Mājdzīvnieks - fretka?

Reitings 10185
Reģ: 19.11.2014
Sveikas, dāmas!
Noteikti kāda no jums jau ir saimniece šādam mīlulim. Vēlētos no jums uzzināt sekojošas lietas:
*Kur pirkāt? Cik vecu?
*Aptuveni cik izmaksā visas nepieciešamās potes?
*Kādas ikmēneša pārtikas izmaksas? Ar ko barojat?
*Vai viegli iemācīt nokārtoties kastītē?
*Vai smaka tiešām ir tik neciešama? (pašlaik domājam par 2 meitenēm, kuras visticamāk tiks kastrētas)
Taisnību sakot, interesē ļoti daudz kas. Jo vairāk pastāstīsiet, jo priecīgāka būšu. :-)
P.S. Der arī stāsti, kuri balstīti uz radu vai draugu pieredzi.
15.01.2015 18:21 |

Reitings 10185
Ā, paldies par informāciju, klaviatura!(l)
15.01.2015 19:18 |

Reitings 727
Reģ: 01.08.2014
Cik pretīgi no iepriekšējo saimnieku puses. Labi, ka nonāca pie tevis, savādāk labu galu visticamāk nebūtu ņēmis.

Seski bija maniem draugiem nevis man :) Un, jā, seskiem viss varēja beigties traģiski.. Zinu, ka viņi pat kaut kādu naudu maksāja tiem sliktajiem bijušajiem saimniekiem.
15.01.2015 19:20 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Var nopirkt.. sasaldētas pelītes :D Es gan to nekad tā arī neesmu spējusi izdarīt, lai cik veselīgi tas dzīvniekam arī nebūtu. Tās peles audzē tieši dzīvnieku barošanai, bet es kaut kā nevaru iedomāties, ka atveru saldētavu un tur man kaste ar.. pelēm. Vistu kakliņus gan dodu.
15.01.2015 19:21 |

Reitings 1469
Reģ: 01.02.2014
Facebookaa ir fretku grupa (angliski), pieregjistreejies un uzdod visus sev intereseejoshos jautaajumus cilveekiem, kuriem ir fretkas jau vairaakus gadus, no operas "viena tante teica" nekas te nesanaaks.

Nekaadas smakas nav, ja dziivnieks nav 24/7 ieslodziits buurii un regulaari tiek tiiriits. Dziivnieku var arii vannot ar fretku shampuunu, bet par sho jautaajumu paintereseejies, viedoklji atshkjiras. Dziivniekam ir sava iipatneejaa smaka (arii sunim taada ir), iipashi juutiigi deguni to sauks par smirdeeshanu.

Uz kasti fretka lielaakoties ies, bet taa, lai retu reizi to neizdariitu kaadaa stuurii, buus jaapaciinaas un jaamaaca, jaamaaca un veelreiz jaamaaca.

No mazotnes rokaas njemti un miiljoti mazulji ir miilji un jauki, pat satrakojoties, kad speeleejas, nekad nekodiis, nemaz nerunaajot par kaut kaadu koshanu kaajaas. Buuros notureetie eksemplaari, protams, buus agresiivi.

Fretkas miil mantas nozagt un nosleept, nevis sagrauzt un izniicinaat, iznjeemumi ir neaudzinaatas un agresiivas fretkas.

Fretku var pilnveertiigi barot ar veikalaa nopeerkamo bariibu (nebuus Tev peles un caalji jaakjer).
15.01.2015 19:25 |

Reitings 10185
Vētrasputns, jā, tāpēc labāk pirkt no zināmiem cilvēkiem par kuriem dzirdētas labākās atsauksmes, nevis tikt pie kaķa maisā. :-/

klaviatura, ārprāts. Man pašai ir bijušas gan smilšu pelītes, gan žurciņas. Nevaru iedomāties, ka es kaut ko tādu varētu nopirkt un izbarot kādam. Saldētas arī noteikti nē. Zinot savu draugu, tad viņš varētu sajaukt arī ar pelmeņiem un kādā rītā novārīt.
Un, vispār - tās sasaldētās peles tak jāieliek kādā trauciņā lai atkausējas, ne jau sesks šo sasalušu rīs nost?! :D Fuj.
Vistu kakliņus, ok, tos var.
15.01.2015 19:29 |

Reitings 10185
DieKleineHexe, paldies par ieteikumu. Šodien tikai šī tēma tā aktīvāk "pacelās" un jau pamanīju, ka tieši latviešu valodā nav īpaši daudz informācijas.
15.01.2015 19:34 |

Reitings 1093
Reģ: 02.11.2011
Sesku nevajag bez īpašas vajadzības mazgāt, ja vien tiešām nav nosmērējies kaut kur. Jo vairāk mazgāsi, jo specifiskāka smaka dzīvniekam būs. Tas ir kā ar spalvu skūšanu kājām - jo vairāk skuj, jo biezākas ataug :D
15.01.2015 20:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits