vienkārši vāks

Reitings 58
Reģ: 05.12.2014
Mani laikam noēdīs bez sāls.
bet taaaas nenormāli tracina.

Piemēram šodien iepērkoties Maxima parasti pērkos nedēļai. Aiz manis stāvēja vecenīte nu 70.g veca.
redz manu produktus.
V. Ak mans dievs cik daudz. Laikam sen neesi ēdusi. (Pa krieviski runāja.) pati noliek 2.vodkas pudeles, vīnu un 2 alus buņdžas.
Es vienkārši nespēju klusēt pagriezoz un pateicu
Jūs laikam esat dzērāja.

Otrs gadījums. Daugavpili
Runāju pa telefonu Latviski pienāca vecene nu +60.g veca.Runāja pa krieviski

V.jauno meitenīt runājiet pa telefonu krieviski
E. Atvainojos kas šī par valsti
V.Latvija
E.Un valsts valoda šeit ir Latviešu.
V. Cik tu rupja kauns. Pagriezās aizgāja

Kādu jums ir bijuši gadījumi?
14.03.2015 23:35 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
kate40, bet tā taču ir tava personīgā pieredze, nevis fakts. Es zinu daudz krievus un nezinu NEVIENU, kas nebūtu foršs :) Protams, ir daži indivīdi, kuri man ir bijuši nebijuši, bet cik daudz latviešu tādu ir? Tā nav tautības īpatnība, bet gan cilvēku. Ja cilvēks ir kretīns, tāds viņš būs esot gan krievs, latvietis, polis vai ķīnietis.
16.03.2015 17:43 |

Reitings 2425
Un problēma man nav. Problēma ir cilvēkiem, kuriem ir kaut kādas nepatikas pret to, kas notiek valstī un cilvēkiem, kas šeit dzīvo :) Man patīk gan krievi, gan latvieši :) Kāda vēl problēma? :)
16.03.2015 17:44 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
un vispār, man sāk šķist, ka meow ir kādas mentālas dabas problēmas. Tā sacepjas par vienu video, vēl 5x vairāk par runci :D

un vispār, vai tad latvijā tik daudz dzīvo poļi un ķīnieši, ka man būtu pret viņiem jau radies kāds iespaids kā tautu ?
16.03.2015 17:47 |

Reitings 423
Reģ: 04.05.2011
Kaut kā baigi liekas, ka esi kažoku apmetusi otrādi.
Un ir tomēr atšķirība starp krievu, kurš apmeties dzīvot svešā mājā nīst tās īpašnieku (te bija labs piemērs iepriekš) vai latvieti, kas nevar izturēt, ka minoritāte, kurai tā jau nākts pretī, nevar beigt kačāt pravas.

"Nomākti ar vēstures faktiem un negrozāmiem principiem" - tu par krieviem, kas spītīgi negrib integrēties? Ak, nē.. pareiz, atkal par latviešiem, kas uzstāj uz fundamentālām vērtībām.

Iepriekš minēju to, no kāda rakursa pieminēju krievu skolas. Tā, ka tas viss pārējais no tevis ir ne pa ķeksi.

Latvieši jau tagad dzīvo kompromisā. Un tu piedāvā iziet uz nākamo, kas atkal ir solis pretī krievvalodīgajiem. Vispirms pierādi, ka virziens uz Krieviju mums ir kaut kas izdevīgs un tad filozofē tālāk.

Un nemāci citiem cilvēkiem nejaukties tavā dzīvē, ja pati rādi lielisku piemēru.
16.03.2015 17:48 |

Reitings 2425
kate40 - tu vispār apskatījies, kas tas ir par video? ;) Man sāk likties, ka vilhelmiine ir tavs 2. profils, kurā tu piebalsto pati saviem izteikumiem ;)

Kristiana2, kādu piemēru es rādu? Davai vēl tagad sāksim mūsu bērnus jaukt iekšā, ja jau te sasaistam viedokļu apmaiņu un atšķirību ar partnera un seksa trūkumu. ;)

Kažoku apmest nozīmētu to, ka es pēkšņi iestājos pret kreiviem. Nejauc ;) Grozi kā gribi, bet visa pasaule iet uz multikulturālismu, multi lingvistiku un to, lai minoritātēm ir ērtāka dzīve attiecīgajā valstī, bet Latvija tupi cīnās pret to, bet tai pašā laikā līda ES, ar atplestām rokām gaida viesstrādniekus (jo mūsu mīļajā valstiņā paši latvieši par grašiem sūdīgos darbos strādāt ir pārāk lepni)... Visa šitā krievu nīšana ir tīrākais princips un aizvainojums. Nekāda reāli ekonomiskā vai principā nekāda pamatojuma tam visam nav. ;)
16.03.2015 18:05 |

10 gadi
Reitings 44010
Reģ: 11.02.2015
meow "budjim žitj družno" filozofēšanai nebūtu nekādas vainas, ja tā nebūtu sadrukāta diskusijā, kuras pieteikumā tomēr ir runa par klajākajiem LV, tās valodas un iedzīvotāju nīdējiem. Kā pret tādiem izturēties draudzīgi un līst uz vēdera, vēl divas oficiālās valodas piedāvāt? ... Tu jocīga?

Piemēram, mūsdienu bērni vairāk centrēti uz R (angļu, franču, vācu... ) valodu apguvi, daudzi Rus valodu nezina. Divvalodības variantā viņus pēc 20 gadiem, kad jāuzsāk strādāt, diskriminētu pašu valstī un nevarētu dabūt darbu, jo nezina Rus valodu. 1) jo rus runājošo īpatsvars jau šobrīd ir augsts, pie šādiem apstākļiem tikai palielinātos; 2) šāda vide būtu vēl ērtāka iebraucējiem, atļauju pircējiem no Rus.

Varbūt tomēr sākumā domāsim par to, kā izmirstošajiem, izbraucošajiem latviešiem savā valstī justies ērti, nevis kā līst uz vēdera visu citvalodīgo priekšā, lai tikai mēs būtu tie draudzīgie pastalnieki? Man nav pilnīgi nekā personīgi pret jaukajiem Rus latviešiem, esmu pat precējusies ar vienu no viņiem :D Nav problēmu runāt krieviski, kad to tiešām vajag, vai netēloju, ka krieviski nesaprotu, bet nu, uzskatu, pie tā arī latviešu tolerancei ir jāapstājas. Un, ja kādu aizvaino, ka viņam savā valstī liek runāt/saprast krieviski, domāju, viņam uz to ir visas tiesības. Krievu valoda tomēr ir tāda pati svešvaloda kā citas, kuru latviešiem ir arī tiesības nezināt. Par mūsu valodu tomēr vectēvi galvas nolika...
16.03.2015 18:39 |

Reitings 538
Reģ: 15.02.2015
Ja uz to paskatīties kā labumu abām pusēm, nemaz tik slikti vairs neizklausās un neizskatās... mēs taču dzīvojam modernā pasaulē. Es pieļauju, ka visai drīz valstu robežas būs tīri ekonomisks un ģeogrāfisks jautājums, bet tautas saplūdīs arvien vairāk, tāpat valodas, rases... Citviet pasaulē to vienkārši pieņem un mēģina no tā izveidot ko labāku, nevis nemitīgi tam pretojas. Ja tā pavisam atklāti... nu ir mums tā valoda. Tak runājam tajā kad mums un sarunu biedram ir ērti. Ja nav ērti vienam vai otram- runājam citā valodā. Tā ir tikai valoda...

par mazajam valstīm varētu piekrist, kad varētu saplūst valstis, bet labāk pievienoties rietumiem un pārņemt viņu kultūru, nevis austrumiem, kur tiešām cilvēkiem ir kompleksi un nīst visu sākot no gejiem beidzot ar rietumiem :-D

Bet ka tev meooooww nepielec latvieši, ne baltieši negrib un nekad nav gribējuši asimilāciju ar krieviem uz krievu valodas bāzes!
16.03.2015 19:28 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Paveelnieks++
16.03.2015 19:47 |

Reitings 2425
varbūt es kļūdos, bet tādos tempos kā latvieši brauc prom no šejienes un kādos tempos šeit iebrauc gan krievvalodīgie, gan arī citām valstīm piederošie, latviešu valodas izzušana ir tikai laika jautājums. Tas, ka mēs mēģināsim atkratīties no krieviem pār visām varītēm varbūt procesu paildzinās, taču šaubos, ka uz ilgu laiku.

Man bija baigi feins vēstures un politikas pasniedzējs, kurš mums bieži teica, ka visa padarīšana ar Krieviju ir tīrākais bizness. Mēs, parastie mirstīgie, esot politiķu marionetes, kuriem tiek iebarota problēma, bet tad kad cilvēki to apēd, tiem uzreiz tiek piedāvāts arī risinājums, tādejādi rodot ilūziju, ka mums tiek palīdzēts un par mums rūpējas. Piemēram biļešu cenu pacelšana. Tās tiek mākslīgi paceltas uz kādu laiku. Pēc šī laika kāds "varonis" ir panācis vienošanos par to pazemināšanu(esmu dzirdējusi baumas). Tauta mīl varoni. Mākslīgi tiek radīts problēmas aplis, lai radītu ilūziju, ka kaut kas tiek darīts tautas labā. Cilvēki sāk ticēt tiem, kas sēž tur augšā. Tāpat es ticu, ka latviešu un krievu attiecības tiek mākslīgi regulētas. Visi gājieni, likumu grozījumi, karogu plivināšana... kāds reāli to organizē, pāno utml. Mēs katrs pazīstam nu vismaz 10 latviešus un 10 krievus. Vai jūs zinat tādu, kas braukā ar Krievijas karogiem apkārt, iet uz demostrācijām utt? Es nē. Visi, kurus zinu es, ir jauki cilvēki, kuri vienkārši grib dzīvot tāpat kā latvieši. Veidot ģimeni, pirkt mājokli, sūtīt bērnus uz skolu utt. Viņi nedzīvo ik dienu ar domu - ak kā es ienīstu Latviju un tās valodu un latviešus. Protams, ka ir arī tādi indivīdi, bet ir arī daudz latviešu, kuri nemīl savu zemi. Tie vienkārši ir cilvēki, kuriem ir politiski izskalotas smadzenes, vai tādi, kas vaino visu pasauli tajā, ka viņi ir tur, kur viņi ir, bet prom tāpat nebrauc. Bet tādu nav TIK daudz. Redzi, ja nebūtu vispār nekādu vēstures faktu un politisko aizspriedumu, mums visiem nebūtu nekāda iemesla neciest vai necienīt vienam otru, līdz ar to, latvietim nebūtu nekādas bēdas no tā, ka otram tiek atvieglota dzīve ieviešot 2. valsts valodu. Tik daudz valstīs ir vairākas oficiālās valodas un visi dzīvo draudzīgi un saticīgi. Tā pati Kanāda, kas bieži vien tiek saukta par valsti ar vislaimīgākajiem cilvēkiem - runā angļu un franču valodās. Tas viss ir iespējams arī šeit, tikai latviešiem ir jāpaiet solis pretīm un pašiem ar sevi ir ļoooti jāstrādā, lai mainītu savu attieksmi un uzticētos. Tikai tā, ja abas puses vienotos un saprastu, ka tas nav "es vinnēju, bet tu zaudēji" gadījums, bet tas ir labākas un mierīgākas un NEnaidīgas nākotnes labā. Mēs taču paši veidojam savu valsti un savu kultūru. Ja mēs regulāri izstumsim 4 no 10 cilvēkiem, kas ir bariņā, loģiski, ka kaut kādā brīdī atstumtie sagrupēsies un pavērsīsies pret mums pašiem.

Nevajag to uztvert nepareizi, bet es teiktu, ka ieviest krievu valodu kā 2. valsts valodu nebūtu nemaz TIK slikti. Pieļauju, ka krievvalodīgie atslābinātos no tās ēnas, kas liek šeit justies kā iebraucējiem, laigan šeit dzimuši un auguši, bet arī latviešiem ļautu uz krieviem paskatīties kā uz tādiem pašiem cilvēkiem kā latvieši. Tautas koncentrētos uz saliedēšanos, jo nav tacu vairs par ko strīdēties. Vienīgi es teiktu, ka tad darba devējiem (vai vismaz valsts iestādēm) būtu jānodrošina tas, ka darbiniekam ir jārunā abās valodās. Pieklājības normās ievērot, ka uzrunātāja valodā turpina sarunu. Nu nevaram mēs noliegt to krievvalodīgo daudzumu valstī. Es stipri šaubos, ka Latvija jebkad būs tīra no citām valodām, tādēļ nesaprotu to nenormālo pretestību tai valodai. Vai tas ir latvieša skopums? Vai negribēšana atzīt un pieņemt to, ka tie krievi jau nekur prom nedosies, bet paliks tepat un vienmēr būs ar mums uz vienas zemes?

Naivi? Varbūt... bet ziniet, man tā dzīvot ir daudz, daudz vieglāk un pozitīvāk, jo manu prātu nenomāc kādas tautas vai valodas nīšana un man nav nepieciešams ar ļaunu smaidu noraudzīties kā tantuks paliek aiz tramvaja durvīm, jo viņa pajautāja kāds ir tramvaja numurs krieviski, lai sajustos pārāks par otru. Pieņemot kaut ko un iemācoties ar to sadzīvot ir daudz vieglāk, nekā cīnīties par kaut ko, kas sen jau ir pazaudēts!
16.03.2015 19:52 |

Reitings 2425
Sorry par garāko komentāru cosmo.lv vēsturē :D izplūdu ne pa jokam :D
16.03.2015 19:53 |

Reitings 649
Reģ: 14.07.2014
kate40 - tu vispār apskatījies, kas tas ir par video? Man sāk likties, ka vilhelmiine ir tavs 2. profils, kurā tu piebalsto pati saviem izteikumiem

Jēzus, šitādu paranoju...
16.03.2015 20:00 |

Reitings 170
Reģ: 26.01.2015
Pārskrēju tam komentāram tikai ar vienu aci garām. Bet tas, ko gribu pateikt arī iepriekšējo komentāru sakarā - Latvijā ir ļoti daudz Latvijai nelojālu krievu. Tu viņus varbūt nepazīsti, jo nāc no tādas Latvijai lojālo krievu vidus, kāda bariņa, bet tas neataino visu kopainu. Vēl varbūt, ka tos, kurus mazāk pazīsti, viņi vienkārši nedalās ar tevi ar saviem uzskatiem.
16.03.2015 20:06 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Tu viņus varbūt nepazīsti, jo nāc no tādas Latvijai lojālo krievu vidus

Tieši to pašu varētu teikt par latviešiem.
Un saknē piekrītu Meowww:
Gar Krieviju kā valsti un visiem tās piederīgajiem, man ir smagi nospļauties. Uz ko man nav nospļauties ir uz situāciju tepat Latvijā, kurā tauta sadalīta divās frontēs tikai dēļ tā, ka gan vieni, gan otri ir pārāk lepni, lai beigtu vārīties jau vienreiz par to, kas noticis gadu gadiem atpakaļ, bet pieņemtu to, ka OK - mēs dzīvojam ŠODIENĀ. Mēs ABAS TAUTAS dzīvojam uz vienas zemes. Mēs esam šeit dzimuši un izauguši. Tagad... kā mēs varam sadzīvot un nevis kāpt viens otram uz galvas, bet kopīgi būvēt valsts nākotni? Lūk tas būtu gudri.
16.03.2015 20:13 |

Reitings 19
Reģ: 15.12.2014
Meoow?
Varbūt Latvijas nosaukumu nomainīt uz NovoRossija2?
Tas tak pavisam jauki būtu, un kam to "suņu" valodu vajag? Lai ir tikai Krievu!
16.03.2015 20:15 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
varbūt es kļūdos, bet tādos tempos kā latvieši brauc prom no šejienes un kādos tempos šeit iebrauc gan krievvalodīgie, gan arī citām valstīm piederošie, latviešu valodas izzušana ir tikai laika jautājums. Tas, ka mēs mēģināsim atkratīties no krieviem pār visām varītēm varbūt procesu paildzinās, taču šaubos, ka uz ilgu laiku.

Ar šo komentāru viss ir izteikts, ka tu tāpat domā, ka vēlāk te būs Krievija, tāpēc vieglāk jau tagad tam pakļauties, bet, nē, sadarboties ir viens, bet izkalpināties viņu priekšā - nē.
16.03.2015 20:18 |

Reitings 19
Reģ: 15.12.2014
Latvijas teritorija izsenis ir bijuai baltu tautu apdzīvota!
Un diemžēl, laika gaitā šeit ir parādījušies okupanti! !
Si nav vinu valsts , vinu valsts ir aiz uraliem!
16.03.2015 20:18 |

Reitings 2037
Vienā no atpazīstamākajām un svarīgākajām Eiropas valstīm Beļģijā, kuras galvaspilsēta Brisele tiek uzskatīta par Eiropas Savienības galvaspilsētu, ir vairākas oficiālās valsts valodas. Beļģija ir iedalīta vairākos reģionos un valodu kopienās. Oficiālās valsts valodas Beļģijā ir trīs- flāmu, franču un vācu. Izglītību Beļģijā var iegūt jebkurā no trīs valsts valodām. Valodas lietojumu nosaka konkrētais reģions un pašvaldība, savukārt Brisele ir bilingvāla, jo tajā vienlīdz labi var sazināties franču un flāmu valodā.
http://www.delfi.lv/article.php?id=42134734

Es uzskatu, ka valodas nezināšana, negribēšana zināt, liecina par cilvēka zemo intelektu, nav svarīgi krievs vai latvietis. Jo vairāk valodas cilvēks pārzina, jo labāk.
Tāpēc beidziet te cepties par krieviem, kuri demonstratīvi nevēlas mācīties latviešu valodu, uz muļķiem neapvainojas. Ir pietiekami daudz krievu, kuri runā latviski labāk, par dažu labu šeit - Cosmo.
16.03.2015 20:24 |

Reitings 2037
Un diemžēl, laika gaitā šeit ir parādījušies okupanti! !

Palasi vēsturi, te vairākus gadsimtus valdīja vācu muižnieki, latvietis bija nabaga zemnieks.... Vēl pirms tam Zviedri... Bet to gan neviens nepiemin....:-D:-D:-D
16.03.2015 20:27 |

Reitings 170
Reģ: 26.01.2015
Tieši to pašu varētu teikt par latviešiem.

Vai tu norādi uz to, ka latvieši arī mēdz būt nelojāli savai valstij? Protams, tādi tautieši ir katrā valstī, bet izņemot izbraukšanu prom viņi nerada draudus Latvijai, viņi pārzina latviešu valodu, neprasa kādu svešvalodu kā otro valodu utt., tāpēc salīdzinājums nekorekts.
Es te nerunāju par Meow, neticu, ka viņa ir latviete vai ka viņas runcis nav krievs.

Es nesen sabiedriskā vietā sastapos ar krieviem, kuri sprieda, vai es esmu latviete vai krieviete un vai es esmu par Krievijas darbībām Ukrainā vai pret; pēc tā viņi gribēja noprast, vai es esmu "savējā" (jeb krieviete, kas ir par Krieviju). Protams, tā nav krievu inteliģence, bet tieši tādi cilvēki, nepārāk izglītoti, lielākoties arī ir Latvijas krievi.. Lai gan arī starp pēc aša uzmetiena normāliem krievu cilvēkiem, kas mācās un strādā, ir daudz ar tādiem, kam nebūtu nekas pretī, ja krievu valoda būtu kā otra valoda un ja mēs būtu Krievijas sastāvā.

Nu tāda tā situācija ir - varbūt 80% krievu nelojalitāte - un mums būtu jāsaprot, ka nedrīkst būt kājslauķiem, ir jāparāda savs mugurkauls un sava nostāja.
16.03.2015 20:28 |

Reitings 538
Reģ: 15.02.2015
varbūt es kļūdos, bet tādos tempos kā latvieši brauc prom no šejienes un kādos tempos šeit iebrauc gan krievvalodīgie, gan arī citām valstīm piederošie, latviešu valodas izzušana ir tikai laika jautājums.

Tik ātri neizzudīs nsatraucies vismaz tuvakajos 50 gados būs :-P

Atkal propoganda tikpat naski brauc ārā krievvalodīgie no Latvijas uz UK un pēc statistikas, krievvalodīgo skaits Latvijā samazinas vairāk, kā latviešu. Ar laiku procentuāli tikai vairāk paliks

bet es teiktu, ka ieviest krievu valodu kā 2. valsts valodu nebūtu nemaz TIK slikti. Pieļauju, ka krievvalodīgie atslābinātos no tās ēnas, kas liek šeit justies kā iebraucējiem, laigan šeit dzimuši un auguši, bet arī latviešiem ļautu uz krieviem paskatīties kā uz tādiem pašiem cilvēkiem kā latvieši.

Galīgi šķersi,:-D Jo tas viņu neatbrīvo no pienakuma mācīties latviešu valodu, jo tad būs obligāti jāzin 2 valodas. :-D

Es stipri šaubos, ka Latvija jebkad būs tīra no citām valodām, tādēļ nesaprotu to nenormālo pretestību tai valodai

Vēlreiz baltieši šeit negrib ruskij mir :-D nesaproti :-D jo tad jau nebūs ilgi jāgaida, kad pie mums parādīsies zaļie cilvēciņi un referendums par pievienošanos Alises brīnumzemei :-D
16.03.2015 20:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits