Gatavojam februārī!

Reitings 11
Reģ: 25.12.2014
Sveikas meitenes!
Ir iesācies jauns mēnesis. Laiks gan ātri skrien, bet novēlu jums visām priekpilnu šo mēnesi. (l)
Tātad, pastāstiet, ko iecerēts pagatavot pusdienās/vakariņās, lai varu smelties idejas. :-P
Pati šovakar gatavošu kartupeļu un cūkgaļas sacepumu.
01.02.2015 15:59 |

Reitings 7497
Reģ: 29.01.2009
Gemoss ir sveramais laikam viens no lētākajiem, ir arī tirgū šķiet garšvielu veikalā (tur ir arī daudz visādas pērlītes, puķītes, šokolādes čipši u.tml.) - principā abās vietās ļoti labas cenas.
26.02.2015 11:27 |

Reitings 135
Reģ: 04.02.2015
Izskatās jau labi, bet ēst gan es tādu negribētu. Izskatās ļoti nedabīgi.
26.02.2015 11:49 |

Reitings 7497
pāris reizes gadā apēst nedaudz pārtikas krāsvielas nav nekas traks :D
26.02.2015 11:52 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Es vakar pagatavoju tējasmaizītes ar krēmu, neliku krāsvielas lai gan receptē bija, ļoooti labas sanāca :-) , pirmo reizi gatavoju.
Vienīgais mīnuss bija tāds, ka veikalā iegādājos dekorēšanas šprici, es viņu izmetu, jo tas bija šausmīgi, nekam nederīgs gadžets, laikam pretestība iekšā tāda ka izspiest nevar neko, viss pa visām pusēm nāca laukā, pat ar maisiņu būtu bijis smukāk, tikai maisiņa man nebija un uz veikalu negribēju iet pirkt kaut ko jaunu, garšu jau tas nemainīja. Draugs atzinīgi novērtēja, 12gb mājās vien 3 palikušas (t) :-D
27.02.2015 09:34 |

Reitings 7497
kā man garso tējasmaizītes - 100 gadus neesmu ēdusi, tagad tā gribas :)
27.02.2015 09:36 |

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
es laikam tādas vispār neesmu ēdusi :D Bet izskatās ļoti kārdinošas!:-P(l) pat vairāk kā ļoti!
27.02.2015 09:38 |

Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Šovakar cepsim medus kūku :-D pēc teātra, tas nozīmē ka līdz pusnaktij varēsim ņemties, draugam rīt dzimšanas diena :-)
Tējas maizītes noteikti taisīšu vēl, pirmie kucēni slīcināti, jāizmēģina arī citi krēmi, tā vien gribas ballītes rīkot :-D
27.02.2015 09:39 |

Reitings 12651
ak, jēziņ, no cepelīniem man sanāca gaļas bumbas pavisam plānā, izjukušā kartupeļu kažokā. Es nesaprotu, kurš tik briesmīgu pavārgrāmatu uzrakstījis (drīzāk iztulkojis pavirši), jau kurā recepte garām, bveee. Rezultātā uzvārīju spageti un uztaisīju maltās gaļas mērcīti vakariņās.

Bet, nu, no tās pašas grāmatas pagatavoju Lielbritānijas cepto pudiņu, tas vismaz ir ok:
27.02.2015 09:47 |

Reitings 3084
Trakā ņam ņam, man tagad prātā būs tik lietuviešu cepelinas ar skābu krējumu (t) :-D

Man vakar tapa vēlās vakariņas, ziedkāpostu sacepums. Galvenajam ēdājam ļoti garšoja, līdz ar to ēdiens tiks pieņemts patstāvīgajā piedāvājumā :-D
27.02.2015 09:55 |

Reitings 2425
Reģ: 17.02.2015
Jau 2. reizi pa šo nedēļu gatavoju mājas burgerus! Ļooooooooti garšīgi un nožēloju, ka nenofotografēju! 1. reizi bija labi, bet kaut kas trūka, tad nu vakardien piestrādāju pie gaļiņas un sanāca ideāli! Tik labi, ka šodien gribas vēlreiz taisīt! Tad ja nu kādu interesē pamēģināt -

Gaļai -
(4 burgeriem)

500g liellopu gaļas
1 sīpols
maizes drupačas
2-3 daiviņas ķiploks
1 svaigs čili pipars
garšvielas (es izmantoju kopējo gaļas garšvielu, oregano, ķiploku sāli un maltus melnos piparus)
nedaudz sojas mērce
1 ola
Nedaudz milti

Papildus - maizītes (burgera vai es ņēmu Rimi svaigās ceptās apaļās), sīpols, tomāts, gurķis, salātlapa un mērcei ko nu sirds kāro, es liku majonēzi sajauktu ar tabasco un rīvētu ķiplociņu

Nu un pagatavošana

Ieslēdz grila funkciju krāsnī uz 60-70%. Sīpolu un ķiploku sagriež mazos gabaliņos un apcep uz pannas līdz mīksti. Piejauc sadrupinātu maizīti, es liku pilnu sauju. Atdzesē un liek traukā, kurā liek klāt gaļu. Piejaucu čili un garšvielas, visu apmaisa ar pirkstiem. Liek klāt olu un atkal visu apmaisa. Sadala masu 4 daļās un izveido bumbiņas, kuras uzliek uz izsijātiem miltiem uz galda, ar plaukstu saspiež līdz gaļa apmēram 2cm platumā, pielīdzina maliņas, tad apgriež, lai no abām pusēm ir ar miltiem.

Liek uz redelēm un krāsnī iekšā. Katra puse gatavojas apmēram 5 minūtes. Maizītes ar iekšām uz augšu ielieku zem grila uz minūti, tad apsmērēju ar mērci, lieku salātlapu, pa virsu gaļiņu, tad tomātu, gurķi. Gatavs!

Šī bilde ņemta no interneta, taču izskatās apmēram tāpat :)

27.02.2015 10:25 |

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
Meoww, pievieno burgeri nākamreiz, izmēģināt Spilvas speciālo mērcīti.. Mēs ar tādu taisām, dikti garšīgi.

(l)(l)(l)
27.02.2015 10:28 |

Reitings 2425
Aa un vēl šodien gatavošu savu iemīļoto čili zupu!

Sastāvdaļas

500g liellopu gaļas
1 bundža ar sarkanajām pupiņām (šoreiz likšu pupiņas čili mērcē, rimi tādas atradu)
1 bundža ar sasmalcinātiem tomātiem
1 bundža tomātu pasta/mērce (bet ne kečups!)
Garšvielas pēc izvēles (es lieku piparus, ķiploku sāli, liellopu gaļas garšvielas, svaigu čili veselu, piepilinu klāt mazliet tabasco, oregano)
Ķiploks
Es liku 2 liellopu gaļas kubiciņus klāt vēl garšai, bet var nelikt

Papildus - rīvēts siers, mazliet krējuma un bagetes maizes

Gatavošana

Gaļiņu apcep uz pannas līdz brūna, tad liek lielā katrā. Tur liek klāt tomātu pastu, smalcinātos tomātus un pupiņas, kā arī garšvielas. Visu apmaisa un ļauj sautēties apmēram 20-30 minūtes uz mazas uguns. Ik pa brīdim pamaisa!

Tikmēr bagetes maizes sagriež uz pusēm, virsū liek sieru un ķiploku (var arī sviestu un ķiploku) un liek krāsnī uz dažām minūtēm.

Sarīvē sieru un zupu lej šķīvjos! Pa virsu uzkaisa sieru, mazliet uzliek krējumu un es turpat šķīvī pa virsu uzlieku gatavo bagetes maizīti! Zupa ir vairāk kā pabieza mērce, līdz ar to maizīte forši stāv virspusē.

Ļoooooooooooooti gardi un sanāk arī 2 dienām mierīgi :) Asumu regulējam liekot klāt čili pēc savām iegribām! :) Labu apetīti!

27.02.2015 10:40 |

Reitings 2425
Gaļiņu apcep uz pannas līdz brūna, tad liek lielā katrā.

lielā KATLĀ! :)
27.02.2015 10:41 |

Reitings 135
Reģ: 04.02.2015
Nē, es nedomāju, ka
pāris reizes gadā apēst nedaudz pārtikas krāsvielas
ir kkas šausmīgs, pieņemu, ka arī ikdienā visādas briesmas apēdu, bet man vnk tādas izrotātas tortes neasociējas ar neko ēdamu :D man pat krāsainie graudiņi un visādas šokolādes, macrcipāna dekorācijas nepatīk, kasu no sava kūkas gabaliņa vienmēr nost. Un jā, tieši tāpēc manas taisītas kūkas ir varen garlaicīgas pēc izskata :D
Šodien uztaisīju zemesriekstu sviestu. Un pie viena virtuvi sakārtoju :D
27.02.2015 16:23 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits