīt vel kādu valodu (es piem zinu krievu val ļoti labi ,skatos filmas, klausos mūziku, protu lasīt utt). runa ir par to, ka SAVĀ valstī vairums nerunās krieviski, jo te valsts valoda ir latviešu, bet vietējie krievi visu mūžu nodrin te, tēlojot ka '' nesaprotot'' latviešu valodu :-D

Latvietis latvijā ar krievu nerunā krieviski = fašists, neciena otru, pretīgs cilvēks

Krievs visu mūžu dzīvo Lv un nerunā latviski = latviešiem ir jārunā ar viņu krieviski, jo jāciena viņa valodu, tiesības, brīvību un sazin ko vēl, ak nabadziņi

tu pati lieliski pateici

Jā, ir pilna LV ar krieviem, kuri speciāli negrib mācīties latviešu valodu! ja latvietis nerunā kreiviski, tas ir gandrīz noziegums. Ja krievs ''nemāk'' latviešu valodu, kāpēc tā ir norma? :-D
15.03.2015 13:50 |

Reitings 478
Reģ: 24.01.2014
Par tēmu - man vienreiz krievu pensene kaut ko prasīja pieturā. es lakoniski pateicu; ''nesaprotu!''

Pēc tam bija tāda kliegšana, ka mēs jaunie esam nagliji, nesaprotam kādā zemē atrodamies, ka mūs pārmācīt vajag utt :-D Njā, ļoti skarbi, bet es gaidīdu, kad valsts attīrīsies no šīs paaudzes, kas nesprot - šeit nav Krievija un vairs nav padomju savienības! 8-)
15.03.2015 13:52 |

Reitings 2425
Mincija, man bērnībā mācīja, ka nevajag citus nomelnot, lai sevi padarītu par labāku citu acīs. Te krieviem vispār nekāda sakara nav. Es prasu kādēļ tieši TU (nu ne tu kā tu, bet nozīmē kā tie, kuri attaisnojas ar to, ka krievi nemāk latviesu valodu) esi ar tādu attieksmi un dzīvo savu dzīvi tādā veidā. Es arī neesmu sajūsmā par to, ka ir cilvēki, kas neprot latviešu valodu, bet vai tādēļ es notēloju stulbu un ar tikpat stulbu smaidu sēžu tramvajā un nepasaku kāds bij tramvaja numurs? Nē. Ja man kāds uzdod jautajumu krieviski, tā arī atbildu. Tā ir iekšējā harmonija, kad tu spēj pārkāpt savus principus labākas pasaules vārdā. Tā naida kurināšana ar tādiem "es dzīvoju Latvijā, nerunāšu krieviski" ir pilnīgi bezjēdzīga.
15.03.2015 14:05 |

Reitings 538
Reģ: 15.02.2015
Gribētu redzēt kā tu ar savu latvisko domāšanu un pārliecību atteiktos runāt krieviski, kamēr tev cilvēks piedāvā palīdzību. Ar vaļēju kājas lūzumu un lupatās sasitu mašīnu...bet tu "nē nerunāšu krieviski,

hmm jaunums, ekstremālās situācijās krievi nāk palīgā tikai tiem, kas runā krievu valodā :-D Tad jau maziem bērniem, tūristiem, pieaugušajam, kas nezin krievu valodu jāmirst nost :D

Latvieši ar iet palīgā? Vai tad viņi lielākoties nenoskatās tik uz notikušo no malas

Njā tadi ir tikai latvieši :-D latvieši bez sirds tikai lielvalsts tautieši cilvēki ar sirdi visiem palīdz.... :-D

Latvietis latvijā ar krievu nerunā krieviski = fašists, neciena otru, pretīgs cilvēks

Ne tikai, visas valstiņas ap "lielvalsti" ir fašistiskas :-D Brīnums, kā tie šovenisti nav vēl to acīs pateikuši Lielajām Eiropas valstīm, laikam tomēr valūta biški liek padomāt ko runā... :-D

Ja man kāds uzdod jautajumu krieviski, tā arī atbildu. Tā ir iekšējā harmonija, kad tu spēj pārkāpt savus principus labākas pasaules vārdā. Tā naida kurināšana ar tādiem "es dzīvoju Latvijā, nerunāšu krieviski" ir pilnīgi bezjēdzīga.

labaka pasaule = "ruskij mir" :-D
15.03.2015 15:43 |

Reitings 4343
Reģ: 01.10.2012
būtu tikai jāpriecājas, ka cilvēks ir savā ziņā spiests mācīties papildus valodu
Oi, jā, tie noteikti bija "ļoti priecīgi" laiki, kad latviešu bērnus publiski kaunināja, ja tie skolās ko latviski pateica, cik "žēl", ka tas jau pagājis, un tagad latvieši savā valstī nav vairs spiesti mācīties krievu valodu, bet tā ir katra paša brīva izvēle, vai ne?

Savās mājās, savu draugu pulkā katrs var runāt, kādā vien valodā vēlas. Mani tas netraucē. Mani traucē, ja atsevišķi tipi iedomājas, ka ir īpašāki par visu pārējo pasauli, un viņi var pieprasīt, lai citi pielāgojas viņiem.

ļauni, bet tevis pašas labā tev novēlu, lai tev kādreiz notiek kaut kas tāds, kur tev būtu nepieciešama sveša cilvēka palīdzība, kurš izrādītos krievvalodīgais. Gribētu redzēt kā tu ar savu latvisko domāšanu un pārliecību atteiktos runāt krieviski, kamēr tev cilvēks piedāvā palīdzību. Ar vaļēju kājas lūzumu un lupatās sasitu mašīnu...bet tu "nē nerunāšu krieviski, ej prom okupant, gaidīšu kamēr kāds latvietīts nāks man palīgā"
Ne tikai ļauni, bet caurcaurēm slimi.
Starp citu, ja es ielas malā redzētu vālājamies cilvēku ar vaļēju kājas lūzumu, es sauktu ātros, vienalga, vai tas cilvēks runā latviski, vai krieviski, vai ķīniski. Un negaidītu nekādu pateicību.

Esmu šokā, ka tādi pretīgi cilvēki eskistē
Tu gremdējies fantāzijās par to, cik feini būtu, ja kāds, kura viedoklis Tev nepatīk, ciestu autoavārijā un lauztu kājas, bet citus sauc par pretīgiem, ja nerunā svešā valodā?

Daudzas gan te iedomājas, ka krievi visu latvisko ienīst un principa pēc norobežojas
Diemžēl, tas ir tāpēc, ka normālie krievvalodīgie pūlī tik ļoti neizceļas kā "urlas" trenniņbiksēs. Neviens neinteresējas, kāda tautība ir tam pieklājīgajam, korektajam kungam, kas mierīgi gaida autobusu un nebļaustās ne krieviski, ne latviski.
Par integrāciju - nepiekritīšu, reti, kur kāda valsts tik ļoti nāktu pretī cilvēkiem, kas vairāk kā 20 gadu laikā joprojām nav spējuši iemācīties tās valodu.
Un - lai nerastos pārpratumu - es to nesaku par visiem krieviem, es to saku tieši par tiem, kas latviski nesaprot.

Krievs visu mūžu dzīvo Lv un nerunā latviski = latviešiem ir jārunā ar viņu krieviski, jo jāciena viņa valodu, tiesības, brīvību un sazin ko vēl, ak nabadziņi
+++
15.03.2015 16:51 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Runāju pa telefonu Latviski pienāca vecene nu +60.g veca.Runāja pa krieviski
Man varbuut vienai duuraas ausiis tas vaards"vecene".Mees veelamies ,lai apkaarteejie buutu pieklaigi cilveeki,smuki uzvestos,runaatu utt,bet kaadas esam pasas?
15.03.2015 17:09 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
mazak uzmanibu pievers visiem tiem cilvekiem kas apkart trauce pasai vieglak bus.
15.03.2015 17:18 |

Reitings 492
Reģ: 29.11.2009
Bail jau izteikt savu viedokli, ka man arī kaut ko sliktu nenovēl, ehem! Bet es arī esmu no tiem, kuri uz jautājumu krievu valodā vairumā gadījumu palūgs, lai pajautā latviski, jo šeit ir runa par cieņu pret valsti un tās valodu kurā tu dzīvo, ne par lauztiem kauliem un citām iepriekš minētām drāmām! Un tad ne reizi vien ir nācies uzklausīt to, ka nekur dzīvē netikšu un neko nesasniegšu bez krievu valodas.. Bet nu, nav ko ienīst tādus cilvēkus, žēl jau drīzāk, ka tādas šaurās pieres te dzīvo ;-)

Darba jautājumos vienmēr, kad zvana vai nāk klienti , es pirmā mēģinu pateikt ''labdien'', lai otrs cilvēks saprot kādā valodā es komunicēju. Tieši šeit parādās otra daļa cilvēku, kurus es cienu, kuri cenšas un runā latviski, lai gan labprātāk to darītu krieviski.

Nupat pirms pāris nedēļām, Rimi tantiņa krieviski palūdza paskatīties kuram biezpienam jaunāks termiņš un kas tur sastāvā rakstīts, man, protams, nebija grūti 3 vārdus pateikt krievu valodā un neliku viņai vēlreiz visu prasīt latviski...bet tajā brīdī, kad pateicās un sāka man uzdod jau privātākas jautājumus un es atbildēju uz tiem latviski, nosvieda biezpienu, uzgrieza muguru un aizgāja. Ej nu saproti! :-)
15.03.2015 17:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits