Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Kolektīva vadīšana

Reitings 387
Reģ: 28.08.2009
Sveikas!
Varbūt varat dot kādus noderīgus padomus, kas varētu noderēt vadītājam?
Saņēmu negaidītu paaugstinājumu, un esmu nedaudz sabijusies..
Kolektīva uzbūve- 10 darbinieki, vadītāja vietnieks, vadītājs, mazumtirdzniecības joma.
Jāmin, ka esmu jaunākā kolektīvā, būs jāvada arī par sevi stipri vecāki cilvēki...
Varbūt kāda no jums zin kādus lieliskus padomus, ko darīt, ko noteikti nedarīt, lai būtu veksmīgs līderis?
Varbūt ir kādas labas, vērtīgas grāmatas, ko ir vērts izlasīt?
Būšu pateicīga par jebkuru padomu!
01.02.2015 19:06 |

10 gadi
Reitings 2152
Reģ: 02.04.2011
Nuu, pirmaa lieta, kuru es iemaaciijos, buudama veel jauna un ideaaliste meitene -tu nekad nebuusi laba visiem. Vienmeer kaads buus neapmierinaats, kaadam kaut kas nepatiks, grauziis un skitiis aplam.
Otraa lieta -loti jaamaak atrast robezhu starp cilveeciibu un apzinju, ka Tu tomeer esi vadiitaaja, taatad apriori piekasiigaa matemaatikas skolotaaja, kurai tomeer jaatur roka uz pulsa un jaabuut speejiigai pateikt arii pa skarbaakam vaardam. Shii ir taada tricky dala. Treshaa - lai gan ir tas "krutais" bumper stick, ka labs vadiitaajs ir taads, kursh speej likt citiem straadaat savaa vietaa, man tomeer gribas teikt, ka arii pashai vajag paraadiit, ka vari melnu muti straadaat un dariit, ne tikai izriikot.
Un visbeidzot - Tu esi vadiitaaja, tatad Tu esi atbildiiga. Teju vienmeer. Pat, ja neesi, tomeer esi. Have fun! :D
01.02.2015 20:30 |

Reitings 10816
Reģ: 29.01.2009
nav noteiktas formulas.... Es saaku ar vaditaja sterva poziciju un beigaas iemacijos but vaditaja forshaa :D :D :D bet tas bj diezgan ilgs process un istenibaa daudz ko iemacijos ... bet mans uznjemums fokusejaas nemitigos kuros,seminaros, paarrunaas bla bla bla... un taas visas zinaashanas,likaas,ka nav vajadzigas (kaa jau stervai :D ),bet ljoti daudz ko iemacija saprast un izprast :)

lai veicas:)
01.02.2015 20:33 |

Reitings 3278
Reģ: 18.02.2009
Noteikti uzklausi darbiniekus un, gadījumā, ja redzi, ka cilvēks grib izteikties, bet varbūt kompānijā to nespēj, pieej klāt uz noskaidro.

Mana vadītāja ir tikai par sevi.. Drausmīgi, bet nespējam ar viņu kontaktēties. Protams, viņa ir jauka un sirsnīga, bet darba lietās ir grūti ar viņu komunicēt, jo viņai nekad nav laika, lai pārrunātu kādu problēmu, kā risināt, utt..

(Nu tas no mana darba kolektīva)
01.02.2015 20:35 |

Reitings 134
Reģ: 11.09.2014
Slinkums gari izplust, bet viena no lietam pie kaa es turos ir- Kad rodas problemas, tad vaditajam ir vina jaatrisina nevis jasak meklet vainigais.

Liela mana nepatika pret vaditajiem, kas uzzinot, ka radusies kkadi sarezgijumi sak meklet vainigos, uz visiem saak blaut utt, nevis steidzami risina problemu....
01.02.2015 20:45 |

Reitings 134
Reģ: 11.09.2014
eh neizlasiju tekstu pirms postoju, tagad kauns no kljudam :D
01.02.2015 20:46 |

Reitings 1010
Reģ: 29.01.2009
Es 2 gadus nostrādāju vadītājas amatā. Katrā ziņā, iemācījos, kā sastrādāties ar jebkuru cilvēku. Bija ļoti smagi, bet vērtīgi.
Nekad nebūsi visiem labs. Un pats galvenais ieteikums, nečupojies pa drugam ar padotajiem. Esi rezervēta, zini robežas.
01.02.2015 20:52 |

Reitings 387
Reģ: 28.08.2009
Paldies... Šie padomi, ko sniedzāt, ir tas, ko cenšos ikdienā darīt/nedarīt. Laikam jau grūtākais ir pieņemt, ka nevar būt labs visiem, ka kādam vienmēr tāpat kaut kas nepatiks un kāds pamanīsies ieliet darvas karoti manā medus podā. Ka ne visi ir tādi uzņēmuma patrioti un ne vienmēr iet vienā virzienā un uz vieniem mērķiem. Jāmācās saprast, ka cilvēki un uztveres ir dažādi.
01.02.2015 21:02 |

Reitings 280
Reģ: 31.01.2011
Pilnveido sevi, apgūsti grāmatu ķermeņa valoda.Kādu laiku iepriekš apguvu, daudz vieglāk izprast, veidot kontaktu ar cilvēkiem.Un Just pēc ķermeņa signāliem, mīmikas ko viņi vēlas!
Paskaties filmu "The Secret"
Apgūsti kursus piemēram - Kā kļūt par izcilu vadītāju, vadīt izcilus darbiniekus un sasniegt izcilus mērķus? -
Daudz informācijas ir internetā, kuru var izmantot kā vien Tu vēlies!

Vēl citi kursi http://www.nlp.lv/kursi-un-seminari/interesu-izglitiba
01.02.2015 21:02 |

Reitings 613
Reģ: 31.03.2013
Vispār jau par šo tēmu grāmatas raksta, grūti tā vienā komentārā izskaidrot. Pirmkārt jau ieteiktu to vārdu ''vadītāja'' vispār aizmirst- neesi vadītāja, esi līdere. Man ir bijis kolektīvs, kur strādā par mani vecāki cilvēki,kas uzņēmumā strādā ilgus gadus un kur puse no tiem uzskata, ka viņiem būtu jābūt manā vietā. Lai kolektīvā tevi cienītu, tev ir ar savu personīgu piemēru jāparāda, kā ir jāstrādā, nevis tikai jānorāda citiem, ko darīt. Un uzdodot uzdevumu arī jāpaskaidro, kā to vislabāk būtu izdarīt. Vislabākajā gadījumā ja tu vari parādīt kādu jaunu veidu, kā izpildīt uzdoto uzdevumu, par ko darbinieks pats nebija iedomājies- tad tu parādi, ka esi gudra un kompetenta. Jāmāk arī pareizi motivēt, kopīgi virzīt uz kādu mērķi kolektīvu- tad tas ir saliedētāks. Piemēram, apgrozījuma celšana utml. Ideālā variantā, ja vari atļauties- pie konkrēta mērķa izpildes tu noorganizē kādu saliedētības pasākumu vai kādu bonusu darbiniekiem. Kā arī ja esat, piemēram, tīkla uzņēmums un ir vēl kaut kadi reģionālie vadītaji utt, tad atceries- pret saviem padotajiem tu esi stingra un prasīga, bet no augšas arī nevienam neļauj darīt viņiem pāri, jo tu esi atbildīga par viņiem. Kā mamma- pati savam bērnam drīkstēs aizrādīt un audzināt, bet ja kāds no malas dara pāri- aizstāvēs.
Nu tas tā īsumā :-D
01.02.2015 21:11 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Man liekas, ka grūti pateikt, kas jādara, lai būtu veiksmīgs vadītājs, kolektīvi un cilvēki ir tik dažādi, ka katrā vietā vajadzīga savādāka pieeja. Vieniem varbūt vajadzīgs saprotošais vadītājs, kas uz pirkstiem neskatās, bet cits strādās tikai pie tāda, kas regulāri dzenās un kontrolēs.
ja zini esošo vadītāju, paskaties viņa vājās vietas un zināsi kā nav jādara. :-)
Galvenais, esi zinoša savā jomā, ja to zināsi sliktāk kā padotie un viņi to jutīs, diez vai cienīs.
Jābūt pretīmnākošai, lai darbinieki nebaidītos iet pie Tevis lūgt padomu vai risināt problēmu, bet jājūt robeža, lai nesāk kāpt uz galvas un izmantot. Un, jā, kā jau minēja, pārāk nečupoties, neuzklausīt klačas.
02.02.2015 10:34 |

Reitings 762
Reģ: 02.09.2014
Vienmēr kādam nepatiks tas ko dari, vienalga vai tu esi jauka vai nejauka. Esi gatava uzņemties atbildību. Ja kaut kas netiks izdarīts laikā vai tavi padotie pieļaus ievērojamas kļūdas, tava vadība nevainos viņus, bet gan tevi. Es sāku ar to, ka pīpmaņus un kafijas paužu ņēmējus sāku tramdīt. Ja klients gaidīja prezentāciju, kas tika apsolīta pēc 2h, bet darbinieks izdomā aiziet uz veikalu pēc "kaut kā garšīga" vai uzpīpēt ik pēc 5 minūtēm un prezentācija nav pat pusē gatava, tad aizrādīju, ka negribu redzēt nekādas kafijas pauzes, kamēr nav darbs pabeigts. Būt saprotošam ir viens, būt muļķim pavisam kas cits. Kur es strādāju arī es biju jaunākā - ofisā nākamais jaunākais cilvēks bija vairāk kā 10 gadus vecāks nekā es. Plus vēl bija tikai vēl viena sieviete, pārējie visi vīrieši. Nu neko! Smagi sākumā gāja, bet galvenais parādīt savu vadītāja raksturu jau pašā sākumā, jo ja ļausi padotajiem palaisties, pēctam būs grūti to cieņu un pakļāvību no viņiem dabūt laukā :)
02.02.2015 10:40 |

Reitings 3582
Reģ: 22.06.2014
man mājās ir daudz mācību materiālu par šo tēmu, kā ir, ja padotie ir dažāda vecuma, kā ar viņiem sastrādāties, kādi +/- katrā no viņiem..
02.02.2015 10:43 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits
vairāk  >

Lietotāji online (1)