tas taču atkarīgs no modeļa, nezinot to, neviena Tev pat aptuveni nepateiks. It kā jau pārdevējām audumu veikalā vajadzētu zināt, ja pasaki aptuveni kādu vēlies šūt.
es bieži vien audumu veikalos klejoju tā pat kā grāmatnīcās - neko īsti nevajag, bet pēkšņi ieraugu kaut ko fantastisku un vēlos nopirkt. tāpēc gribētu zināt cik m ir droši pirkt, lai no tā kaut kas arī sanāktu.
Žaketei apmēram vajag līdz 2 metriem atkarībā no modeļa. Savukārt, ja zīmuļa svārki pietiks pat nepilns metrs 70 cm. Es tagad šuju platos svārkos un man ir nepieciešams pusotrs metrs.
Garās kleitas skatoties protams kāds modelis, ja runājam par plandošām apakšām un divām kārtām, garām rokām, tie ir savi 8metri saulītes griezumā.
Nepieciešamais auduma daudzums ir atkarīgs no auduma platuma un izvēlētā modeļa. Pievienojos Vit@s minētajiem cipariem. Nepiemirsti par oderi kostīmam!
Ja kādreiz rodas šaubas, iesaku paskatīties burdastyle.com mājas lapā pattern store. Tur pie modeļiem klāt norādīts aptuvenais nepieciešamā auduma daudzums (Burda gan parasti piemet kādus 20 cm).