Gribu bērnu

Reitings 20
Reģ: 02.12.2014
Labdien dāmas un kungi!
Sākšu ar to ka ar vīru kopā esam 12 gadus,9 no tiem esam precējušies!Ir dēls,drīz būs 8 gadi.Dēls bija ļoti gribēts un gaidīts no mums abiem.Kad piedzima puika,pirmos 2 mēnešus vis bija nu ļoti skaisti,bet pēc tam dēliņš palika ļoti nemierīgs,pa naktīm negulēja un daudz raudāja,vīrs sāka dusmoties ka izgulēties nevar.Tā nu sāka nākt mājās ļoti vēlu un piedzēries,citreiz neatnāca vispār paliekot pa nakti darbā,aizbildinoties ar to ka grib izgulēties.Es protams sapratu to,bet tomēr pārdzīvoju ļoti.Bijām par to runājuši,tikai nekas nemainijās.Tā nu ņēmos,dzīvojos praktiski viena pati,bez dēliņa iziet vispār nekur nevarēju,Vecāku mums abiem nav.Sāku palikt neapmierināta,īgna,sākās ar vien vairāk strīdu.Dēls paaugās palika vieglāk tikt galā ar visu.Bet no vīra puses nekas nemainijās.Apmēram ap dēla 5 gadu vecumu vīrs sāka uzvesties labāk,sāka piedalīties bērna audzināšanā,pieskatīšanā :) Arī mums vis sakārtojās pa plauktiņiem.Uz doto brīdi viss ir skaisti un superīgi.Tikai tagad Es atkal ļoti gribu vēl vienu bērnu,arī vīrs grib.Tikai tagad es baidos no tā kā bija kad piedzima pirmais bērns,vai tik tas viss atkal neatkārtosies.Par šo esam daudz un dikti runājuši,vīrs saka ka tā vairs nebūs,ka ir pieaudzis un nobriedis,Bet manī sēž šīs bailes un tajā pat laikā gribas to bērniņu.Tā nu es mokos ar neizlēmību jau vairākus mēnešus,Gribu ļoti,ļoti,bet baidos.Tiklīdz izlemju viss nav ko baidīties ,viss būs labi,tā atkal priekšā,a ja nu atkal viss būs kā pirmo reizi.Tad nu nolēmu uzrakstīt šeit,varbūt palasot citu pieredzi,ieteikumus beidzot izlemšu par bērnu vai tomēr pret.Mani šī šaubīšanās,lēkāšana ir nogurdinājusi.Varbūt Jums būs kādi ieteikumi!
02.12.2014 16:30 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Domāju, ka galvenais, kas no viņa tiek prasīts - kad Tu būsi ar mazo, vai viņš pienācīgi parūpēsies par lielo. Ja tā, tad es parakstītos uz mazo bērniņu "priekš sevis", viss atkarīgs no tā, cik ļoti gaidām no vītieša, lai viņš piedalītos, manējais tiešām pamperus nav mainījis vai, barojis, teiksim, zīdaini, to visu darīju es, toties bija citas lietas- tas, ka viņš parūpējas, lai mums nekā netrūktu
02.12.2014 18:04 |

Reitings 919
Reģ: 11.07.2013
Ja uzskati, ka vajadzības gadījumā varēsi ar visu tikt galā viena, tad dzemdē. Es gan no tāda vīrieša būtu šķīrusies jau sen.
02.12.2014 18:10 |

Reitings 20
Saka jau grib izbaudīt tās rūpes arī par mazo,par lielo jau rūpējas super.Mājas darbus no skolas pilda tikai viņi divatā.Gribētos jau ticēt:) Bet manas domas dalās!Par parūpēšanos lai mums nekā netrūktu.Ja tas ir domāts naudas lietās,tad mums nekas nav trūcis nekad.Arī Es protams šobrīd strādāju,bet tā ir mana vēlme strādāt :)
02.12.2014 18:11 |

Reitings 20
Es priecājos ka neižķīrāmies,savādāk tagad būtu viena ar bērnu,iespējams būtu labi arī tā.Tagad man arī ir labi,tikai gribas vēl vienu bērniņu.Varbūt ja nebūs arī būs labi,bet varbūt šādi mocīšos ilgi.Tik daudzi varbūt,briesmīgi :( kapēc viss nevarētu būt vienkāršāk ?
02.12.2014 18:14 |

Reitings 264
Reģ: 13.02.2009
nesapratu ko tu isti gribi no mums - mres tacu nevaram zinat vai virs ir mainijies vai ne! ari tu vai pat vins pats to nevar zinat, kamer situacija nepienak!

domaju, ka jus noteikti esat uz pareiza cela- jus runajat, dalaties ar emocijam, esat atklati ari par to laiku un tiem pardzivojumiem! tas vien jau daudz sagatavo!

tu pati tacu ari biji stresa sakuma- tev izdevas savakties un vel vairak, izvilkt visu vienai! vinaam neizdevas, varbut nebija nobriedis, varbut stres, bailes vaiu vienkarsi stumlbums!

ja/ne! pfu....

paskaties lielaka bilde uz gadiem 20 uz prieksu! vai tad tu nozelotu vairak, ka izvelejies baidities vai ka izvelejies ticet? un pat ja atkal nobisies, kas ir tas sliktakais kas ar jums notiks?- tu darisi visu viena, bet to jau tu zini ka, skirsieties? audzinasi divus bernus viena? nu un.. man liekas, ja tu zini, ka varesi, lai vai kas nakdams, un loti gribas un liekas, ka vajag to otru bernu, tad ... kadi vel ne!! bailes... mes baidamies visu laiku no kaut ka un nelaujam dzivot ne sev, ne citiem -viram un toposajam berninam!

tu esi fantastiski stipra un varosa sieviete ar virieti, kas tevi lutina!izbaudi!
02.12.2014 18:33 |

Reitings 20
No Jums Es negribu neko,tikai emocijas,domas,kas nāk pirmajā mirklī dzirdot šo.Jo Es ļoti lēkāju no jā uz nē un nevaru izlemt.Tad nu varbūt lasot,dzirdot ko domā citi cilvēki Es beidzot vismaz sliekšos uz vienu pusi vairāk.Es jau arī tā domāju,kamēr nepienāks šī situācija tikmēr neuzināšu kā būtu,ja būtu!
Paldies visiem komentāriem,iešu nu tālāk savā galvā izštukot visus par un pret,kurus jau neskaitāmas reizes esmu jau štukojusi !
Lai Jums visām, jauks vakars;)
02.12.2014 18:44 |

10 gadi
Reitings 13809
Reģ: 29.01.2009
Ja paliekat kopā, tad jau ir bezjēdzīgi dzīvot bailēs. Jādzīvo tālāk. Ja vēlaties otru bērniņu, tad kāpēc gan no tā atteikties. Paies gadi, tad iespējams nožēlosi, ka nesaņēmies šim solim.
02.12.2014 18:44 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Es pievienojos Pasaule un Annie komentāriem :)
02.12.2014 18:55 |

Reitings 110
Reģ: 15.06.2009
Bellavita, 8 gadi ir daudz, cilvēks var mainīties un izaugt. Bet, balstoties uz iepriekšējo pieredzi, pirms bērniņa plānošanas ieteiktu izrunāt ar vīru tādas lietas kā, piemēram, vai viņš atkal nebrauks nakšņot uz darbu, ja mazais būs nemierīgs, vai viņš varēs pieskatīt viens pats zīdaini, ja tu vēlēsies aiziet uz veikalu, kafejnīcu ar draudzenēm vai ko tamlīdzīgu? Lai nav jāgaida 5 gadi...
Es lasu šādās tēmas un man ir tik dīvaini: pirms nedaudz vairāk kā gada kolēģim piedzima puika. Viņš tādā azartā, mazais džekiņš mājās, pēc iespējas cenšās saīsināt darba dienu, lai tiktu mājās ar mazo, pēc brīvdienām stāsta, kādās pastaigās bijuši. Tagad mazais jau staigā, mums nākas darbā klausīties lepno tēvu, cik mazais aktīvs un rakaris baigais. Draudzenei arī mazais pirms gada, bišķi vairāk piedzima - draugs no sākuma baidījās, ka mazo nesatraumēs utt., bet pēc tam riktīgi pieķērās viņai, ņemās. Mēnesi pēc dzemdībām bijām uz kopīgo meiteņu tusiņu, kad viņa atstāja abus mājās (jā, ik pa laikam viņš zvanīja, lai noprecizētu kādas lietas, bet nekādas histērijas vai pārmetumi), liekas tik forši. Nesen draudzene nonāca slimnīcā uz nedēļu, vīrs palika ar mazo mājās (mazajai tagad vēl zobi aug, riktīgas brēkas notiek, mamma pirmo reizi tik ilgi prom), nebija viegli. Bet bļin, vecāki taču ir divi!
02.12.2014 20:31 |

Reitings 279
Reģ: 20.06.2013
Bellavita - no savas pieredzes - vecākais bērns Tev arī palīdzēs - Tu pat nevari iedomāties, cik! viņš kļūs pieaudzis - vai dēls grib māsu vai brālīti???
02.12.2014 21:44 |

Reitings 2286
Reģ: 02.01.2014
vecākais bērns Tev arī palīdzēs - Tu pat nevari iedomāties, cik

kaut kā šī doma un kā arguments man nekad nav paticis. Man pašai bērnu nav, tāpēc mātēm iespējams tas liekas citādāk. Bet es uzskatu, ka bērns ir jāaudzina vecākiem, nevis brāļiem un māsām jāpiedalās audzināšanā. Bērniem ir jābauda bērnība, nevis jāuzgrūž brālis vai māsa kā pienākums... Protams, rotaļas un kopā būšana , priekš Tevis aiztaupīs mazākā bērna uzmanību, tas tiesa.
02.12.2014 21:49 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!