Mūsu mazie kustoņi(BEZTĒMA)

Reitings 8171
Reģ: 14.01.2013
Ne bieži,bet ik pa laikam šeit parādās kāda diskusija par mūsu četrkājainajiem(un ne tikai)draugiem. Tad nu,lai atvieglotu dzīvi mums,nolēmu izveidot beztēmu,kurā mēs varam dalīties ar šķirnēm,barībām,rotaļlietām,vet aptiekām un daudzām citām lietām,kas saistās ar mazajiem kustoņiem. Lūgt padomus un dalīties pieredzē dažādos dzīvnieku jautājumos,vai varbūt vienkārši tāpat dalīties ar bildēm un kādiem piedzīvojumiem no mīluļu puses. ;)

Lai nedaudz iepazītos. Šis ir mans runčuks,paņemts no ielas pavisam maziņš. 1,5 gadu jauns un baigais blēņdaris. :D

Tātad no sevis,ko es iesaku tā viennozīmīgi ir barība 1st choice. Ja nu kāda ir labas barības meklējumos. :)

Cerams,ka tēma nenomirs,bet būs noderīga. :D
04.12.2014 17:51 |

10 gadi
Reitings 831
Reģ: 29.01.2009
Vipetu? Domāju, ka šāda tipa suns dzīvoklī būtu pilnīgi nelaimīgs- laukos zinu vīrieti kam ir divi šādi- nereizi neesmu redzējusi kā viņi izskatās guļoši vai vismaz apsēdušies- 90% laika tie pavada skrienot!
Ieteiktu paskatīties uz vidēja izmēra suņiem, neviens jau neliek uzreiz čivavu pirkt. :)
04.12.2014 19:04 |

Reitings 788
Reģ: 11.02.2012
žēl, ka man šeit nav ar ko padalīties..

kopš nedzīvoju pie vecākiem (sen :D), man nav bijis neviena dzīvnieka, un tik ļoti pietrūkst. draugs ir kategoriski PRET suni dzīvoklī, un kaķi viņam nepatīk. end of story.

bet nu tas man neliedz sapņot par šarpeju vai shiba inu. :D

vispār netālu no darba redzēju, kā cilvēks ved pastaigā tiešām milzīgu kaukāzieti.. privātmāju tajā rajonā nav palielā rādiusā - varu vien fantazēt, cik lielā dzīvoklī tāds mazulītis jātur :D
04.12.2014 19:04 |

Reitings 417
Reģ: 29.01.2009

Mūsmājas boss - Atoss.
9 mēnēšu jauns siāmietis.

Ja par barībām, tad vislabāk ēd - Royal Canin vai Proplan. Esmu pasākusi arī pirkt Purina One.
Neēd slapjās barības, ne paspētes, ne ar gabaliņiem. Vispār nekādas. Paošņā, uzmet nicīgu skatienu un dodas savās gaitās.
Tādēļ dodam svaigu vai novārītu vistu. Lielops vai cūka arī īsti neiet pie sirds. Zivis arī ne.

Lielākā problēma - nopirkām kaķu tualeti kas ir kā mājiņa. Un ne par kādu naudu neiet iekšā, ja ir augšpuse.
Augšpuse tagad ir noņemta un nolikta istabā, izmanto to, kā spēļu māju.
04.12.2014 19:15 |

Reitings 1315
Reģ: 27.10.2012
Jau agrāk esmu rakstījusi, ka man ir profesionālais vācu aitu suns (kuce).
Šobrīd viņa nedzīvo ar mani, jo atrodas apmācībās robežsadzē, nokārtos eksāmenus un ap Ziemassvētkiem būs mājās.
Mana princese ļoti mīl cilvēkus, īpaši vīriešus.
Bērnībā ļoti maz blēņas darīja, ja neskaita to, ka apēda rozēm ziedlapiņas un izraka apm.5gb mazās tūjas un pāris rozes.
Pieaugušā vecumā - pattreiz vienīgais nedarbs, kuru izdarīja ir saplosīja rēķinu,kurš bija jāiesniedz grāmatvedības firmā :D
Pēc dabas ļoti draudzīga, mīlīga, bet mājas teritoriju nikni sargā.
Mīļākā vieta, kur gulēt - uz siltajām flīzēm mājas pirmajā stāvā.
Tāpat kā es baidas no augstuma.
Patīk gulēt auto un braukt visur ar saimnieci.
Patīk ļoti citi liela auguma suņi, bet mazos nemīl, jo bērnībā vairākkārt uzbrukuši.
Martā manai princesei būs kāzas un cerams, ka maijā kucēni.
04.12.2014 19:20 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Kamēr kucēns, tikmēr nevar dzīties sportot kopā, lai kājas nesatraumē suns, līdz ar to prasās vairāk pastaigas. Arī, lai iemācītu, ka nokārtošanās notiek ārā.
Kā arī nav labi, ja vienīgā virsma grīdām mājās ir, piemēram, slidīgs parkets, lamināts, flīzes.

Priekš dzīvoklī turēšanas, noteikti, mierīgāks suns derētu, bet, ja jau pats dikti aktīvs, tad, protams, ar laiku sunim vajadzēs pievienoties sporta aktivitātēs un tad vairs mazs un mierīgs neder.
Vipets šķiet diezgan trausls, slimo ar diezgan bieži. Bet par aktivitātēm, domāju, ka, ja aizved kārtīgi ''izdesoties'' lauku sētā ik pa laikam, tad pietiktu arī ar ikdienas izskriešanos, ja dzīvojo dzīvoklī. Protams, nebūs tas laimīgākais Vipets, bet ar regulārākām aktivitātēm varētu būt ok.
Kanānas suns - mīl aktivitātes un tās vajag daudz, ģimeni aizstāv, bērnus ļoti mīl, ilgu posmu pats ir kā bērns vēl, viegli audzināms, var būt labs mīlulis, bet instinkts savējos sargāt ir ''iekšās'', Cilvēkiem gan nebrūk virsū bez iemesla, ir draudzīgs. Nezinu gan, cik LV pieejams. Esot arī veselīgi, maz slimo. Var dzīvot pat līdz 20 gadiem.
04.12.2014 19:36 |

Reitings 5941
Reģ: 30.10.2009
Vispār tas pārāk aktīvs suns varbūt. :D

Itāļu pointers un Bīgls - abi aktīvi, mīl ģimenes locekļus, bet medības ar ir kaifs. Līdz ar to var sanākt desot pakaļ cauri mežam:

:D
04.12.2014 19:47 |

10 gadi
Reitings 9435
Reģ: 06.03.2009
Mūsu princese. Kaķene. No patversmes. Dokumentos rakstīts, ka sauc Pērle, bet reāli atsaucas uz vārdu Kaķis. Patīk spēlēties kā sunim - pienest un ielikt rokās pamestas mantiņas. Ļoti, ļoti mīl mani un uzmana, kur esmu, ko daru utt. Kad no rīta eju uz darbu, pavadīšana ir vesela izrāde - ''mazā kaķa lielā traģēdija''.

Ceru, ka nākotnē man būs suns. Tas ir mans sapnis no bērnības.
04.12.2014 19:56 |

Reitings 8
Reģ: 10.11.2014
Kaķene. Siāmas. 3. gadi.
Viņu sauc Mona Lisa Minelli, garš un ļoti skaists vārds. Atceros vēl dienu, kad viņai braucām pakaļ, laimīgākā diena. Ēd Royal Canin priekš siāmiešiem, ja interesē. Dārgs tas kaķa prieciņš :D visam citam saka atā, uz redzēšan
04.12.2014 20:06 |

Reitings 8
Reģ: 10.11.2014
Redzēšanos*
Ļoti mīļa rasturā :) lai gan siāmiete
04.12.2014 20:07 |

Reitings 747
Reģ: 21.09.2014
Kaķu vecenes.
04.12.2014 20:18 |

Reitings 413
Reģ: 11.05.2012
Ruuu Es varu ieteikt angļu mastifu.. Suns ir tiešām jūtams kā suns, bet gana slinks un ar prieku dzīvo dzīvoklī. Manējam nekādu pretenziju pret to nebija, bet protams no kārtīgām pastaigām un izskriešanās arī neatteicās.
04.12.2014 20:23 |

Reitings 8171
Rūū padomā kārtīgi,vai tiešām vēlies lielu suni turēt dzīvoklī. Ir jau kas tur,bet nūūū...pats saproti. Var jau paņemt kādu,kas ir augumā mazāks vai patversmes vidējā izmēra kranci.
04.12.2014 20:43 |

Reitings 2080
Reģ: 05.11.2012
sii princese bija mana kakene 14-15 gadus, atradu vinu pavisam mazinu iepinusos dzelondratis, tik gudru kakji nekad nebiju satikusi, ka suns staigaja man ara pakal, sedeja pie veikala durvim un gaidija kamer iepirksos, kadapnika gaja ieksa veikala mekle, bet apsargi tik meta ara :D tagat mince vairs nav kadus 2menesus :(

sis ir trusis varda Zakis :D vispar ne pa temu te dzivo, neko interesantu nedara, gul un ed :D bilde vel mazs un mils :D

sis ir musu jaunpienacejs - Taigers, panemu aptuveni 2 nedelas pec mincenes pazusanas, zinaju ka pa atru, bet ieraudziju un iemilejos, baigais blendaris, varu saderet, ka sogad egle tiks gazta biezi :D

04.12.2014 21:00 |

Reitings 2080
aa un Taigeram ir 3menesisi :D
04.12.2014 21:03 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
ir zivtiņas, pundurtrusis un suns. Sunim zem eglītes lieku katru gadu dāvanu un kamēr visi neņem dāvanas viņš arī neņem. Pirmajā gadā bija dāvanas zem eglītes, tikai ne viņām, viņš palika savu mantiņu un paņēma, kad visi ņēma dāvanas. Tā nu ir mācība- katru gadu palieku viņam dāvanu.
04.12.2014 21:05 |

Reitings 445
Reģ: 20.04.2013
Kiky, Tava jaunā blēņdare ir burvīga. Bildes izdevušās super.
Man pašai ir gadu veca kaķu meitene. Mazais melnais velnēns, kas dara blēņas, bet tai paat laikā kā uznāk mīļuma lēkmes, tā var nolaizīt no galvas līdz kājā. Un vispār viņai ir suņu gēni laikam, jo mīļākā nodarbe ir grauzt manu čību un stiept to uz gultu katru nakti kamēr guļu :)

Nazīc - kur Tu pērc to barību? Kā ar sastāvu? Tev minka kastrēts? Manai mazulei ir pamatīgs nokarens vēderiņš un nevaru izdomāt, ko lai dod, lai ir gan veselīgi (bez graudiem), gan kaut kā kontrolēt svaru, jo bezgraudu barība visbiežāk ir ar lielu gaļas (līdz ar to arī tauku) saturu...
04.12.2014 21:14 |

Reitings 160
Reģ: 21.10.2014
Atšķaidīšu kaķu klubiņu ar savu mājdzīvnieku. Mēs jau 3 gadus dalam dzīvokli ar sesku puisi. Ir jautri. Dažreiz uzvedās kā kaķis, dažreiz kā žagata. Un dažreiz man liekas, ka mēs dzīvojam pie viņa, nevis viņš pie mums.
04.12.2014 21:16 |

Reitings 8171
Alondra Pērku zoo veikalā,diez vai derēs precīzāk,jo tas nav Rīgā. Sastāvs rekur redzams http://www.majasmilulis.lv/lv/katalogs/shop/sausa-bariba-kakiem/1st-choice/adult/1st-choice-indoor-short-hair-chicken-3372/ Protams,ka ir liesa,jo runcis ir kastrēts. Manam nekāds vēderiņš nekā nav. Tiesa arī,es viņam dodu slapju barību apmēram tikpat bieži,cik bieži ir Ziemassvētki.
04.12.2014 21:22 |

Reitings 2080
Alondra
mans ar tads mezonigs, tapec ari nosaucam par Taigeru (lai gan katra kaki mit mazins tigerits) :D kad dauzas vins ar zobiem iekeras striki un var celt augsa pat metru no zemes sis karasies, esmu redzejusi ka dazus sunus ta trene :D pec dauzisanas elso izkaris meli, man jauktenis ar norvegijas meza kaki, auguma tads liels, salidzinosi ar citiem tada pasa vecuma kakeniem!

aa un baroju ar royal canin vai advanced!
04.12.2014 21:22 |

Reitings 8171
04.12.2014 21:36 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits