Tikko noskatījos raidījumu un pārsteidza kāds fakts, kas tika minēts.
Tikai 4 % no visām sievietēm uzskata sevi par skaistām. ( jāatzīst, dažkārt nezinu cik uzticami, patiesi šādi statistikas dati, šādos pētījumos mani nekad neviens nav aptaujājis :D )
Tad bija tāds kā eksperiments. Mākslinieks zīmēja sieviešu portrets, māksliniekam viņas neredzot. Pārsteidza, ka tiešām izskatīgas, simpātiskas sievietes (dažāda vecuma) sevi aprakstīja diezgan kritiski. Tad deguns par garš, par strups, līks, vai pārāk formīgi vaigi, pārāk smalkas uzacis utt. Es, kā skatītāja no malas neko tādu nepamanīju, pat pēc tam kad viņās to minēja.
Eksperimenta turpinājumā tika zīmēts otrs portrets, bet sievietes aprakstīja vīrietis un tiešām objektīvi.
Beigās sievietēm rādīja abas bildes kopā ( viņas nezināja, ka tiek zīmēta arī otra bilde). Sievietes atzina, ka bildēs, ko raksturojis vīrietis izskatās labāk, ka ir saskatītas tādas gaišas lietas un kopskatā. Tā apmēram.
Kā jums šķiet, kāpēc sievietes ir tik paškritiskas? Tiešām tikai 4%?
Varbūt nevēlas, lai tiktu uzskatītas par arrogantām vai augstprātīgām. Varbūt tas ir tāds sava veida `compliment fishing`, sevi raksturot `vienkāršāk`, lai rezultātā saņemt komplimentus. Iespējams kādam jāpasaka biežāk kāds labs vārds, lai ieraudzītu to sevī. Iespējams tas nāk ar laiku :). Jāsaka par sevi, es arī tikai ar laiku , pieaugot un pilnveidojoties, satiekot cilvēkus, paplašinot redzesloku sāku sev patiešam patikt, tas laika ir tas mīlēt sevi. Grūti tā aprakstīt.