Savs bizness - kafeinica

 
Reitings 1249
Reģ: 30.10.2013
Vai ir reālas iespējas, izveidot nelielu, jauku kafeinīcu, tā lai nebūtu visu mūžu jādzīvo kredītos un vai ir iespēja strādāt papildus darbā, citā jomā -arhitektos, ja kafeinīcu veidojam vairāk, kā "ģimenes uzņēmumu" jeb drauga? Pietiks laika?
10.12.2014 10:09 |
 
Reitings 9596
Reģ: 06.03.2012
autore, tu it kā prasi, vai sanāks, bet tikko kāds pasaka, ka būs grūti, tad uzreiz asi to uztver. Cerēsim, ka būs arī reāla pieredze no tevis, kad sāksi ar to visu nodarboties :)
10.12.2014 12:05 |
 
Reitings 5625
Reģ: 29.01.2009
Es ar gribēju teikt to pašu, ko sugar - man liekas, ka tu pati jau sen esi izlēmusi.
10.12.2014 12:12 |
 
Reitings 243
Reģ: 06.11.2014
Jautājumi par to - vai var? vai atpelnīsiet? un kā nodrošināt dzīvotspēju un konkurenci citiem? Jāraksta biznesa plāns, jārēķina, jānovērtē konkurenti. Runājot un sapņojot par to, visādas idejas rodas un šķiet, ka nav jau nekas īpašs - pārsteigt klientu un sagādāt ko tādu kā citiem nav. Uz papīra visu sarakstot rodas reāls priekšstats par izmaksām, nepieciešamo naudiņu uzsākšanai. Un tad arī domā - ir jēga vai nav.
10.12.2014 12:14 |
 
Reitings 1249
Reģ: 30.10.2013
becky - noteitki uzrakstīšu trupmāk, kā mums ies, dalīsiemies savā pieredzē :)
10.12.2014 12:47 |
 
Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
Ja esat gatavi paši daudz darīt un ir jau kaut kādi iekrājumi un izmantojamas lietas, tad tik traki jau nebūs. Bet neteikšu, ka kafejnīcu bizness ir ātra un viegla peļņa. Radi vasaras sākumā atvēra mazu kafejnīciņu, strādā ļoti daudz, bet vēl algu īsti sev nopelnīt nevar.
Galvenais pārdomājat visu kārtīgi un netērējiet nevajadzīgi resursus, tad būs vieglāk gūt peļņu un strādāt.
Ja domā strādāt gan kafejnīcā, gan citur, tad sākumā tas noteikti nebūs iespējams.
10.12.2014 13:11 |
 
10 gadi
Reitings 4388
Reģ: 30.09.2013
Manuprāt ļoti liels risks... viena no vissaizņemtākajām nišām LV... kur nu vēl ja nav pieredzes un finnasējuma... kafe vajag gana lielas telpas un labā lokācijas vietā - bet laba atrašanās vieta nomā maksās ļoti dārgi.... rēķini ka vēl telpas ir jāiekārto (galdi, krēsli, lete, virtuves iekārtas utt- tas viss maksās tūkstošus) un kaut minimāli komsētiski jāpielāgo ... telpas arī domāju nevins nomātājs nedos uz īstermiņu - visticamāk pusgads vai gads būs minimālais nomas laiks....darbiniekiem algas + nodokļi no algām + nodokļi no uzņēmuma... izejproduktu iepirkumi utt....
Tas viss kopā domāju pat ar 15 000 eur nepietiktu (labas krāsnis un plītis vien maksās pāris tūkstošus , telpu noma teiksim Rīgas centrā domāju arī būs kopsumā ar komunālajiem pāris tūkstoši mēnesī utt) .... r''ekini ka sākotnējos mēnešus praktiksi jebkurš uzņēmums strādā ar zaudējumiem .. var teikt jārod nauda netikai uzsākšanai bet arī vismaz vairāku pirmo mēnešu zaudējumu segšanai...
10.12.2014 13:14 |
 
10 gadi
Reitings 4388
Reģ: 30.09.2013
Pirms 2 vai 3 gadiem tieši lasīju rakstu par to kā atvēra picēriju vienā no LV mazpilsētām... liekas kad tad nu tur.. bet nekā - cilvēki biaj izpēti'juši ka labas picas var uzcept tikai ar labāk krāsnīm.. brauca speciāli uz Vaciju pēc krāsns .. un ši krāsns vien izmaksāja pāris tūsktošus Ls.. ok picērijai vēl tā jo neko īpāis vairs citu nevajag ... no tehnikas krāns burtiski ir vienīgāis objekts
10.12.2014 13:22 |
 
Reitings 792
Reģ: 04.03.2009
Sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumos ir arī salīdzinoši grūti vest grāmatvedību.
Ok, ja viss aiziet - ideāli, bet kā tālāk uzturēt ir ļoti jāpiedomā, gan iekārtojumu tehniskajā ziņā gan arī par grāmatvedību lai beigās tīri mīnusos neaizejiet. Zinu, kur viena ideja bija ļoti laba un aizgāja, bet nepareiza virtuves iekārtojuma dēļ sanitārie neļāva šiem dzīvot
10.12.2014 13:25 |
 
10 gadi
Reitings 4388
Reģ: 30.09.2013
vispar ja veido ko savu (biznesss) - jabut gatavam taja ari ieguldit burtiski visu savu laiku... ir tads teiciens ka parasts darbinieks stradaa 8h diena bet biznesmenis visas 24h diennaktii...

man ir pazinju loka cilveks kurs sava laika kad atvera savu biznesu stradaja turpatvai 16h dienkatii lai attistitos.. tagad izaudzis ka stradajot normali var gana labi pelniit.. parasts plana galdinja urbejs jau pasa sakuam visam butu atmetis ar roku
10.12.2014 13:31 |
 
Reitings 895
Reģ: 14.04.2010
Manuprāt, ļoti riskanti, ja neesi miljonārs, kuram pāris tūkstoši šur vai tur ir sīcene un neizdošanās pa kabatu nesistu.
Ja prātā ir kāda ļoti oriģināla un Latvijā vēl neredzēta koncepcija, kas varētu pievilkt ļoti daudzus cilvēkus, tad varbūt var mēģināt.
Bet parastas kafejnīcas ar vairāk vai mazāk simpātisku iekārtojumu, ēdienkarti vai apkalpošanu ir ļoti, ļoti, ļoti daudz un tās pašas savā starpā plūcas par katru klientu. Manuprāt, vērts riskēt un tas var atmaksāties tikai tad, ja ir ideja par kaut ko tādu, kas Latvijā vēl nav redzēts un baudīts.

Arhitektūras studijas un kļūšana par lielisku speciālisti tajā jomā man šķiet ir daudz vairāk vērta ideja.
10.12.2014 13:32 |
 
Reitings 748
Reģ: 25.06.2009
Manuprāt, ir reāli, ja ir laba ideja, mērķis, apņēmība! Tad arī līdzekļus dabūsi.
10.12.2014 13:34 |
 
Reitings 810
Reģ: 29.01.2009
Nezinu gan. Ja tas ir ģimenes bizness, tad ar to, ka iesaistās viens būs par maz.

Un apvienot to ar arhitektu kā pamatdarbu man šķiet neiespējami.

Atkarīgs gan no vietas, kurā to kafejnīcu plāno vērt vaļā- ja ne Rīgā, tad vēl varbūt iespējams, pie nosacījuma, ka otrs no pāra 100% ir kafejnīcas lietās.

Idejai, lai piesaistītu klientus ir jābūt ļoti labai, ja tas ir iecerēs kas specifisks. Tāpat ēdienu kvalitātei jābūt augstākajā līmenī, ja tā ir tradicionāla kafejnīca.
Protams, apkalpošanai arī.

Man šķiet sarežģīti, un ja nav pamatīgu uzkrājumu, tad bez atbalsta programmām vai sponsoriem bez kredīta neiztikt.

Bet protams, kas neriskē, tas nedzer šampanieti :)

Lai izdodas ;)
10.12.2014 13:40 |
 
10 gadi
Reitings 4388
Reģ: 30.09.2013
kafejnīcā pat par mūziku kas tur skanēs būs jāmaksā .. turklāt vēl veselām 2 institūcijām
10.12.2014 13:55 |
 
Reitings 1270
Reģ: 23.05.2014
vispar ja veido ko savu (biznesss) - jabut gatavam taja ari ieguldit burtiski visu savu laiku... ir tads teiciens ka parasts darbinieks stradaa 8h diena bet biznesmenis visas 24h diennaktii...


Pilnīgi piekrītu. Paši nesen uzsākām savu biznesiņu un domas par to + darbs ir 24/7... pat guļoti bieži vien rādās murgi. Es gan pirms tam zināju uz ko parakstījos, bet to, cik daudz nervus un skaudību no apkārtējiem cilvēkiem tas prasīs, es pat savos ļaunākajos murgos nebiju iedomājusies. Lai nu kā, ir ļoti forši, ka cilvēks ir gatavs riskēt un mēģināt, bet tiešām iesaku izvērtēt visu ļoti kritiski un vienmēr būt gatavam plānam B. Ir tik daudz cilvēku, kuriem ir idejas, paņem lielus kredītus un pēc tam sēž ar pliku pēcpusi, jo nav pietiekami labi visu pārdomājuši, ideja ir izgāzusies, bet nauda, par kuru atmaksāt kredītu, nav.
10.12.2014 14:43 |
 
Reitings 254
Reģ: 22.07.2013
Interesanta diskusija sanākusi ))

Kabans, kādām abām iestādēm ir jāmaksā par mūzikas atskaņošanu?
10.12.2014 14:59 |
 
Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
vai ir iespēja strādāt papildus darbā, citā jomā -arhitektos, ja kafejnīcu veidojam vairāk kā "ģimenes uzņēmumu" jeb drauga? Pietiks laika?


Atkarīgs no tā, cik un ko jūs plānojat, ka tu palīdzēsi. Ja kādreiz kaut ko izpalīdzēt, atvest, aizvest, rociņu paturēt - bez problēmām, ja plāno pati cept kūkas un pie kases stāvēt, tad gan laikam nopietna studēšana arhitektos nespīd.

Ir paziņās ēdināšanas uzņēmuma īpašnieks, kas atvēra ēstuvi nesen, bet bizness iet labi (pareiza vietas un koncepcijas izvēle). Strādā vīrs un sieva, plus daži darbinieki. Kādi ieguldījumi un cik ātri atpelnījās, to gan nemācēšu komentēt. Rīgā.
10.12.2014 15:50 |
 
10 gadi
Reitings 4388
Reģ: 30.09.2013
stardust
Laipa un AKKA la
10.12.2014 15:58 |
 
Reitings 10987
Reģ: 12.07.2010
saakumaa iemaacies rakstiit :D


Parunaa ar kubieti skiet vinai piedereja restoraans.
10.12.2014 17:16 |
 
Reitings 4775
Reģ: 18.03.2012
Manuprāt ļoti liels risks... viena no vissaizņemtākajām nišām LV... kur nu vēl ja nav pieredzes un finnasējuma.

+++
10.12.2014 18:25 |
 
Reitings 91
Reģ: 09.07.2013
tev vel tikai 18, neesi sakusi studet un tas man liek domat, ka tas ir diezgan riskanti
protams, tas viss atkarigs no ta, cik tev satbilas attieicibas ar draugu. lai nesanak ta, ka ieguldi savus lidzeklus, pati megini sev savilkt galus kopa, lai izstudetu, un, ja peksni attiecibas vairs nav tik lidzenas, tad paliksi bezmaz vai besa... jo bizness tapat bus uz drauga varda.
bet novelu veiksmi! prieks, ka ir uznemiba un ideja!
10.12.2014 18:30 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits