Tikko no Irijas

Reitings 4
Reģ: 05.02.2015
Varetu teikt,ka tikko atbraucu no Irijas,kadas 3 nedeljas atpakalj.Stradaju tur 1,6gadu.Mjaa ziniet nebiju to gaidijussi,ka man bus kultursoks atgriezoties sava valsti,ja to ta varetu saukt.Irija dzivojot man truka tris lietas no Latvijas-partika,laikapstaklji un daba.Bet atrodoties atkal dzimtene,ko nebiju gaidijussi,ir lietas,kuras man looti trukst no Irijas.Vissvarigaka ir tas valsts iedzivotaju labas manieres.Ir tik loti patikami,ka ejot kaut veikala vai kafejnica virietis tevi palaidis pa prieksu,ka atvainosies,ja uzskrejis tev virsu,vinjiem tur tas sorry laikam jau asinis,baac,bet atbraucot atpakalj uz Latviju sis lietas man visvairak tracina,tevi ne pa durvim palaidis pa prieksu,ne veikala no kasieres sadzirdesi laipnu atbildi(es saprotu gruts darbs,mazas algas)bet tas jau nav iemesls rekt uz cilvekiem vai nelaipni atbildet,ja pircejs kautko prasa.Ari Irija darbs nav medusmaize,rekini milzigi,bet cilveki kauka savas problemas un neapmierinatibu neizgaz uz citiem,kas loti raksturigs latviesiem.Tur cilveks krustojot tavu celju vien vai,lai paietu garam pateiks,sorry,te tevi,ja notrieks no kajam neatvainosies un vel izlamas-pats vainigs.Ziniet latviesiem patiesam butu japamacas manieres,kauns par saviem tautiesiem.
05.02.2015 21:48 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Vienkārši ja kāda būtība prasta latviešu zemniece( kadas te pēc izcelsmes mes esam visas) sak redz tēlot nez ko un deklarēt ka Eiropā, Latvijā un visā pārēja ASV viss ir sūdīgāk neka vians ideālaja galā... nu ir tizli nu..:-D
06.02.2015 16:59 |

Reitings 774
Reģ: 16.01.2015
Interesanti ir tas,ka,kubiete,uzsver,cik ļoti visi aizmirst,ka ir latvieši,kad aizbrauc uz ārzemēm,kamēr pati norej tos,kuri ir devušies uz ārvalstīm. Rodas jautājums,kā lai cilvēks paliek piederīgs savai valstij,ja palicēji viņu uzskata par vāju nodevēju? Manuprāt,tomēr attieksme būtu jāmaina palicējiem pret iebraucējiem,jo ļoti daudzi nebūtu devušies prom,ja ekonomiskā situācija būtu labvēlīga. Tas,ka tagad var kaut kā izkulties,nenozīmē,ka 2009. gadā bija tāpat.
06.02.2015 17:13 |

Reitings 27552
Atkal nelasam!!! Noretu tikai tad ja...un izlasi manus komentārus lūdzu.
06.02.2015 17:16 |

Reitings 774
Atvainojos,es nepamanīju,ka katrs Tavs komentārs ir rozēm klāts,jo īpaši pirmajās lapās,kur tu norādi,kurp autorei doties. :)
06.02.2015 17:21 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Laikam jau tāpēc ka stiprākie paliek un te dzīvo labi, vājākie mūk

Jaa, piekritiishu, ka vaajaakie muuk. Es ari aizmuku, peec labaakass izglitibas un deelj viira, bet viirs darba algas deelj un delj, taa ka miil to, ko dara!!! Un, jaa, jaa, jaa visi saka, ka nu var tak ar tadaam izglitibam, kaa juma abiem atrast darbu pa 1000 euro menesi arii Latvijaa... Nu var, jaa! Bet ja patreizeejaa alga gadaa ir ar 6 cipariem gadaa, tad nu...Budama vaaja esmu izvelejusies vieglaako celju dziivee :)

Ir jaamaak cieniit tos, kuri ir prom un jamak cieniit tos, kuri ciinaas un dzivo Latvijaa. Dazhiem ar to ir probleemas. Es ljoti augsti noverteju cilvekus Latvijaa, kuri ir ap mani un izveidojushi tadu vidi ap sevi, ka nav jaaskaita, kas palicis makaa. Un cienu arii tos, kuri maak izdzivot un nekad nevienu nenosaukshu par vaaju, jo nekad nevar zinaat, kaa pasham buus jaadziivo!
06.02.2015 17:37 |

Reitings 27552
Atvainojops ja kada mani nesaprata. Vienkārši dusma ir uz tādām kā autore un arī dažkārt uz Emanuelle.. kāpēc jau paskaidroju. Pārējie malači ka cīnās par savu dzīvi un laimi, bet arī nenoliek LV .:-)
06.02.2015 17:44 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Kubiete-es nesaprotu, kur es nolieku Latviju?Tas ,ka tagad dziivoju labaak tacu nenoziimee,ka nolieku Latviju.Varbuut vari dot kaadu piemeru?;-)
06.02.2015 17:59 |

Reitings 774
Kubiete,bet padomā,tādi cilvēki kā autore,kuri atgriežas Latvijā,lai cīnītos šeit zem saules,ir daudzi. Jā,viņi vēlas to laipnību un pozitīvismu,kas bija tur citur,bet to nesaņem,protams,cilvēkam rodas sašutums un sāk domāt,vai leģendas par īgnajiem latviešiem gadijumā nav tikai lohnesas briesmoņa vērtas. Tā vietā,lai mēs pierādītu,ka tomēr esam labsirdīga un smaidīga tauta,mēs visus dzenam prom atpakaļ un vēl uzrūcam citas lamas. nesaku,ka autores vai citi tāda veida teksti ir korekti,taču es absolūti nedomāju,ka tie ir domāti,kā latviešu noniecināšana.
Arī es neesmu Latvijas cilvēks,lai gan dzīvoju šeit,bet tomēr ārzemēs jūtos vairāk kā zivs ūdenī,un mani patiešām skumdina,kad es savā virzienā dzirdu negatīvas piezīmes,jo,neskatoties uz to,kur es jūtos labāk,tas jau nemaina faktu,ka esmu latviete ar visām tā izrietošajām sekām.
Mazliet vairāk iecietības,jo,kā jau minēju,lielākajai daļai pamest valsti ir bijis ļoti smags lēmums.
06.02.2015 19:03 |

Reitings 27552
Nez kāpēc citi sanem to laipnību. Palasi kā autore runā, sākumā ar sevi jāsāk.
06.02.2015 19:05 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Kubiete,bet padomā,tādi cilvēki kā autore,kuri atgriežas Latvijā,
Es ,piemeeram, esmu teikusi loti biezi,ka veelos atgriezties Latvijaa,veelos vecumdienaas nopirkt atpakal savu mazo dziivokliiti utt
06.02.2015 19:08 |

Reitings 6040
Es ,piemeeram, esmu teikusi loti biezi,ka veelos atgriezties Latvijaa,veelos vecumdienaas nopirkt atpakal savu mazo dziivokliiti utt

Tieshi gribeeju to piemineet, ka Emmanuelli neesmu dzirejusi sakot cik slikti viss Latvijaa, drizaak vinja ir salidzinajusi, ka dzivo sobriid labaak arpus LV, nekaa pirms tam LV, bet ne to, ka Latvijaa viss sudiigi. Jaa, nav spidoshi, tam varetu piekrist lielaakaa dalja, bet nu....
06.02.2015 19:12 |

10 gadi
Reitings 652
Reģ: 29.01.2009
krista15 Es tavā vietā brauktu atpakaļ.
06.02.2015 19:13 |

Reitings 303
Reģ: 06.01.2015
Atkal pierādījums, ka sievietes "mīl" ar ausīm :-D

Nav jau tajās ārzemēs nemaz tik laipni cilvēki :-D Itsevišķi tā laipnā attieksme pret austrumeiropas imigrantiem ir teātris :-D To apliecina aptaujas, kuras parāda, ka angļiem nepatīk imigranti :-D To arī apzinās Kemerons, kurš bīda imigrāciju ierobežojošus likumus valdībā! Ja Briselē pret tiem iebildīs briest UK izstāšanās no ES
Arī Francijā un Vācijā neviens austrumeiropas imigrantus negaida :-D

Domāju, ka nākotnē lielai daļai būs jāatgiežās Latvijā :-D Palikt varēs tikai tie, kas būs apguvuši pietiekami labi valodu, lai nokārtotu pilsonību :-D

http://lat.gorod.lv/zinas/213880-briti-grib-izstaties-no-eiropas-savienibas
06.02.2015 19:23 |

Reitings 6040
Pavelnieks, a zini, ka pec statistikas tie Anglji ir pashi sabirushi pa visu pasauli un sezh uz pabalstiem?? Sobriid nav uz "rokas" tas viss, bet kad buus noteikti tev nosutishu, taa kaa man ir pilnigi vienalga, ko tas Kamerons ar saviem britiem domaa :D
06.02.2015 19:26 |

Reitings 161
Reģ: 23.07.2014
Ļoti piemīlīgi ir tādi mazi puisīši kā Pavēlnieks, kuri iedomājas, ka visu par visu zina, bet reāli nesajēdz, ka:
1. likums vērsts tikai pret pabalstu medniekiem, tai skaitā arī britiem, kas kontinentālajā Eiropā uz tādiem dzīvo, un pēc aplēsēm šie briti kontinentam izmaksā daudz vairāk, nekā kontinenta asinssūcēji salām
2. likumi nedarbojas ar atpakaļejošu datumu, un pat izstāšanās no ES kaut kā ietekmēs tikai jaunajos iebraucējus, nevis tos, kas pirms likuma pieņemšanas valstī jau dzīvoja
06.02.2015 19:31 |

Reitings 303
Pavelnieks, a zini, ka pec statistikas tie Anglji ir pashi sabirushi pa visu pasauli un sezh uz pabalstiem??

Saprotama lieta, bet paši jau baļķi neredz savās acīs :-D Tāpat, kā mēs skatamies šķībi uz krieviem, bet bieži neesam ne ar ko labāki :-D

taa kaa man ir pilnigi vienalga, ko tas Kamerons ar saviem britiem domaa

Nu ja tev ir UK pisonība, jeb labs pamats to iegūt, tad vari neuztraukties :-D Bet pārējiem gan vienaldzīgiem nevajadzētu būt jo tomēr agrāk vai vēlāk pienāks tā diena, kad iespējams būs jāatgiežās Lavijā :-D

Piemērām ja 2017 gadā referendumā angļi nobalsos par izstāšanos no ES :-D Tad varēs kost pikrstos visi austrumeiropas migranti :-D
06.02.2015 19:33 |

Reitings 674
Reģ: 13.10.2013
Meitenes, ziniet, jūs pašas negatīvi izturaties! Es nekad neesmu nevienam pārmetusi aizbraukšanu, neuzskatu par baigo varonību to, ka ir palikts Latvijā, bet sašutums no manas puses ir par cilvēku attieksmi. Manuprāt, tiešām ir smieklīgi, ja atgriežas un stāsta, ka tur tā un šitā, zāle zaļāka, debesis zilākas un nesaprotot kā mēs, palikušie, spējam šeit Latvijā dzīvot, nepatīkami. ;)
Es nesaku, ka kāda no jums tā dara, bet lielākā daļa Anglijā dzīvo uz pabalstiem un brīvā laikā piestrādā par sēņu lasītājiem.. Un tā ir tā zaļākā zāle ? :D
06.02.2015 19:33 |

Reitings 303
2. likumi nedarbojas ar atpakaļejošu datumu, un pat izstāšanās no ES kaut kā ietekmēs tikai jaunajos iebraucējus, nevis tos, kas pirms likuma pieņemšanas valstī jau dzīvoja

Nu labi lai ta būtu, bet vēsturē ir bijušas ļoti daudz imigrantu deportācijas uz viņu etnisko dzimteni :-D Nevajadzētu būt tik pārliecinātiem :-D
06.02.2015 19:34 |

Reitings 6040
ielākā daļa Anglijā dzīvo uz pabalstiem un brīvā laikā piestrādā par sēņu lasītājiem..

personiigi nepazistu nevienu, kas sedetu uz pabalstiem. Hmm, varbut tadelj, ka tie pabalsti nemaz nav tik izdeviigi??? Ko var runaat, ja nezin? Vienigais pabalsts ko es sanemsu ir 80£ par bernu, nu tads pabalsts!!!!! :D :D :D
06.02.2015 19:41 |

Reitings 161
Reģ: 23.07.2014
Meitenes, ziniet, jūs pašas negatīvi izturaties! Es nekad neesmu nevienam pārmetusi aizbraukšanu, neuzskatu par baigo varonību to, ka ir palikts Latvijā, bet sašutums no manas puses ir par cilvēku attieksmi. Manuprāt, tiešām ir smieklīgi, ja atgriežas un stāsta, ka tur tā un šitā, zāle zaļāka, debesis zilākas un nesaprotot kā mēs, palikušie, spējam šeit Latvijā dzīvot, nepatīkami.

Bet kāpēc tu domā, ka tas ir vienīgais, ko mēs sakām? Es Anglijā ne reizi esmu vietējiem teikusi, ka, piemēram, vietējā virtuve ir briesmīga, un Latvijā daudz garšīgāk. Neviens man tādēļ nesaka, lai es tad uz savu Latviju arī vācos prom. Tāpat esmu teikusi, ka Latvijā daudz mazāk stresa, viss mierīgāk, Londona bieži dzen uz pāragru burnout, arī tāpēc man neviens biļetes nav rezervējis. Latvijā gan ļoti izplatīta attieksme. Ir kaut mazākā nepatika - vācies, nevienam tevi Latvijā nevajag, viss te ir perfekti, jūs esat vāji cilvēki utt utt utt utt utt. Nu nav īpaši normāla reakcija. Neapamanīju arī, ka kāds šajā diskusijā būtu brīnījies, kā palikušie Latvijā vispār var dzīvot.

personiigi nepazistu nevienu, kas sedetu uz pabalstiem.

+++ Es pazīstu ~20 latviešus UK, neviens uz pabalstiem nedzīvo un nav dzīvojis. Gan jau tādi pabalstnieki ir, bet nevajag pārspīlēt, cik viņu ir. Visi vai nu studē, vai strādā pilna laika darbu, un ne jau par kaut kādiem sēņu lasītajiem. Viena latviete te ir internship ietvaros. Tādēļ lūdzu nevajag. Varbūt tāpēc cilvēkiem arī šķiet, ka Latvijā paliek stiprie, jo UK varot tikai katorgā sēnes lasīt. Bet te ir ļoti daudz iespēju izaugsmei, daudz vairāk nekā Latvijā, un kategoriski atteikties tās izmantot, turklāt nolikt visus, kas tās izmanto... stulbums :D
06.02.2015 19:57 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits