Konsultanta palīdzība iepērkoties

10 gadi
Reitings 633
Reģ: 16.10.2013
Sveikas!
Pēc diskusijas par apburto kolēģi apģērbu veikalā,kas apstrādā klientus un kārtējā konsultantes jautājuma : vai varu Jums palīdzēt? Nolēmu pajautāt jums..
Kā tad ir- cik bieži un vai vispār izmantojat konsultantu palīdzību,iepērkoties apģērbu veikalos?
Vienmēr esmu uzskatījusi,ka konsultācija nepieciešama vien specifiskajos veikalos(lai izvēlētos sienas krāsu,matu masku,vai zāles). Kādi jautājumi un konsultācija ir nepieciešama apģērbu veikalos? Tādi tiešām svarīgi jautājumi vispār ir?
09.12.2014 12:12 |

Reitings 942
Reģ: 04.11.2014
Nē, neko nejautāju. Man vispār nekas nerada lielāku vēlmi iziet no veikala kā jautājums "vai jums palīdzēt?" Zinu, tas ir viņu darbs, bet mani tas kaitina.
09.12.2014 15:07 |

Reitings 3743
Reģ: 31.01.2009
Man liekas, ka pārdevējs ir izpelnījies savu amata nosaukumu ar to, ka viņam ir jāzina par precēm vismaz virspusēja informācija. Pretējā gadījumā pārdevējus, konsultantus utml. veikalos sauktu vienkārši par kasieriem un preču kārtotājiem.
09.12.2014 15:12 |

Reitings 278
Reģ: 08.12.2014
Piekrītu TwistTheLeaf . Atliek vien ieiet veikalā, kad uzreiz pārdevējas supersaldā balstiņā saka "Labdien!". Neko arī viņām nejautāju, tad jau labāk pati rakņājos un meklēju visu :D
09.12.2014 15:22 |

Reitings 5346
Reģ: 03.01.2012
Izņemot izmēru, nejautāju neko, tāpat viņas 99% gadījumu ir nekompetentas un centīsies glaimot bez iemesla.
09.12.2014 15:26 |

Reitings 328
Reģ: 27.07.2010
Pirms dažiem gadiem strādāju ļoti dārgā apģērbu veikalā, nāca pircēji kas vēlējās ātri nopirkt visu nepieciešamo, piem. atnāk un saka man vajag biznesa kostīmu, cimdus un šalli, tad sūti uz kabīni un saness visu kas ir ,atri pielaiko vai pusi atsviež malā jo nepatīk un pārējo nopērk. parastos veikalos es personigi nekad nejautaju viedokli, tikkai izmēru ja konkretai lietai zalee nav.
09.12.2014 15:32 |

10 gadi
Reitings 13520
Reģ: 29.01.2009
Konsultantu palīdzību parasti izmantoju specifiskākos veikalos nevis apģērbu/apavu veikalos... Nesen biju Elkorā Spice Home, interesējos par konkrētu tehnikas produktu, tur, es saprotu, ir pārdevēju-konsultantu sadalījums pa zonām, pie telefoniem viens pārdevējs, pie mūzikas precēm cits, utt. Nu un kad mūzikas preču nodaļā gāju klāt interesēties, ar ko atšķiras 2 produkti , kuriem ir viena cena, bet cits ražotājs, konsultants izskatījas stipri apmulsis, laikam uzskatīja, ka viņa darba pienākumos neietilpst reāla pircēju konsultēšana (:D), sāka meklēt kkādas instrukcijas un lasīt... Un es minūtes 5 nostāvēju blakus klusumā un gaidīju :D Neko diži daudz viņš nevarēja izdabūt ārā, beigās nācās paņemt preci kura man patika vairāk vizuāli...
Vēl nesen biju Vecrīgā vienā suvenīru veikalā, bija jāpērk dāvana, interesēja konkrēts materiāls izstrādājumam, bet nu pārdevēja vispār neko nezināja... Tad īsti nesapratu viņas jautājumu, -Vai varu kā palīdzēt? :D
Par Drogām - pati esmu strādājusi kosmētikas veikalā ar daaaudz un dažādām kosmētikas firmām, utt, mums bija jāmācās no galvas sastāvs katrai precei :D Nu vismaz galvenās sastāvdaļas, kādam vecumam paredzēts (piem krēms), utt. Bija arī dažādas ieskaites par preču grupām, sastāviem. Tas nebija vienkārši, bet toties ieguvu zināšanas un varēju reāli palīdzēt pircējiem ;)
09.12.2014 15:41 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Man nepatiik neko prasiit un nepatiik arii,ja piedaavaa paliidzeet.Zinu,ka tas ir so cilveeku darbs,bet man tas traucee.Patiik iepirkties vienai- pasai izveerteet pirkumu.
09.12.2014 16:14 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Laikam vienīgais, ko jautāju - vai ir kāds izmērs, kurš mani interesē, bet nav pieejams uz pakaramā.

+
09.12.2014 16:17 |

Reitings 16208
Reģ: 01.02.2010
Interesanti par izmeeriem-es reti peerku kaut ko "akli" uzticoties izmeeram!Vienmeer ir bijis jaameera-arii apavi.Taapeec es nekad apgeerbu ,apavus nepasuutu internetaa,jo neko nevaru pielaikot-redzeet kaa tas izskataas uz mani.
09.12.2014 16:21 |

Reitings 844
Reģ: 11.08.2011
Arī prasu vienīgi par citu apģērba izmēru, kas uz vietas nav pieejams.
Citādi jēgu neredzu. Varbūt tādos augstas klases zīmolu veikalos ir tiešām profesionāli konsultanti, bet te, parasto ļaužu veikalos, jau pārsvarā ir studenti, kas tur tik piepelnas brīvajā laikā un nedomāju, ka viņi sniegs man baigo konsultāciju. Labāk pati visu izvēlos.
09.12.2014 16:42 |

Reitings 2018
Reģ: 21.12.2013
man ļoti nepatik ja ieeju veikalā un zinu , ko gribu man pienāk klāt un pajautā vai jums palidzēt?
man uzreiz gribas iet prom no turienes.
Es parasti neko neprasu konsultatiem :D
09.12.2014 18:24 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Apģērbu veikalos nē, bet kosmētikas, parfimērijas veikalos gan mēdzu šo un to pajautāt pārdevējai.

Kaut gan vienreiz (tas jau bija pirms dažiem gadiem) man pagadījās ļoti forša pārdevēja Zarā, kura varēja kaut ko ieteikt, kaut ko pajokojām utt. Man patīk foršas, pozitīvi noskaņotas konsultantes, bet ne visur un ne visas tādas ir.
09.12.2014 18:33 |

Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Vienīgais veikals saistībā ar apģērbiem, kur man ir nepieciešama konsultanta palīdzība ir audumu veikali. Llai ietaupītu laiku prasu specifiski pēc noteikta materiāla vai jaunākās kolekcijas, vai oderes utt... bet apģērbu veikalos ļoti nepatīk neprofesionāla attieksme un pārspīlēts uzmanības apliecinājums, kas mani vairāk atbaida kā uzrunā.
09.12.2014 18:33 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Par Drogām - pati esmu strādājusi kosmētikas veikalā ar daaaudz un dažādām kosmētikas firmām, utt, mums bija jāmācās no galvas sastāvs katrai precei Nu vismaz galvenās sastāvdaļas, kādam vecumam paredzēts (piem krēms), utt. Bija arī dažādas ieskaites par preču grupām, sastāviem. Tas nebija vienkārši, bet toties ieguvu zināšanas un varēju reāli palīdzēt pircējiem

Es strādāju Drogās vēl pamatskolas laikā, kad bija skolēnu vasaras darba programma. Mūs, vairākas meitenes, vienkārši ielaida iekšā zālē un pateica, lai iepazīstamies ar preču klāstu, kad nav citu steidzamu darbiņu :D Neizskatījās, ka pastāvīgās darbinieces bija vairāk apmācītas...
09.12.2014 18:39 |

10 gadi
Reitings 4446
Reģ: 02.01.2011
neizmantoju un mani atbaida uzmācīga attieksme. Es arī no tiem, kuriem gribas iet ārā pēc vārdiem "vai varu jums palīdzēt? " :D
09.12.2014 18:51 |

Reitings 664
Reģ: 29.01.2009
ir, ir drogas jamacas no galvas un jaliek eksameni.pati neesmu tur stradajusi, bet draudzene gan.

Kad stradaju sporta/lifestyle veikalaa mans pienakums bija pajautat vai nevajag palidzet. un man bija tiesham liels prieks, ka cilveki lava sev palidzet. atradam vajadzigos izmerus, modeljus un iespeamaas alternativas. man loti patika stradat tur. biezi bija apmacibas, lai varetu vairak pastastit par apgerbu ipashibam, jo piem snowa jaka uz taustes ir plana, tad nu jamak izskaidrot kapec taa, vai ari piemeklet slepes un slepjzabakus.
09.12.2014 19:01 |

Reitings 478
Reģ: 24.01.2014
gribas iet ārā pēc vārdiem "vai varu jums palīdzēt? "

Citreiz skatos kaut ko savā nodabā, un pēkšņi aiz muguras spalga sacukurota balstiņa ''vai palīdzēt''
āāāāā... :@ nesaprotu, kāpēc viņām spiež tā uzmākties, ir daudz cilvēku, kuriem tas nepatīk.

Noteikti neuzticētos konsultantēm, jo dažām nav nekādas saprašanas vispār par modi, un nevienai neinteresē kā es/jūs tajā kleitā izskatītos, vajag tikai kaut ko pārdot :D

Vienīgais ko prasu, ja nevaru atrast izmēru krāsu vai esmu atnākusi pēc kā konkrēta, ko noskatīju viņu mājaslapā!
09.12.2014 19:13 |

Reitings 2861
Reģ: 11.10.2014
Nē, neko nejautāju. Man vispār nekas nerada lielāku vēlmi iziet no veikala kā jautājums "vai jums palīdzēt?" Zinu, tas ir viņu darbs, bet mani tas kaitina.

man tā pat. iepirkšanās ir mans Me time, ja iet runa par apģērbiem. nekad mūžā nav gadījies apģērbu pirkt steigā un meklēt ko ļoti konkrētu, lai palīdzība tiešām noderētu.
atceros, vienā veikalā biju jau divas reizes pateikusi, ka pati paskatīšos, nevajag palīdzību, vienalga, iznākot no pielaikošanas kabīnes, stāv tā konsultante ar 3 kleitām rokās. besī ārā. uzbāzība. vaikalam vajadzētu padomāt, vai tiešām atmaksājās izmaksāt kaut kādus papildus % pārdevējām un likt tik uzbāzīgi censties, ka nepārcenšās un neaizbiedē klientus.
09.12.2014 19:18 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Neizmantoju, neuzticos konsultanta viedoklim.
09.12.2014 19:20 |

Reitings 2290
Reģ: 19.10.2013
Nē, konsultantu palīdzību neizmantoju. Viņas tāpat ir ieinteresētas tikai pārdot, nevis tajā, lai apģērbs labi izskatītos. Dažreiz man nervi netur, ja redzu, ka kāda pārdevēja pircējai cenšas iestāstīt, ka uzvilktais labi izskatās, ja tas patiesībā izskatās briesmīgi.
Neciešu uzbāzību, parasti no tāda veikalu momentā eju ārā, bet, ja ir attiecīgais noskaņojums un laiks, dažreiz pakaitinu kādu uzbāzīgu pārdevēju, cenšoties diezgan detalizēti izstāstot ko man vajag, ja patiešām ko konkrētu meklēju. Protams, nekā tamlīdzīga veikalā parasti nav un uzbāzīgai pārdevējai pēkšņi mute ir ciet.
09.12.2014 19:29 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits