Pastāvošā nevienlīdzība.

Reitings 97
Reģ: 22.01.2015
Sveikas dāmas.
Parunāsim par tādu lietu, kā pastāvošo nevienlīdzību.
Par šo tēmu aizdomājos dēļ viena stāsta no dzīves un ticu, ka tādu līdzīgo gadījumu ir daudz.

Kāds pazīstams cilvēks (turpmāk tekstā Pēteris) nokļuvis neapskaužamās dzirnavās.

Bija kāda draudzene (turpmāk tekstā Anna). Uzsaka kopdzīvi, vis bija labi, salīdzinoši ātri - pēc pusgada att., Anna gribēja bērnu, teica, ka tad vispār dzīve būs pasakaina...
Uztaisīja bērnu, cerēja ka viss bus labi.. Pēc bērna nākšanas pasaulē Anna pieprasīja no Pētera, lai viņš pārraksta īpašumus (~3x zemesgabalus, un dzīvojamo ēku), citādi viņa nebus laimīga un šķirsies no Pētera.
Cilvēks nav muļķis un šādai lietai nepiekrita, protams, pēc šāda soļa sekoja alimenti..

Gāja laiks un vīrs krita citas sievietes nagos. Viņa apgalvoja, ka nevar palikt stāvoklī, jo tur kaut kas no dzimšanas jau.
Bet, kā izrādijās var un palika stāvoklī.
Te, līdzīgs stāsts, prasīja pēc īpašumiem, citādi draud ar alimentiem.

Pēteris arī te pamet viņu un īpašumus patur.

Iet gadi, Pēteris beidzot satiek sievieti kura neprasa viņa īpašumus un bērnus negrib, jo jāaudzina savi.
Ar veselību ari paliek sliktāk un draud ar tādiem veselības traucējumiem, ka nevar turpināt darbu.

Nu jau gadus 10, cilvēks katru mēnesi maksā šiem bērniem alimetnus, kuri kā zinam ir vismaz iztikas minimuma apmērā, ja nemaldos.
Cilvēks pelna savus 600-700EUR uz rokas.

Katru gadu tiek padota prasība uz tiesu par alimentu pārēķināšanu no bērnu mātes puses, katru gadu Pēterim ir jāsedz tiesu izdevumi, kā mēs zinam tie nav mazie.

Pēteris izvazājies pa visādam instancēm un mēģina šo bezjēdzību izbeigt, jo..
Mātes saviem bērniem māca, ka Tēvs ir kretīns un par viņiem nerupejas, lai gan maksā alimentus. Bija gatavs pārrakstīt bērniem zemes gabalus, lai pietiktu ar to naudu, gan dzīvotu, gan mācībām. Ko tiesa saka, ka viņš var pārrakstīt kaut vai visu savu īpašumu uz mātes vai bērna vāŗda, tāpat viņas var iesniegt tiesā prasību par alimentiem!
Kas beigu beigās notiek?

Cilvēks maksā x tūkstošus bērniem, kamēr mātes borē bērniem, ka viņš ir kretīns un par tiem nerūpējas? Lai gan praktiski atdod visu, kas ir.
Beigās, Pēteris veselības problēmas dēļ nespēj strādāt. Dzīvo no tās naudas, kas viņam ir, bet zinot, ka to naudu iztērētu ātri dēļ alimentiem, beigās būtu pliks un nabags.

Savā apgādībā bērnus vienkārši dabūt nevar, jo to neļauj. Satikties praktiski māte ar neļauj un bērni paši vairs negrib, jo Tētis taču ir kretīns..

Es tik tiešām nesaprotu. Nomaksājot visus rēķinus cilvēkam knapi sanāk savi 200EUR. Labi, viņam vel kāda nauda no zemes vērtības ir, bet tomēr, kas būtu ja zemes un naudas vispār nebūtu?
Tā sistēma izveidota tā, ka Tēvs vienkārši ir zaudētājs.
Nesaprotu, varbūt, varat paskaidrot? Kur ir taisnība?

Sanāca man šodien tāda saruna..
Atvainojos par šādu tēmu piektdienas vakarā.
23.01.2015 22:00 |

Reitings 2829
Reģ: 06.07.2010
Draugs, Tu neesi īstājā portālā! :D
24.01.2015 02:16 |

Reitings 408
Reģ: 07.07.2014
Visa tā maucība sievietei nāk dāvanā no dabas. Ja tev būtu pīzda, tad arī tā mērkaķotos. Viņas vainīgas, ka maukas.
24.01.2015 03:35 |

Reitings 1311
Reģ: 16.01.2015
Bishki ne pa teemu, bet tagad es saprotu, kapec nodzivojot 20 gadus lauliibaa, cilveki neshkiras, kaut gan milestiba zudusi, un ir divi beerni piemeram. Jo ne viens ne otrs netiks galaa ar alimentu maksashanu. Labak lai paliek kaa ir, saimniecibu kopaa tomer vieglak uztureet.
24.01.2015 08:07 |

Reitings 524
Reģ: 31.07.2012
Pastāvošā nevienlīdzība- tēmas nosaukums. Un kur nevienlīdzība- ka paša darbībām ir sekas?
Viņš apaugļoja sievieti- jāmaksā alimenti,neesot, redz, tik godīgi. Bet sieviete taču arī nostādīta nevienlīdzīgā situācijā- ja vien protams aborts netiek uzskatīts par ok variantu- tiek pie bērna uz mūžu.

Es saprotu,ka žēl sava radinieka, kam daudz līdzekļu jāatdod bērnu (ko pats taisījis) uzturēšanai, taču, Tu domā,ka šo bērnu mātes, lai arī mantrausīgas draņķes (ko pats izvēlējies)- no savas puses tur neko neiegulda? Pirmkārt- bērns ir uz mūžu, uzturēšana,laiks,izglītošana- vai Tu domā,ka tur no tēva alimentiem vien pietiek?
Nevienlīdzība- kur nevienlīdzība? Ka cilvēks neizmanto izsargāšanās līdzekļus un apaugļo tādas sievietes,kam tikai materiālā puse interesē? Nevienlīdzība- jo jāuztur paša radīti bērni? Ja viņam būtu bijusi teikšana- vai tad būtu aborts un tā būtu vienlīdība,jo viņš varētu izvēlēties situāciju,kad šie mīlas augļi nemaz ar nebūtu?

vai nav iespējams tiesā pārskatīt uzturlīdzekļu apmēru,ja jau cilvēks strādāt nespējīgs? Cik viņš maksā tiem bērniem?
24.01.2015 09:03 |

Reitings 10475
Reģ: 01.08.2010
Kurā brīdī te ir kaut kas par nevienlīdzību? Slikti, ka mātes rada bērnos negatīvu tēva tēlu, tas nenāks par labu pašiem bērniem, bet par saražotiem bērniem solidāri nes atbildību abi vecāki, jeb bērni var ēst arī katru otro dienu?
24.01.2015 09:15 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Lai vienojas ar sievietēm, ka īpašumus atdos bērniem un tad alimentus vairs nemaksās. Tikai ne jau mutiski, bet uz papīra, ko apstiprinās notārs. Un tad būs brīvs no alimentu maksāšanas.

Ja sievietes nepiekrīt, tad, lai saka, ka īpašumus pārdos.
24.01.2015 09:23 |

Reitings 485
Reģ: 29.01.2009
Žēl,protams,ja situācija tiešām ir tāda kā Tu aprakstīji, bet vēl vairāk žēl,ka Pēteri uztrauc vairāk tas,ka visa nauda jāatdod bērniem,nevis tas,ka viņa bērni ir sliktās domās par viņu un viņam nav iespēja pavadīt ar viņiem laiku :) Būtu viņam vairāk saprašana par to cik svarīgs bērnam ir tēvs,varētu pats meklēt kontaktu ar bērniem. No tā jau mazāk naudas nebūtu jāatdod,bet vismaz no malas viņš neizskatītos par kretīnu. Kāpēc kādā no tiesām viņš neuzstāj,ka arī vēlās tikties ar bērniem???
24.01.2015 10:32 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
Kāpēc kādā no tiesām viņš neuzstāj,ka arī vēlās tikties ar bērniem???

Acīmredzot nekad nav īsti gribējis tikties (ja jau reizi gadā tāpat pa tiesām staigā)
24.01.2015 10:50 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Kāpēc kādā no tiesām viņš neuzstāj,ka arī vēlās tikties ar bērniem???

Acīmredzot nekad nav īsti gribējis tikties (ja jau reizi gadā tāpat pa tiesām staigā)

Zinu vienu "Pēteri" un vienu "Annu". Anna bērniem rītā, vakarā un vēl dienā pa telefonu stāsta par to kāds kretīns ir viņu tēvs Pēteris. Bērni, protams, tic mātei. Kāda jēga Pēterim panākt to, lai bērni tiktos ar viņu, ja tāpat bērni ir noskaņoti pret viņu un viņi negrib tēvu satikt. Anna tāpat bērnu šantažē- ja pieķeršu, ka tu zvanīsi tēvam, nedabūsi to un šito.
24.01.2015 11:06 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Pastāvošā nevienlīdzība- tēmas nosaukums. Un kur nevienlīdzība- ka paša darbībām ir sekas?

Es saprotu, ka nevienlīdzība parādās tajā brīdī, kad tiesā pajautā "kurš audzinās bērnus?" tēvs var atbildēt "Es!" un ja to izdarīs arī māte, tad bez ierunām bērni tiks pilnībā nodoti mātes apgādībā "Jo bērnam ar māti ir ciešāka bioloģiskā un emocionālā saite, nekā ar tēvu" Un ja māte pati pieprasa apgādību un vēl nosaka tēvam liegumu tikties, tas bez ierunām tiek arī pildīts.
Tā ir dranķīga audzināšana paaudžu paaudzēs, kura kā mantojums tiek nodota tālāk. Meitas uzaug, rada savas meitas, šķiras no vīriem un savu pārliecību, ka tēvs par bērnu nespēj rūpēties, regulāri un mērķtiecīgi klāsta saviem bērniem, Savukārt tēvi novēršas no saviem bērniem un visu atstāj sievietes rokās jo "ko tad nu es, man arī nebija tēva, redz, kāds es tomēr brašulis izaudzis"
Bet Pēteris... Viens liels nelaimes putns.
24.01.2015 11:23 |

Reitings 183
Reģ: 28.01.2014
Par beerniem jaaruupeejas abiem vecaakiem, punkts. Neko tik tragjisku neredzu. Turklaaat redzam tikai vienas puses staastu.
Gan jau mans teevs ar staasta beedu staastus citiem, kaa mana mamma piedzina alimentus, jo mees gribeejaam eest un tamliidziigi. Teeva maate visiem teeva radiem staastiija,ka mana mamma baigaa maita, kaut mamma viena ar diviem beerniem knapi kuulaas.
24.01.2015 11:29 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Agate24 un ko mamma stāstīja jums, bērniem, par to, kāpēc jūs nedzīvojat pie tēta?
24.01.2015 11:34 |

Reitings 17280
Protams, ka tagad jau bērni uzskata tēvu par riebekli un negrib tikties. Kur tur brīnums?

Ja "tētiņš" īsi pēc šķiršanās būtu uzstājis, māte nebūtu varējusi tik viegli atteikt - bērni, pat pavisam sīki, čīkst un raud un taisa tračus, ka GRIB TĒTI. Ja tētis pietiekoši ilgi negrib, tad bērniem tā gribēšana arī pāriet.
24.01.2015 11:55 |

Reitings 17280
...Pētera, protams, žēl, bet, ja paklausītos, kā Anna un Zane stāsta, cik grūti viņām bija vienām pašām ar bērnu, tad viņu arī būtu žēl. Pareizi meitenes saka - grib tie bērni ēst, vēl ekskursijā aizbraukt ar klasi arī grib, un ģērbties arī grib tā, lai klase neapsmej.

Naudas ziņā - tad atliek tikai to zemi pārdot un maksāt. Likums pie mums ir rakstīts tā, lai maksimāli nodrošinātu tam bērnam normālus apstākļus. Likums ir bērna, nevis mātes pusē.
24.01.2015 12:00 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits