Nesen gāju un pabeidzu vienus bezdarbnieku kursus. Man vismaz bija tā - maksimālais kavējumu daudzums drīkstēja būt 20% (vai varbūt pat 25%, jau piemirsu). Tas iekļāva gan attaisnotos (ar zīmi no ārsta), gan neattaisnotos kavējumus. Par kavētajām dienām, kas bija attaisnotas, maksāja stipendiju, par neattaisnotajām gan ne. Mēnesī stipendija bija kaut kur pie 100 eiro, es pāris dienas katru mēnesi neattaisnoti izlaidu, tāpēc 90 ar kaut ko parasti bija.
Saņemtā nauda par mācībām jāatmaksā tad, ja neattaisnoti kavē un pārsniedz tos atļautos 20% vai 25% kavējumu. Ja godīgi, man šķiet, ka mums tur vienai jau bija tie procenti pārsniegti, vismaz bieži kavēja sakarā ar bērna slimošanu un tamlīdzīgi, bet līdzi visam lieliski tika un skola bija pretimnākoša.
PLK studenti var būt uzskaitē, bet bezdarbnieku kursos piedalīties vairs nevar. Iestājos bezdarbniekos, kad vēl studēju, un varēju piedalīties tur kaut kādos bezdarbnieku pasākumos, ko arī izmantoju, bet tagad, kad gāju tajos kursos, bija jāapliecina, ka vairs nemācos, jo, izrādās, PLK studentiem tas vairs nav pieejams.