Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Svētku pusdienas - 18.novembris

 
Reitings 1010
Reģ: 29.01.2009
Iesakiet idejas svētku pusdienām. Torte jau izcepta. Bet, tradicionālās karbonādes vietā gribas ko citu.
17.11.2014 20:28 |
 
Reitings 1319
Reģ: 10.10.2010
+ pastāstiet arī, kādas kūkas jau sagatavojāt :)

17.11.2014 20:31 |
 
Reitings 1010
Reģ: 29.01.2009
Biskvīta kūka ar putukrējumu, šokolādi un dzērvenēm.
17.11.2014 20:33 |
 
Reitings 7596
Reģ: 29.01.2009
draudzenei ieteicu šo taisīt!!! http://www.delfi.lv/receptes/biezpiena-sacepums-ar-mandelem.d?id=43621435
17.11.2014 20:34 |
 
Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Ja par gaļu, tad varbūt cepta pīle?
17.11.2014 20:35 |
 
Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
Man būs kartupeļu sacepums, meduskūka, tiesa gan pirkta, tad būs lavaša uzkodiņas, siera + auksti kūpinātās desiņas plate. No alko - vermuts ar spraitu, citroniem un ledu :)
17.11.2014 20:37 |
 
Reitings 1552
Reģ: 04.05.2010
Laikam kārtējo reizi svētku pusdienas ieturēsim ārpus mājas, bet piekrītu par to pīli - nekas sarežģīts jau nav. :) Pašai ļoti sakārojās.
17.11.2014 20:40 |
 
Reitings 1010
Reģ: 29.01.2009
Nu jā, lavašs man arī būs. No alkohola vīns.

ARIELLE
Kā Tu gatavo savu kartupeļu sacepumu?
17.11.2014 20:41 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
autumn bilde ir oriģināla kūka.. jāsaka arī nekas sarežģīts. Parastais gatavotais biskvīts pievienojot sarkano pārtikas krāsvielu. Griež uz pusēm, pilda ar pututkrējuma biezpiena masu, arī maliņas apsmērē un pārkaisa ar kokosa skaidiņām... voilā.

Man rīt solīja piegādāt trusi. Tad būs trusis ar dārzeņiem krāsnī un salāti rukola, rieksti, granātābols ar vieglu dresingu. Desertu es nezinu.. gribu granātābola uzpūteni.
17.11.2014 20:41 |
 
Reitings 1010
Reģ: 29.01.2009
Hm, es gan vairāk gribēju kaut ko no vistas vai cūkgaļas, bet ne tradicionālo karbonādi vai kotletes.
17.11.2014 20:42 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
cūkgaļu uzturā nelietoju, taču man ļoti patīk pildīta vesela vista krāsnī. Tas jau ir iegājies par brīvdienu ēdienu.
17.11.2014 20:49 |
 
10 gadi
Reitings 325
Reģ: 10.03.2013
Pagatavoju trīs biskvīta ruletes. Laikam pārēdīsimies:D Divas pildīju ar dzērveņu un putukrējuma masu, trešo ar jogurta putukrējuma masu. Pārlēju visām izkausētu šokolādi.
17.11.2014 20:49 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Krāsnī cepta (vesela) vista ar apelsīniem ar ķiploku kartupeļiem, dārzeņu salāti un desertā galīgi neizdevusies Red Velvet kūka :D
17.11.2014 20:51 |
 
Reitings 4298
Reģ: 29.01.2009
Šogad dažādu apstākļu sakritību dēļ nekādas īpašās svētku pusdienas negatavošu. Laikam pagatavošu vienkārši plovu.
Bet, ja apstākļi būtu labvēlīgi, tad labprāt sarīkotu kārtīgas ģimenes pusdienas, pieaicinot vecākus, brāļus, māsas. Gatavotu kaut ko latvisku - piemēram, cūkgaļas fileju, kartupeļu-sīpolu biezeni, gaileņu mērci un desertā viennozīmīgi būtu rupjmaizes kārtojums ar putukrējumu un dzērvenēm.
17.11.2014 20:58 |
 
Reitings 610
Reģ: 01.12.2013
Ar mammu izcepām rupjmaizes kūku ar putukrējumu un ābolu zapti. Bija domāta ar dzērvenēm, bet mājās nebija.
17.11.2014 21:00 |
 
Reitings 2338
Reģ: 28.06.2012
Es savējo taisu gaužām vienkāršu :D pirms tam uz pannas sacepu diezgan padaudz malto gaļu ar garšvielām, tad pirmajā kārtā lieku ripiņās sagrieztus kartupeļus, tad pa virsu gaļu, tad atkal kartupeļus, gaļu, tad sagrieztus ripiņās tomātus, mazliet papriku kubuciņos un sīpolu tā vidēji rupji sagrieztu, tad kartupeļus, pār tiem zaļumus un noslēgumā sataisu liesa krējuma, ķiploku mērci, pārleju tam visam pāri un beigās pārkaisu ar daudz siera. Lieku uz stundu 220 grādos. :)
17.11.2014 21:07 |
 
Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
VIT@ šoreiz nepiekritīšu par kūku, kas bildē (ja tā ir domāta red velvet cake). Receptē, ko mana draudzene atgādāja no sava vīra (amerikāņa) mammas, biskvītam klāt lika gan paniņas, gan kakao, gan etiķi + sodu, kas (vismaz man tā šķiet) nav /nosacīti / klasiska biskvīta receptē, red velvet biskvīts ir smags, blīvs un supermitrs, klasiskais biskvīts ir tāds vairāk spongy, vismaz man tā šķiet :D Krēms tradicionāli ir cream cheese ar mascarponi, biezpienu amerikāņi vispār izmanto salīdzinoši maz :D Tieši šobrīd ledusskapī stāv sagatavotā red velvet cake, ko taisu salīdzinoši bieži, jo ģimene un draugi dievina šo kūku un grib uz katriem svētkiem :D Sāļajā būs krāsnī cepti kartupeļi, zoss cepetis, dažādi salāti un red velvet desertā :)
17.11.2014 21:09 |
 
Reitings 899
Reģ: 10.09.2014
Hone, noteikti Tev ir taisnība. Es taču neminēju nekur Red Velvet kūku :) Paskatoties uz bildi izteicu savu improvizāciju :)
17.11.2014 21:15 |
 
Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Hone, padalies, lūdzu ar krēma recepti.
Biskvītu tieši gatavoju no Tevis nosauktajām sastāvdaļām, bet krēms neizdevās (receptē bija minēts sviests un maskarpone). Kādu krēmu gatavoji Tu? Un kā panāci tik skaistu sarkano biskvīta krāsu? Es liku pārtikas krāsvielu (katrai biskvīta kārtai citu), bet sarkanais tonis nav tik skaisti piesātināts :( pieļauju, ka vajadzēja violeto krāsu piejaukt, bet nu jau par vēlu :(.
17.11.2014 21:17 |
 
Reitings 391
Reģ: 29.01.2009
Meitenes, man tāds jautājums, ko jūs ar tām kūkām darāt pēc tam? :D Es vienkārši dzīvoju divatā ar vīru, un, ja izcepu kādu kūku, mēs nekad nespējam to piebeigt un ārā mest arī negribas. Vienmēr aicināt draugos ciemos? ;)
17.11.2014 21:18 |
 
Reitings 610
Reģ: 01.12.2013
peleece, pati apēdu, ja garšīga. :D
17.11.2014 21:20 |
 
Kārtot pēc: jaunākā, vecākā
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits