Tikko no Irijas

Reitings 4
Reģ: 05.02.2015
Varetu teikt,ka tikko atbraucu no Irijas,kadas 3 nedeljas atpakalj.Stradaju tur 1,6gadu.Mjaa ziniet nebiju to gaidijussi,ka man bus kultursoks atgriezoties sava valsti,ja to ta varetu saukt.Irija dzivojot man truka tris lietas no Latvijas-partika,laikapstaklji un daba.Bet atrodoties atkal dzimtene,ko nebiju gaidijussi,ir lietas,kuras man looti trukst no Irijas.Vissvarigaka ir tas valsts iedzivotaju labas manieres.Ir tik loti patikami,ka ejot kaut veikala vai kafejnica virietis tevi palaidis pa prieksu,ka atvainosies,ja uzskrejis tev virsu,vinjiem tur tas sorry laikam jau asinis,baac,bet atbraucot atpakalj uz Latviju sis lietas man visvairak tracina,tevi ne pa durvim palaidis pa prieksu,ne veikala no kasieres sadzirdesi laipnu atbildi(es saprotu gruts darbs,mazas algas)bet tas jau nav iemesls rekt uz cilvekiem vai nelaipni atbildet,ja pircejs kautko prasa.Ari Irija darbs nav medusmaize,rekini milzigi,bet cilveki kauka savas problemas un neapmierinatibu neizgaz uz citiem,kas loti raksturigs latviesiem.Tur cilveks krustojot tavu celju vien vai,lai paietu garam pateiks,sorry,te tevi,ja notrieks no kajam neatvainosies un vel izlamas-pats vainigs.Ziniet latviesiem patiesam butu japamacas manieres,kauns par saviem tautiesiem.
05.02.2015 21:48 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Haha, mani uzjautrina šīs kultūršokētās būtnes, kas pēc gada, pusotra prombūtnes atbrauc uz Latviju un ir pilnīgā šokā, gāžas no kājām, no kauna par mūsu tizlo tautiņu sarkst un bālē.
Es saprotu, pa gadiem, pieciem, desmit var tā atklimatizēties, bet ja šoks iestājas jau pēc pusotra, vai tik nebūs vaina sevī jāmeklē. No sērijas, ko meitenes jau pieminēja - kā sauc, tā atskan.
06.02.2015 03:19 |

Reitings 5261
Reģ: 27.03.2009
ehh, kad esmu LV vienígais, kas man pietrúkst - ir írijas alga. ja man lv maksátu tádu algu, es nesédétu írijá, dzívotu LV. nez, kad es atbraucu, es kaut ká tik ljoti nemanu negatívismu, ja tu pasmaidi un sasveicinies ar párdevéju 90 %, ka vinja laipni atbildés....
06.02.2015 07:21 |

Reitings 4962
Reģ: 24.08.2013
T'am meitenēm, kuras domā, ka smaids un pozitīvisms visos apkārtējos arī raisa pozitīvismu jājautā, vai kāda no viņām ir bijusi VIDā

Jā, esmu. Darba vajadzībām dodos uz turieni visai regulāri. Neviens uz mani nav nedz rūcis, nedz kur pasūtījis. Un, ja eju ar konfekšu kasti vai šampja pudeli, tad izdarīs arī to, kas pēc idejas būtu jādara man pašai. :-D Protams, ka man ir arī sava mīļākā darbiniece un tāda, kas ne visai :D
06.02.2015 07:46 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Piekrītu Kubietei. Un neatgriezies LV nekad, vaukšķe.
06.02.2015 08:18 |

Reitings 925
Reģ: 11.06.2012
Heh, cik nu tā ārzemju laipnība ir patiesa- sejā smaida, aiz muguras aplej ar samazgām. Esmu bijusi tam lieciniece, ka kolēģi (UK) cukurojas cilvēkam klāt esot, bet pēc mirkļa, kad cilvēks nedzird, dzied citu dziesmu. Es esmu par nesamākslotību, protams, tas nenozīmē rupjību, bet tomēr teikšu, ka LV viss nav tik slikti.
06.02.2015 08:43 |

Reitings 2094
Reģ: 12.09.2012
Kam nepatīk tie lai vācas uz Īriju, U.K. būs vairāk ko darīt te palicējiem ..

Bet es neesmu manijusi sliktu attieksmi ne no pārdevējām , ne ,no kāda cita ...
06.02.2015 08:48 |

Reitings 303
Reģ: 06.01.2015
Samējos par autori :-D
Galvenai lai veikalā samāksloti kasiere smaidītu un nebūtu pašai jāatver durvis :-D Tas viss ir bullshit, tā visa angļu sveicināšanās, patiesībā vairākumam nepatīk austrumeiropas imigranti :-D

Bet par Latviju runājot, kādu laipnību var gaidīt ja mēs visai nesen 50 gadus esam bijuši krievu okupacijā, kuru kultūra beidzās ar šansoniem, vodku un lamāšanos :-D
Arī pie mazajām algām daļēji vainojama krievu okupācija, jo neokupetā eiropas daļa savu dzīves līmeni sasniedza pēckara gados... :-D Kā arī krievi 40tajā gadā apmainīja latu (valūtu) pret koka rubli :-/
06.02.2015 08:57 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Dzivoju UK nu jau kopsh 2006 gada.

Patik laipnie cilveki sheit utt bet miilu savu Latviju un aizbraucot atvalinajumaa uz Latviju nekad 'neshokejos' un neshausminos.

Cilveki forshi un jauki un nav nekada vaina(l).
06.02.2015 09:14 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
p.s. man liekas ka daudzi 'arzemnieki' aizbraucot atpakal uz Latviju gaida,kad nu vinjus visi pretimnakoshie sveiks un teiks 'chau sen neredzetais'.

Bet kad saprot,ka nevienu ne pazisti ne zini uzmetas iignuims jo pat pardeveja ar Tevi nerunaa :-D
06.02.2015 09:15 |

Reitings 10509
Reģ: 13.12.2009
Pilnībā piekrītu : ar kādu attieksmi ej, tādu dabū pretī!
Ir bijis, kad ar mazā vietējā veikaliņa, vai vīna veikala pērdevēju norunā stundu. Vai apģērbu beikalā uzsit klaču ar pārdevēju, vai kādā kafeinicā/restorānā. Protams viss tas ir apkalpojošais personāls un vienmēr ir izpalīdzīgs. Pat Rimi mardevējas vienmēr sveicinās un cik atceros Maksimas arī!
Ja runa iet par sabiedrisko transportu, tad šeit gan ir kā ir cosmo jau bijušas dažādas temas, turklāt sabiedriskajā tranportā nevienam nekas nav jāpārdod, tāpēc cilvēki tur ir tādi kādi ir - egoistiski ( lielākoties ). Vispār uzskatu, kad Latvieši ir samērā lieli egoisti, kas nemaz nav slikti!
Vieni uzkata: samaksāju - man pienākas.
Čitam mugura sāp, kādam soma smaga, cits aizdomajies vai guļ, vēl kādam desmaizi sagribās vai gribās parādīt savu labo muzikas gaumi, kāds sabiedrisko sajaucis ar bāru utt...
06.02.2015 09:43 |

Reitings 274
Reģ: 23.01.2015
Diezgan interesanti, jo kad aizbraucu uz Latviju pa vasaru parasti kkādi 2-3mēneši,no paša sākumā es arī šokējos, man vairāk bija tas ka nejutos brīvi Latvijā, kad skatījos uz savu drēbju skapi daudz drēbes tā arī tika novilktas. Jo uzreiz kā es uzvelku kko citu es vienkārši jūtu un dzirdu kā visi mani domās kritizē vai reāli apdirš :D aizgāju izskriet apli Rīgā, un parkā apstājos pavingrot. Jēziņ, visas cacas, tantiņas un garāmgājēji noskatās tā itkā es būtu kkādi ciplanētietis... Itkā jau vienalga, pēc daudziem gadiem esmu iemācijusies uzbūvēt sev sienu lai mani tas neietekmē, bet tāpat tas negatīvisms ietekmē tevi.
Pēdējās nedēļas kad esmu Latvijā esmu jau tik pieradusi kad sāku darīt to pašu, kāda paiet garām ar piem, tur biksēm kas ir par lielu uzreiz galvā teksts wtf kā tā var iziet ārā utt.
Domāšana tik ātri izmainījās.

Psiholoģe teica man tā, Tavas mājas ir tur kur Tu jūties komfortabli.
Vienmēr teicu ka Latvija ir manas mājas, vienmēr būs blablabla, bet ar laiku sapratu ka tā tomēr nav, un viss ko es daru ir aizbraucu brīvdienās uz mājām, es tur vairs nedzīvoju, un man to bija grūti pieņemt un saprast.

Lai vai kā Īrijā laipni cilvēki ir tikai vecākās paaudzes, kad pārvācos uz Īriju, skolnieku mīļākais teksts man bija lai pišos atpakaļ uz savu Latviju.
Tākā laipni un nelaipni cilvēki ir visur jebkādā valstī atrodies. Tu vari arī teikt ka Daugavpilī ir nelaipni cilvēki bet piem, Siguldā ir super forši.

Viss ko mēs varam darīt, un domāju diskusijas mērķis bija lai mēs paši paliekam laipnāki, biežāk smaidītu un vienkārši izstarot pozitīvismu :)
06.02.2015 09:46 |

Reitings 10509
Luiidzii.
Visu laiku paromāju par Īriju un laipnajiem vecās paaudzes cilvēkiem Mazpilsētās!
06.02.2015 09:52 |

10 gadi
Reitings 2594
Reģ: 08.03.2013
,bet cilveki kauka savas problemas un neapmierinatibu neizgaz uz citiem,kas loti raksturigs latviesiem.Ziniet latviesiem patiesam butu japamacas manieres,kauns par saviem tautiesiem.

Pati jau nu vismaz varēji būt laipna un nepukstēt. Kāda attieksme tev būt tāda arī pārējiem. Laimīgiem cilvēkiem arī veicas sastapt laipnus cilvēkus. Īgni saņem ko pelnījuši. 8-)
06.02.2015 09:55 |

Reitings 10509
Bet arī šie vecās paaudzes laipnie cilvēki nav tikai Irijā, bet gandrīz jepkurā citā valstī ( vis max tur kur esmu bijusi ). Manuprāt problēma ir paaudzēs un šobrīd mēs visi esam vienā lielā skrējienā, kurā bieži piemirstās...
06.02.2015 09:56 |

Reitings 490
Reģ: 14.08.2014
Par īriju gan nezinu, bet zinu, ka UK ir ļoti laipni cilvēki, atceros, kad atbraucu no turienes, sākumā pašai bija pieradums par visu teikt sorry. :D Bet to laipnību es pamanīju tā mazāk, vairāk man iekrita acīs tā lielā atšķirība, kas ir redzama cilvēkos, ka līmenis Latvijā ir zemāks. Ja UK gandrīz katrs cilvēks būs smaidīgs, laipns un izstaros pozitīvismu, tad atgriežoties Latvijā, diemžēl, tas bija pirmais ko pamanīju, cik cilvēki izskatās noguruši, skumji, īgni. Piekasās pie tā, kur arī var nepiekasīties, nu paši meklē kašķus. No malas vēroju kādu incidentu un pie sevis šausminājos, cik traki, ka cilvēki ir tādi kašķu kamoli Bet lai arī kā, Latvija ir mana zeme un mīļa būs šā vai tā. Katrs pats veidojam savu vidi un ikdienu sev apkārt.
06.02.2015 10:00 |

Reitings 4
Laipni ir pret iebraukusajiem turistiem,bnet pret savejiem labi zinams-miljakais deserts latvietim otrs latvietis.Un uz jautajumu-ko tu velies panakt ar so rakstu?Neko,gribu vienkarsi izteikt savas domas,te daudz tadu rakstu un vel bezjedzigaku ar kuriem neko nepanakt:-P
06.02.2015 14:33 |

Reitings 4
Dazai labai te acimredzot hormoni trakko-vacies prom:-D
06.02.2015 14:34 |

Reitings 942
Reģ: 04.11.2014
Ko tad vispār atgriezies, ja reiz tur viss tik saulaini?
06.02.2015 14:35 |

Reitings 4
Mjaa ja jau tev uz paradu veikala janjem pa 50 un 100eiro tad diez ko tev situacija nava,nabadzite,iedod savu konta numurinju aizsutisu tev kadu naudinju,ar labdaribu tacu janodarbojas,es gan dodu prieksroku klainojosiem lopinjiem:-D
06.02.2015 14:39 |

Reitings 6037
Reģ: 10.08.2011
Nu nezinu, bieži gadās, kad vīrietis palaiž. Protams, ir tādi, kas to nedara, bet neteiktu, ka vairākums.

Un citās valstīs tas sorry vairāk ir mākslīgs, jo nedod Dievs neatvainosies, tevi vēl tiesā iesūdzēs. Man atkal uz nerviem tas sāka krist, knapi vispār otrs tev pieskaras, pat neko nemanu, kad jau sorrī un sorrī. Dažbrīd pat nesapratu, par ko tas sorrī.
06.02.2015 14:42 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits