sāpīga šķiršanās un grūtniecība

Reitings 10
Reģ: 13.02.2015
Sveikas,ceru,ka varēsiet palīdzēt. Esmu ļoti jauna, eju vidusskolā, bet ir milzīga krīze dzīvē. Pirms nepilniem 3 gadiem iepazinos ar puisi,kurš ir 8 gadus vecāks. Sakam attiecības,ar laiku parvācos no laukiem uz Rīgu,lai uzsāktu kopdzīvi un saktu mācities vidusskolā. Kopā dzīvojām gadu ar pusi, bija gan strīdi, gan histerijas, bet tagad saprotu ka par sikumiem un daudzas bija manas kļūdas. Tā nu mēs dzīvojām ik pa laikam kasoties un piedzīvojot dažas ļoti lielas scēnas,bet tapat attiecibas bija normalas un biju laimiga.Ar laiku stridejamies biežāk, viņš saka iztureties aizvien sliktak. Pedeja meneša laika daudz dzera, bet es nevelejos viņu pazaudēt tādēļ biju mīla un centos. Tad, pēkšķi viņš pameta mani, sapes nezēligas, nejutos ka cilveks bez viņa. Nedēļu mocījos un cereju,kka vins atgriezisies, līdz pekšņi atklaju ka esmu stavokli, man ir 18 gadi, un ir pats grutniecibas sakums. Pateicu to viņam, bet viņš teica ka bus labs berna tevs bet nedzivos ar mani kopa tikai yadel ka ir kopigs berns. Es jutos sagrauta un veljoprojam ceru,kka vins atgriezisies, jo es viņu ļoti mīlu. Man ir vecaku atbalsts bet tapat ir ļoti gruti. Bail par bernu, vai viņš stresu iztures, vai vares izturet manas nebeidzamas sapes un ciesanas,vai es pati varesu izturet? Esmu tikai otraja nedēļā, varu iedzert tabletes un atteikties no berna, vai labak ceret uz ģimeni, cinities un beigas viss nokartosies? Vel pirms meneša vins teica ka mil mani, es no visas sirds ceru ka vel tagad ta ir un mums var sanakt kopeja gimene. Bet ja man nebus vina atbalsta un bus nenormals stres un ciešanas, labak nebutu to visu izbeigt kamer vel nekas nav isti izveidojies? Esmu izmisusi, velos gimeni kopā ar berna tevu un nevaru pienemt to,kka vins var ari neatgriesties. Ka jums liekas-mman ir verts cinities, ceret un ari apdraudet bernu ar savu stresu, vai laibak likt tam visam punktu un sakt stradat tikai ar sevi un savam jutam?
13.02.2015 12:18 |

Reitings 280
Reģ: 24.11.2009
Dantessa Es pati personīgi jau divus gadus ļoti ar draugu gribam bērninju un vienalga puika vai meitene, tāpēc rauj nedaudz dusmas par to ka citiem kuri tos bērnus negrib ir viens pēc otra a tiem kuri grib nekādigi nevar tikt pie viņa
13.02.2015 12:57 |

Reitings 1114
Reģ: 12.02.2015
Vispar ja bernu grib , to zin uzreiz. Pat ja ārsti liedz dzemdēt, tu tapat cinies par mazo. Ar zobiem un nagiem. Un izcini! Nu ja grib mazo, jautajumu nav, ir tikai nenormals prieks.

te es ieteiktu abortu.Tu bernu gribi tikai komplekta ar virieti, tapat vien ta isti negribi. Labak tad nedzemde .
13.02.2015 12:57 |

Reitings 1513
Reģ: 08.01.2015
It's my life, tieši par to arī es runāju.
13.02.2015 12:58 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Vispar ja bernu grib , to zin uzreiz. Pat ja ārsti liedz dzemdēt, tu tapat cinies par mazo. Ar zobiem un nagiem. Un izcini! Nu ja grib mazo, jautajumu nav, ir tikai nenormals prieks.

te es ieteiktu abortu.Tu bernu gribi tikai komplekta ar virieti, tapat vien ta isti negribi. Labak tad nedzemde

+1
13.02.2015 12:58 |

Reitings 188
Reģ: 09.11.2014
Dantessa nu attiecības ir viena lieta, bet pārvākties nepilngadīgai meitenei, kas vēl vidusskolā nemaz neiet pie 8 gadus vecāka puiša? Es neļautu savai meitai tā darīt.
13.02.2015 12:59 |

Reitings 1513
Reģ: 08.01.2015
Līzabete, nu jā, tur jau taisnība gan. (t)
13.02.2015 13:00 |

Reitings 430
Reģ: 21.06.2013
Parunā ar mammu, bet lēmumu pieņem PATI. Un pieņemot lēmumu izlamj, ko TU gribi, nevis mamma, tētis vai tavs bijušais vīrietis. Protams ar vīrieti šo kopā tu diez vai būsi un esi gatava būt vientuļā māte, protams ir ļoti, ļoti maza cerība, ka bērns jūs atkal satuvinās, bet tas ir tikai 1% varbūtība. Visticamāk būs tā, ka viņš pie tevis neatgriezīsies un tu pieprasīsi no viņa alimentus.
Protams tu vēl esi jauna un bez izglītības, bet viss atkarīgs no tā , cik daudz ir mamma gatava palīdzēt, jo ir meitenes, kuras piedzemdē un turpina mācīties, bet mammas ir par bērnu auklēm. Ja tev ir tāds variants, ka tava mamma bērnu skatīsies, es tav;ā vietā abortu netaisītu, ja mamma nepalīdzēs audzināt mazo, viena 18 gados ar to netiksi galā (nu fiziski jau tiksi, bet padomā par materiālo pusi, izglītību, darbu u.t.t.), jo tam visam būs svītra pāri.
Bet pats galvenais-dari tā kā gribi TU nevis kas cits.
13.02.2015 13:02 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Varbuut esmu kaut ko palaidusi garaam, bet vai tad Latvijaa jau ir atljauts medikamentozais aborts? Un kur Tu raavi, ka tas ir mazaak traumeejoshss? Garantijas, ka viss iztiiriisies, nav nekaadas, ir risks peec tam plusaa veel veikt dzemdes tiiriishanu, kas tehniski tas pats tradicionaalais aborts vien ir. Kur Tu te redzi kaut ko saudzeejoshu? Turklaat nenoteikta ilguma un intensitaates asinjoshana un saapes medakamentozaa aborta laikaa Tavupraat ir kaut kas saudzeejoshss? Kaut kaada mazohistiska izpratne par to procesu. Nu bet katram jau savs.

Turklaat beerni jaaudzina vecaakiem nevis vecvecaakiem, Tev darbs un dziivesvieta ir? Ja maate palaida 15 gadiigu skukji pie pieaugusha, bezatbildiiga, psihiski nenosveerta alkoholikja, tad manaa uztveree tas neiet kopaa ar pietiekoshiem ienaakumiem un labveeligu situaaciju jaundzimushajam.

Ja Tev buutu smadzenes, tad Tu taa vietaa, lai te gaudotu, paluugtu naudu no liidzautora normaalam abortam, peec tam plaanotu, kur studeesi un kur straadaasi, paartrauktu visus sakarus ar "spermas donoru", kaa arii naakotnee izveeleetos normaalus viirieshus un lietotu normaalu kontracepciju.

Un nevajag te bleet, ka beerns jaapatur, beernu patureet vareetu ieteikt sapraatiigai meitenei, kuras pashas gjimene sho ideju atbalsta un ir materiaali nodroshinaata. Shajaa gadiijumaa padumjsh skukjis bez jebkaadas pashcienjas un speejas spriest logjiski uzrazhotu beernu, kursh ne laagaa kaadam buutu vajadziigs, ne kuru laagaa kaads speetu uztureet.
13.02.2015 13:07 |

Reitings 2797
Reģ: 16.09.2013
Neviens tavā vietā nevar izdomāt, veikt tev abortu vai nē, tas ko tu tagad gribi ir novelt savu pienākumu pieņemt lēmumu uz citiem.
Tavā vietā es veiktu. Visa dzīve vēl priekšā, būs gan cits vīrietis, gan bērns.

Piekritīšu šim.
Vecāki visdrīzāk ir vecumā, kad paši strādā, labi, ja vēl ir vecvecāki, kas ir spējīgi pieskatīt mazo.
Ar skolas pabeigšanu būs grūti, visdrīzāk jāmeklē vakarskola vai tālmācības iespējas un pat neskatoties uz to, vienai audzināt bērnu tādā vecumā... tā arī rodas tie pamestie bērni, kas atstāti vecvecākiem uz kakla un pat īsti nezin, kas tad ir viņu īstie vecāki.
A vecis bērna dēļ neatgriezīsies un pat ja atgriezīsies, rezultāts visdrīzāk būs vēl viena nelaimīga ģimene, nedod dievs, sāks pēc laika sist. Ja ir problēmas ar dzeršanu, tad vispār.
Un es zinu par ko runāju, pašai mazā piedzima 19 gados, mani vecvecāki palīzēja pabeigt skolu, jo mamma to nevarēja - viņa strādā. Un labi, ka vecvecākiem nav slikti ar veselību un var to bērnu dienu, divas pieskatīt. Arī tagad ļoti palīdz, paņem reizi nedēļā uz nakti, lai varu izgulēties, paņem pa dienu, ja kursi, vai vēl kādas darīšanas.
13.02.2015 13:07 |

Reitings 533
Reģ: 02.08.2011
Nuuu..tev ir tikai 18,tu esi jauna,naiva,viena kretīna sāpināta,maz dzīvē redzējusi..neko neesi vēl sasniegusi,protams,visu var arī ar bēbi,bet vai to vajag?Sākums būs ļooti grūts,jo būsi viena,neceri uz to,ka atnāks atpakaļ,pat ja vecāki atbalstīs,tu redzēsi-tā nav nekāda saldā dzīve,dzīvot vecākiem uz kakla,vēl ar mazuli..Turklāt tu ļot daudz sev atņemsi no tā,kas būs taviem vienaudžiem.Tu sēdēsi mājās un domāsi par to-viena,bērniņš bez tēta,pati bez izglītības,bez darba pieredzes,dzīve iet garām..
Protams,es te ļoti sabiezinu krāsas,jo tām,kurām bērns ir sapnis,tām par to visu būs nospļauties.Jo tam visam var likt pretī,to laimi,par to mazo dzīvību.Bet tu neliecies gatava ne bērnam,ne ģimenei.Tev vajag tikai to veci,kuru nav pat par ko gribēt..
Pagaidi,nokārto dzīvi,sakārto sevi,satiec normālu vīrieti un tad domā par bērniņu.
Es savus lēmumus nekad neesmu nožēlojusi,tagad pa māju divi skraida..Un man nav jākuļās pa dzīvi kā pa nātrēm..ar mazuli uz rokām.
Turies,parunā ar kādusaprātīgu cilvēku
13.02.2015 13:09 |

Reitings 143
Reģ: 11.02.2015
Ja Tu ,cik noprotams,nezini beernu atstaat vai nee-jo nezini,vai atgrieziisies viirietis vai neatgrieziisies,tad es domaaju,ka beernu Tu negribi.
Ir juutams,ka veelies tik teshaam,jau veselu gjimeni,nokomplekteetu.Ja nav viiriesha,tad nezin vai gribi beernu patureet?Tad tiesham labaak veikt abortu,un nespeleeties ne ar sevi,ne ar beernu.Pat ,ja patureesi vinju,nekur nav garantija,ka virietis atgrieziisies..un,ko tad?Metiis beernu miskastee?
Beernu,viiru,visu ,visu.
Bet Tavaa gadiijumaa,kaa arii ljoti daudzos muusdienaas,sievietes audzina bernus vienas.
Vai varbut tomer padoma trisreiz kartigi,vaivaresi ar to tiksi galaa,vai esi gatava tam?
13.02.2015 13:10 |

Reitings 10
Reģ: 13.02.2015
Runājot par vecākiem, jā, viņi izdarīja kļūdu palaisdami mani uz Rīgu kopā ar 8 gadu vecāku vīrieti. Mamma ļoti pārdzīvo, bet šajā situācija man neko neuzspiež, tikai iesaka. Viņa teica, ka atbalstīs jebkuru manu lēmumu.
To nežēlīgo vīrieti, prāta ziņā es saprotu, ka nav vērts ne mīlēt, ne likt cerības, bet jūtām tak nepavēlēsi. Viņš ir labs cilvēks, ja mums būs kopīgs bērns viņš par viņu rūpēsies, netikai maksās alimentus. Man būs viņš bieži jāsatiek nevis kā mīļotais vīrietis, bet kā tikai bērna tēvs.
Man būs emocionāli grūti, bērnu es vienmer esmu vēlējusies. Veik abortu ess nepavisam nevelos, bet ir citi aspekti, mana nakotne, mans emocionālais stavoklis un protams arī tas, ka ar šo vīrieti būs kopīgs bērns, kas vēl vairāk dzīs mani depresijā. Paldies dievam, ka man ir atbalsts no vecākiem, kā arī man bērna tēva māsas, kas ir pārcietusi daudzko vairāk un ar kuru man ir saglabajušās ļoti labas attiecības.
LIeta tāda, ja es bēŗnu paturešu, ko es velos darit, man nebeigsies attiecibas ar berna tevu, tas bus piespiedu karta, man piespiedu karta bus janomokas un janoskatas ka vins pret mani neko nejut, bet ja berna nebutu, mus nekas nesaistitu un es varetu censties sakt jaunu dzivi, izgarsot jaunibu.
Un vel viens aspekts - vai es pati sev varesu piedod to ko es izdarisu?
13.02.2015 13:14 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
13.02.2015 13:14 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
DieKleineHexe +++
13.02.2015 13:18 |

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
Tad, pēkšķi viņš pameta mani, sapes nezēligas, nejutos ka cilveks bez viņa. Nedēļu mocījos

Esmu tikai otraja nedēļā

Šis ir neloģiski.

1. Par pašu situāciju - ta, kā var just, ka pati netiksi galā, ej pie vecākiem un domājat kopā. Tu esi iebraukusi auzās ar savu līdzšinējo domāšanu (ir pilnīgi bezjēdzīgi Tev tagad skaidrties, ka tikai tagad esi šoka stāvoklī - šīs attiecības jau ir bezpriģelis), nu nespēsi Tu patik tikt galā.
2. Pārstāj domāt, ka bērns Tevi viņām tuvinās, viņu atgriezīs un vel nez ko. Jo šobrīd izskatās, ka paturēt bērnu gribi tikai kā ieroci.
3. Kardināli maini dzīvi, sākot ar savu pašvērtējumu. Tu jau bērns esot, esi kājslauķis vīrietim. Savādāk attapsies bedrē no kuras izejas vairs nebūs.
Izturību!
13.02.2015 13:20 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Tu pat iedomāties nespēj ko nozībē būt mātei un kur nu vēl vientuļajai mātei! Tā paldzēšana ( ja vien tas nav 24/7 ) ir spļāviens jūrā, tieši tāpec ir nepieciešami abi vecāki + vecvecāki brīvdienām.
13.02.2015 13:21 |

Reitings 728
Reģ: 13.10.2009
Visām,kas nezina (tai skaitā autorei)-
Medikamentozais aborts ir veicams arī LV,bet to var veikt tikai pašā grūtniecības sākumā (pirmajās nedēļās). Bet tas NEGARANTĒ izvairīšanos no "tīrīšanas",jo lai nedabūtu asins saindēšanos,parasti tīrīšana ir jāveic,kas faktiski ir tas pats parastais aborts,ko autore nevēlas.
Par tavu spermas donoru-nekas tur nebūs-ja saglabāsi bērnu,rēķinies,ka būsi vientuļā māte,kamēr neatradīsi citu vīrieti. Ja nesaglabāsi-būs iespēja turpināt mācības un baudīt jaunību. Ar to čali nekas vairs nebūs un to viņš tev arī skaidri un gaiši pateica. Aizmirsti par laimīgu kopdzīvi ar viņu.
13.02.2015 13:25 |

Reitings 1714
Reģ: 15.08.2012
DieKleineHexe kārtējo reizi pateica visu pēc būtības.

Kā Tu pati jutīsies, neviens nevar pateikt. Bet redzams, ka esi vēl bērns un pieaugušo dzīvi esi sākusi par ātru. Turklāt, kas tā par pieaugušo dzīvi - vieni rozā mākonīši. Dzīve, lūk, tagad sākas pa īstam - kad pašai jāpieņem lēmums un ar to būs jādzīvo. Mēģini atslēgt emocijas un spriest racionāli, kaut kādu plānu uz priekšu ko darīsi gan bērnu paturot, gan izšķiroties par abortu. Smagi varētu būt abos gadījumos un tikšanās ar bērna tēvu ir mazākais, ja izlem bērnu audzināt.
13.02.2015 13:26 |

Reitings 1114
Reģ: 12.02.2015
Vētrasputns Nu skaidrs, ja uzmanigi lasa, trollis lai pakacinatu cosmo.
13.02.2015 13:28 |

Reitings 1717
Reģ: 24.05.2013
Izverte visus par un pret. Pati rakstīji, ka tagad juties emocionali nestabila. Ka nesanāk abortu nožēlot visu mūžu. Cik saprotu, tev ir labas attiecibas ar vecākiem. Pirms kko dari aprunājies ar mammu vai kādu cit sev tuvu cilvēku. Dari visu ar vēsu prātu. Nedari neko emociju iespaidā.
13.02.2015 13:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits