Kaķi ņemt līdzi ejot pie kāda ciemos

Reitings 147
Reģ: 21.09.2014
Ko jūs sakāt par to, ka kaķis tiek dažkārt ņemt līdzi braucot ciemos?
Ko jūs domājat, ja kaķis tiek atstāts nedēļas nogalēs pie citiem cilvēkiem?

Mana kaķene ir bailīga un dzīvo tikai dzīvoklī. Līdz ko izejam ārā, tā uzreiz stress.
Vieni radinieki vēlas, lai kaķis padzīvo pie viņiem, piemēram, nedēļas nogalēs un lai ņemam līdzi, kad braucam ciemos. Ko jūs par to sakāt?
Parasti nepazīstu cilvēkus, kuri kaķi vienmēr ņemtu visur līdzi.
09.12.2014 22:23 |

Reitings 6263
Reģ: 22.02.2014
Ir Ziemaasveerku laiks. Paņem no patversmes kadu kaķīti, nosauc viņu par (ja tavējo sauc Džinksijs) Džinksijs2 un uzdavini radiem.
Domaju,ka tavs kaķis tev domās pateiks paldies. Un Dieva dēļ, ja kaķis izjut diskomfortu ejot ārā, nu nevelc ciņu ārā!
09.12.2014 22:51 |

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Erdbeere, piedod, ka es te off topic jautāju, bet kā Tev toreiz viss ar tām vācietēm beidzās? (Piedod, ja kaut ko jaucu :D)
09.12.2014 22:52 |

Reitings 147
Galvenais, kad izejam uz ielas, tad baidās, a kad esam dabā starp kokiem, tad viņa to izbauda. Ja viņa visu laiku rautos mājās, es, protams neietu. Gribas tā, lai viņai ir labi.
09.12.2014 22:55 |

Reitings 9202
Reģ: 13.03.2011
Tas par to kaķi un dzīvokļiem - nav nekas personisks, bet nu es sev dzīvoklī kaķi neņemtu, ne, ne :) Varbūt tādēļ, ka vecāki tā audzinājuši kopš bērnības, varbūt tādēļ, ka paziņām/draudzenēm dzīvokļos kaķu/suņu nav un tas vienkārši šķiet tā .. savādi :D Vienam puisim, ar ko draudzējos vidusskolas laikā, dzīvoklī bija kaķis, nepārtraukti bēga ārā, tad meklēja, ķēra un nesa atpakaļ, kaķis visiem šņāca, skrāpēja .. nu priekš kam :-/ Pati dzīvoju lauku mājā (privātmājā) un kaķis dzīvo pārsvarā pa āru, tiešām ķer peles un tā tālāk :)

Bet nu ja nav tā, ka dikti bieži atstāj vienu, neskrāpē un nebojā dzīvokli, neprasās ārā (ir kastrēts/strerilizēts) un cilvēki dod mājvietu un mīlestību dzīvnieciņam - no otras puses atkal, kādēļ gan ne :)
09.12.2014 22:59 |

Reitings 1221
Reģ: 15.02.2012
kaķi ļoti pieķeras vietai, savai dzīvesvietai. (suņi savukārt cilvēkam).

es domāju, ka kaķim tas būtu liels un nevajadzīgs stress, braukt ciemos...
09.12.2014 23:00 |

Reitings 147
ddelirium

Viss normāli, kaut mēs tā īsti nekad nerunājām. Viņām neinteresē otra cilvēka personība, tikai darbs un nekāda brīva atmosfēra, nekāda smaida. Bet es savu daļu izdarīju. Neko neteica. Paldies Dievam tas viss ir galā :)
Tikai, kad uzstājāmies tās spontāni izdomāja, ka man jārunā ievads utt. Laikam kā atriebība, nezinu. Bet izdarīju, lai neko nesaka.
09.12.2014 23:02 |

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Persephon - man ir tieši pretēji, 99% pazīstamo ir kāda veida mājdzīvnieks, tāpēc biju izbrīnīta, ka kādam liekas dīvaini kaķi dzīvokļos.
Parasti jau dzīvokļu kaķi nav tādi, kas prasās ārā, ja vien no mazotnes nav radināti iet ārā. Un kaķis man liekas laba alternatīva sunim, jo prasa daudz mazāk laika - nav tik daudz jāspēlējas, īpaši, kad kaķis izaug, nav jāiet ārā vairākas reizes dienā, kaķis nerej, ir daudz klusāks un nemanāmāks un reizē viņu var paņurcīt, samīļot, jo, piemēram, zivis vai kāmi nemīļosi :D
09.12.2014 23:08 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
mans kakis ir dikti sabiedrisks, braucot pie mammas nemu lidz, vienigi tracina, ka vnm kad sttureja vinam jasez tiesi man klepi :D vasara uz kempingiem braucam uz nedelu ari vedam lidz sis laimigs staiga pa mezu ka kings un nemaz nenervoze un prom nelaizas :D
mammai gan tramigs kakis to nekur lidz panemt nevaretu!
09.12.2014 23:35 |

Reitings 17280
Reģ: 29.01.2012
kiky pareizi saka, atkarīgs no kaķa. Man bija kaķis, ko varēja iebāzt somā un uz dārzu aizvest (šis bija sajūsmā), ņemt līdzi uz kempingiem, vest ārā pastaigāties, ņemt līdzi uz mežu sēņot (ja neņēma, viņš apvainojās), vest uz visu vasaru uz laukiem, un ko tik vēl ne. Braukt ar auto viņam nebija nekāda problēma. Kaķis bija pieķēries cilvēkiem, tomēr.

Nervozu kaķi es gan nemocītu. Ja kaķim no ciemošanās nav nekāda prieka, tad nevajag viņu spiest socializēties.
10.12.2014 07:23 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
ddelirium:
Kāpēc Jums šķiet, ka kaķa turēšana dzīvoklī ir mocīšana? Es vēl saprotu par suni, bet kāpēc kaķi? Īpaši, ja ir kastrēts/sterilizēts, tad viņiem pat īsti neprasās staigāt apkārt.

Tu būtu ar mieru visu mūžu tupēt dzīvoklī? Ja tam kaķim neprasās, tas nozīmē, ka viņš ir pieradis. Cilvēks arī var pierast.
10.12.2014 07:52 |

10 gadi
Reitings 3734
Reģ: 09.02.2014
Ja pie tiem, pie kā ciemojas, ir peles vai žurkas, tad droši ņem līdz! :D
10.12.2014 07:56 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Tu būtu ar mieru visu mūžu tupēt dzīvoklī?

katrā ziņā labāk dzīvokļa četrās sienās, pie mīlošiem saimniekiem, nekā uz ielas un atkritumu tvertnēs ;)
10.12.2014 08:53 |

Reitings 4224
Reģ: 26.09.2009
Kāpēc Jums šķiet, ka kaķa turēšana dzīvoklī ir mocīšana? Es vēl saprotu par suni, bet kāpēc kaķi? Īpaši, ja ir kastrēts/sterilizēts, tad viņiem pat īsti neprasās staigāt apkārt.

Es ar šo jautājumu iekšēji cīnos jau vairākus gadus. Gribas kaķi. Ļoti. Bet jā, manuprāt tā ir mocīšana. Kā Tu zini, ka ar kastrēšanu kaķim iekšēji pazūd instinkti? Man lauku mājās bija istabas kaķis, kurš vienmēr leca logos, tāpēc, ka redzēja putniņus ārā lidojam. Es neticu, ka tas mazais lopiņš negrib ārā, kaut jūtot, ka pa atvērta loga šķirbinu ieplūst svaigais gaiss.

Bet no otras puses, ļoti vēlos paņemt kaķi no patversmes un esmu pieķērusies pie domas, ka viņam jebkurā gadījumā būs labāk manā mazajā dzīvoklītī, kur mēs viņu apčubināsim, nekā mazā būrīti patversmē, kur pavada lielāko daļu.
10.12.2014 09:00 |

Reitings 264
Reģ: 21.11.2013
kaķi nē, suni jā.
10.12.2014 09:01 |

Reitings 4224
Un atbildot uz autores jautājumu.. Jā tas ir ļoti muļķīgi staipīt kaķi līdzi, labāk sarunā kādu, kas aprauga tavu mīluli, kamēr esi izbraukusi. Radi Tev super dīvaini, nav tā, ka Tu savu bērnu neved viņiem auklēt. Tas ir kaķis. Grib redzēt, lai brauc pie Tevis ciemos vai runā skype :D

Un tās pastaigas siksniņā vispār kaut kas briesmīgs. Izskatās pretdabiski.

10.12.2014 09:06 |

Reitings 4224
Tas bija vairāk domāts, ka pat uzliekot siksniņu mana kaķene šausmās nekustējās vairākas stundas :D Es varu iedomāties, ka pastaiga siksniņā būtu tieši tāda kā gifā :D
10.12.2014 09:08 |

Reitings 10333
Reģ: 21.07.2011
bet kaķis, manuprāt, ir zvērs,kas mierīgi var iztikt laiku pavadot viens majās,kamēr saimnieki ciemojas

Tad mans kaķis nav kaķis! Manam ļoti nepatīk palikt vienam ilgāku laiku, kur nu vēl 1 vai 2 naktis, i man nervi čupā uztraucoties, i kaķim.
Mēs, kad braucam uz ciemos pie vīra radiniekiem vienmēr ņemam kaķi līdz, mums tur viņam ir kastīte, smiltis, pārtika. Varbūt arī tāpēc, ka kaķis ir no solīdā gala, ne tapetes plēš, ne citas blēņas dara. Ļoti mierīgs arī atrodoties ne mājās. Venreiz es biju viņu atstājusi uz 2 naktīm, tas bija drausmīgi, kaķis bija izlējis visu ūdeni, nebija neko ēdis, tāds nekāds, man pārodoties mājās. Tāpēc izlēmām, ka ņemsim līdz un miers.
Un ciemošanās parasti ir 2-3 dienas.
10.12.2014 09:14 |

Reitings 247
Reģ: 17.01.2013
katrā ziņā labāk dzīvokļa četrās sienās, pie mīlošiem saimniekiem, nekā uz ielas un atkritumu tvertnēs

Tieši tā.
Man kaķa nav, bet nesaprotu to žēlošanos un nosodīšanu, ka kaķis dzīvoklī dzīvo mocībās utt. Diez vai tiem kaķiem labāka dzīve ir aukstumā, pamestiem uz ielas, kur jācīnās, lai būtu vispār kaut ko apēdis, nekā siltā dzīvoklī, kur ir ēdiens, sava guļvieta un rūpes.
10.12.2014 09:18 |

Reitings 249
Reģ: 25.07.2013
mūsu kaķis jau kopš mazām dienām (3-4 mēnešos) ir pieradināts braukt gan sabiedriskajā transporta, gan mašīnā. ja mēs braucam uz laukiem, pēc iespējas mēģinām ņemt viņu līdzi. uzvedas ļoti kārtīgi, daudzi pasažieri ir jautājuši, kā tā kaķis var uzvesties :) tad, kad gatavojamies kaut kur braukt, istabas vidū noliekam ''mājiņu'', un parasti viņš pats ielien iekšā un gaida, kad brauksim :D

protams, ja kaķis nav pieradis un ir dikti bailīgs, labāk atrast iespēju un atstāt viņu mājās.
par kaķiem dzīvokļos piekrītu arietai-
katrā ziņā labāk dzīvokļa četrās sienās, pie mīlošiem saimniekiem, nekā uz ielas un atkritumu tvertnēs
10.12.2014 09:23 |

Reitings 7827
Reģ: 17.05.2012
Es gan vienmēr esmu domājusi, ka kaķi ir vairāk istabas dzīvnieki :D
Autore, cik tev vispār ir gadu? pēc diskusijām un komentāriem rodas sajūta, ka esi pusaudze. Brīnos par tavām diskusijām un problēmām.
10.12.2014 09:24 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits