Kāpēc latviešiem rietumos atņem bērnus?

Reitings 24
Reģ: 20.02.2015
Vakar bija sižets pa tv3, ka UK atņem bērnus, vēl citus gadus iepriekš bija sižeti, kur citās valstīs atņēma latviešiem bērnus.

Kāpēc tas tā notiek? Vai latvieši nemāk audzināt bērnus, vai audzina pēc krievu metodēm un sit bērnus, ja ko sliktu izdara?
22.02.2015 13:35 |

Reitings 24
Reģ: 20.02.2015
kāda zina kāpēc Norvēģijā tēvi guļ ar savām meitām neatkarīgi no vecuma?
22.02.2015 22:08 |

Reitings 77
Reģ: 29.01.2009
Vainotaa - praten nav majas!
22.02.2015 22:12 |

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Zinu vairākas ģimenes (manā dārziņā), kur Barnevernet ir palīdzējusi ģimenēm tikt cauri ļoti nopietnām krīzēm (narkotikas, dusmu nekontrolēšana utt)

Šaubos vai tā krāmētos arī ar iebraucējiem, ja ņem vērā to, ka adoptētāju pilnas rindas. Vai kāda Latvijas institūcija iestāsies par savējiem un cīnīsies netaisnības gadījumā dēļ viena sīča? Pēc manām domām, nē.
Mums nav ne problēmas ar alkoholu, ne citas atkarības. Arī ar psihi abiem viss ir kārtībā, tomēr dīvainas šķiet šīs runas.. Mazums ko viņi izdomā? Vienīgais variants - mājās visur kameras jāsaliek.(t)
22.02.2015 22:14 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Nu bet es esmu vecāks un man izlemt , kā audzināt ... Uzmanības novēršana ir laba lieta , bet ne vienmēr tā strādā un nevar visus bērnus audzināt pēc kaut kādiem standartiem. Nu tik pat labi liela daļa uzskata ,ka zīdaiņi neguļ visu nakti , es tā neuzskatu un kam taisnība ? Tai mātei kura ceļas vismaz 2 reizes vai man neceloties nevienu ? Patiesība ir tur ārā un neviens sveš cilvēks man nenoradīs kā man komunicēt ar savu bērnu . Vispār nepatīk kad sveši cilvēki uzsāk sarunu ar mani ,īpaši par manu bērnu .
22.02.2015 22:15 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Nestāv nekādi adoptētāji rindās un "atņemtu" bērnu adopcijai nedod. Mazāk baumas vajag klausīties... Tas man atgādina vienu manu visādi citādi inteleģentu un sakarīgu darbabiedreni, kas ar ģimeni un vīra vecākiem bija aizbraukusi brīvdienās uz Berlīni un visas brīvdienas viņi visi braukāja ar taksi, jo redz viņas meita bija internetā lasījusi, ka Berlīnes sabiedriskajā transportā daudz zog... :-P
Wee, ak jele! Ja tas bērns tiešām būtu tava darīšana, bet nav jau, jo mums kā sabiedrībai būs ar to tavu bērnu kopā jādzīvo un ja tu viņu saplēsīsi, tad par mūsu nodokļu maksātāju naudu viņš būs kaut kā jāmēģina salabot. Tapēc mēs negribam, lai tu saplēs, mēs gribam, lai mums forši ar viņu vienā sabiedrībā dzīvot!:-)
22.02.2015 22:29 |

Reitings 10185
Nu, salīdzināji. Nozagts bērns vai maks.
22.02.2015 22:33 |

Reitings 1230
Reģ: 30.01.2015
Undiya

Man tāda pati situācija, gribam drīz mazo, bet bail palikt ar viņu Norvēģijā. Visvairāk jau bail no tā, bet ja nu notiek tāda situācija, kad atņem tad nu ko darīt. Vecākiem pēc tam dzīves nav kad bērns kaut kur svešumā.

NordicBelle

Bet kāpēc tad tādas runas vispār ir aktuālas par bērnu atņemšanu? Ne jau no tukša gaisa?
22.02.2015 22:43 |

Reitings 11162
Reģ: 28.11.2014
Kurš būs tas Dievs kurš noteiks ir saplests vai nē !? Kurš ? kas vienam šķiet normāls otram amorāls.
Šādas lietas liek man patiesi priecāties , ka dzīvoju tur kur dzīvoju neviss blandos apkārt pa pasauli un mēģinu sadzīvot ar svešu kultūru un svešiem uzskatiem.
Tas tiešām nav pareizi un ne es viena tā domāju ...
22.02.2015 22:50 |

Reitings 5533
Nu nedzemdējiet Norvēģijā, neviens tak neliek! Neies mana nodokļu nauda jūsu māmiņpabalstos :-D
Es jau iepriekš minēju, ka visiem, kas strādā ar bērniem ir informācijas neizpaušanas pienākums un tad, kad no ģimenēm izņem bērnus, ģimenes, radi un draugi var teikt pilnīgi visu ko iedomājas un Bērnu tiesību aizsardzības iestādei nav nekādu tiesību pierādīt savu taisnību, jo viņiem likums ir tā teikt "aizbāzis muti" Es ceru, ka norvēģiski lasīt jūs mākat:

http://forskning.no/barn-og-ungdom/2012/05/nar-staten-tar-barnet
22.02.2015 22:52 |

Reitings 5533
Es nesalīdzināju bērnu ar maku, bet lētticību ar lētticību.
22.02.2015 22:54 |

Reitings 1230
NordicBelle

Varēji jau normāli paskaidrot nevis uzbraukt virsū!
Jauku vakaru :-)
22.02.2015 22:56 |

Reitings 10185
Neliek gan, tas tiesa!
ģimenes, radi un draugi var teikt pilnīgi visu ko iedomājas un Bērnu tiesību aizsardzības iestādei nav nekādu tiesību pierādīt savu taisnību, jo viņiem likums ir tā teikt "aizbāzis muti"

Tā arī vēljoprojām neesmu sapratusi kas no tā būtu jāizsecina? Ka es varētu iet ieskrieties un pat nemēģināt neko teikt, ja man atņemtu bērnu? :D
22.02.2015 22:59 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Nezinu nevienu instanci, kura bērnus atņemtu atņemšanas pēc, bez iemesliem. Ir gan dzirdēti gadījumi, kad gandrīz jābrīnās, kāpēc kāda niecīga pārkāpuma dēļ vienai ģimenei tiek izlemts bērnu atņemt, bet citā gadījumā pie smagākiem pārkāpumiem - neviens bērnu neatņem. Es uzskatu, ka gluži taisnīgi šī sistēma tomēr nedarbojas un, jā, pamatā, aizstāv vispirms savas valsts pilsoņu tiesības un tikai tad - imigrantus.
Cik nav dzirdēti gadījumi, kad pārim (piem., latviete un anglis) rodas nopietns konflikts un bērnu mātei vnk atņem un nodod tēva aprūpē, jo redz - bērns ir tās valsts pilsonis, tēvs arī, bet māte kā imigrante var "lasīties atpakaļ uz savu valsti" un nav vairs svarīgi cik labi viņa pelna un cik ļoti spēj parūpēties par savu miesīgo bērnu. Kaut kādā "mistiskā" kārtā primāri tiek nostādīti pavisam citi fakori par labu tam, lai bērns tiktu atņemts...
Nu kaut kā tā...
Joprojām uzskatu, ka šādi gadījumi ir drīzāk izņēmums, nevis norma un baidīties no kā tāda būtu nedaudz pārspīlēti.
22.02.2015 23:00 |

Reitings 5533
Nē, tas ir tā, ka, piemēram, latviešu Visvarim, vai norvēģu Helgai atņem bērnu, jo viņi nav labi pret bērnu izturējušies. Tajā pat laikā gan Visvarim, gan Helgai šķiet, ka fiziski sodīt bērnu, sūtīt gulēt bez vakariņām, sodīt par čurāšanu biksēs liekot staigāt ar slapjām biksēm, atstāt mājās vienu pa nakti kamēr paši krogā dzer, ir ok. Vai vismaz daudz maz ok, jo neko tāāādu tak viņi nav izdarījuši, lai viņiem ņemtu bērnu nost, nav tak ne spārdījuši, ne varojuši, ne pārāk ilgi badā mērdējuši... Tad nu, viņi taisnojas un izdomā visādus stāstus, jo tā ir vienkāršāk kā pateikt, ka viņi nav bijuši labi vecāki un viņiem vajag palīdzību. Nu kaut kā tā, ceru, ka tu manu pamatdomu saprati.

Chocco, nevienā brīdī negribēju brukt virsū ;-)
22.02.2015 23:06 |

Reitings 10185
Sapratu!(l)
22.02.2015 23:10 |

Reitings 1230
NordicBelle

Tad tu vari tiešām apgalvot, ka bērnu atņem tikai par tik sliktu izturēšanos, kā nebarošanu, sišanu, neapkopšanu?

Nekad nebūs variants, kad piem. mazais diezgan daudz raud jo apslimis vai zobi lien ārā un ja kaimiņi pasūdzēsies, tad noteikti neatņems?
22.02.2015 23:12 |

Reitings 5533
Nu, chocco, c'mon! :-D es apsolu!!! Rakstiņu izlasīji?
22.02.2015 23:16 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Der atcerēties, ka bērns vecākiem nepieder. Tas ir patstāvīgs tiesību subjekts, tikai bez rīcībspējas. Valsts iejaucas, lai nodrošinātu bērna tiesību un likumisko interešu aizstāvību, sargājot bērnu no vecāku patvaļas.
22.02.2015 23:58 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Taapat aiz neko dariiit, beernus neatnjem. Peec Kanaadaa redzeetaa, censhaas labot vecaakus liidz peedeejam, tad tikai kjeraas pie peedeejaa salminja. Daudzi beerni ir arii iebiedeeti, lai neko nesaka, taapeec tiek arii izmekleets jebkursh gadiijums, kad beernam nejaushi "paspruuk". Atceros, kad mana pediatre sakontakteeja manu maati, jo man ribas spiideeja cauri un uz vinjas jautaajumu par eeshanu atbildeeju kaa ir. Beigaas maate atbrauca pie manis un vecmaamiinjas, uz maniim bljaava stundu par to, ka esmu tik tieva, paskaidroja ka mani atnjems un ieliks beernu namaa, kur mani izvaros (arii paskaidroja ko tas vaards noziimee), pateica omei lai spiezj man eest leetaas putras, beidzot iedeva kaadas kapeikas omai un pieteica, lai vinjai kaunu netaisot. Arii vecmaaminja dabuuja no vinjas braazienu un draudus. Taa nu es saaku melot par to, ka maate dziivo ar mums un ka mums ir normaali dziives apstaaklji, lai gan patiesiibaa bija tikai vecmaaminjas mazaa pensija un vinja pati atraava sev kumosu, lai man iedotu. Buutu toreiz sociaalie izmekleejushi apstaakljus, buutu pie briivpusdienaam vismaz tikusi.
23.02.2015 00:50 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Krista, kāpēc jums nedeva pabalstus? Teorētiski ja māte tevi atstāja vecmāmiņas apgādība tad viņa varēja vērsties pie sociem pec palīdzības. Vismaz es tā būtu darījusi.
23.02.2015 01:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits