Teikt visu,ko domā

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Tas ir stāsts par mani un manu draudzeni vai jau "draudzeni".
Pēdējā laikā uzzinu viņas attieksmi pret daudzām lietām,par kurām īsti nejautāju. Kādu laiku atpakaļ viņa izteicās par to,ko domā par mani kā par māti,tagad es dabūju dzirdēt viņas domas par kāzām,lai gan es neprasīju viņas domas. Lai būtu skaidrāk, runāšu ar piemēriem. Viņa saka,ka cer, ka laulības nebūs laukos tajā un tajā baznīcā?! Es saku,ka būs gan. Prasa,kapēc ne Rīgā, kapēc svinības ne Rīgā, laukos ir pāķu stils utt. Tur nav ko darīt. Es paliku uz pauzes.. Es uzprasīju,vai viņa nerīkojas pašlaik ļoti nesmuki,ņemot vērā,ka pati grib apkārt visu pozitīvo un tagad man jādomā,ka viens ciemiņš kāzu dienā par visu raus degunu. Vinai ir nepatika pret mana drauga māti un skaidrs ,ka kāzās viņa būs, kas draudzenei ļoti nepatīk.
Mans mērs bija pilns. Pateicu,ja reiz viņa dzīvo pēc principa "kas galvā, tad uz mēles", tad es arī neklusēšu un arī izteicos.Pateicu to,ko nekad neteicu,jo uzskatu,ka tā ir lietas,ko nevar teikt. Finālā viņa pateica,ka toreiz,kad bija tajā baznīcā, nosolījās tur nekad neatgriezties. (apakšā ir stāsts par kristībām,kur arī viņai bija saskarsme ar mana drauga māti). Uzprasīju,ko tad tas nozīmē?! Vai nebrauks uz kāzām vai kā.Teica,ka vēl ir laiks,viņa nevar sniegt atbildi.
Ko gribu no jums? Gribu dzirdēt,vai jūs sakat visu visu ko domājat draudzenēm par jeb ko: par jauno kleitu, par draugu, par uzvedību?
06.11.2014 20:15 |

Reitings 820
Reģ: 28.04.2012
Kāzas laukos uzreiz nenozīmē govju fonu un pāķismu.

Acīmredzot, tava tā saucama draudzene nav ar īpaši plašu redzesloku, ja lauki viņai ir tikai pāķi. Laukos un ārpus Rīgas ir arī daudz sakoptu privātmāju, skaistu viesu namu utt.
Tādu cilvēku uz savām kāzām neaicinātu.

Pati saku to, ko domāju, bet tad, kad man jautā, ko es domāju.
07.11.2014 10:50 |

Reitings 874
Reģ: 29.01.2009
Domāju, ka tava draudzene vnk izteica savas domas, ne tajā smalkākajā stilā un viss, nedomāju, ka viņai kkas skauž.
Man liekas, viņa pati ir no laukiem kas uzskata, ka stilīgi un kruti ir tikai Rīgā.
Nejau ganībās tusēsies, kā weee uzskata. :D
07.11.2014 10:51 |

Reitings 5087
Reģ: 01.03.2009
Varbūt man nav tik tuvu draudzeņu, ka nesaku gan visu. Man tomēr gribas kaut kādu distanci, cieņu vienam pret otra izvēlēm, privāto telpu. Teiksim, draudzenes nezina gandrīz neko par manu ğimenes dzīvi un otrādi, tā ka kaut kādi pārspriedumi izpaliek.
Ja man jautā es parasti pasaku ļoti neitrāli, lai manu nostāju var saprast, bet neizķidājot. Būtiski jau ir kā izsaka to negatīvo viedokli, nenosodot, nepaceļot sevi augstāk par otru. Neesmu nākusi, lai nevienu mainītu. Ja galīgi nesakrīt dzīves uztvere, vienmēr jau ir iespēja vienkārši attālināties vai izbeigt kontaktus.

the_one

Jā, viņa vēl teica,ka ceros,ka kāzas nebūs tāds balagāns kā kristības.

Šis ir nu tāds sviests, kā tā vispār var pateikt... Lai vai kā man nepatika lietas draugu kāzās, es pēctam ne muti neatvēru, lai kritizētu viņu dienu, teicu -paldies, ka uzaicinājāt piedalīties jūsu priekā. Godīgi sakot, man pēc šādiem tekstiem gribētos viņai pateikt, ka vienmēr jau ir izvēle nenākt, jo viss vienalga būs tā, kā jūs paši gribēsiet.
07.11.2014 10:51 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
bet nu es nebūtu sajūsmā no govju fona manās kāzu bildēs

jā, laukos kur skaties, tur govs :D kā tad :D Patiesībā govju ir palicis ļooti maz ;)!

Par tēmu - es saku, ko domāju, bet saku tā, lai neaizvainotu.
07.11.2014 10:52 |

Reitings 6040
Reģ: 09.03.2012
Es tagad nesaprotu - ja nesvin kazas Riigaa, tad taas ir paakju kaazas??? Drizak man shkjiet, kursh svin Riigaa kaazas? Parasti tak svin arpus, skaistos viesu namos, pilis, muizhas, ar skaistiem skatiem. Ja taa tad tikko atklaaju, ka ari man bus paakju kaazas :D
07.11.2014 10:55 |

Reitings 969
Reģ: 10.02.2013
Ienāca prātā, ka varbūt draudzenei vnk nepatīk vai piegriezies tas, ka viņa paliek tā kā dibenplānā :D Nu redz- Tev bērns, Tev kristības, Tev kāzas, a viņai nekā. Visa jūsu draudzība iespējams pēdējā laikā grozās ap Tevi, nevis viņu :D Protams, tas jau nav iemesls sākt "iedzelt", var pavisam normāli to pateik, draudzene jau saprastu. Nu vismaz manas draudzenes saprot (vai izliekas),kad es pasaku, ka man vajag off no viņu bērniem :D
07.11.2014 10:56 |

Reitings 5087
Vispār es iedomājos- rīkot kāzas Rīgā.. un ja vēl pa smalko.. tad kur- īrēt restorānu uz dažām stundām, viesnīcu, kaut kādu telpu Biedrības namā, Ğildē... nu nezinu, kaut kā stīvi un garlaicīgi šķiet, nerunājot nemaz par izmaksām.
07.11.2014 11:02 |

Reitings 6040
Nee, es zinu paari, kuri rikoja kaazas Rigaa restorana, bet tam bija iemesls, ka ligava 8.menesi un vinjiem bija svarigi appreceties pirms bernins ienaak pasaule. Bet tas bija tiri vakarinas ar gimeni un tuvakajiem draugiem. Pec bildem izskatijas skaisti.
07.11.2014 11:08 |

Reitings 6245
Reģ: 19.08.2009
Es tagad nesaprotu - ja nesvin kazas Riigaa, tad taas ir paakju kaazas???

Story, proootams! Tu vēl brīnies :-O? Rīga ir metropole un viss apkārt esošais ir dziļi, dziļi, dziļi lauki :D :-/
07.11.2014 11:12 |

Reitings 6040
Aij, arieta, tad es pa dziivi tada pakjene... Patik man daba,bus kazas arpus Rigas, kjeru sajutas, ne izradishanos... Vel brinos kaa ar mani kaads draudzejas, tadu pakjeni!! :D
07.11.2014 11:15 |

Reitings 5087
Man arī bija pilsētā, vakariņas restorānā tikai tuvākajiem. Pilnīgi cits koncepts, bet, ja gribētos tā ar radiem un līdz rītam- kādas alternatīvas? Vienkārši, lai the_one draudzene domā reāli, vai arī uzdāvina naudu:)
07.11.2014 11:16 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Piekrītu viedokļiem, ka svarīgs ir veids, kā savas domas/uzskatus/viedokli pasniegt.
Piemēram.. ja draudzene nopērt, manuprāt, briesmīgu kleitu, es nesākšu viebties un lasīt morāli.. tajā pat laikā paudīšu saaudzīgi to, ka, manuprāt, nav tas veiksmīgākais atradums. Viņa visu sapratīs un nebūs apvainojusies.

the_one, es gluži nezinu, kā draudzene izrāda to nepatiku pret Tava mīļotā cilvēka māti.. katrā ziņā, ja mana draudzene nesmuki izrunātos par drauga māti, es to uztvertu kā ''spļāvienu sejā'' un nespētu viņu vairs uztvert kā draudzeni.

Tevis aprakstītā meitene man atgādina tādu ar sevi pārņemtu untumainu bērnu, kas domā, ka pasaule tik ap viņu griežas. Ja tā baznīca tik ļoti kaitina, viņai jau roka no tā nenokritīs, ja kādu stundu tajā būs jāuzturās.. Adekvāts cilvēks, manuprāt, nečīkstētu par tādiem sīkumiem. Galu galā tās ir Tavas kāzas.. ne viņas.
07.11.2014 11:19 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Piekrītu arī Emmanuelles skatījumam uz jūsu attiecībām.. Man arī šķiet, ka tās vnk nomirs dabīgā nāvē.. :)
07.11.2014 11:21 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Nejau ganībās tusēsies, kā weee uzskata.

nu es to kā tādu piemēru .... un tas nebija tik kategoriski domāts

Nu ja kas arī manas kāzu svinības nebija Rīgā , bet pie Ikšķiles ;) Rīgā dzērām šampi un saraktījāmies , kā arī kārām atslēdziņu u.c aktivitātes ....

Bet nu cilvēki ir dažādi, citam patīk lauku baznīcas , citam tas šķiet vājprāts , teiksim es negribētu laulāties baznīcā , man šķiet tāds faaaaaaak ko es tur darīšu !? Bet tas , ka es tā domāju nenozīmē taču , ka mana draudzene nevarētu tur precēties ... Man bazīca nepatīk kā tāda neatkarīgi no tā kas tur notiek ....
Nu tas tāpat kā uz manām kāzām oktobrī draudzene ieradās mini melnā kleitā ar vasaras sandalēm !? Es gandrīz nokritu no smiekliem , bet nu lai taču dara kā grib ...
Vienkārši, es nemāku cepties un pārdzīvot dēļ tādiem sīkumiem , man vienalga kas citam patīk un , kas nē ... daru kā gribu, principā to arī gaidu no citiem ... vai nav vienalga ko es domāju, ka tik pašai labi .... nu kaut kā tā ....
07.11.2014 11:26 |

Reitings 8407
Nu ja kāzas kādā pilī, skaistā viesu namā vai pat Annas Hotel ir pāķiskas, tad es labāk precos pāķu stilā. :D

Rīgā kāzas var uzrīkot tikai par lieliem līdzekļiem, bet ārpus Rīgas jau par daudz mazāku naudu sanāk tikpat skaistas, ja ne vēl skaistākas. Tak lielākā daļa precas ārpus Rīgas, tāpēc pat nezinu kā tā var pateikt.

Kā arī katram savas vēlmes, it īpaši par kāzām nav ko stulbi komentēt, kad pati draudzene precēsies, tad taisīs kādas grib un Rīgā.

Kristībām vispār ir standarti ko tur dara, pat nezinu kā tās var būt balagāns vai baigā ballīte.
07.11.2014 11:31 |

Reitings 9917
nu es domāju kristīt, kad meitai būs divi gadi un būs ballīte, man tā šķiet pareizāk ...
07.11.2014 11:42 |

Reitings 3652
Hmm nu tiešām dažādi viedokļi. Laikam jau problēma manī. Es nevaru mierīgi uztvert tādus aizrādījumus. Jā, viņa pati no mazpilsētas un daba viņai nepatīk. Kempingi un teltis-nekad mūžā. Bet vai nevarētu paciesties?! Man arī daudz kas var nepatikt bet es tāpat ierastos uz kazam un dienu ar skabu seju nebojātu.
07.11.2014 12:06 |

Reitings 9917
nu es arī neesmu dabas cilvēks , kukaiņi , zāle, pļavas un sausās wc , nav man , bet es varu pieciest un nepievērst tam uzmanību , nav jau mūžīgi tur jādzīvo, domāju ,ka tava draudzene arī var pieciest un nebojāt Tev dienu ;)

Bet par to sportu , precīzi manas domas, es tiešām nesaprotu, kā var patikt un esmu ritīgi pārsteigta , ka vēl kāds domā tāpat :D
07.11.2014 12:16 |

Reitings 3652
Weee, nebūs ne sausās wc ne telšu. Viss civili.

Viņa sver pāri 120 kg. Nravitsa nenravitsa-potej moja krasavica.
07.11.2014 12:21 |

Reitings 15092
Svarīgi ir nevis tas, ko pasaka, bet KĀ pasaka.

Ja man jautā viedokli, es to arī pasaku. Bet vairāk kā savu subjektīvo uzskatu. Nu, piemēram, nevis "Ārprāts, cik briesmīgā vietā Tu gribi svinēt kāzas!" bet gan "Mhmm..skaidrs. Es sev gribētu svinēt labāk tur un tur, bet tā ir tava diena, ja Tev patīk, tad super! Ko varu palīdzēt?"

Bet mēs ar draudzenēm laikam esam ar līdzīgām gaumēm un nenāk prātā neviens tāds moments, kad domātu: Džīzas, kā viņa tā var vai kas viņai mugurā, utt.
07.11.2014 12:25 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits