Vakara beztēma 11. II 2015

Reitings 5709
Reģ: 29.01.2009
Čau, čau!
Man uznāca nostaļģija pēc beztēmu veidošanas, šoreiz - lai iet vakara beztēma!

Man apkārt sadedzinātas vaniļas sveces un fonā Fifty Shades of Grey skaņu celiņš. Grāmatas lasījusi neesmu, bet izvēlētās dziesmas gan patīk, īpaši tādam vakaram kā šis. :) Jums noskaņai: Annie Lenox - I Put a Spell On You
. Oriģinālo izpildījumu nepārpēj, bet, manuprāt, arī īsti nekonkurē... Nina Simone pavisam citādāk skan. :)

Tātad, kādas atziņas par pavadīto dienu? Kādi plāni šim vakaram/naktij?

Mans savtīgais jautājums - kā ir tām, kuras dzīvo kopā ar vīriešiem (it īpaši ilgāku laiku un ar bērniem): cik ir tādu īsto vakaru tīri sev? Kad var atslābināties vienatnē ar vīna glāzi (vai jeb ko citu), pašķirstīt sievišķīgos žurnālus un padomāt par savām lietām? Es to tā izbaudu šobrīd! (l)
12.02.2015 00:13 |

Reitings 1304
Tikko noskatījos raidījumu un pārsteidza kāds fakts, kas tika minēts.
Tikai 4 % no visām sievietēm uzskata sevi par skaistām. ( jāatzīst, dažkārt nezinu cik uzticami, patiesi šādi statistikas dati, šādos pētījumos mani nekad neviens nav aptaujājis :D )

Tad bija tāds kā eksperiments. Mākslinieks zīmēja sieviešu portrets, māksliniekam viņas neredzot. Pārsteidza, ka tiešām izskatīgas, simpātiskas sievietes (dažāda vecuma) sevi aprakstīja diezgan kritiski. Tad deguns par garš, par strups, līks, vai pārāk formīgi vaigi, pārāk smalkas uzacis utt. Es, kā skatītāja no malas neko tādu nepamanīju, pat pēc tam kad viņās to minēja.
Eksperimenta turpinājumā tika zīmēts otrs portrets, bet sievietes aprakstīja vīrietis un tiešām objektīvi.

Beigās sievietēm rādīja abas bildes kopā ( viņas nezināja, ka tiek zīmēta arī otra bilde). Sievietes atzina, ka bildēs, ko raksturojis vīrietis izskatās labāk, ka ir saskatītas tādas gaišas lietas un kopskatā. Tā apmēram.

Kā jums šķiet, kāpēc sievietes ir tik paškritiskas? Tiešām tikai 4%?
Varbūt nevēlas, lai tiktu uzskatītas par arrogantām vai augstprātīgām. Varbūt tas ir tāds sava veida `compliment fishing`, sevi raksturot `vienkāršāk`, lai rezultātā saņemt komplimentus. Iespējams kādam jāpasaka biežāk kāds labs vārds, lai ieraudzītu to sevī. Iespējams tas nāk ar laiku :). Jāsaka par sevi, es arī tikai ar laiku , pieaugot un pilnveidojoties, satiekot cilvēkus, paplašinot redzesloku sāku sev patiešam patikt, tas laika ir tas mīlēt sevi. Grūti tā aprakstīt.
12.02.2015 03:31 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Gazele-man liekas,ka biezi maaklsinieki redz taa cilveeka iekseejo pasauli vairaak.Redz to cilveeku citaadi.
Es pati domaaju ,ka esmu simpaatiska sieviete,biezi to dzirdu arii no citiem cilveekiem,kaa komplimentu,bet jaasaka godiigi-spogulii daudz vairs negribu skatiiites ,un arii fotograafeeties vairs nav taada veeleesanas,kaa agraak...:-)
12.02.2015 03:37 |

Reitings 1304
man liekas,ka biezi maaklsinieki redz taa cilveeka iekseejo pasauli vairaak.Redz to cilveeku citaadi.

Interesanti bija tas, ka mākslinieks sievietes vispār neredzēja.
Vienā bildē sievietes sevi raksturoja,
otrā vīrieti no malas,
mākslinieks abās reizēs neredzot zīmēja, bet ļoti profesionāli, niansēs.
12.02.2015 03:41 |

Reitings 1304
Bieži vien šķiet, ka skaistums nāk no ''acīm'',
jau ieskatoties acīs, ir tas starojums, gaišums, kas rada cilvēku simpātisku un patīkamu.
12.02.2015 03:43 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Esmu runaajusi skype ar cilveekiem,kurus dziivee nekad neesmu redzeejusi,tik loti var just cilveeku peec balss intonaacijas,runas veida utt.Tik interesanti!:-)
12.02.2015 04:10 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
gazele, tajā "raidījumā", ja pareizi sapratu, nebija gluži tā, ka tikai vīrieši aprakstīja sievietes. Tur pamatdoma bija, ka no sākumā sievietes aprakstīja sevi un tad kāds aprakstīja viņas - vai nu kāda no šīm pašām sievietēm, vai kāds cits paziņa, ne obligāti vīrietis. Pamatdoma bija, ka paši uz sevi mēs skatāmies pārāk kritiski, bet apkārtējie mūs saskata pavisam savādāk.

Te links:
http://www.youtube.com/watch?v=Qxk0Xs69ioA
12.02.2015 04:36 |

Reitings 1304
Tas parāda to, ka cilvēks ir kompleksa būtne, un ārējais izskats nav noteicošais. Ir tik daudzi faktori, kas cilvēku veido tādu kāds viņš ir kopumā.
Psiholoģiski pirmo iespaidu par cilvēku rada balss intonācija, neskaitot vizuālo aspektu, ķermeņa valoda, poza utt, ja tas ir pieejams.
Pēc pieredzes varu teikt, ka cilvēki ātri iemācās manipulēt un pielāgot savu balss toni un intonāciju, lai radītu labu, pozitīvu iespaidu, īpaši dažu sfēru darbinieki, kā tas bija ar manu kādreizējo kolēģi. Bet ilgi viņa neizturēja..

Neons
tavs ieliktais links ir pavisam kas cits, es runāju par raidījumu, kuru šodienpirmo reizi rādīja.
Lūdzu
http://rtl-now.rtl.de/deutschlands-schoenste-frau/folge-1.php?container_id=195687&player=1&season=1

matus izdevās izmazgāt?
12.02.2015 04:41 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Ahhh, nē, ne ar pirmo piegājienu... :-/ Rīt turpināšu.(t)
12.02.2015 04:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (2)