Grāmatu lasīšana

Reitings 75
Reģ: 26.12.2014
Sveikas :) Interesē tāds jautājums, cik apmēram grāmatas mēnesī izlasāt? Vai arī gadā? Skolas mācību grāmatas neskaitot, tikai tās, ko lasāt labprātīgi priekš sevis, nevis mācībām vai varbūt darbam.
26.12.2014 14:26 |

Reitings 12990
Reģ: 29.11.2014
Kas vienam labs, tas otram nederīgs.
26.12.2014 15:45 |

Reitings 346
Reģ: 16.11.2014
Piekritu, ka intelektu musdienas var attistit arii nelasot gramatas, bet labu, bagatu valodu, rakstishanas prasmes var attistit tikai gramatu lasishana.

Nepareizi. No interneta var dabūt tikai sūdīgu žurnālistu atstāstu par dažām lietām, kas notiek pasaulē, un random cilvēku viedokļus forumos.

Lai attīstītu intelektu, ir neizbēgami nepieciešams daudz lasīt izcilu grāmatu. Bābu literatūra neskaitās, tāpat kā fikcija vispār. Jālasa ir teorētiskās zinātnes. Es saprotu, ka bābām tas šķiet šokējošs un pat aizvainojošs apgalvojums, ka Cosmopolitena lasīšana katru mēnesi nepadara viņas par pasaules mēroga intelektuālēm, bet tā ir patiesība. Cosmo pat pareizi atsūkāt jums neiemāca.
26.12.2014 15:49 |

Reitings 346
Tagad par tēmu. Lasu ļoti daudz. Daļa ir universitātei, daļa ir tematiski par manu studiju priekšmetu, bet nav nekāda tur obligātā literatūra un to es labprātīgi, personiskās intereses vadīts, meklēju un lasu, turklāt lasu pēc pārdomāta, sistemātiska plāna, nevis pirmo, kas pagadās. Vakar pabeidzu vienu grāmatu, šorīt otru, kuras lasīju paralēli. Tagad lasīšu vēl divas, jau uz desktopa stāv. Fiction gan lasu ļoti maz, praktiski necik. Ja ir nenormāli daudz brīvā laika, piemēram vasarā, tad paņemu sci-fi, Asimovu piemēram, baigi labais. Mēnesī izlasu ap 2-3 grāmatām, bet tās nav tādas, kuras tu vari paņemt un izraut, pirmkārt jau piezīmju veidošana aizņem ļoti daudz laika. Jā, esmu intelektuālis un scholar, ienīstiet mani par to!
26.12.2014 15:54 |

Reitings 3925
Reģ: 23.10.2014
Apple pie, ne tikai nederīgs bet ari neinteresants.

Zita, aizej uz bibliotēku, paņem 10 desmit dažāda satura grāmatas, sāc lasīt, kas nepatīk to liec pie malas un ņem nākamo. Kad atrodi kas patīk tad nākošo meklē līdzīgu. Neko nezinot kādas Tev ir intereses, neviens Tev nespēs neko ieteikt.
Ir vērs piereģistretues Good reads, tas ari palīdz atklāt jaunus apvāršņus.
Man šobrīd loti interesanta liekas grāmata "Weaponising antropology", bet es dziļi saubos vai tā domas citi. :D
26.12.2014 15:56 |

Reitings 12990
Man liekas, ka Tu esi more like idiots :D Tik ļoti centies visiem/-ām te kaut ko pierādīt, ka beigās es īsti neredzu jēgu Tavai eksistencei šeit. Manuprāt, Tev jau vajadzētu būt skaidram, ka visiem ir pie dirsas Tavi apvainojumi bābām un teorētiskās zinātnes slavināšana, Tu esi pazudis kaut kur pats sevī, varbūt savās piezīmēs, bet dienas beigās Tu sēdi šajā Cosmo forumā, lai norādītu cilvēkiem, cik viņi ir zemi, mēsli, cik sievietes ir stulbas un kā viņas neko tāpat dzīvē neizdarīs. Es teiktu - skumji.
26.12.2014 15:57 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
Man patiik lasiit. Paarsvaraa gan psihologijas gramatas, bet pa reizei arii kaadu romaanu.
26.12.2014 15:57 |

Reitings 346
ābolu pīrāg, tavas domas par mani man ir absolūti pie dirsas, un es uz šo forumu nākšu, kad vien gribēšu

Tu sēdi šajā Cosmo forumā, lai norādītu cilvēkiem

pret cilvēkiem man nekas nav, bet bābas pie cilvēkiem nepieskaitu

cik sievietes ir stulbas un kā viņas neko tāpat dzīvē neizdarīs

tā kā neesmu induktīvists un vispār 19.gs teorijas uzskatu par noietu etapu, tad par bābām nākotnes formā neko nekad neesmu rakstījis. esmu rakstījis tikai, ka skatoties uz pašreizējo situāciju, jāsecina, ka bābas neko nav spējīgas sasniegt un nemaz nevēlas to darīt, dodot priekšroku trulai eksistencei kāda ir raksturīga telpaugiem un mājdzīvniekiem
26.12.2014 16:02 |

Reitings 2836
Reģ: 18.10.2014
visions, es iisti nesaprotu sakaribu starp Tavu augsto intelektu un sieviehsu niishanu shajaa forumaa. Inteligenti cilveki parasti ir pashpietiekami un nemedz savus kompleksus izgazt uz citiem. Saukt sievietes par baabaam , kaa Tu to dari, tiesham neliecina par labu toni. Varbut esi gudrs, izglitots, inteligents, bet Tev kaut kaa vajadzetu aizpildit komunikacijas robus Tavaa uzvediibaa.
26.12.2014 16:03 |

Reitings 7079
Reģ: 11.10.2013
Agrāk es lasīju ļoti daudz. 6-8 grāmatas mēnesī. ne ļoti biezas (~300 lpp). Tagad jau pāris gadus gandrīz vispār nelasu. Zuda tā vēlme. Pa visu 2014. gadu esmu izlasījusi kādas 5-6 grāmatas. :D Bet kas zina, varbūt tas ir tikai tāpēc, ka esmu ārzemēs, bet, kad biju Latvijā, bibliotēkā iegriezos regulāri. :)
26.12.2014 16:09 |

Reitings 346
nesaprotu sakaribu starp Tavu augsto intelektu un sieviehsu niishanu

vienkārši esmu sapratis, ka civilizēta saruna ar bābām ir neiespējama, tas ir tāpat kā ar zivi par kvantu mehāniku runāt, un vienīgais risinājums ir tāds, kādu es pielietoju
26.12.2014 16:13 |

Reitings 5629
Reģ: 20.06.2010
visions ar saviem tekstiem vien jau pierada, ka ar inteligenci vinjam vai vinjai nav nekaads sakars, tik vien kaa kaadaa graamataa izlasiits vaards
26.12.2014 16:16 |

Reitings 12990
Tu vari būt izlasījis tik grāmatu par savu teorētisko zinātni, cik vēlies, bet Tu nekad nebūsi tas, par ko tad te izliecies. Tik vien, kā sazubrījies pats esi, par ko Tu tā iepriekš šausminājies. Un reāla komunikācija ar cilvēkiem Tev nespīd, tā kā gan jau pie tām grāmatām arī nomirsi. :D
26.12.2014 16:17 |

Reitings 3925
visions, ZB, nu cik var toļļot viens augsti intelektuāls cilvēks ? Ej lasi savu kvantu fiziku vai ko tur un nebojā, mums seklajam, kompāniju. Esam tik seklas ka mums tas vispār neuztrauc tā ka Tu te veltīgi tērē laiku ko varētu veltīt augstajai zinātnei. Mēs esam neglābjami tupas un tagad atšujies no mums, labi? :)
26.12.2014 16:18 |

Reitings 346
ar inteligenci vinjam vai vinjai nav nekaads sakars, tik vien kaa kaadaa graamataa izlasiits vaards

"If I have seen further than others, it is by standing upon the shoulders of giants." - Isaac Newton

jābūt pilnīgai durai, lai domātu, ka inteliģents cilvēks ir tas, kurš visu izdomājis pats, un nevienu grāmatu nekad mūžā nav izlasījis un ietekmējies. ja tu tā darītu, tad tu būtu alu cilvēka intelektuālajā līmenī. pareizāk sakot esi, nevis būtu.
26.12.2014 16:19 |

Reitings 346
reāla komunikācija ar cilvēkiem Tev nespīd

ceri vien :D :D

Ej lasi savu kvantu fiziku

nevar lasīt nepārtraukti, vajag smadzenes arī atpūtināt ar kaut ko nesarežģītu un tupu, lai pēc tam atkal strādātu. tam man ir šis forums
26.12.2014 16:21 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Kādreiz lasīju daudz daiļliteratūru, bet tie laiki nu ir pagājuši. Sanāk labi, ja viena grāmata mēnesī, jo romāniņi vairs neinteresē. Toties lasu salīdzinoši daudz nozaru literatūru - psiholoģija, filozofija, utt. Šobrīd esmu pieķērusies Singera Practical ethics - šķiet ļoti interesanta. Bet vispār lasu pat 3-4 grāmatas paralēli, tāpēc arī ilgāks laiks paiet, līdz pabeidzu. :)
26.12.2014 16:22 |

Reitings 478
Reģ: 24.01.2014
Pēdējos gadus lasu reti, jo

1. nav īsti laika

2. grāmatas ir tik nenormāli DĀRGAS!!! neceļas rokas maksāt ~15eur, izlasīt pa pāris dienām un ielikt plauktā...
(bibliotēkās neņemu, jo cik gadījies paņemt, tad uzrodas daudz darba, un jau ir termiņš grāmatu nodošanai) :D
26.12.2014 16:25 |

Reitings 3925
Ko lai saka, savdabīgs smadzeņu atpūtas veids- stāstīt sievietēm cik viņas ir neglābjami tupas. Nu labi, mēs jau visas to dzirdējām un iegaumējām. Esam tupas un mums ir labi. Tev laikam skauž ka Tev ar savu augsto intelektu neizdodas but tik apmierināt ar dzīvi kā mums. :D
Uz cāli aizej, tur klukstes vēl nezina cik tupas ir, ej apgaismo tautu.
26.12.2014 16:27 |

Reitings 346
ja cosmo bābām IQ ir ap 70, tad cālī ap 40, tur es savu kāju pat negrasos spert. pārāk hardcore tas tupums, normāls vīrietis nevar to izturēt, visi mikročipi pārdegs
26.12.2014 16:33 |

Reitings 3925
Par sieviešu un vīriešu intelektu runājot, Latvija ir samērā unikāls piemērs ar saviem prezidentiem. No visiem prezidentiem kuri mums bijusi kopš tā sauktas neatkarības atjaunošanas, tieši sieviete bija tā ar kuru tauta lepojās, turpretī par visiem bijušajiem un esošajiem prezidentiem vīriešiem ir kauns.
Lietuvas prezidente Grībauskaite arī ir samērā gudra un daudz intelektuāli atbilstošāka savam amatam nekā vīrieši amata brāļi.
26.12.2014 16:35 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits