Teikt visu,ko domā

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
Tas ir stāsts par mani un manu draudzeni vai jau "draudzeni".
Pēdējā laikā uzzinu viņas attieksmi pret daudzām lietām,par kurām īsti nejautāju. Kādu laiku atpakaļ viņa izteicās par to,ko domā par mani kā par māti,tagad es dabūju dzirdēt viņas domas par kāzām,lai gan es neprasīju viņas domas. Lai būtu skaidrāk, runāšu ar piemēriem. Viņa saka,ka cer, ka laulības nebūs laukos tajā un tajā baznīcā?! Es saku,ka būs gan. Prasa,kapēc ne Rīgā, kapēc svinības ne Rīgā, laukos ir pāķu stils utt. Tur nav ko darīt. Es paliku uz pauzes.. Es uzprasīju,vai viņa nerīkojas pašlaik ļoti nesmuki,ņemot vērā,ka pati grib apkārt visu pozitīvo un tagad man jādomā,ka viens ciemiņš kāzu dienā par visu raus degunu. Vinai ir nepatika pret mana drauga māti un skaidrs ,ka kāzās viņa būs, kas draudzenei ļoti nepatīk.
Mans mērs bija pilns. Pateicu,ja reiz viņa dzīvo pēc principa "kas galvā, tad uz mēles", tad es arī neklusēšu un arī izteicos.Pateicu to,ko nekad neteicu,jo uzskatu,ka tā ir lietas,ko nevar teikt. Finālā viņa pateica,ka toreiz,kad bija tajā baznīcā, nosolījās tur nekad neatgriezties. (apakšā ir stāsts par kristībām,kur arī viņai bija saskarsme ar mana drauga māti). Uzprasīju,ko tad tas nozīmē?! Vai nebrauks uz kāzām vai kā.Teica,ka vēl ir laiks,viņa nevar sniegt atbildi.
Ko gribu no jums? Gribu dzirdēt,vai jūs sakat visu visu ko domājat draudzenēm par jeb ko: par jauno kleitu, par draugu, par uzvedību?
06.11.2014 20:15 |

Reitings 8272
Reģ: 29.01.2009
A nevar kkada cela bernM mainit krustvecakus vai nemt vel kadus? Es tiesam negribetu savam bernam tik rupju un netaktisku sievieti par krustmati. Vina tacu visu laiku bazis visur savu degunu kur nevajag un , rupji sakot, apdirsis tevi no galvas lidz kajam.
06.11.2014 21:16 |

Reitings 1196
Reģ: 28.01.2013
Piekrītu Bantei šoreiz. Es jau kādreiz esmu izteikusi savu viedokli par normālu, jēdzīgu draudzību.. Tās arī ir attiecības, kas ir ilgušas gadus - neredzu nevienu iemeslu, kāpēc es nevarētu teikt, ko domāju, vai man nevarētu teikt, ko domāju. Pateikto uztveru kā faktu. Ja prasu - kā man kleita? Un man saka tizli, domāju, ka ir forši, ka kāds pasaka, ka tizli. Tāpat es esmu jautājusi, piemēram, tu taču nepirksi tur to un to somu? Jo man šķiet neglīta. Un tas vai pirks, vai nē, tā ir tikai draudzenes darīšana, bet mēs kontaktējamies un sakām, kā ir. Nereti citi cilvēki ir mīksčaulīgi, grib būt supertoleranti un vienkārši noklusē to, ko patiesībā domā. Es nedomāju, ka ar īstiem draugiem, ar kuriem kopā apēsta puda sāls, jāapietās kā ar jēlām olām - ja jautā (un kādreiz arī ja nejautā :D) jāsaka tā, kā ir. Tādā veidā mēs izzinam otru cilvēku, viņa domas, bet mums ir sava galva uz pleciem un viedoklis un ieteikumi jāpieņem tikai tad, ja mēs tam piekrītam. Nav nekādas jēgas no lišķējošām, taktiski klusējošām draudzenēm (ja vien nav tā, ka gribas kādu, ar ko apsriest slavenības vai vienkārsi paklačoties, bet šai būtnei savu domu nedrīkst būt). Viņai izteicās kaut kā ne tā par to, kāda tu esi māte. Nu un? Tā ir draudzenes interpetācija, bet tas, ka viņa tā domā, nenozīmē, ka viņai ir taisnība. Te jau vērpjās dikti efektīvas drāmas ar ''ar tādu es draugos nebūtu, utt.'' - man tā šķiet histēriska un par sevi nepārliecināta cilvēka reakcija uz lietām, kuras viņam ir nepatīkami dzirdēt. Ja nav lemts būt draudzenēm un ir reāli nepatīkama viņas klātbūtne un domas (nevs tikai tas, ka dažreiz viņa nav tik taktiska kā gribētos), tad tāpat jūsu draudzība nomirs dabīgā nāve.
06.11.2014 21:20 |

Reitings 3652
Hone, ok, soma, bet runa nav par kaut kādu somu. Runa laikam ir tiešām par negatīvā saskatīšanu visā ,ko daru. Jebkur taču var atrast kaut ko negatīvu.Tās pašas kristības. Būtu pāris cilvēki,nu fui, nebija svinīgi, prasti, kur muzikanti un trīsstāvīgā torte?! Kāzas Rīgā ( pasaules centrs). Kā visiem, izrādīšanās, nekā oriģināla, ērģeles par skaļu utt. Eju uz sportu. Nu drausmas, man nepatīk svīst,tas ir pretīgi (šis ir reāls gadījums). Es gaidu godīgu atbildi,kur tā iederas un arī tikai tad,ja jautā, nevis bāzt savas pieckapeikas visur,kur pagadās.
06.11.2014 21:34 |

Reitings 554
Reģ: 22.03.2013
The_one,kā es tevi saprotu. Vajag teikt taisnību,taču ne jau kā ar cirvi noskaldīt. Mana "draudzene" arī kā ar tanku ar to savu negatīvismu. Tas reiz apnīk,ka cilvēks ir mūždien īgns,tas slikti,šitas slikti,tas vispār pretīgi. Viens cilveks nevar ilgstoši izturēt tādu otra cilvēka attieksmi.
06.11.2014 21:40 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Man, piemēram, draudzība ir kaut kas ļoti nozīmīgs, man tās arī ir ļoti senas, pat no bernudārza laikiem-sanāk apmēram 24gadi:D
Tāpēc, ja tiešām tā varētu būt, ka viņas neapmierinātība un kritika ir viņas pašas nelaimīgās iekšējās sajūtas atspulgs- tad varbūt kaut kā jāpiedod viņai..jāpažēlo viņa vismaz iekšēji..zinu, tas ir ļoti grūti!
varbūt ar laiku, kad viņas dzīve nokārtosies, viņa visu pārvērtēs!
vnk, ja viņa ir draugs, tad arī ir jāspēj iziet cauri šādām nepatīkamām situācijām..draudzībā arī medz būt kritumi!
06.11.2014 21:56 |

Reitings 3652
Jackie,es uz to ļoti ceru. Dažās situācijās nodomāju "redzēs,kā tu rīkosies,kad tev būs vīrietis", bet atkal-nesaku skaļi. Iespējams,ka es pati par daudz noklusēju,bet nu es tā vairs nedarīšu,ja kaut kas no mūsu draudzības vēl paliks. Pati saka,ka nevēlas ar mani strīdēties,jo ir svarīga draudzība.
06.11.2014 23:08 |

Reitings 491
Reģ: 07.02.2012
Man nav tādu draudzeņu, kuras jūtas tik ļoti svarīgas manā dzīvē, ka uzskata, ka var noteikt visu manā vietā vai tik uzkrītoši paust savu viedokli šādos jautājumos. Bija reiz tāda, taču ar šādiem cilvēkiem man nav pa ceļam un diezgan ātri nostādīju viņu paziņas statusā. ;D

Man tas pat liktos aizvainojoši. Protams, ir labi, ka spēj pateikt savas domas otram acīs, bet vai šādā situācijā tas ir tik vajadzīgs?
06.11.2014 23:23 |

Reitings 207
Reģ: 12.03.2014
Vienmēr draudzenei saku taisnību,BET lai kāda ir viņas izvēle tā ir viņas un būšu vienmēr kopā ar viņu.. :)
tāpēc jau esam draudzenes lai par visu izrunātu.. :)

bet Tava gadījumā neuzskatu ka viņa ir Tava īstā draudzene..viņa Tevi neatbalsta,bet saka ko viņa vēlas..
savas nebūšanas noliks malā un aizies uz kāzām,ja viņa ir draudzene :)
06.11.2014 23:33 |

10 gadi
Reitings 704
Reģ: 31.03.2012
Piekrītu Hone,
Manupraat, tik ilgi draudzeejoties, buutu jaazin, sava drauga labaas un sliktaas iipashiibas. Man vismaz taa ir, nekad neiedomaatos tagad suudzeeties, ka, teiksim, Anniņa atri apvainojas, jo es Anniņu paziistu jau sen, un esmu pienjeemusi to kaada vinja ir. Saprastu ja gadu buutu paziistamas. Vai arii ja vinja peekshnji taada kljuust, tad uzaicinaatu uz sirsniigu sarunu, kas noticis. Vispaar nesaprotu, kaa var beernam par krustmaati likt cilveeku, pret kuru pashai tik daudz negaaciju.
07.11.2014 07:37 |

Reitings 5726
Reģ: 27.08.2011
Tās pašas kristības. Būtu pāris cilvēki,nu fui, nebija svinīgi, prasti, kur muzikanti un trīsstāvīgā torte?! Kāzas Rīgā ( pasaules centrs). Kā visiem, izrādīšanās, nekā oriģināla, ērģeles par skaļu utt. Eju uz sportu. Nu drausmas, man nepatīk svīst,tas ir pretīgi (šis ir reāls gadījums).

Manuprāt, Tu daudzo gadu negatīvās piezīmes esmu salikusi vienā tekstā, vietā. Ja pa visiem gadiem tik maz vien negatīvu piezīmju, tad tas nekas daudz negatīvs nav.
Viņa tak nesaka- nepreci to vīrieti...vnk izsaka viedokli,ka labāk, vienkāršāk būtu,ja kāzas notiktu Rīgā, jo gan jau pati dzīvo Rīgā.
Ne visiem cilvēkiem patīk svīst, sportot:D
Tu jau pārspīlē un pārāk dramatiski uztver visu.
Protams,ka nepatiku pret drauga māti nevajadzētu izrādīt un raukt degunu, jo tā tak ir drauga māte un nevar gaidīt,ka viņa nebūs sava dēla kāzās, bet tā pārējais man liekas totāls strunts par ko Tu te sūdzies.
07.11.2014 08:19 |

10 gadi
Reitings 3547
Reģ: 09.10.2009
Man šķiet,ka viņai skauž. Neņem tādu ku*i galvā!

Neicini viņu uz kāzām!

Kāpēc tev bojāt savu dienu - taču zināsi, ko viņa domā tajā brīdī. Būs vien lieks uztraukums un sabojāts garastāvoklis!
No skauģiem jāturas pa gabalu!!!
07.11.2014 08:35 |

10 gadi
Reitings 4942
Reģ: 18.10.2009
ne vienmēr saku, citreiz ir labāk noklusēt
07.11.2014 08:41 |

Reitings 3548
Reģ: 19.04.2013
Nokritizēt somiņu vai sporta nodarbības un apdir$t tik nozīmīgus notikumus kā kāzas un kristības nav viens un tas pats. Autorei ir pirmais bērniņš, kristības ir tik īpašs brīdis, ko pāris rīko tā, kā pašiem patīk. Citi to dara klusāk, citi to dara skaļāk. Nosaukt tuva cilvēka izvēli par balagānu tikai tāpēc, ka draudzene savam bērnam rīkotu savādāku pasākumu, ir ne tikai netaktiski, bet pat necienīgi. Tas pats ar kāzām. Kāzās galvenie cilvēki ir līgava ar līgavaini, kuri arī izlemj kur un ar kādiem cilvēkiem šo svinīgo un bezgala īpašo pasākumu rīkot. Man vairāk liekas, ka draudzene iedomājusies, ka viņa ir centrālā persona šajos notikumos, jo viņa taču ir Draudzene 22 gadus. Apbrīnojams egoisms. the_one - iesaku arī tev izteikt visas savas domas draudzenei. Un ja viņa nespēs tās pieņemt, tad jau tā ir viņas problēma. Patiess draugs piedalītos kāzās un kristībās ar prieku, tikai lai sniegtu tev savu atbalstu un priecātos kopā ar tevi. Pat, ja pasākums neatbilst drauga gaumei. Vismaz es tā daru.
07.11.2014 09:26 |

Reitings 3652
Lollipop, es jau izteicu savas domas. Viņa atbildēja,ka es cenšos viņai iedzelt un kāpēc es tā daru. Pateicu,ka viņa rīkojas tieši tāpat pret mani un kā ir,kad tā dara. Man par mierinājumu sarunu izbeidza viņa ar,ja tā var teik,pozitīvo noti,ka nevēlas ar mani strīdēties,jo esmu viņas draudzene. Galvenais,lai es kāzu dienā esmu laimīga. Vai man jālūdzās,lai nāk..nē, es to nedarīšu. Es tagad gaidīšu kaut kādas izmaiņas viņas attieksmē.

Niftygirl, jā, tas ir gada laikā noticis,šīs izmaiņas.Tā kā tas laiks ir bijis īss salīdzinājumā ar kopējo draudzības laiku,tad arī ņēmu viņu par krustmāti,jo pat neskatoties uz šīm izmaiņām piemērotāku cilvēku nevarēju atrast.
07.11.2014 10:18 |

Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
vai jūs sakat visu visu ko domājat draudzenēm par jeb ko: par jauno kleitu, par draugu, par uzvedību?

Saku gan , man citreiz nepatīk ko viņas saka un viņām ko es , so ? katram sava galva un dara ko grib un kā grib , bet tapēc jau mēs esam draudzenes lai teiktu visu , kas uz mēles ... un tam ir meiteņu vakari ar šmpja upēm , lai to visu nolīdzinātu ....
Kātreiz man reibās manas draudzenes tētis , nu nopietni , tāds alkāns un lohs un !? tā arī acīs viņam teicu , lai pat nesveicina mani ... , bet atdzīstu , ka esmu šerpa un ne vienmēr ievēroju klasiskās pieklājības formas ....
07.11.2014 10:26 |

Reitings 3328
Reģ: 14.02.2013
Reizēm ne tik nozīmīgi ir KO saka, bet KĀ to pasniedz!!!
07.11.2014 10:30 |

Reitings 9917
Eju uz sportu. Nu drausmas, man nepatīk svīst,tas ir pretīgi (šis ir reāls gadījums).

es arī līdzīgi domāju, nekad nedomāju, ka vēl kāda var domāt tāpat :D :D
07.11.2014 10:32 |

Reitings 1603
Reģ: 22.06.2012
Man ar maniem draugiem vienmēr ir bijis tā, ka varam teikt droši viens otram, ko domājam, un cienam viens otra viedokli pat tad, ja tas ir pretrunā ar paša domām. Es pēc dabas esmu ļoti tiešs un nebūt neesmu tāds diplomāts, kā mani redz forumā. Varu mierīgi bieziem vārdiem izmest kādu nopietnu tekstu. Psiholoģija apakšā ir tāda, ka no malas mēs jau sevi neredzam un kas tad, ja ne draugs, pateiks viedokli kā tas izskatās no malas? Tāpēc vien ir labi, ja draugi nav liekulīgi un saka tieši acīs savas domas pat tad, ja tās nav pozitīvas.
Bet pilnīgi noteikti un jebkurā gadījumā ir jāpiedomā pie veida, kā tas tiek pasniegts. Mans ieteikums būtu arī Tavai draudzenei palūgt piedomāt pie formas, kā viņa informāciju pasniedz. Ir starpība starp "pāķu baznīcu" un paskaidrojumu cilvēciskiem vārdiem kāpēc šī baznīca viņai liekas tāda.
07.11.2014 10:35 |

Reitings 9917
es te tā padomāju , ka pa lielam , ja man kāda draudzene precētos laukos, es viņai arī 3 reizes pārprasītu vai ir pārliecināta , varbūt precas laukos, jo kaut kam nepietiek līdzekļu , varbūt es varu , kā palīdzēt !? Bet tas jau nenozīmē, ka es nepriecājos par viņu, vai , ka kāzās būsu rūgumpods, bet nu es nebūtu sajūsmā no govju fona manās kāzu bildēs :D
07.11.2014 10:38 |

Reitings 691
Reģ: 03.03.2013
Vina izpauz savu viedokli, tas arii izskatas ka viss. Varbuut nav patiikami, bet tapec jau mes visi atskiramies ar kaut ko savu, savadaku.
Draudzenem jau jabut manuprat taam,kas pateiks patiesiibu. Visu kaa ir, nevis liekulos,ka viss ir tik skaisti un labi. Tas pats attiecas arii uz pozitiivaam lietaam,piemeram ja labi izskaties, sanemis arii attieciigi labu komplimentu, nevis skausanu utm.
Isteniiba, tik daudz cilveeku apkart, kas nesaka komplimentus,lai gan patiesiibaa ieksaa apbriino, vai nu arii tiesi otradi pateiks,ka nav kaut kas labi. Sadi cilveki man tracina, patiesam.
07.11.2014 10:50 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits