Jauns sākums

Reitings 14
Reģ: 22.01.2015
Sveikas meitenes!
Vispirms brīdinu, ka šīs nebūs viena no tām ''Gribu notievēt, tagad ēdīšu veselīgi!'' NĒ. Šī būs diskusija saistītu ar veselīgu dzīvesveidu, veselīgu bet GARŠĪGU ēdienu, receptēm, utt. Varat skaitīt kalorijas, bet es to nedaru un pat nesveros, lai gan mans mērķis ir notievēt, galvenokārt gribu justies labi, uzlabot veselību, atklāt jaunu garšasg pasauli.
Nedaudz pastāstīšu par sevi.
Svēru 56kg līdz hormonālās tabletes bija liela nepieciešamība manā dzīvē, gada laikā pieņēmos par 20kg (!!!!!!) , tā turpinājās, kamēr tagad pēc 5iem gadiem es sveru 100kg. Jā, šausmīgi, vai ne? Šīs tabletes palielināja manu apetīti un es riju visu, ko varēju rīt. Protams, bija tie periodi dzīvē kad es teicu ''Viss! Tagad sportošu, ēdīšu veselīgi, nu tik būs!'' Un tā dažas dienas, līdz tu skaties uz čipšiem veikalā un saki pie sevis, ka tas jau nekas traks nebūs. Ēdiens bija mana atkarība! Cik slimi tas ir? Mana dzīve sastāvēja no makaroniem ar sieru, maizītēm, čipšiem, spinātmaizītēm kuras tik ļoti mīlēju, visādi našķi kuriem nevarēju veikalā paiet garām. Un tad vienā dienā attapos, ka es sveru 100kg! Tas skaitlis mani biedēja. Tā jau saka, ka visu nogriezt ar nazi nevar, bet es negribu svērt tik fu***ng daudz!
Nu ko, izmetu VISU no ledusskapja. Žēl nebija, jo es biju ļoti dusmīga uz sevi par tādu palaišanos. Izmetu arī miltus, sāli... Nu visu, ko es biju nolēmusi nelietot uzturā. Īstenībā, liela sāls mīļotāja nekad nebiju. Es esmu pilnībā atteikusies no makaroniem (arī pilngraudu nelietoju), kartupeļiem, maizes (izņemot rudzu maizi, bet tās ir labi, ja divas šķēlītes pa dienu), kviešu miltiem, krējuma, majonēzes, nu visa sliktā... Es aizgāju uz veikalu, sapirku augļus, dārzeņus, zaļumus, tunci (savā sulā, ļoti labs) vistas fileju (vienīgā gaļa ko ēdu, jo liellops, jērs, utt negaršo un no cūkgaļas atsakos), Rimi ir garšīga rudzu maize tādā konusiņā, ko tur uz vietas cep, šķiet ka 80% bija rudzu milti un graudi, sēklas, ļooooti garšīga) lieso sieru (šajā gadījumā tējas, vai ''jāņu'') un vairs NEKĀDI saldinātie dzērieni... Krējuma vietā izmantoju Lakto bez piedevām, atšķirību tiešām gandrīz neredzu. Rīsi - brūnie vai tvaicētie! Nekādi kūpinājumi, marinējumi, cīsiņi, utt... Neizmantoju sviestu vai margarīnu. Ir daudz dažādu veselīgu alternatīvu sviestam, piemēram avokado.

Kāpēc šo diskusiju veidoju? Es ceru, ka varu iedvesmot citus un citi iedvesmot mani.
Ā!!!!! Otrajā dienā iegādājos tvaicējamo katlu. Tvaicēts ēdiens ir ideāls! Ļoti garšo. Vistai izmantoju dabīgās garšvieliņas bez sāls. Ar dārzeņiem var ļoti izpausties. Arī salātos - jebkas, mērcei izmantojot Extra Virgin olīveļļu, dabīgās garšvielas - super!
Sākumā domāju, ka jutīšos badā jo esmu pieradusi pie milzīga kaloriju daudzuma katru dienu! Bet es esmu ļoti labi paēdusi.
Vēl kas... olas! Dzeltenumus tik pat kā nevienu! BalticOvo ir olas baltums paciņā!
Augļus ēdam dienas pirmajā pusē un neaizraujamies!

Tātad, diskusijas mērķis ir atrādīt, ko ēdam! Ja Tu jau piekop veselīgu dzīvesveidu, pievienojes un atrādi arī Tu, ko ēd un dalies ar receptēm. Ja esmu tevi iedvesmojusi un arī Tu gribi atklāt veselīga uztura pasauli, sāc šodien! Ja līdzekļi atļauj, iztīri ledusskapi no visa sliktā!
Dalamies ar garšīgajām, veselīgajām receptēm! Pastāstam, ja esam atklājušas ko jaunu (produkti mikšļi, utt) - IEDVESMOJAM VIENA OTRU! Veselīgs ēdiens var būt garšīgs ēdiens! Viņam ne būt nav jābūt pliekanam vai bezgaršīgam.
22.01.2015 16:53 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Ne jau no miltiem, olas dzeltenuma un parastiem rīsiem ir tie 100kg, bet no čipsiem &co. Apsveicami, ka esi mērķtiecīga un centies sakārtot uzturu. Novēlu, lai nav tā, ka vienā dienā noraujies no ķēdes un pierijies draņķus.
22.01.2015 19:25 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Es ieteiktu paskatiities vairaak produktu sastaavaa,samazinaat porcijas,eest noteiktos laikos,vairaak kusteeties ,un tad buus jau progresins!
22.01.2015 19:29 |

Reitings 670
Reģ: 03.10.2010
Tieši tā pangasija nekam neder, jo tā zivs tādos drausmīgi netīros un indētos ūdeņos dzīvojusi Vjetnamā, par to var palasīt informāciju. Starp saldētajām zivīm ir atrodama arī cita normāla baltā zivs, kuras nosaukumu neatceros.
UN vēl kas - kas tik briesmīgi slikts kartupeļos? Tas ir vistotālākais mīts, tomēr taču ir dārzenis, kurā ir ļoti daudz vērtīgu uzturvielu! Nevajag paļauties uz plikām runām, kuras pat nav zinātniski pierādītas.
Viss pārējais no comment, tikai atceries, ka reiz var uznākt brīdis, kad norausies no savas veselīgās ķēdes un noteikti apēdīsi kādu "draņķi". No pieradumiem ir grūti pavisam atbrīvoties, bet tāpēc, ja māk visu ar mēru, kādreiz kādu našķi var uzkost! BET ar mēru! :-)
Tas tā no manas pieredzes un secinājumiem!
Veiksmi!
22.01.2015 19:31 |

Reitings 14
Miss Joker, izskatās ļoti laba!

Amnile, pilnīgi piekrītu Tev! :-) Taču es uzskatīju, ka tomēr būs labāk ja atteikšos arī no tādām lietām. Bez miltiem es pilnīgi varu iztikt, nav tā ka es ŠAUSMĪGI izvairos.
22.01.2015 19:32 |

Reitings 5395
Reģ: 29.01.2009
neēdu neko pannā ceptu, mans kuņģis eļļu nepanes un pēc tam man ir slikti. Makaronus neēdu, krējumus nelietoju, gaļu minimāli, kartupeļus tik pat kā neēdu, varbūt reizi 3 mēnešos, maizi - šķēli darbā un viss, saldumus minimāli, lai gan reizēm gadās uzkāpt uz vienas smalkmaizītes vai šokolādes, dzeru daudz ūdeni/tēju. Kafiju praktiski nelietoju.

Jūtos lieliski un strādāju arī pie svara, bet viss jau sākas galvā :)
22.01.2015 19:32 |

Reitings 670
Reģ: 03.10.2010
Āā un noteikti izvairies no garšas pastiprinātāja kā mononātrija glutamāta un tamlīdzīgiem nosaukumiem, kas parasti ir čipšos, burgeros,cepumiņos, pelmenīšos u.c., kas arī rada garšas atkarību un liek mums prasīt vēl un vēl. Tad viss pārējais nesagādās problēmas!
Ar laiku jutīsi, ka čipši šķiet negaršīgi un atstāj nepatīkamu pēcsajūtu.
22.01.2015 19:33 |

10 gadi
Reitings 4184
Reģ: 22.11.2013
Gribēju ielikt kādu savu veseliigo recepti, taču aizmirsu :D
* Salāti - mozarellas siers, grieķu jogurts, tomāts, sezama sēklas;
*Sautējums - kāposts, sīpols, kartupelis, briseles kāposts, gaļa, burkāns, kālis;
*Frikadeļu zupa;
*Spinātu omlete
22.01.2015 19:35 |

Reitings 16208
Es arii vienmeer nodomaaju par "nabaga kartupeli"-noteikti labaaks par makaroniem,riisiem...!
Pilniigi piekriitu par naskiem-var jau apeest to kuukas gabalinu arii kaadreiz,kaadu saldo utt,bet ne lielas porcijas,jo taa jau ir laikam -ja kaut ko sev aizliedz,tad tiesi to gribaas visvairaak.
Ja cilveekam ir cukura atkariiba,tad noteikti ieteiktu izveeleeties to veseliigaako no visa-tas vareetu buut kaads auglis,rieksti,melnaa sokolaade.
22.01.2015 19:36 |

Reitings 14
Es esmu pietiekami daudz norāvusies no ķēdes, bet tad bija ar tādu domu, ka jānomet svars.
16 gados sēdēju uz rīsiem un griķiem tik tālu, ka galva sāka reibt un paņēmu, pierijos visādus dranķus! :-D:-D bet tagad nāk smiekli par savu stulbumu. Šeit es reāli neredzu nekādu ''noraušanos no ķēdes'' jo man ļoti patīk eksperimentēt ar dažādiem ēdieniem, veselīgs uzturs ir DAUDZ lētāks un es jūtos ideāli! Bet es arī nenosodītu sevi, ja apēstu kūkas gabaliņu, tāpat es zinu ka es tuprināšu ēst veselīgi un tas posms manā dzīvē jau sen ir garām!
Ar kartupeļiem ir tā, man nemaz īpaši negaršo. Vienalga, veselīgi vai nē. Kartupeļu pankūkas garšo, bet nu nav vajadzīgs.
Esmu iemācījusies atrast labas alternatīvas, visam ko ēdu iepriekš.
22.01.2015 19:37 |

Reitings 16208
CICII-+++
22.01.2015 19:38 |

10 gadi
Reitings 5929
HealthyLivin, re, blogs, varbūt noderēs pasmelties idejas kādu reizi :)
22.01.2015 19:41 |

Reitings 1315
Reģ: 27.10.2012
Es ēdu normāli, 1-2 reizes nedēļā saldumi, bet man ir draudznes kas nesporto vai daudz mazāk kā es sporto, ēd visu ko kāro un augumi daudzreiz visām labāki kā man. Katru dienu raudu, jo izskatos draņķīgi.
22.01.2015 19:41 |

Reitings 14
CICĪ, paldies par linku! Izskatās labi!
22.01.2015 19:45 |

Reitings 16208
Katru dienu raudu, jo izskatos draņķīgi.
Neraudi;-)Tas, ka tu eed veseliigi,sporto ,tev noderees arii naakotnee,jo taa veseliigaa eesana jau nav tikai izskats vien,taa ir passajuuta,veseliiba utt
Man vienmeer prieks lasiit ierakstus,kur cilveeki tomeer piedomaa pie taa,ko "liek kungii" jau jauniibaa!
22.01.2015 19:46 |

Reitings 17203
Reģ: 08.05.2010
".........

Neuztraucies, tu vismaz veselīgi ēd! Tavas draudzenes vienkārši dzīvo viegli, līdz var gadīties ka vienā jaukā dienā veselība tiek sabojāta no tāda dzīves veida.
Pazīstama ar bija tieviņa kā skaliņš, ēda visus draņķus katru dienu cik gribēja, bet tad vienā dienā tas izmainījās un viņa palika pat ļoti apaļa ātri vien un tagad pat īsti nespēj to lieko dabūt nost, jo nemāk pareizi ēst un negrib + mazkustība, bet augums savs gan viņai nepatīk.
22.01.2015 20:02 |

10 gadi
Reitings 8191
Reģ: 01.11.2009
graužu savus saldos dāmu pirkstiņus un kaut kur dvēselē iedvesmojos ar pavasari sākt vingrot... interesanti, vai tā iedvesma izaugs :D
22.01.2015 20:11 |

Reitings 1055
Reģ: 04.07.2012
Tas kokteilis ar tām olām...:'-( sabojāts kivi :D
22.01.2015 20:13 |

Reitings 7596
"......... var jau būt viņām ir tas ilglaiciigais slaidums kuru tev nedabut bet viņām nebūs tas kas tev ir. Slaids augums nav panākuma atslēga laimīgai dzīvei. Tev ir skaists augums, sporto, ēd veselīgu ēdienu un galvenais iemīli sevi kāda esi :) Protams otram viegli teikt bet man jau arii apkart parsvaraa visas slaidas draudzenes kuras tusē Maķīšos un nesporto bet es tam nepievēršu uzmanību bet pievēršu uzmanību tik daudz lai es labi un skaista sev jūtos!

Runājot par veselīgo ēšanu, esmu ļoti izvēlīga tādēļ vnk nosaukšu ēdienus/dzērienus kurus lietoju savā uzturā un miksēju viskaut ko gatavojot ar viņiem:
tvaicēti rīsi
olas
vājpiena biezpiens
auzu pārslas vai rudzu pārslas
siers(13% tauku saturs vai 10% tauku saturs)
griķi
bio lakto bez piedevām
rieksti
žāvētas dateles,aprikozes,dzērvenes, rozīnes vai banānu čipsi
dārzeņi - brokoļi,ziedkāposti,svaigi vai marinēti gurķi, svaigi tomāti, svaigi kāposti, sviesta pupiņas vai svaigas pākšu pupiņas, pelēkie zirņi, turku zirņi
augļi un ogas - āboli, banāni, greifrūti, apelsīni, citroni, zemenes, persiki, nektarīni, ananāsi, melone, ērkšķogas, ķirši, upenes, mellenes, brūklenes, dzērvenes, plūmes
sojas mērce
medus
zaļā tēja

Un ļoti retos gadījumos ja baigi prasās našķi tad:

melnā šokolāde vismaz ar 70% kakao saturu
piena konfekte Gotiņa
šerberts
hemotegens
+kāda konfekte, bet tāda kura nesatur vafeles pildījumu utml
22.01.2015 22:20 |

Reitings 7596
Winterra tava ievietotā bilde, vnk lieliska :D:D:D
22.01.2015 22:22 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits