Kaķi ņemt līdzi ejot pie kāda ciemos

Reitings 147
Reģ: 21.09.2014
Ko jūs sakāt par to, ka kaķis tiek dažkārt ņemt līdzi braucot ciemos?
Ko jūs domājat, ja kaķis tiek atstāts nedēļas nogalēs pie citiem cilvēkiem?

Mana kaķene ir bailīga un dzīvo tikai dzīvoklī. Līdz ko izejam ārā, tā uzreiz stress.
Vieni radinieki vēlas, lai kaķis padzīvo pie viņiem, piemēram, nedēļas nogalēs un lai ņemam līdzi, kad braucam ciemos. Ko jūs par to sakāt?
Parasti nepazīstu cilvēkus, kuri kaķi vienmēr ņemtu visur līdzi.
09.12.2014 22:23 |

Reitings 4481
Reģ: 03.01.2014
Neņemam kaķi līdzi ciemos un ja sanāk kaut kur aizbraukt - kaķis paliek dzīvoklī, atstājam viņai visu +

Mans kaķis ir bailīgs, nepatīk ceļot. un ja vēl mašīnā sēž braucot var redzēt ka kaķis pārdzīvo.
10.12.2014 09:32 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
arieta, ja jāizvēlas starp ielu un miskastēm no vienas puses un dzīvokli no otras, tad, protams, labāk dzīvoklī. Bet tas ir koks ar 2 galiem - brīvība miskastē vai cietums siltā dzīvoklī.
10.12.2014 09:48 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
skudrulacis, nu, nezinu gan- man pazīstamie dzīvokļkaķi pēc cietējiem neizskatās, bet pēc apmierinātiem, omulīgiem mājdzīvniekiem ;)
10.12.2014 09:52 |

Reitings 367
Reģ: 28.06.2013
Nesaprotu, kur dažiem problēma ar kaķa turēšanu dzīvoklī?? Vai tiešām domājat, ka kādu izstāžu kaķi par vairākiem simtiem kāds laidīs ārā? Ja sacerējāties uz privātmāju ar iežogotu teritoriju, darīšu zināmu, ka kaķim žogs ir pie vienas vietas.
10.12.2014 10:00 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
arieta, arī zooloģiskajā dārzā daudzi zvēri izskatās apmierināti. Bet vai tu esi ielīdusi viņu dvēselēs, ka visu zini? Un, pat ja ir apmierināti, vienalga, tas nav normāli. Zvēram jādzīvo brīvībā.
10.12.2014 10:02 |

Reitings 385
Reģ: 15.01.2014
Mēs kaķi ļoti daudz vadājam līdzi, gan pie mammas ciemos, gan pie drauga vecākiem vadājām kad vēl dzīvojām atsevišķi. Manējais ļoti ātri pierod, nav tā, ka ielein zem dīvāna un nevar neparko izvilkt āra pēc tam. Viņš arī pats lien iekšā mašīnā, kad veram durvis vaļā. Dažreiz draugs, kad brauc man pretī uz pieturu, es atveru durvis a tur manu vienu priekšā jau ieņēmis kaķis. :D
Un par kastrētiem nepiekrītu. Man kaķis ir kastrēts, bet dauzās pa setu takā trakais. Takā, ja kastrē, tas nenozīmē uzreiz, ka dzīvos tikai dzīvoklī un ārā negribēs.
10.12.2014 10:30 |

Reitings 6037
Reģ: 30.10.2010
Nedomāju vis, ka kaķim nav stress palikt mājās vienam pašam. Mammas kaķene ir atstāta uz nedēļas nogali un katru dienu mammas draudzene nākusi viņu apraudzīt, pabarot, iztīrīt kastīti un pamīļot. Un tāpat kaķis ir stresā, jo tad, kad mamma atbrauc, staigā apvainojusies un nenāk klāt ne gulēt, ne klēpī, bet kož un dusmojas.
10.12.2014 11:49 |

