Darbs bērnudārzā

Reitings 98
Reģ: 13.02.2015
Es te čīkstu, ka man patīk vientulība, bet tas manuprāt ir labāk, nekā mana brāļa dēļa sieva, kura strādā par audzīti bērnudārzā, bet saka, ka nervi beigti un NEVAROT CIEST tos izlutinātos sīkos. Knapi varot saņemties, lai neiekrāmētu.
Aizdomājos, kā justos visi bērnu vecāki, kuri ko tādu dzirdētu no sava bērna audzītes?
18.02.2015 11:56 |

Reitings 7743
Reģ: 29.01.2009
Gudrie vecāki, atbildiet cik laika dienā jūs atvēliet saviem bērniem?? Bērns uz dārziņu tiek atvests pēc septiņiem, izņemts pirms septiņiem. Deviņos bērns iet gulēt.. Ja pēc darba mēdzat vēl lasīt, tv skatīties, vakariņas taisīt u.t.t. 100% bērns darbojās viens - zīmē, krāso , rotaļājas, burto.. ko nu kurš. Vēl mani fascinē māmiņas, kas sēž mājās un ved bērnu uz dārziņu līdz tiem pašiem 19.00 un es nepārspīlēju. Vienkārši bērnudārzu skolotājas ir bezmaksas aukles un ja iestāde strādātu arī brīvdienās - 100 punkti grupas būtu pilnas! Kronis visam pāri tas, ka ir vecāki, kas ir nemierā ar to, ka bērnudārzs nestrādā sarkanajos datumos!

Ai, cik jauki - beidzot zinu vienu cilvēku, kurš labāk par visiem zina, cikos un kāpēc katrs bērns tiek aizvests uz b/d un cikos izņemts tāda vai šāda iemesla dēļ. Un, protams, izņemot bērnu no dārziņa, atvedot mājās, vecāki ieurbjas pc/tv un bērns viens pats sēž stūrī un zīmē līdz brīdim, kad jādodas gulēt. Bravo. (l)

Es gan atļaušos oponēt par bezmaksas auklēm, cik zinu - algu taču maksā. Arī iestādes darba laiks ir tieši tāds, kāds ir. Banāli, bet, ja neapmierina darba apstākļi, tad ir jāmeklē cits darbs. Jā, es arī zinu vecākus, kuri ir neapmierināti (nu, cik nu neapmierināti, drīzāk gribētu), ka dārziņš strādā arī sarkanajos datumos vai brīvdienās, jo ir arī tāda lieta kā maiņu darbs, kur jāstrādā gan brīvdienās, gan sarkanajos datumos. Par pilnajām grupiņām gan īsti nepiekrītu, nesen janvārī bija pārceltā darba diena, mūsu grupiņā bijuši tikai 2 bērni, uzsvēršu vārdus pārceltā darba diena, kas sanāca 6dienā.
19.02.2015 09:05 |

Reitings 183
Reģ: 28.01.2014
Par neapmierinātību ar brīvdienām, draudzene,kas strādā vienā no Rīgas centra privātajiem b/d, stāstīja, ka citi vecāki uz brīvdienām tik nelaimīgi, ka nevar atvest bērnu, ka vairākas dienas nāksies pavadīt ar bērniem un tās nav māmiņas,kuras strādā maiņu darbu, lielākā daļa vispār nestrādā.Tāpat arī bērni stāsta, ka vakarā pēc b/d skatījušies multenes un tad mamma liek gulēt. Kvalitatīvi pavadīts laiks..
Es arī pēc darba neesmu superaktīvā un lieliskā mamma,tomēr savās brīvdienās nevedu mazo uz dārzu, jo apzinos, ka viņš izaugs ļoti ātri un vēlāk būs žēl, ka tik maz laika esmu veltījusi. Šobrīd nereāli ilgojos pēc b/d, jo jau trešo nedēļu mājās slimības dēļ un puikam ar apnicis.
Un par audzinātājām, man divas draudzenes strādā viena privātajā ,otra pašvaldības, aizkulises apmēram zinu. Mana dēla bērnudārzā ļoti patīk audzinātājas, cienu viņas, nav nekāds uķi puķi, bet veic pienākumus labi, sīks iet ar prieku uz b/d. Iesaista arī vecākus, ik pa laikam kāds darbiņš jāuztaisa kopā ar bērnu utt. Uzskatu, ka algai par tādu slodzi būtu jābūt vismaz 2x lielākai.
19.02.2015 09:41 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Piekrītu iepriekšredzētam komentāram par to, ka vecākiem ar saviem bērniem nav jāsēž cauru dienu un tiem nav ne jausmas kā bērni uzvedas ar citiem
19.02.2015 09:45 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Vēl mani fascinē māmiņas, kas sēž mājās un ved bērnu uz dārziņu līdz tiem pašiem 19.00 un es nepārspīlēju.

Man, sakara ar īpatnēju darba grafiku, ir iespēja to bērnu vest uz bērnudārzu ne katru dienu, un uz pus dienu tikai, pat mazāk. Un bērnudārzā, tāpat ka Cosmo - atkal nav labi! Es esmu ļaunā, bezatbildīga māte, kura brutali nedod bērnam iespēju izglītoties un socializēties. Man mājienus par to, ka ta ir slikti, bērnudārzā un arsta kabinetā ir devuši vairākkārt.

Pareizi krista saka - vienalga, kā un ko tu dari, "sabiedrība" tāpat uzskatīs, ka tu dari nepareizi.

Nu i nafig.
19.02.2015 10:11 |

Reitings 183
Reģ: 28.01.2014
57days es arii nevedu katru dienu un parasti ap 16 izņemu, bet nekādi mājieni nav bijuši, audzinātāja parasti priecīga, ka mazāk bērnu, mazāk darba un es parasti pabrīdinu, ka nebūsim iepriekš.
19.02.2015 10:20 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Agate, nu, es izņemu pirms pusdienlaika. Man nu galīgi nav pārliecības, ka viņu izdosies taja laika iemidzināt, un man negribas, lai viņš ar savu negulēšanu nomoka audzinātāju un auklīti. Pati strādāju ar cilvēkiem, zinu, ka ir ļoti svarīgi, ka tev ir tā stundiņa, kuras laikā drusku atslēgties un mierā un klusuma iedzert kafiju, lai atkal var normāli darboties.
19.02.2015 10:45 |

Reitings 7743
Man, sakara ar īpatnēju darba grafiku, ir iespēja to bērnu vest uz bērnudārzu ne katru dienu, un uz pus dienu tikai, pat mazāk. Un bērnudārzā, tāpat ka Cosmo - atkal nav labi! Es esmu ļaunā, bezatbildīga māte, kura brutali nedod bērnam iespēju izglītoties un socializēties. Man mājienus par to, ka ta ir slikti, bērnudārzā un arsta kabinetā ir devuši vairākkārt.

Ha, ha, tiešām - ja neatstāj visu dienu - sliktā māte, atstāj visu dienu - tā pat slikta. Galvenais taču, ka visi citi ir zinošāki. :) It īpaši man patika šeit lasītie pāris piemēri par mammām, kuras tajā laikā pilnīgi neko nedara pa dienu, tikai izmanto iespēju atstāt bērnu bezmaksas auklītēm un audzītēm b/d. Cik gan labi citi ir zinoši par svešu cilvēku dienas gaitām.

Bet, 57days, tīri intereses pēc - esi mēģinājusi bērnu atstāt uz pusdienlaiku, lai vismaz mēģina iet gulēt reizē ar citiem?
19.02.2015 11:31 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Kubietei un Kristai ir pareizākie viedokļi. Audzinātājām ir jāpilda savs darbs, ja netiec ar bērnu galā, tad atzīsti, ka netiec galā ar saviem tiešajiem darba pienākumiem. Īsti nesaprotu, kāda audzinātājai daļa, kad bērns tiek paņemts no dārziņa - jums tik un tā darba laika ir no 7 līdz 7. Un par Robītes izgājieniem, psc vnk. Ceri, ka tavējo neviena nesitīs dārziņā.
19.02.2015 14:37 |

Reitings 5533
Reģ: 26.01.2015
Jā, es arī zinu vecākus, kuri ir neapmierināti (nu, cik nu neapmierināti, drīzāk gribētu), ka dārziņš strādā arī sarkanajos datumos vai brīvdienās, jo ir arī tāda lieta kā maiņu darbs, kur jāstrādā gan brīvdienās, gan sarkanajos datumos.

Jāstrādā abiem? Vai arī māmiņām, kas domā, ka tēti nevar bērnus pieskatīt?
19.02.2015 14:43 |

Reitings 2037
Reģ: 08.09.2014
Audzinātājām ir jāpilda savs darbs, ja netiec ar bērnu galā, tad atzīsti, ka netiec galā ar saviem tiešajiem darba pienākumiem. Īsti nesaprotu, kāda audzinātājai daļa, kad bērns tiek paņemts no dārziņa - jums tik un tā darba laika ir no 7 līdz 7. Un par Robītes izgājieniem, psc vnk. Ceri, ka tavējo neviena nesitīs dārziņā.

Es arī esmu Jūsu viedokļa pulciņā. Piekrītu, tas ir audzinātājas darbs. Visos laikos ir bijuši mazie huligāni. Citām audzinātājam runāja pretī, citām pat neuzdrīkstējās iebilst. Atkarīgs no audzinātājas, ne tikai bērna. Bērni nav muļķi - redz, ar kuru učeni nedrīkst jokot, un, ar kuru var strādāt pigorus.
19.02.2015 14:45 |

Reitings 5346
Bērni nav monstri, kā dažas te saka, drīzāk audzinātajas tikai klačojas, lasa žurnālus, dzer kafiju, bet bērniem uzmanību nepievērš. Kad viņi spēlējas ārā, tikai klačojas uz velna paraušanu. Un par morāles līmeni nemaz nerunājot, aprunājot vecākus un bērnus.
19.02.2015 14:46 |

Reitings 5346
Audzinātāju līmeni varam redzēt arī šajā diskusijā, Robīte pat nekautrējas teikt, ka iepliķē bērnus, to ir viegli noskaidrot kurā Liepājas bērnudārzā notiek šāda vardarbība.
19.02.2015 14:48 |

Reitings 5625
Ne tikai audzinātāju līmeni varam noskaidrot šajā situācijā :)
19.02.2015 14:52 |

Reitings 3615
Reģ: 01.09.2009
Un par morāles līmeni nemaz nerunājot, aprunājot vecākus un bērnus.
Īstais cilvēks, kas var spriest par morāli. Tu labāk pat neraksti tādus vārdus kā morāle, ētika vai tolerance, tāpēc, ka tu pati nezini šo vārdu nozīmi. :) Savu morāles līmeni jau sen esi noskalojusi podā.
19.02.2015 14:55 |

Reitings 5346
Mātes ir augstākā līmenī šajā diskusijā kā audzinātājas ar savu vardarbību un nekā nedarīšanu, it īpaši privātajos dārziņos, bet dāvanu kartes un citus labumus gan vēlas sev regulāri, tāpat mistiskos ziedojumus dārziņiem.

10 gadi
Reitings 44010
Reģ: 11.02.2015
nekautrējas teikt, ka iepliķē bērnus, to ir viegli noskaidrot kurā Liepājas bērnudārzā notiek šāda vardarbība.

Pikec, man atceroties savas bērnudārza gaitas, kā pēc-padomju laikos vēl bērnus audzināja :D :D muahaha, mēs te visi, sanāk, tad esam "morāli izvaroti".
Neko tik drausmīgu Robīte nepateica. Pilnīgi varu iedomāties, ka trakākajiem gadījumiem, kas neklausa ne uz ko, nekas cits neiedarbojas, ja vecāki paši nav ieaudzinājuši uzvedības normas.

Reitings 5625
Es atzinu, ka esmu iepliķējusi, bet neviena pat nav pajautājusi, kāpēc tad īsti, bet metās kaut ko komentēt, mācīt, sodīt, aizrādīt...
19.02.2015 14:56 |

Reitings 7497
Svešu bērnu pat vieglu iepliķēšanu galīgi neatbalstu. Ir arī citas metodes, ko māca noteikti ar pedaģoģijas fakulatētes.
19.02.2015 14:57 |

Reitings 5346
Riot, paskaties uz sevi un tagad uz savu līmeni, ko jēdzīgu esi pateikusi diskusijā? Neko. Spried par situāciju, nevis par mani, bet Tu jau to nevari, klaviatūra niez.(l)

reina, tev patiktos tāda doma, ka kaut kāda Robīte pliķē tavu bērnu bērnudārzā? Es panāktu ka tāda momentā izlido ārā no dārziņa bez atgriešanās iespējām.
19.02.2015 14:58 |

Reitings 5346
Tev nav tiesību nevienu sist un iepliķēt, ja ir tik vāji nervi, ej strādāt citur.
19.02.2015 14:59 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (4)