Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

BAT - budžets, prakses, lekcijas utt.

Reitings 294
Reģ: 19.09.2014
Čau!
Tām, kas studējušas BAT - es priecātos, ja jūs varētu pastāstit visu, kas un kā.
Nopietni apsveru iespēju tur studēt Tūrisma un viesmīlības uzņēmumu vadību. Ipaši interesē tikšana budžetā un prakses.
Jauku dienu!:-)
09.03.2015 17:34 |

Reitings 294
someone?:-D
09.03.2015 19:04 |

Reitings 205
Reģ: 24.02.2015
Es studēju BAT. Ieej www.turiba.lv un uzzināsi par budžeta vietām. Tās ir maz un viss atkarīgs no tā, kādas ir Tavas sekmes un zināšanas.
09.03.2015 19:06 |

Reitings 680
Reģ: 01.04.2012
Skatās arī pēc tā, cik ātri esi iesniegusi dokumentus, ja atzīmes ir vienādas.

Budžets un stipendijas katru gadu mainās. Nav tā, ka ja ar izcilām sekmēm beidz, bet 1.kursā knapi izvelc, sēdēsi budžetā. Viss mainās! Atzīmēm jābūt visu laiku labām!

Tūrismam labas prakses iespējas. Visas manas draudzenes katru vasaru praksējās Grieķijā, Maltā utt.

Iesoļo turībā - noteikti izmanto! :)
09.03.2015 19:17 |

Reitings 294
Vēl man īsti nav skaidrs par to summu, kas jāmaksā, slēdzot līgumu.. vispirms ir konkurss par budžetu un tad slēdz līgumu? Ja es netieku budžetā un Turībā izlemju tomēr nestudēt, tad to naudu atpakaļ arī nevar dabūt? Piedodiet manām blondajām smadzenēm:-D
09.03.2015 19:44 |

Reitings 205
Reģ: 24.02.2015
Iepazīšanās maksu atpakaļ nesaņemsi.
09.03.2015 20:45 |

Reitings 294
up;-)
10.03.2015 18:36 |

Reitings 680
Reģ: 01.04.2012
Atpakaļ saņemsi gadījumā, ja tiksi budžetā vai ņemsi studiju kredītu!
10.03.2015 18:44 |

Reitings 294
Studiju kredīts visdrīzāk atkrīt, budžetā tikšana ir laimes spēle, cik sapratu, viss atkarīgs no CE procentiem angļu valodā un latviešu valodā.

Kāda studiju laikā ir braukusi/brauks Erasmus? Arī šī iespēja interesē...
10.03.2015 18:50 |

Reitings 278
Reģ: 04.07.2014
Pati studēju tieši šo. Diezgan interesanti.
Tikai tur ir daži dīvaini rotācijas noteikumi, kādi nav nevienā citā augstkolā.
Telpas foršas, pasniedzēji lielākoties arī. Lekcijas kā jau visur - 2, 3 lekcijas dienā, ja klātienē, "sasmērētas" apmēram 3 dienas nedēļā. Un protams dažas pilnīgi absurdas lekcijas :D
Bibliotēka forša. Ēdnīcā garšīgi.
Skola palīdz atrast tikai ārzemju prakses. Daudzos kursos baigi viegli var izbraukt bez lielas mācīšanās, savukārt ir arī tādi, kur 6 vai 7 jau liekas baigais wow
10.03.2015 18:59 |

Reitings 103
Reģ: 28.08.2014
Sanāk, ka, ja es iesniedzu dokumentus, teiksim, vairākās skolās, no kurām viena ir Turība, tad, man kkas jāmaksā tikai par to vien, lai piedalītos tai konkursā?
10.03.2015 19:02 |

Reitings 2152
Reģ: 08.05.2014
Jo vairāk dzirdu par BAT, jo mazāk simpātiska kā augstskola tā man šķiet.
Bijušais klasesbiedrs tur studē jurisprudenci, vēl pagājušajā gadā lielījās, ka uz lekcijām jāiet 2, maksimums 3 dienas nedēļa un tāpat bieži lekcijas nenotiekot. Bet attieksme pret viņu tur esot labāka nekā bija LU, kur studēja iepriekš, jo BAT viņš taču maksājot, citādi nevarot būt...
Toties izskatās, ka sabiedriskā dzīve tur notiek ļoti aktīvi (pašpārvalde, tiesas sēžu izspēles u.c.), kā arī minēja - ēdnīcā garšīgi var paēst, kas nav mazsvarīgi, izvēloties augstskolu :D
10.03.2015 19:15 |

Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Visi, ko es pazīstu un es pati personīgi esmu ļoti apmierināta ar Turību :)
10.03.2015 19:19 |

Reitings 294
scinnnnt, paldies par info:-)
kas tie par dīvainiem rotācijas noteikumiem? Esmu tikai dzirdējusi, ka cītīgi jāmācās, lai noturētos budžetā.

Bilde, tā summa, jāmaksā, kad slēdz līgumu, lai tur mācītos (cik sapratu..)
10.03.2015 19:27 |

Reitings 294
pacelšu. Noteikti te ir vēl kāda Turības pašreizējā vai bijusī studente:-)
13.03.2015 20:32 |

Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Tā kā pabeidzu Turību pirms 9 gadiem, nekomentēšu par budžetu un rotācijām, jo daudz kas ir mainījies šo gadu laikā. Bet - ne mirkli nenožēloju savu izvēli. Turība man ļoti patika! Forša augstskola, profesionāli pasniedzēji.
Vēl joprojām LV ir tikai 2 vietas, kur studēt tūrismu - ViA un Turība.
13.03.2015 20:44 |

Reitings 294
Zaķi, ja nav noslēpums - kur gāji prakses? Latvijā, ārzemēs, gan - gan..?
13.03.2015 21:03 |

10 gadi
Reitings 107
Reģ: 06.08.2014
Drusku papildināšu šeit rakstīto:
1. Par iepazīšanās maksu - nezinu, cik ir tagad, bet kad es stājos tur, tad bija 10% no studiju gada maksas (man sanāca 137 lati), ja iemaksāsi šo naudu, tad tu būsi ieskaitīta augstskolā. Šo naudu atmaksā tikai tādā gadījumā, ja tiec budžetā, citādi ieskaita studiju maksā (kredīts pilnībā nesedz studiju maksu, līdz ar to cilvēkam ir jāpiemaksā). Tie, kas saka, ka nav godīgi utt., rēķinieties, ka šādas darbības ir tāpēc, ka ļoti daudzi saslēdz līgumu, bet nekad neuzsāk studijas (neiemaksā šo naudu), līdz ar to, Turība paprasot šo naudu, tomēr var paredzēt, ka cilvēks netaisās viņu uzmest.
2. Par rotāciju un budžeta vietas. Pēc katra mācību gada notiek tā sauktā rotācija, kas nozīmē, ka katru gadu kursam mainās budžeta vietu ieguvēji. Šī rotācija notiek pēc principa - sarindo cilvēkus pēc vidējās atzīmes (jābūt vismaz 7,5), attiecīgi pirmie iegūst budžeta vietu (katrai grupai ir noteikts skaits budžeta vietu un no pirmā kursa līdz ceturtajam kursam nemainās) + tiem kam ir stipendijas (stipendiju ieguvēji ir nākamie pēc atzīmēm aiz budžeta vietu ieguvējiem). Līdz ar to, visu laiku ir jāmācās nevis tā, ka pirmajā gadā iegūsti budžetu un visu laiku sēdi tajā.
3. Par lekciju skaitu un praksēm. Pati mācos juridiskajā fakultātē līdz ar to, nevarēšu sīkāk pastāstīt par lekcijām un praksēm tieši tūrismam. Vienīgi vēlos norādīt, ka daudzi, gudri vēlas, lai pasniedzējs ar karoti visu ieliek mutē (lasi pašiem negribas mācīties pastāvīgi) līdz ar to dažreiz čīkst ka lekciju ir par maz. Ja aktīvi mācās arī pats, tad lekcijas ir pietiekami.
4. Par atsevišķām lietām. Turība izceļas ar to, ka daudzi pasniedzēji ir praktiķi (piemēram, juridiskajā fakultātē daudzi pasniedzēji ir zvērināti advokāti, kā arī citi juridisko profesiju pārstāvji). Ēdnīcā ēdiens ir garšīgs, bulciņas svaigas, kafija laba, par to sīkāk nestāstīšu, jo katram ir sava gaume šajos jautājumos. Par telpām - ļoti labi iekārtotas, vienīgi daudzos kabinetos ar rozetēm ir pašvaki. Par bibliotēku nevarēšu spriest, jo pati biežāk dodos uz Latvijas Nacionālo bibliotēku nevis uz skolas bibliotēku (vienīgi, kad kādu mācību grāmatu paņemt, tad tur ir plaša izvēle).
5. Atsevišķas lietas, kas manuprāt, Turībā ir labas - 1. kopmītnes ir skolas teritorijā, kas nozīmē, ka ja dzīvo tajās, tad nevajag tērēt no rīta laiku un naudu, lai tiktu uz skolu. 2. Wi-fi ir visā skolas teritorijā (vienīgi, šogad viņam kaut kas bija noticis, te gāja, te negāja, bet pašlaik atkal darbojas). 3. Bezmaksas lapas printēšanai - katram studentam uz mācību gadu tiek piešķirtas 200 lapas, ko viņš var izprintēt skolā bez maksas, kas nav mazsvarīgi, jo dažreiz kaut ko vajag izprintēt, līdz ar to nav jāmaksā par to. 4. Izdales materiāli - pasniedzēji parasti dod izdales materiālus, lekcijās (ja viņuprāt tādus vajag). Ir nācies dzirdēt, ka atsevišķās augstskolās studentiem esot pašiem jākopē šie materiāli pa saviem līdzekļiem (nezinu cik daudz šajā jautājumā ir taisnība par citām skolām, vismaz tā atsevišķi cilvēki runā).
5. Atsevišķas lietas, kas nepatīk - 1. rozešu daudzums kabinetos. Daudzos kabinetos reāli nav rozetes, kurās varētu palādēt telefonu/datoru/planšeti, līdz ar to, vai nu ir jānēsā līdzi zaglītis/pagarinātājs vai arī jācer, ka kāds kursa biedrs visu laiku tādu staipīs līdzi (man ir otrais variants). 2. Bezvadu internets - nezinu, kas ir noticis šogad, bet šī mācību gada sākumā regulāri bija situācija ka wi-fi bija izlēmis par patstāvīgumu - te gāja, te negāja, protams, tagad šī situācija vairs nav tik izteikta, tomēr, ja skola nespēj 2 mēnešus salabot šo problēmu, tad nav skaidrs par ko tiek maksāts.
13.03.2015 21:29 |

Reitings 294
Ilze179, liels paldies par informāciju:-)
No citiem arī esmu dzirdējusi, ka labas kojas, bet pati tur nedzīvotu.
13.03.2015 21:38 |

Reitings 1431
Reģ: 09.10.2012
Āāāā, atcerējos - man reizēm riebjas tie pasākumi. Kā neklātienes studente varu teikt, ka gadās, ka skolā ir kkādi deju konkursi - nav ne kur mašīnu īsti nolikt un vēl nākas stāvēt rindā uz tualeti/garderobi/ pusdienu galdu.:-|
Bet tik labas bulkas kā cep Turībā citur nav ēstas (l)
13.03.2015 21:42 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
pilnīgi uz turību sagribējās :D
13.03.2015 21:58 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits