In a widely cited study, psychologist Corinne Moss-Racusin and her colleagues sent 127 biology, chemistry, and physics professors applications for a lab manager position. The same application was sent to everyone, but half the copies bore a male name, while the other half had a female one. They found that applications with the male name were judged to be more competent and hirable, and were offered a higher starting salary than those with the female name.
Pagaidām pati neesmu ne ar ko tādu saskārusies, bet esmu dzirdējusi par dažiem tamlīdzīgiem gadījumiem. Starp citu, ir vēl viens aspekts, kāpēc sievietes reproduktīvajā vecumā daži darba devēji īsti negrib noalgot - jo viņas, nekrietneles, var palikt stāvoklī un aiziet dekrētā vai arī ņemt brīvdienas, kad saslimst bērns.Ir divas pilnīgi pretējas lietas:
Ir divas pilnīgi pretējas lietas:
1) Bizness
2) Sabiedrības (lielākoties individuālas ģimenes) attīstība ar jauno paaudzi
Un šīs lietas nav apvienojamas. Kādreiz man arī likās, ka nekrietneļi uzņēmēji, kas negrib ņemt darbā sievietes ar maziem bērniem. Manas domas kardināli mainījās tad, kad ģimenes loceklis kļuva par uzņēmēju. Tā teikt - iepazinu to otru pusi un ja pilnīgi godīgi, ja man vajadzētu kādu pieņemt darbā un būtu līdzvērtīgi kandidāti - vīrietis vai sieviete reproduktīvajā vecumā ar bērniem vai bez bērniem es pilnīgi nedomājot ņemtu vīrieti. Ja vien, protams, nav runa par izteikti sievišķīgu profesiju.
Nešķiroju citus pēc dzimuma, interesē tikai sasniegtais un apgūtais, absolūti vienalga, vai starp kājām krāniņš vai aliņa.
ja man vajadzētu kādu pieņemt darbā un būtu līdzvērtīgi kandidāti - vīrietis vai sieviete reproduktīvajā vecumā ar bērniem vai bez bērniem es pilnīgi nedomājot ņemtu vīrieti.
sarkans, tu vēlies pateikt, ka zini par mani labāk? ka zemapziņā šķiroju visus?
Vienalga neuzskatu to par normālu situāciju.
Interesanti kaa dabra deveejs vispaar uzzina informaaciju par to, ka sievietei ir vai nav beerni?
tad jau bez maz ir jaapriecaajas, ka netiku pie taada idiota straadaat.
Elizabete, kāpēc gan? Uzņēmēja motivators ir bizness, sievietes-mātes motivators ir bērns. Katram dzīves mērķis ir cits, kas nozīmē, ka abiem vienkārši nav pa ceļam.