Savs uzņēmums!

10 gadi
Reitings 5579
Reģ: 23.11.2014
Sveikas.
Gribētu, lai Jūs padalaties savā pieredzē, tieši tās, kurām ir savs uzņēmums - kā nonācāt līdz idejai un tās īstenošanai, kā ar materiālu finansējumu sākumā, kāds vispār ir pats dzīves sākums uzņēmumam, vai esat mācījušās uzņēmējdarbību vai sākāt no nulles, kādi plusi un mīnusi savam uzņēmumam, var būt vēl kāda atziņa, ieteikums, pamācība? Droši var arī komentēt tās, kurām tuviem cilvēkiem ir ar to saskarsme.
Pēdējā laikā pati domāju par to, ka vēlos savu uzņēmumu, ir ideja, kas ir ļoti perspektīva tieši nākotnei un LV viss vēl priekšā (neprasiet, kas par ideju, to nevienam vēl neesmu teikusi). Kad kaut ko ļoti vēlas visas iespējas uzrodās, tā arī netīšām iepazinos ar cilvēku, kuram ir savs uzņēmums un ir bijis arī investors, plānojam tikšanos, lai uzklausītu manu ideju. Pati uzņēmējdarbību nemācos, cik nu tikai ir bijuši atsevišķi kursi augstskolās, kas varbūt kaut kādā ziņā var noderēt.
Tāpēc šajā diskusijā vēlētos dzirdēt jūsu pieredzi, gan pozitīvu, gan negatīvu! :)
08.02.2015 16:42 |

Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Emmanuelle, doma jau nav slikta, bet nezinu nevienu cilvēku, kam veco ļaužu nams neasociētos ar nabagu māju. Tad jau varbūt labāk kādu sanatoriju tajā muižā uztaisīt ar apkārt iekopt burvīgu dārzu.
13.02.2015 18:59 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Emmanuelle, doma jau nav slikta, bet nezinu nevienu cilvēku, kam veco ļaužu nams neasociētos ar nabagu māju. Tad jau varbūt labāk kādu sanatoriju tajā muižā uztaisīt ar apkārt iekopt burvīgu dārzu.

ehhh, taa nu arii maniem opishiem liekas un ta vinji arii saka - nu ko uz nabagmaaju nedomaa mus jau vest? :(

es gribetu vecumdienas pavadiit skaistaa veco lauzu pansionaataa :)
13.02.2015 19:06 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Kristiine-tas cilveeks ir amerikaanis ,un ir izdomaajis,ka kaut ko taadu varbuut vareetu veeleeties tie latviesi,kuri brauks muuza nogalee uz Latviju ,kuriem nav piederiigo.Vins bija domaajis uztasiit taa loti smuki,nu taadaa liimenii ,kaadas mums te ir taas maajas.Man mazliet nepatiik tas,ka taa muiza ir diezgan taalu no Riigas-taa loti nost no cilveekiem.Daudziem veciem cilveekiem,ja nav loti slimi,patiktos mazliet kaut kur tik vairaak-teaatris ,opera arii...Tur ir liels parks ,vareetu ieriikot arii daarzu.Es jau teicu savam draugam,ka tiem cilveekiem,kuriem nav darbs ,un varbuut arii nav iisti kur dziivot taa vareetu buut arii loti laba vieta,kur uz laiku dziivot pasiem(kaads paaris,kuriem intereseetu vecu cilveeku apruupe).Taa doma bija taada,ka darbiniekiem arii vareetu ieriikot ,kur dziivot,lai nav jaabrauc lieligabali uz maajaam,ja ir vientulnieki varbuut...Man taa ideja nedod mieru.:-)
13.02.2015 19:10 |

Reitings 1270
Story, vai ne.. es arī labprāt pavadītu to vietā, kur zinu, ka būs kāds, kurš mani aprūpēs, ja vajadzēs, un nevajadzēs būt par nastu saviem bērniem. Bet gan jau, kad pienāks īstais vecums, domāšu citādāk. :D
13.02.2015 19:11 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Nealsīju diskusiju un tādēļ nezinu vai te jau ir likts, bet šī ir lieliska lapa jaunajiem uzņēmējiem!
13.02.2015 19:14 |

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014

Nepiekrītu.
Manā pusē visi vecie ļaužu nami, kuri ir jauki, ir jau ar rindām. Arī man ir noziņots, ka mamma vēlēsies pavadīt savas vecumdienas tieši šādā iestādē. Zinu daudzus vecus cilvēkus un neviens tur nesūdzas. Viņiem ir iekopti dārzi, dobes, čubinās :)
Tā, ka es domāju - Emanulles drauga ideja ir ļoti apsveicama un aizes uz urrā!
13.02.2015 19:15 |

Reitings 1270
Emmanuelle, nu katrā gadījumā, lai atjaunotu vecu ēku, būs jāiegulda daudz naudas. Nedod Dievs, vēl kādā vietā būs iemeties pelējums vai puve, tad summa būs vēl lielāka. Ja mērķis ir viegli nopelnīt un grasāties ieguldīt tikai savu naudu nevis piesaistīt kaut kādu ES finansējumu (nezinu vai viņi vēl kam tādam to dod), ir ļoti jādomā vai šis projekts, pie šī brīža Latvijas situācijas un mērķauditorijā ietilpstošo latviešu domāšanas, atmaksāsies. Pie tam, liela daļa, strādā pilnīgi vai daļēji nelegāli, kas nozīmē, ka viņu pensijas būs minimālas. Jums jāizdomā (jārēķina) vai varēsiet beigu beigās nodrošināt tādu cenu pakalpojumam, lai tie, kas gribētu tur dzīvot, varētu arī to atļauties.
13.02.2015 19:18 |

Reitings 6040
Story, vai ne.. es arī labprāt pavadītu to vietā, kur zinu, ka būs kāds, kurš mani aprūpēs, ja vajadzēs, un nevajadzēs būt par nastu saviem bērniem. Bet gan jau, kad pienāks īstais vecums, domāšu citādāk.

Nu, nedrikst jau ta teikt, bet mums omite un opis ir maza kjeepa, katru dienu kads pie vinjiem brauc gatavot est, jo pashi nevar vai ir bijushi gadijumi, kur atstaata gaaze valjaa vairaakas stundas, kaut kas piedeg, nodeg... ehh, vecums jau nenaak viens, bet nu... taa kaa ar mziem berniem... bet galvenais, ka nekad neviens neko nav aizticis :( :D

visas masinjas, ko esam noligushi atri vien pamet muusu veciishus :D tad nu gimene ciinas pati.

Jaaa, Emmanuelles ideja ir lieliska!!! Nee, es nesaku, ka nav vecie ljauzhi, kuri gribetu pavadiit pansionaataa, bet manaa pieredzee opis un ome saka - "aizsutat mus uz nabagmaaju un buus miers :D "
13.02.2015 19:31 |

Reitings 16208
Mans apnis buutu taads,ka siem cilveekiem buutu loti laba apruupe!Tas buutu mans galvenais noteiktums.Ja buutu mana teiksana-esmtu taadus darbiniekus,kuriem pasiem loti patiktu taadi daarza darbi,taadus,kuriem buutu veeleesanaas,pacietiiba iesaistiit tos vecos cilveekus arii taa pasa daarza apruuopee varbuut,jo esmu ieveerojusi pie saviem veciem cilveekiem darbaa,ka vini loti veelaas buut noderiigi.Saprotu vienu,vini var arii loti uzsktist uz nerviem utt,bet tiesi taapeec es saku,ka veeleetos loti labus darbiniekus!
Taa maaja ir liela-divos staavos un taada U veida formaa celta!Liidzekli atjaunosanai noteikti buus lieli,taapaec viss loti labi jaapaardomaa.Ja man pasai buutu loti lieli liidzekli,tad es pat nedomaatu-riikotos uzreiz un bez domaasanas,cik nopelniisu,cik pazaudeesu.Varbuut ,ka man arii viss notiksies!(l)
Vakar ar viiru smeejaamies!Vinam ir draudzene ,ar kuru vins runaa par citplaneetiesiem!Man ir draugs ,ar kuru es runaaju par "sava sapna" bizness Latvijaa!
13.02.2015 19:39 |

Reitings 6040
Ja man pasai buutu loti lieli liidzekli,tad es pat nedomaatu-riikotos uzreiz un bez domaasanas,cik nopelniisu,cik pazaudeesu.

ja man butu daudz naudas, es arii taa daritu, pat nedomaatu par to, ka kaut ko nopelnitu. Gribetos dot sajutu veciishiem, ka vinji vel var. Es parasti meginu savu opi nodarbinaat un uzslavet par to ko shis ir sadarijis. Vienreiz vins savu veco radio gribeja salabot, salaboja taa, ka korkjus majas sita aaraa, bralis pa kluso atri salaboja to radio (bija salodejis krustaam greizi vadus mans opis) un pateica, ka kaut kas ar korkiem nav bijis pareizi, nevis ar radio, tad opiitis ar to radio lepni staigaaja pa maaju - visi kaimini laikam zinaaja, ka radio salabojis :D (l)
13.02.2015 19:45 |

Reitings 16208
Story-par saada veida bizness runaajot-neviens iipasnieks , saakumaa noteikti neieguust.Man te ir viena pazina ,kura ir izveidojusi saadu veco "lauzu miitni "savaa maajaa.Visa vinas dziive ir saistiita ar so savu "mazo bizness",pat beerns jau iesaistiits tagad(kaadi 15 gadi meitai tagad jau)Tur taa lieta,ka sajaa biznesinaa ir jaaieliek sirds!Tiem cilveekiem,kuri grib baigi pelniit,labi "uzdziivot" utt,sis noteikti neder.Tas der cilveekiem,kuriem patiik taa sajuuta,ka kaadam var paliidzeet,uzlabot dziivi.Patiik rosiities,kaut ko dariit lietas labaa....!Loti daudzi vientuli cilveeki negrib dziivot saados pansionaatos tikai taapeec vien,ka domaa-jutiisies loti vientuli,nevienam nevajadziigi uttMana drauga ideja ir so "sajuutu noment" tiesi ar to domu-vinus peec iespeejas iesaistiit tajaa visaa arii!
Daudzi cilveeki ,kuri ir veci ,nav pazaudeejusi savu praatu.Kaada "vinu ideja" pat var loti labi nodereet ,dziivojot arii saadaa maajaa!Es te aizsapnojos,bet man tagad ir saakusies taada interesanta dziive vienaa zinaa-taads "mazs projektins" tomeer naakotnei...!
13.02.2015 20:17 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
opis un ome saka - "aizsutat mus uz nabagmaaju un buus miers "

Lai opis un ome paskatās "nabagmaja" cenas, uzreiz sāks saukt to par "pansionātu vidusslānim"

http://www.la.lv/cik-maksas-uzturesanas-pansionatos/

tie ir ap 400 un vairāk eiro mēnesī
13.02.2015 21:14 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Emmanuelle
Ieguldījumi tiešām lieli vajadzīgi, bet ideja ir brīnišķīga! Kaut atrastos līdzekļi un izdotos! Īpaši, ja ar sirdi to abi vēlaties!
13.02.2015 21:41 |

Reitings 346
Reģ: 27.10.2009
Es arī nekad neesmu sapratusi kāpēc pansionātus sauc par nabagmājām..tie nav nemaz tik lēti :-D

Emmanuelle - ļoti jauka ideja. Piekrītu, ka peļņu tā nenesīs..
13.02.2015 21:46 |

Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
57days , es nekad nebiju par to interesējusies, bet... ak, jel!! Man vnk trūkst vārdu!
13.02.2015 21:50 |

Reitings 17280
autumn, plus ja tiem 400 eiro piepluso klat to, ka pansionatos tie apstakļi un attieksme biezi vien ir diezgan štruntīgi, tad ir vel lielaks "ak jel"...
13.02.2015 21:53 |

Reitings 774
Reģ: 16.01.2015
400 euro par pansionātu vēl ir lēti. :-D
13.02.2015 22:04 |

Reitings 16208
57 days-tie pansionaati Latvijaa jau arii ir dazaadi,bet ,cik esmu dzirdeejusi no savas mammas,tajos leetajos jau arii taa apruupe ir beediiga!Mans draugs teica,ka vinam jau kaadi cilveeki ir "iestaajusies rindaa" no muusu puses!Maaja veel nav nopirkta,savesta kaartiibaa,bet interese ir liela!(l)Tas laikam taapeec,ka te tie pansionaati ir loti daargi.Tajaa ,kur es straadaaju, meenesii jaamaksaa ap $8000-$1000 un pat vairaak ,ja vajag iipasu apruupi.Tie cilveeki,kuriem ir nauda ,netiek tajaas miitnees,kur nem tikai pensiju ,un taa viniem jaameklee taadi ,kur jaapiemeksaa...Tajaa zinaa aarzemniekiem(latviesiem no Kanaadas,Austraalijas,ASV) Latvijaa buutu loti labi,jo pietiktu ar pensiju un paliktu veel paari.
Mans sapnis jau bija ieriikot loti labu pansionaatu arii latviesu vecajiem cilveekiem,kuri vareetu maksaat tikai pensiju.Nav tagad miera...:-)
13.02.2015 22:07 |

Reitings 17280
Emmanuelle, es kaut kad pagājsgad izlasīju visu, ko Google izmeta par pansionatiem Latvija - arī par dārgajiem pansionatiem bija nopietnas sūdzības.

Draugiem.lv viena kundze bija publicējusi izsmeļosus aprakstus par kādiem 4-5 pansionatiem, kuros bija dzīvojusi. Diezgan bēdīgi bija lasīt.
13.02.2015 22:10 |

Reitings 17280
Mans sapnis jau bija ieriikot loti labu pansionaatu arii latviesu vecajiem cilveekiem,kuri vareetu maksaat tikai pensiju.

Nesanāks. Tad tev vajadzēs bagātu sponsoru :D Pensijas daudziem ir smieklīgas. Tā arī rēķini, ka tie 400-500 eiro uz cilvēku ir REĀLĀS izmaksas pašam pansionātam, tādas pensijas nav katram otrajam pensionāram.
13.02.2015 22:13 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits