Latviešu ēdiens un angļi

Reitings 1440
Reģ: 08.04.2013
Sveikas, dāmas!

Nu jau n-tos mēnešus dzīvoju Anglijā - tā jau viss super, izņemot vienu mazu detaļu :D

Mani angļu draugi nemitīgi prasa nogaršot latviešu ēdienus. Bet kad kaut kas tiek pagatavots... viņiem nekas no tā visa negaršo.

Laimas šokolādes negaršo, ''Serenāde'' negaršo, ''Sarkanā magone'' negaršo, griķi negaršo, rosols negaršo, rupjmaize negaršo, speķa pīrāgi negaršo.... Nu, bļāviens, nekas negaršo :D

Pirms aizbraukšanas šeit cosmo saklausījos, kā ārzemnieki esot sajūsmā par LV virtuvi, bet nu man te ir taisni pretēji.

Tad nu jautājums jums, meitenes - kas no latviešu virtuves garšo jūsu draugiem/boyfriendiem ārzemniekiem?

Ko vēl varat ieteikt, lai pagatavoju?
Galvenais, ka viņi ir dikti kāri pamēģināt, bet reāli.... :D
13.01.2015 16:34 |

10 gadi
Reitings 1698
Reģ: 29.01.2009
Neesmu ārzemniece, bet man maz kas no LV ēdieniem garšo. Neēdu ne kotletes, ne karbonādes, ne tīteņus, nedz arī tās visas zupas un saldumus - debesmannas un kārtojumus. Uz asinsdesu skatoties vien slikti paliek :D Tā kā domāju, ka problēma nav Tavā gatavošanas mākslā :)
PS: Kāruma sieriņiem gan visiem ir jāgaršo! :D (l)
13.01.2015 18:26 |

Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
latviesiem neveseliga virtuve? it kaa tadas nebutu visapkart pasaulee..:D

putras ari man negarso un vai tiesam nav vienalga? irt kam garsoir kam negarso tadel nav jabruk augumaa citiem..viss ir gaumes lieta!
13.01.2015 18:26 |

Reitings 2784
Reģ: 18.05.2009
Runājot par ārzemniekiem, ja nekad nav ēsts biezpiens, tad ir saprotams, ka tas pats biezpiena sieriņš var šķist jocīgs un negaršīgs. Cilvēki nav pieraduši pie garšas, tekstūras.

nezinu nevienu kas nekad nav edis biezpienu. Tepat uk ir cottage cheese un siera kuukas texturas zinjaa citas atgadina biezpiena sierinju (l)
13.01.2015 18:29 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Cheeky-muusu "siera kuukas" arii atgaadina tos sierinus!
Fluffy-interesanti,kas garso tev?
13.01.2015 18:31 |

Reitings 434
Reģ: 19.06.2014
MAD jā, vispār piekrītu, bet es reti kur esmu redzējusi tik ļoti greasy ēdienus kā latviešu virtuvē :D

Emmanuelle piekrītu par saknēm un dārzeņiem, bet reāli lielākā daļa latviešu receptēs dārzeņi tiek eļļoti vai ar saldo krējumu nolieti un rezultātā nekādu lielo veselīgumu nedod pat fakts, ka dārzenis audzis omes dārzā. un kartupeļi, manuprāt, vispār nav īsti nekas veselīgs, lai arī kur būtu audzis..
13.01.2015 18:37 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
nezinu nevienu kas nekad nav edis biezpienu. Tepat uk ir cottage cheese un siera kuukas texturas zinjaa citas atgadina biezpiena sierinju

Cottage cheese tomēr nedaudz atšķiras no biezpiena, turklāt arī to ne visi ēd.
Piekrītu, ka siera kūka atgādina sieriņu, bet zinu vairākus cilvēkus, kam ļoti garšo siera kūkas, bet biezpiena sieriņi ne pārāk.
13.01.2015 18:38 |

Reitings 10987
Tie pasi angli ed vel neveseligak par mums un amerikani ar (protams, ne visi)

taa pati itaalija ar savaam picaam un lazanjaam nekas veseligs tur nav.

Palielam man vienalga ar varu jau neko negruz tev riiklee.;)

bet nu tikai saku ka neveseligi visur eed.
13.01.2015 18:41 |

Reitings 434
cottage cheese nav tāds kā mūsu anneles graudainais biezpiens?
13.01.2015 18:42 |

Reitings 434
MAD jā, tā nu ir, piekrītu! katram jau arī ir sava izpratne par veselīgumu :)
13.01.2015 18:43 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
latviesiem neveseliga virtuve? it kaa tadas nebutu visapkart pasaulee..

putras ari man negarso un vai tiesam nav vienalga?
+

Zini kāpēc tā liekas, jo ka redzam ar autores piemeru nezin dzivojot UK britu virtuvi. Kas ir drausmigi nabadziga un neveselīga.

unEs saprotu ka daudziem liekas ka tikai latviesi ēd piem. putras , bet ārzemniemki visi tikai ko izcilu un glamūrīgu. Apbēdināšu, tas pat tuvu nav patiesība.
šie manis teiktie vārdi ir patiesība.
13.01.2015 18:43 |

Reitings 1277
Reģ: 30.10.2013
Es angļus reiz sabaroju ar kārtīgiem LV gaļas kūpinājumiem, ķimeņu sieru un speķa pīrādziņiem. Visi ēda kā traki. Tāpat slavēja arī manis marinēto šašliku. Kartupeļu pankūkas arī gāja pie sirds. Esmu cienājusi arī ar rupjmaizi.. daži bija sajūsmā, daži šķobījās. Es par viņu uzpūsto baltmaizi arī neesmu starā - tā kā gaumes jautājums.
Alus - protams alus. Valmiermuižas, Tērvetes, Užavas (vēlams tumšie) angļus vienkārši sajūsmina. Klāt var uztaisīt ķiploku grauzdiņus. Arī balzāmu neviens, vismaz manā klātbūtnē, nav izbrāķējis. Es parasti pirku līdz arī vīnogu vai upeņu sulu.
Laima tiešām ir pretīga. Parasti mamma liek vest ārzemniekiem, bet es ignorēju viņas centienus. Uz doto brīdi vienmēr vedu Pūres konfektes. Padārgas, bet vismaz nav kauns vest un, manuprāt, lielāka iespēja, ka garšos.

Un, vispār, kur tu UK vari nopirkt speķa pīrādziņus? Loģiski, ka tie negaršos tāpat kā mājās ceptie.
13.01.2015 18:48 |

Reitings 10987
Es saprotu ka daudziem liekas ka tikai latviesi ēd piem. putras , bet ārzemniemki visi tikai ko izcilu un glamūrīgu. Apbēdināšu, tas pat tuvu nav patiesība.

+ nepazistu nevienu kurs kaut reiziti nebutu paviesojies hesburgeraa vai vnk edis topasu milkas sokoladi vai tospasus frii kartupelus.
Katraa veikalaa mums ir importa preces (ari neveseligas) no arvalstim
visi hesburgeri, subway, mcdonalds naak no arzemeem un ir pietiekami daudz neveseligu cilveeku ari seit..tur nav nekads sakars latvietis,krievs, anglis , vacietis..

Daziem vnk smadzenes ieruusejusas.. :D
13.01.2015 18:49 |

10 gadi
Reitings 1698
Emmanuelle, man patīk itāļu virtuve - pasta ar visdažādākām piedevām, risotto, lasaņas, picas, ņoki, tiramisu. Par cik tas viss nav diez ko diētisks :D, biežāk izvēlos vienārši "zaļos" salātus ar dārzeņiem un vistas filejas gabaliņiem, ciedru riekstiem, vai pesto mērci utt. Suši arī ir mans favorītēdiens. Ja gatavoju mājās, kas notiek reti, bieži izvēlos sautētos dārzeņus ar vistas vai liellopu fileju, Es neēdu cūkgaļu un zivis, tādēļ liela daļa tradicionālo ēdienu atkrīt... Vispār negaršo nekas trekns, eļļains (kā, piemēram, cepti kartupeļi). No mūsu produktiem bieži ēdu biezpienu! Arī medījums traki garšo - bet to var dabūt reti, tikai, kad no laukiem atsūta :)
13.01.2015 18:49 |

Reitings 434
piekrītu par britu virtuvi. bet
Tā rezultātā klasiskie angļu virtuves produkti maize, siers, cepta un sautēta gaļa, medījumi, saldūdens zivis un jūras zivis tagad sacenšas, teiksim, ar kartupeļiem, tomātiem un čilli pipariem no Amerikas un kariju un citām garšvielām no Indijas un Bangladešas. No Ķīnas adaptētas pat tējas pagatavošanas tradīcijas. Arī franču un itāļu virtuve, kas agrāk tika uzskatīta par svešu un nepieņemamu, tagad ir iecienīta un pat apbrīnota. Angļi ļoti ātri pārņēma "fast-food" no amerikāņiem un ļoti labprāt ievieš dažādas kulinārijas idejas no visas pasaules. To apliecina kaut vai visuresošie Boloņas spagetti, kas Anglijā ir kopš 1960.-tajiem gadiem. Ar laiku šī valsts ir izveidojusi arī plašas lielveikalu ķēdes, kur var iegādāties daudzus ēdienus - pusfabrikātus. Tos atliek tikai uzsildīt mikroviļņu krāsnī un pusdienas gatavas. Diemžēl šāda prakse tagad vērojama daudzās mājās, kur tradicionālie gaļas un dārzeņu ēdieni ir atstāti otrajā vietā.

nav nemaz tik nabadzīga, jo tomēr līdz fast-food parādīšanās šī virtuve izklausās ļoti laba.
bet tā tas ir daudzās valstīs, nekur vairs īsti nevar apēst tādu īstu konkrētās valsts ēdienu, jo neviens nezina, kas tas īsti ir un kā jāgatavo
http://www.irlaiks.lv/receptes/gurman/cittautu/article.php?id=26411
13.01.2015 18:50 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Dorreen-muuseejais nav ar taadu patiikamu skaabumu ,kaa Latvijaa-es peerku ,kaads ir ,bet ja gribeetos uzcept tos biezpiena plaaceniisus ,tad noteikti neizdotos!
Man prieks par maniem radiniem,kuri uzturaa nelieto daudz krejumu salaatos,jauc salaatus ar oliivellu un balsamic etiki.Tas kartupelis nav sliktaaks par makaroniem.Visa vaina tajaa,ka "vecos laikos" mammas cepa pilnu pannu ar kartupeliem,bet klaat taa galina bija loti maz-tie bija taadi laiki...Muusdienu jauniesi ir gudraaki -vismaz maneejie noteikti:-)
13.01.2015 18:50 |

Reitings 434
man mīļākā ir indiešu virtuve. kunģis droši vien raud, bet asi ēdieni ir mana stihija, un nevienā virtuvē nav tāda garšu buķete kā indiešu. man negaršo vienīgi tie saldumi, bet pamatēdieni ir super, kaut gadu no vietas varētu gatavot vienu un to pašu, bet variēt ar garšvielām, ko sūta vai atved mans izbijušais studiju biedrs no indijas :)
un vēl grieķu virtuve ir garšīga, jūras produkti ir mana otra stihija :D
13.01.2015 18:55 |

Reitings 27552
Reģ: 15.06.2012
Indiešiemk ir baigi taukaina, asa virtuve. Man kuņģis nenem pretī... īstā indiešu virtuve.
13.01.2015 18:58 |

Reitings 10987
ne pa teemu, bet man taa besi tie stereotipi kaa jau te mineeja visi latviesi ed tikai taukus un putras...visiem arzemniekiem riebjas sis un tas...nu var beigt runaat daudzskaitli?????????????? neticu ka kaads speej reali nointervet katru cilveeku lai ko spriestu!!!!!!
13.01.2015 19:02 |

Reitings 434
manam kunģim jautājumi netiek uzdoti, viņam ir jāpieņem tas, ko manas garšas kārpiņas saka, un ja viņas saka, ka ass ir super garšīgs un baudāms, tad tā arī ir :D taukains ir, bet cita konsistence kā latviešu taukainajiem ēdieniem, es pat nevaru izskaidrot.
man, piemēram, ķilavmaizes un kartupeļu biezputra neiet pie sirds, citam atkal garšo, katram savs un tas būtu tā kā jāmācās pieņemt :)
13.01.2015 19:03 |

Reitings 7596

man pazīstamie ārzemnieki sajūsmā par šiem!
13.01.2015 19:21 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits