Līdz idejai nonācu visai muļķīgā veidā, jo mans pašmērķis nekad nav bijis būt uzņēmējai. Redzēju, ka citi var, pati atrast savu sapņu darbu nevarēju (un nemaz nezināju, kāds tas ir :D ), apstākļi sagadījās un nolēmu veidot ko savu. Finanses vajadzēja visai lielas, tāpēc atradu investorus vai precīzāk - viņi mani. Ar daļu palīdzēja vīra tēvs, vēl daļu no bankas un arī no valsts (neesmu Latvijā, te ir viena valsts institūcija, kas atbalsta jaunos uzņēmējus).
Uzņēmējdarbību esmu mācījusies, bet jēga no tā maza, jo kā jau teicu, uzņēmums man ir citā valstī, te daudz kas notiek citādāk, lai gan, protams, pamatlietas jau nemainās, jo tomēr ir ES. Grūtākais bija un ir izprast vietējo iedzīvotāju domāšanu, vēlmes, taču Tev laikam šīs problēmas nebūtu.. :)
Bonusi? Ar apziņu, ka nevienam nav jāatskaitās par pieņemtajiem lēmumiem jau vien pietiek :D Iespēja darīt kaut ko, ko mīli. Un sajūta, kas rodas ieraugot ļoti apmierinātu klientu, saņemot pateicības vārdus par to, ko daru.. tā ir neaprakstāma! Nu un arī milzīgā pieredze, nervu uztrenēšana, iemācīšanās nostādīt prioritātes dzīvē, darbā. Pieaugšana, galu galā. Tu esi atbildīgs par visu. Visu!
Mīnusu ir ļoti daudz, bet tie ir salīdzinoši dzīves sīkumi. Grūtākais ir tikšana galā ar stresu. Teicienā, ka uzņēmējs 24h ir darbā, ir 100% patiesība! Jo īpaši sākumā viss grozās par un ap darbu. Darbs līdz pat 17h dienā, katru dienu, mēnešiem bez brīvdienām. Aizejot mājās atkal jau galvā kal plānus nākamajai dienai, mēnesim, gadam. Jābūt milzīgai pašdisciplīnai, jāspēj aizvērt darba durvis un būt mājās.
Vai to darītu otrreiz? Protams! Lai cik smagi brīžiem nebūtu gājis, šo pieredzi, zināšanas, personības attīstību man neatņems neviens un nekad. Un galu galā, es lepojos ar sevi. Tā ir varen forša sajūta!