Reitings 147
Selīna

Katram cilvēkam ir vienkārši cits viedoklis un šī diskusija nemaz nav bērnišķīga. Es neesmu vainīga, ka radinieki to katru reizi prasa, kad mēs tiekamies. Man jau gribētos, ka kaķis paliek vienmēr mājās. Kad bijām aizveduši, vienreiz kaķis saskrāpēja tapetes, bet radiniekiem tas viss netraucē... viņi vienalga grib mūsu kaķi.
10.12.2014 12:11 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
Erdbeere, man tevi ar katru diskusiju paliek arvien vairāk žēl un vēl tā bilde ar bēdīgu taksīti. es pat nevaru izskaidrot, visu, ko tu raksti, lasu žēlīgā balsī.
par puisi nerunāšu, nav tā diskusija, bet tagad, tev radinieki prasa paņemt līdzi kaķi un tu taisi augšā diskusiju, lai saprastu kā kaķim labāk. vajag tā stingri nostāties uz kājām ar taisnu mugurkaulu un padomāt kā labāk tev pašai. izdabāt vīrietim, radiem un kaķim, vai pateikt, ka kaķi kaut kur vest ir muļķīga ideja un likes čakars, lai paši paņem sev kaķi, ja jau tā gribās. tu esi centrālais tēls savā dzīvē. es nekādi negribu tevi aizskart, vienkārši šķiet, ka tu to neapzinies un centies, ka tik visiem būtu labi.
10.12.2014 12:30 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
TalisQualis komentāram +1.
10.12.2014 12:35 |

Reitings 850
Reģ: 24.10.2014
katrā ziņā labāk dzīvokļa četrās sienās, pie mīlošiem saimniekiem, nekā uz ielas un atkritumu tvertnēs

No iepriekšējām diskusijām jau zinat, ka esmu adoptējusi divus nevienam nevajadzīgos kaķus. Kā es attaisu logu- kaķis pazūd, kā aizveru- atkal uzrodas... Nu tas tā- pārdomām.

Par tēmu- es uzskatu, ka kaķi līdzi nevajag staipīt, ja nav radis.
10.12.2014 12:41 |

Reitings 147
TalisQualis

Lieta ir tāda, ka tie ir mana drauga vecāki un viņiem es tāpat stingri nevaru pateikt. Manam draugam viss ir vienalga, tas pateikt arī nevar un tad katru reizi tas viss ir jāklausās. Esmu jau vairākas reizes pieklajīgi izteikusies, kad tas nebūtu labi kaķim..taču to neviens neņem vērtā. Daži cilvēki diemžēl domā par sevi nevis par to, kā dzīvniekam ir labāk.

Un diskusiju izveidoju tāpat vien.
Nesaprotu vispār, kāpēc tāda neapmierinātība, laikam jebko ko tagad rakstīšu saņemšu negativitāti.
10.12.2014 13:37 |

Reitings 942
Reģ: 04.11.2014
Lai kaķi ņemtu līdzi, ciemos ejot pie kāda, pirmkārt, jānoskaidro, vai tas nesagādās cilvēkiem neērtības. Daudzi cilvēki ir alerģiski pret dzīvnieku spalvām.

Savu kaķi nekad nekur neesmu ņēmusi līdzi.
10.12.2014 13:40 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Lieta ir tāda, ka tie ir mana drauga vecāki un viņiem es tāpat stingri nevaru pateikt.

Ok, tas ir ne pa tēmu. Bet kā tas ir nevar stingri pateikt drauga vecākiem? Tas tikai vēlreiz pierāda, ka trūkst dažu mugurkaula skriemeļu.
Es drauga vecākiem (da vienalga kam- kaut vai svešam) varu stingri pateikt visu (loģiski pamatojot), kas attiecas uz maniem mājdzīvniekiem, bet tāpēc nejūtu, ka viņi mani mazāk mīlētu.
10.12.2014 13:44 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
Kaķis ir kā otrs bērns, un kā bērnu var vienu pašu atstāt mājās? Mūsējam nav iebildumu pret braukāšanu, bieži jau nebraucam, bet kad braucam, tad ņemam līdz. Un viņš labi jūtas tur, kur esam mēs, viņa saimnieki Nekāds viņam stress viņam nav :)
Bet katrs saimnieks dara tā kā uzskata par pareizu un nav tāds pareizi vai nepareizi, jo viss tiek darīts kaķīša labā. :)
10.12.2014 13:46 |

Reitings 243
Reģ: 06.11.2014
Jābūt nedaudz egoistei. Ja Tev liekas, ka kaķim tas nav labi, tad neņem viņu līdzi. Tik vienkārši. :)

Šodien tieši aizdomājos par egoismu. Zini, man pašai arī gribas izdabāt citiem, bet tas paņem tik daudz enerģijas un nervu. Bet jēga? Nekāda, jo daru viena visu un pārējie arī tagad to vien no manis gaida - netīra māju, netaisa ēst lieku reizi. Jo es taču izdarīšu, kamēr paši izklaidējas un ķiķinās. Un vienmēr tik laipna, kaut iekšēji gribas uzķērkt virsū un pateikt, ko domāju.

Nevajag pieklājīgi izteikties, vienkārši pasaki, ka kaķis paliks mājās!!! :)
10.12.2014 13:48 |

Reitings 243
Reģ: 06.11.2014
Es drauga vecākiem (da vienalga kam- kaut vai svešam) varu stingri pateikt visu (loģiski pamatojot), kas attiecas uz maniem mājdzīvniekiem, bet tāpēc nejūtu, ka viņi mani mazāk mīlētu.

Es sākšu pati dzīvot pēc tāda principa. Redz, mazāk jau nemīl! :)
10.12.2014 13:49 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
Man šķiet, ka kaķim, kuram ir stress no vienatnes savā dzīvoklī, svešā vietā stress būs vēl lielaks.
10.12.2014 13:52 |

Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
Nē, nu! Jo tālāk mežā, jo vairāk koku! Ar katru dienu, ienākot cosmo, te paliek tiešām arvien trakāk! Absolūtais jaunums - KAĶI NEVAR TURĒT DZĪVOKLĪ :D tās, kuras, tā uzskata, es atvainojos ir pilnīgi STULBAS!!! Salīdzina te dzīvokli ar zoo dārzu. Jā, labāk lai kaķi staigā tikai pa lauku, vairojas, dzīvo TIKAI uz ielas, slimo ar visām iespējamām slimībām utt, nekā dzīvo siltā dzīvoklī, tiek pabarots, mīlēts un visādi citādi lutināts. Jūs vispār domājat ko rakstat aprobežotās personas??? Esmu izglābusi vairākus kaķus no ielas, ienesot mājās/dzīvoklī siltumā, kāāāā tas lopiņš pasakas ar savām acīm, ar savu mīļo ķermenīti, ka jūs esat viņu izglābis, ka viņam nav jāsēž uz ielas. Pamēģini nolikt viņu ārpus dzīvokļa durvīm, redzēsim, ko viņš darīs, vai ies skriet un dzīvot pa lauku, vai uzticīgi gaidīs pie jūsu durvīm, kamēr tiks ielaists tai dzīvoklī. Šeit ie runa par kaķiem, kas ir cilvēka ,,sabiedrotie'', nevis par zoo iemītniekiem - tīģeriem, lauvām uc kaķveidīgajiem, kam tiešām ir jādzīvo savvaļā.
Es ceru, ka pēc dažu labu ,,gudrinieču'' komentāriem, kāda no cosmo lietotājām savu kaķi neizliks aiz durvīm, jo redz tak jādzīvo brīvībā, tādā veidā tikai pavairos, milzīgo kaķu koloniju, kas ir jau Latvijā + nabaga dzīvnieka patversmēm uzliks milzu slogu, kas jau tā plīst pušu!

Domājiet, ko rakstat!!!
10.12.2014 13:59 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Nu sitiet mani nost, bet man neviens neiskaidros,ka kaķis-parastais ir domāts savvaļas dzīvošanai. Neviens,kas dienā guļ padsmit stundas, nav jālaiž brīvībā dzīvot un nav jāatsvabina no šausmīgās nastas- iekštelpām un siltajām segām un radiatoriem.
Lielākā daļa kaķu guļ aptuveni sešpadsmit stundas dienā.

http://miluliem.lv/par-mums-2/88-palidzi-izveleties-4
10.12.2014 14:05 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits