darba paarunas

10 gadi
Reitings 1504
Reģ: 11.03.2010
hej.
esmu staavoklii ( apm. 10 nedeelja), esmu uzaicinaata uz darba paarunaam, protams, ka tas nav jaasaka darba deveejam, bet es juutos mazliet stulbi to sleept.. un atklat to tikai peec darbaa pienjemshanas, jutiishos kaa mele. varbuut jums ir pieredze ar shaadusituaaciju un veelaties padaliities?! eh.. (t)
11.03.2015 13:42 |

Reitings 348
Reģ: 02.11.2010
Es esmu darba devējs. Ja man, pieņemot darbinieci darbā, vēlāk atklātos šāda situācija, es justos izmantota. Savukārt, ja būtu bijusi godīga attieksme, tad vēl spētu kaut ko izdomāt un vismaz cilvēks neizraisītu riebumu.

Man bijusi līdzīga situācija, bet tur mana uzņēmuma sadarbības partnere noslēdza ar mani līgumu, uzņemoties saistības darba sakarā, lika nomaksāt visus nodokļus par viņu, laimīgi sākām sastrādāties, ka pēkšņi pēc mēneša izrādījās, ka čiepa jau ceturtajā mēnesī. Tagad visu laiku viss projekts jūk un drūp, jo viņai patstāvīgi ir slikta dūša, ārstu apmeklējumi un vēl nezin kas. Jaunu darbinieku algot es nevaru atļauties, šī tūlīt ies dekrētā. Tagad es viņai maksāju, bet darbu daru pati ar nelielu viņas vīra palīdzību. Nesmuki kaut kā.

Teikšu godīgi - uzticība jaunām sievietēm ir zudusi. Laikam tādēļ apzināti vai neapzināti visas manas darbinieces ir tajā vecuma grupā, kad bērni jau izauguši un pēkšņi pārsteigumi izpaliek.
11.03.2015 17:40 |

10 gadi
Reitings 2746
Reģ: 03.02.2015
Latvija un justies nodevejai,jo mamina grib nopelnit naudu , nesedet majas, un palielinat maminalgu ? Kas tur tads un par ko butu jakaunas?
Sada situacija ir jadoma par to kas bus labak sev un bernam, ne ko padonas citi. Pusgadu tupet majas, jo ir stavokli, jus nopietni ? Dazas labas nemammas,negrutnieces ir sudigas darbinieces.
Autor, ej uz tam parunam un strada, ja panem un par to nav jakaunas. Jakaunas ir no bezdarbibas un domasanas kaa jutisies citi , nevis tu un tavs berns
11.03.2015 20:11 |

Reitings 1170
Reģ: 28.03.2013
Man kā darba devējas šāda situācija ļoti nepatiktu un es tāpat atrastu par ko cilvēku atlaist pēc atgriešanās no bērna kopšanas atvaļinājuma + attiecīgu atsauksmi dotu arī nākamajā darba vietā.

+++
Tieši šādi arī rīkojos darbavietās kur atbildu par personālu!
Un jā, esmu arī izvēlējusies darbā pieņemt grūtnieci - atnāca jauns skuķis 7.gr.mēn. uz interviju ar smuku CV un darba pieredzi, skaisti parādīja, ka mums viņu vajag vairāk nekā viņai mūs, ne tikai ieguva kāroto darbu, bet tika arī pie ērtāka darbagrafika un vides, kā arī ar atplestām rokām tika sagaidīta atpakaļ pēc BKA!

Man ir savi darba pienākumi, tāpēc negribu ik pēc pusgada kādam visu no jauna mācīt un tērēt uzņēmuma naudu apmācību laikā visiem maksājot virstundas!

Gribat darba attiecības uzsākt uz nesmukas nots, tad nepukstiet, ka iznākot no BKA jūs atradīsieties uz šīs pašas (pašu radītās) nesmukās nots!
11.03.2015 20:33 |

Reitings 788
Reģ: 11.02.2012
sorry, bet man tā šķiet diagnoze - tipa baigais varoņdarbs, dabūt darbu un pēc 2 mēn pateikt, ka es te drīz vairs nebūšu. man kaut kā tā slēpšana neasociējas ar to, ka "gribu darbu, gribu nopelnīt naudu", bet gan ar to cilvēku kategoriju, kam "viss pienākas". nu redz, Darlas komentārs lieliski pierāda to, ka darba devējs mēdz novērtēt arī profesionalitāti (trakums, ne?!), kas, šķiet, varētu būt liels trūkums dāmām ar to manis minēto diagnozi.
11.03.2015 20:49 |

Reitings 788
Reģ: 11.02.2012
iedomājieties no otras puses - jūs paņem darbā, sasola zelta kalnus, bet pēc 4mēn uzņēmumā kaut kāda štatu samazināšana un tieši jūs atlaiž. riktīgi forši, ne ? :)
11.03.2015 20:51 |

Reitings 179
Reģ: 16.10.2014
Grūtnieci nevar atlaist pārbaudes laikā.

Jums tikai atlaist, atlaist, ticiet man, var arī parūpēties par to, ka pati aiziet. Kā darba devējam man tas būtu nepatīkam pārsteigums, uzzināt vēlāk kaut ko tādu.. Darbiņi ir dažādi ir tādi, kuros tu esi pats par sevi un ir tādi, kuros ir jastrādā kā komandai, un, diemžēl, ir tā, ja komandas darbā viens no ķēdes posmiem ir ierūsējis, tad tas ietemē visu pārējo darbu.. Vai tiešām katrs no jums būu gatavs uncināties un luncināties apkārt tam cilvēkam, kurš kaut ko nevar, kuram ir šitas un tas, un tādā veidā tas vēl ietekmētu jūsu atalgojumu?

Ir sanācis strādāties kopā ar grūtniecēm, gan kā darba devējam, gan kā komandas loceklim, nu teikšu godīgi, nav viegli, ir ļoti daudz kas jāpaciesš un uz ļoti daudz ko jāpiever acis, tā nu tas ir...
No vispārējā viedokļa grūti kaut ko iedomāties, kā to uzlabot, kā mainīt, kā palīdzēt, kā nebūt stereotipainam, kā nebūt diskriminējošam.

Es nesaku treknu NĒ gūtniecēm, bet tākā pats to esmu izbaudījis uz savas ādas, es tākā nostāk no viņām.
11.03.2015 21:05 |

Reitings 283
Reģ: 10.02.2009
Kas tu par sakarīgu darbinieku, ja nevar Tev uzticēties un paļauties uz tevi jau no pirmās tikšanās. Ko sniedz citiem - gaidi arī atpakaļ.
11.03.2015 22:44 |

Reitings 264
Reģ: 13.02.2009
Es pareizi saprotu jautajumu - vai darba intervija teikt, ka esi stavokli vai ne!!??

Ne!!! Darba intervija ir vienkarsi darba intervija, tev nav nekadas saistibas!!! Smuki ir pateikt tad, kad pec darba intervijas piedava ligumu, tad pirms paraksti, butu smuki pateikt!!

Bet uzreiz darba intervija likt galda, ka esi stavokli!!!?? nee!!!
Paradi sevi no labakas puses darba devejam, ta, lai vinam gribas tev nemt. Kad vins piedava parakstit ligumu, tad ari izruna so jautajumu!!

+ tev labums, jo esi drosa, ka vini tevi grib un nav jastast par savu grutniecibu visiem ko saties( darba intervijas)

+ darba devajs ir izdarijis savu izveli atbilstosi saviem meklejumiem un sis jaunums ir tikai detala ( ja normals darba devejs) ja, uzreiz ir ne, tad esi prieciga tur nestradat!!
11.03.2015 22:50 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Ne!!! Darba intervija ir vienkarsi darba intervija, tev nav nekadas saistibas!!! Smuki ir pateikt tad, kad pec darba intervijas piedava ligumu, tad pirms paraksti, butu smuki pateikt!!

+++
12.03.2015 08:42 |

Reitings 1677
Reģ: 19.04.2011
Es ļ spēju saprast darba devēju, kurš ir vīlies, kad uzzina, ka tikko pieņemtā darbiniece ir bērniņa gaidībās, taču vairāki komentāri pat man lika aizsisties elpai un kārtējo reizi pārliecinos, ka sieviete sievietei čūska(t) Labi, esi zaudējusi uzticību darba devēja acīs, atrodi iemeslu un un vēlāk atlaid, ja ir tik niezoša vajadzība demonstrēt savu principialitāti, taču es pilnīgi noteikti nesaprotu, kāpēc vēl pēc tam būtu jāturpina šķaidīties ar skābiem citroniem un nākamajam darba devējam vēl pasviest negatīvas atsauksmes... Gandarījums, ka esi atriebies???

Nevēlos ieslīgt detaļās, taču manā iepriekšējā darba vietā bija vēl dramatiskāka un nepatīkamāka situācija, kad nejauši atklājās, ka viena darbiniece neoficiāli strādā vēl vienā uzņēmumā, turklāt izmanto mūsu uzņēmuma resursus. Darba devējs nekavējoties palūdza viņu rakstīt atlūgumu, ja to nedarīs - tiks atlaista. Atceros, pēc tam kāds cits uzņēmums lūdza atsauksmes par viņu, un pat man, kam izraisa nepatiku cilvēki, kas par katru pārkāpumu gatavi atriebties līdz devītajam mātes augumam, šķita, ka nu varbūt... nu šoreiz.. kaut ko vajadzētu bilst, bet darba devējs teica - nē, neko sliktu neteikšot, lai paši vērtē! Jau gara acīm redzu cosmo nosodījumu - ar savu nodevīgo klusēšanu droši vien nākamajam uzņēmumam nodarījām materiālu kaitējumu un netieši atbalstījām negodīgumu. Ak vai, ak vai, šitā neizmantot izdevību atriebties un pašiem gandarījumā mazgāties baltiem savā principiālajā godīgumā(l)
12.03.2015 08:56 |

Reitings 179
Reģ: 16.10.2014
izmantot izdevību atriebties un pašiem gandarījumā mazgāties baltiem savā principiālajā godīgumā

Šis varētu but mans dzīves moto :D
12.03.2015 12:11 |

Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
njā, dažām te tiešām šausmīgi komentāri! es zinu gadījumus, kad darba devējs pieņem darbā un tikai pēc gada paziņo, ka īstenībā tas bija tikai uz laiku, kamēr iepriekšējā darbiniece dekrētā! tā ka ari darba devēji mēdz izrīkoties vairāk nekā nejauki un mānīt darbiniekus.
12.03.2015 12:15 |

Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Uzskatu, ka topošais darba devējs par to ir jāinformē. Tās nav iesnas, ko pēc dažām dienām var izārstēt un tas nekādi neietekmēs darba uzsākšanu utt. Tā ir nopietna lieta, kas daudz ko ietekmē un darba devējam tas ir jāzin, lai izsvērtu savas iespējas(jo tiklīdz beibe aizies dekrētā, tāpat vajadzēs meklēt atkal kādu citu, kas veiks viņas darbus).
Ja darba devējs gribēs pieņemt darbinieci viņas labā CV dēļ vai citu iemeslu dēļ, tāpat pieņems un grūtniecība nebūs nekāds šķērslis. Cilvēki vienkārši zinās, ar ko rēķināties un novērtēs atklātību.
12.03.2015 12:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits