RUS

Reitings 122
Reģ: 04.12.2010
Sveicināti!

Vai Rīgā ir latviešu skolas, kur krievu valodu var apgūt kā pirmo svešvalodu? Jo mācoties valodu kā otro no 6.klases ir nedaudz par vēlu un labi, ja kopumā kādi pamati būs tikai apgūti.

Iepriekš paldies par atsauksmēm!
23.02.2015 14:30 |

Reitings 538
Reģ: 15.02.2015
Es gan ļoti ticu, ka bērniem ir jāzina krievu valoda! Pašiem būs nākotnē vieglāk gan darbu atrast, gan komunicēt, ceļot utt. Kas tie par aizvēsturiskiem uzskatiem, ka krievu valodu nav jāmācās?

Kāda nakotne te Latvijā nebūs krievu tik daudz :-D drīzāk šeit izmitinas ES veco valstu liekos dvieļainos...

Kādi aizvesturiski uzskati tieši moderni, jo tieši aizvēsturē padomijā kultiveja mītu, ka jāmācas krievu valodu un no 1 klases latviešu skolās hārdkorīgi mācīja, bet krievu skolās latviski bija labi ja pāris stundas skatam,...

Pati nāku no jauktas ģimenes un tas IR nepieņemami, ka joprojām krievvalodīgie tiek apsaukāti vai pret tiem izturas ar necieņu! Liels fuj tev!

Nez kur viņus apsaukā :-D tu vienkārši visur saskati, to ko gribi saskatīt :-D
23.02.2015 14:52 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Tieši tā! Katra valoda ir bagātība!
23.02.2015 14:52 |

Reitings 1114
Reģ: 12.02.2015
Krievu valoda sākas 6.klasē kā otrā (izvēles) svešvaloda. Man nav nekā pret vācu valodu, bet Latvijā tā ir tikpat maz noderīga, kā, teiksim, franču vai itāļu valodas.

Apmācība ir atkarīga no skolotāja un mācīšanas metodēm. Ja nav priekšzināšanu, tad ies pagrūti, jo bieži vien krievu valodu māca tā, it kā visai klasei jau ir noteiktas pamatzināšanas šī valodā.
01.02.2015 15:44

http://cosmo.lv/forums/topic/177407-krievu-valodas-apmaciba/

savukart burtiski dazas dienas velak tu jau gribi lai macs krievu valodu agri. Kaut ka divaini mani doma atri.
23.02.2015 14:54 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
absurds! Jums nav kauns no tā, ko pašas sakāt? Bet tu, Selīna, ja nāc no jauktas ģimenes un šādi izsakies, diezgan zemisks cilvēks esi.

Būt krievam vai latvietim NAV nekas ne apkaunojošs, ne slikts, ne apgrūtinošs. Mēs neesam vienīgā valsts, kurā valta divas valodas. Jo ātrāk jūs to pieņemsiet kā vienkāršu mūsu valsts īpatnību, nevis visā saskatīsiet politiskos un nacionālistiskos robus, jo vieglāk un pozitīvāk būs dzīvot! :) Visas valodas ir skaistas un noderīgas!

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Ja pasaki kko ne pa spalvai par krievu tautības cilvēku vai valodu tā - vot aprobežotā.. bet krievu skolā nelaidīšu, ni, ni :D gribu latviešu, bet ar krievu val. uzreiz :-)

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Pasaules tirgū gan krievu valoda nav nozīmīga. :) Darbā ar Krieviju - jā. Citur iet uz urrā angļu, vācu, skandināvu valodas.
23.02.2015 14:55 |

Reitings 1114
Vispar mazliet nesapratu tavu komentaru. Tacu ir vel trakak ka domaju. Krievu valoda pāri visam. Redz blakus kaimonis ir Vācija bet to valoda nav jāmācās , ta mums nenoderes. Nu nesmuki autorit nesmuki.
23.02.2015 14:56 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Es teicu, ka nederīga, slikta, nevajadzīga? Tas, ka tev acīs iedūrās vārds "krievulēns" nav mana problēma! NEKO es tāaadu aprobežotu, zemisku u.t.t. nepateicu!
23.02.2015 14:57 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Jebkuru valodu ir labi zināt.

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Mēs neesam vienīgā valsts, kurā valta divas valodas. Jo ātrāk jūs to pieņemsiet kā vienkāršu mūsu valsts īpatnību, nevis visā saskatīsiet politiskos un nacionālistiskos robus, jo vieglāk un pozitīvāk būs dzīvot! Visas valodas ir skaistas un noderīgas!

Latvijā ir tikai latviešu valoda. Pārējās ir svešvalodas, kuras cilvēks var izvēlēties un mācīties pēc savas patikas. Jo ātrāk jūs to pieņemsiet, jo labāk. :)

Reitings 1114
Mans vīrs nāk no jauktas ģimenes, mēs svinējām krievu svētkus un mājās sarunājamies krieviski. BET (!) vīrs perfekti zin latviešu valodu un ar maniem vecākiem sarunājas latviešu valodā pat no paša viņu iepazīšanās sākuma.

P.S. Nācijas Izlīgumam ir jābalstās uz tā, ka mēs visi kopā varam būt ļoti dažādi, bet mēs esam viena nācija - Latvijas nācija.

tasv autore komentars viena no temam. Tevi ari interese tikai temati par krieviem un krievu valodu.Ttaad taavs šī tēma ir provokacija.

ka vienmer- mes citiem parmetam to ko edaram pasi. tas par tavu parmetumu pavelniekam.
23.02.2015 14:59 |

Reitings 538
.Pavēlnieks skatos esi ļoti aktīvs tematos, kur apspriež jebkādu jautājumu, kas saistīts ar krieviem un valodu - tipisks provokators un krievu valodas nīdējs ..

Ne būt ne vienkārši norādu, ka krievu valodas zinādšanas nav primāras un labak mācīties citas valodas, kas nākotnē nodrošinas iespējami lielāku materiālo labumu.
zinot krievu valodu varēsi maksimā vai citur Latvijā strādāt par stipri zemāku samaksu, bet piemērām labi iemācoties vācu valodu un vēl izmācoties par inženieri varēsi braukt uz Vaciju WV strādāt un pelnīt īstu naudu.
23.02.2015 14:59 |

Reitings 2425
Pasaules tirgū gan krievu valoda nav nozīmīga. Darbā ar Krieviju - jā. Citur iet uz urrā angļu, vācu, skandināvu valodas.

Muļķības! Krievu valoda ir ļoti noderīga dažādās industrijās. Pazīstama meitene dzīvo un strādā Dubajā un pelna divtik vairāk kā citas kolēģes, jo viņa strādā pārsvarā ar krievu klientiem, kuri ļoti nelabprāt runā angļu vai citās valodās. Krievu valoda ir "nišas" valoda, jo gan skandināvi, gan vācieši lieliski prom sazināties arī angļu valodā, taču krievvalodīgie ļoti nelabprāt. Krievu valodas zināšanas ir ļoti noderīgas! ;)
23.02.2015 15:00 |

Reitings 1114
Pavēlnieks skatos esi ļoti aktīvs tematos, kur apspriež jebkādu jautājumu, kas saistīts ar krieviem TU AUTORE ARI...:-D:-P
23.02.2015 15:00 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Būt krievam vai latvietim NAV nekas ne apkaunojošs, ne slikts, ne apgrūtinošs. Mēs neesam vienīgā valsts, kurā valta divas valodas. Jo ātrāk jūs to pieņemsiet kā vienkāršu mūsu valsts īpatnību, nevis visā saskatīsiet politiskos un nacionālistiskos robus, jo vieglāk un pozitīvāk būs dzīvot! Visas valodas ir skaistas un noderīgas!

Kā jau ctn minēja, Latvijā ir tikai VIENA valsts valoda; ja cittautiešiem, kas šeit uzturas (lai arī ar valsts pilsonību), kaut kas nepatīk, tad ar to ir jāsamierinās vai jāmeklē labāki dzīves apstākļi, kur neviens nespiedīs ar varu apgūt valodu, kas nepatīk.
23.02.2015 15:02 |

Reitings 2425
zinot krievu valodu varēsi maksimā vai citur Latvijā strādāt par stipri zemāku samaksu, bet piemērām labi iemācoties vācu valodu un vēl izmācoties par inženieri varēsi braukt uz Vaciju WV strādāt un pelnīt īstu naudu.

kā man šādi izteikumi liek pasmīkņāt! :) Kad meklēju darbiņu, kur piestrādāt ārzemēs, kamēr tur mācījos dažus mēnešus, man daudzi darba devēji rakstīja tikai tā iemesla dēļ, ka protu krievu valodu un angļu valodu. Luksus industrijās, kā arī viss, kas saistīts ar klientu servisu un attiecību veidošanu un dibināšanu, krievu valoda ir lielā cieņā, jo krievvalodīgie pašlaik ir izmētāti pa visu pasauli un ir gatavi maksāt lielu naudu, lai viņus apkalpo un ar viņiem sarunājas tieši krievu valodā! :)
23.02.2015 15:03 |

10 gadi
Reitings 3818
Reģ: 06.05.2014
Latvijā ir tikai latviešu valoda. Pārējās ir svešvalodas, kuras cilvēks var izvēlēties un mācīties pēc savas patikas. Jo ātrāk jūs to pieņemsiet, jo labāk.

Vēl pāris paaudzēs joprojām dominēs tas, ka te jāmāk ir krievu valoda. No vienas puses jau nekas slikts nav - zini kādu valodu vismaz. Komunikācija ar cilvēkiem ir svarīga daudzās nozarēs, tajos pašos veikalos tak jauniņās, kas krieviski labi nesaprot, tās vecās bābas noliek. Pašu mani darbā krievi ir nolikuši. Un šaubos, ka tas mainīsies drīzumā, jo uzņēmumi un viss valsts sektors strādā naudai nevis cilvēkiem, bet tas, ka līdz 10 cilvēkiem mainīs attieksmi pret krieviem un runās ar viņiem latviski, neko nemainīs kopumā.
23.02.2015 15:04 |

Reitings 538
Pazīstama meitene dzīvo un strādā Dubajā un pelna divtik vairāk kā citas kolēģes, jo viņa strādā pārsvarā ar krievu klientiem, kuri ļoti nelabprāt runā angļu vai citās valodās. Krievu valoda ir "nišas" valoda, jo gan skandināvi, gan vācieši lieliski prom sazināties arī angļu valodā, taču krievvalodīgie ļoti nelabprāt. Krievu valodas zināšanas ir ļoti noderīgas!

Nu un tagad visi ņems tavu padomu par labu, samācīsies krievu valodu un tava pazīstamā meitene dubajā pelnīs 2 tik mazāk nekā citi, jo darba vietas ierobežotas, bet gribētāji daudz :-D

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Kādi aizvesturiski uzskati tieši moderni, jo tieši aizvēsturē padomijā kultiveja mītu, ka jāmācas krievu valodu un no 1 klases latviešu skolās hārdkorīgi mācīja, bet krievu skolās latviski bija labi ja pāris stundas skatam,

Taa kaadreiz bija, liidz 90 iem, bet 90ajos gados skolaa saakushie iet, shodien ciesh no krievu valodas nezinaashanas, jo 90os tam netika pieveersta nepiecieshamaa uzmaniiba, bet shodien darba tirgu to prasa. Cosmo katru otro dienu jaunas 20gadnieces taisa teemu kaa iemaaciities krievu valodu, jo vusr prasa. :-/
Veel kur noder krievu valoda ir studejot, jo akadeemiskaa literatura latvieshu valodaa nav, tikai kaut kas ljoti specifisks ar Latviju saistiits. Akadeemiskaa literaturaa Latvijaa lielaakoties ir anglju, krievu, vaacu, franchu valodaas.
Treshaakrt krievu valoda var nodereet peec vidusskolas beigshanas izveeloties studee profesiju.
Ceturtkaart, nekas jau netiks pazaudeets, ja valoda izraadiisies dziivee nevajadziiga.
Man skolaa bija vaacu valoda, kura man dziive izraadijaas pilniigi lieka. Nu un? Ja man kaadreiz dziivee ievajadzeesies vaacu valodu, buus daudz vieglaak to attiistiit nekaa bez jekaadaam priekshzinaashanaam.

Reitings 2425
Spīdola, es novērtēju to, ka tu esi patriotiski noskaņota, taču maisā ceru neesi augusi. Oficiāli valsts valoda mums ir viena, taču cik daudz iedzīvotāju ikdienā sazinās krievu valodā? Cik daudz cilvēku savu dzimto valodu var saukt par krievu valodu? Vai tiešam neliekas, ka darba devēji prasa krievu valodas zināšanas, jo tas ir likumsakarīgi un loģiski? :) Smīkņāju uz nebēdu!
23.02.2015 15:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits