Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

meduskūka

 
Reitings 300
Reģ: 18.01.2011
Vēršos pie jums pēc padoma :)
draugam tuvojas dzimšanas diena. labprāt pagatavotu viņam medus kūku, bet tieši šo kūku nekad neesmu gatavojusi, jo pašai negaršo.
kādas ir jūsu par labu atzītās un vienmēr gatavotās medus kūku receptes?

Lai jauks vakars visām! :)
27.11.2014 16:23 |
 
10 gadi
Reitings 747
Reģ: 29.01.2009
Esmu gatavojusi pēc annas pannas receptes, ļoti laba un viegli pagatavojama. Mājaslapā ir.
27.11.2014 16:28 |
 
Reitings 347
Reģ: 15.03.2013
Man annas pannas medus kūka nu tā.. Krēms kaut kā jocīgi garšoja. Biskvītiem struktūra sanāca laba, bet beigās visu saliekot kopā bija baigi sausi.

Es gatavoju šo- Šī ir ļoti garšīga medus kūka no vecu vecās grāmatiņas(2 daļas):
http://www.bildites.lv/images/ac4nsrgftw3g6rx2fvn.jpg
http://www.bildites.lv/images/etyj9q20wq5opehea0b.jpg

Tikai daži knifiņi, ko es mainīju, kad taisīju kūku:
1) Kad mīklu sadala 6 daļās viņu neliek vēsā vietā uz 60 minūtēm, bet rullē uzreiz, jo, ja viņa nostāvas, tad viņa pēc tam ir nenormāli cieta un neizrullējama.
2) Protams, visur izmantoju sviestu nevis margarīnu. (protams, formai apakšā izklāju cepamo papīru)
3) Centos cept pa 2 ripām vienā krāsnī, jo kamēr pārējā mīkla stāv tā uzpūšas
4) Krēmam var nepievienot riekstus, ja nepatīk, bet citrona sulu(pēc pašas patikas, cik citronīgas kūkas patīk)
5) Pirms liek kūku kopā nedaudz apsmidzina ripas ar kādu sulu vai vienkārši ar ūdeni.
6) Kad kūka salikta kopā viņu ietin pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz nakti.

Sanāca gari, bet tiešām ir samērā vienkārši
02.12.2014 13:44 |
 
Reitings 347
Reģ: 15.03.2013
Vēl esmu taisījusi šo divas reizes- http://www.cetrassezonas.lv/lv/receptes/kukas/recipe.php?id=45826
Ir ok.. Bet tomēr mana favorīte ir tā ko iepriekš ieliku.
02.12.2014 13:48 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
sestdien cepu šo, sanāca perfekta! Ļoti vienkārši cepama, maz čakara, kārtas izcepas apmēram 3 min laikā un ļoooti garšīga. Esmu cepusi dažādas medus kūkas, bet šī tomēr pati labākā :)
02.12.2014 13:51 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Es jau vairākas reizes esmu kopēju te savu recepti :D Draugam mīļākā kūka, man ne īpaši, bet šī sanāca lieliska ( uz šīm proporcijām arī liela ).

Mīklai - 3 olas, 4,5 glāzes miltu, ~400g medus, cukurs (1gl. vai vairāk medus), 2 tējkarotes sodas
Krēmam - 500 ml saldais, litrs skābā krējuma (jo treknāks, jo labāk, jo labāk stāvēs, sacietēs).cukurs (man bija vismaz 1 glāze + nedaudz vaniļas cukurs)

1. dienas vakarā gatavo mīklu ( sakuļ 3 olas, pievieno 1gl cukura, pieliek medu (šķidrā veidā). Pievieno 2 tēkj soda un 4,5gl. miltu. Mīklu izmīca tā, lai veidojas tā kā tāds kukulītis. Apklāj ar folliju un ledusskapī iekšā uz nakti.
2. dienā mīklu sadala pa maziem kukulīšiem (5-6) atšķirībā cik augstu torti grib.
Izrullē mīklu plānā kārtā . Cep 10 min 220 grādos (vai vienkārši kamēr paliek smuki brūna, puffīga)
Krēma sastāvdaļas vienkārši sajauc kopā, lasīju, ka labāk bez miksera. Pati kulu ar roku, kamēr viendabīga, nedaudz cieta masa.
Pēdējais - Traukā liek kārtu, smērē ar pildījumu, liek kārtu un smērē ar pildījumu tā līdz augšai un pēdējo kārtu sarīvē uz rīves un kaisa pa virsu "garnējumam".
02.12.2014 13:55 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Feline cik grādos Tu cepi kārtas?
02.12.2014 14:03 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Gurri, man slikta krāsns - teorētiski biju uzlikusi 220 grādus, bet praktiski šķiet, ka bija mazāk.

Parfait, tiiiiiik daudz medus, omg! Man būtu žēl vienai medus kūkai puskg medus!
02.12.2014 14:44 |
 
Reitings 1888
Reģ: 15.09.2012
http://www.delfi.lv/receptes/viramates-medus-kuka.d?id=43628691

Es pēc šīs esmu taisījusi vairākkārt. Vienmēr sanākusi laba un garšīga :)
02.12.2014 14:48 |
 
10 gadi
Reitings 5929
Reģ: 29.01.2009
Feline, nu tā kūka arī bija beigās gigantiska :D Nesaprotu, kā apēdam. Mierīgi var visu ar 2 izdalīt.
Bet nu man medus stāv 3 litrīgos bačokos, tāpēc nav tik traki :D
02.12.2014 14:55 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Parfait, manējā arī bija liela, astoņas kārtas, diametrs laikam kādi 28cm..
izceptās kārtas

gatava kūka (nē, man nav 21 :D )
02.12.2014 15:01 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Jūs apaļajā formā cepjat, ka tik smuki apaļa?
02.12.2014 15:03 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Gurri, šo kūku mierīgi varētu cept kaut vai zvaigznīšu formā, jo šablons tiek izgriezts pēc katras kārtas izcepšanas. T.i. izrullēju mīklu plakanu, izcepu, un, kamēr vēl silta, lieku virsū vēlamo formu (manā gadījumā tas bija vnk katla vāciņš :D ) un izgriežu formu. Viss. Bet tas jādara, kamēr kārta vēl karsta, jo viņa ātri paliek cieta :)
02.12.2014 15:23 |
 
Reitings 9561
Reģ: 12.04.2009
Paldies Feline :)
02.12.2014 15:27 |
 
Reitings 5481
Reģ: 17.08.2010
Gurri1 - es darīju otrādi, ne tā kā Feline. Izrullēju mīklu, uzliku šabolu, izgriezu apli un liku cepties :)
02.12.2014 15:37 |
 
Reitings 1416
Reģ: 25.06.2012
Aloe, droši vien var darīt arī tā, domāju, ka dižas atšķirības nav :) Es griezu pēc izcepšanas, jo šo recepti man ieteica kolēģe, kura šo kūku cepa pāris dienas pirms manis un viņa ieteica griezt pēc cepšanas un es viņu paklausīju :D
Es vēl ieliku pa vidu sasmalcinātas žāvētās plūmes un parasti medus kūkai pa virsu beru karamelizētus valriekstus, bet tajā dienā, kad cepu, Rimčikā nebija vispār nekādu valriekstu, ne sveramo, ne paciņās, nekādu :( bet valrieksti meduskūkai dod tādu baigi labo garšu, mmm.
02.12.2014 15:45 |
 
10 gadi
Reitings 2442
Reģ: 11.03.2010
Vēlāk vakarā varu ielikt savu loloto vec-vecmāmiņas dievīgo meduskūkas recepti.
Kaut kas bija tur unikāls, bet varu uzrakstīt vēlāk šeit.
Tapēc daudzus gadus mīlēju savas dzimšanas dienas- 10kg meduskūka.mm
02.12.2014 15:53 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits