Paliekot stāvoklī plānojot kāzas.. atliktu kāzas? pasteidzinātu?

Reitings 3647
Reģ: 26.12.2009
Esmu dzirdējusi daudzas sievietes nosodam līgavas, kas ar punci, baltā kleitā un ar plīvuru dodas pie altāra, bet ko darīt, ja pirms plānotajām kāzām paliec stāvoklī?

Kā jūs rīkotos?
05.11.2014 13:48 |

Reitings 5516
Reģ: 03.08.2013
Un, jā, mana mamma pirmoreiz precējās, kad pašai bija jau 2 bērni no iepriekšējām attiecībām, 7. grūtn. mēnesī, baznīcā, pie tam vēl tādēļ, ka ir ļoti dievticīga, laulību ceremonija bija ar visu dievkalpojumu. 40 gados - ak šausmas, ne? :D
05.11.2014 19:42 |

10 gadi
Reitings 3547
Reģ: 09.10.2009
Neprecētos ar punci. Ja būtu līdz(!) 3. mēnesim stāviklī - jā, bet ja redzētu jau punci, tad neprecētos. Piedzemdētu un pēc kāda laika tikai precētos.
05.11.2014 19:43 |

Reitings 527
Reģ: 26.03.2011
Vsp jau ja ir stāvoklī un precās, liekas, ka tas tiek darīts keksīša pēc, jo iekrita.

+

Pilnīgas muļķības.. Baznīca mūsdienās ir ļoti strauji attīstījusies (nerunāju par radikālajām sektām) un nekādu slēptu nosodījumu tur nav.

negribu maisīties ap cosmo aizliegto tēmu - aborti - bet tad kāpēc priesteri, un tas pats pāvests ir kategoriski pret abortiem? Kāpec katoļu priesteri vēl joprojām nedrīkst nodibināt ģimenes?
Jā, Luterāņi ir pielaidīgāki daudzām lietām, gan jau, ka tam pašam puncim pie altāra, jā vārdu sakot, arī. :)
05.11.2014 19:51 |

Reitings 5516
Mēs visi esam katoļi, Kashmira, un minētās kāzas ir notikušas katoļu baznīcā, arīu kristības, kur ar luterāņiem vispār nekāda sakara.

Runājot par abortiem - kāpēc valsts to neatbalsta? Jo tas bieži vien ir nevis vajadzības/ varēšanas/veselības jautājums, bet gan bezatbildības sekas. Kāpēc, lai to atbalstītu? Bez tam aborts ir pilnīgā pretrunā ar Baznīcas jēgu un saturu kā tādu. Bet tiešām nevajag visu jaukt vienā maisā - šeit nav runa par abortiem un priesteru laulībām, bet gan par parastiem cilvēkiem, kas vēlas laulāties baznīcā. Tu sabiezināji krāsas šajā jautājumā, es tev ar savu pieredzi centos parādīt, ka tu pārspīlē. Punkts. Savā dzīvē Tu vari rīkoties pēc saviem ieskatiem un sirdsapziņas.
05.11.2014 19:59 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
negribu maisīties ap cosmo aizliegto tēmu - aborti - bet tad kāpēc priesteri, un tas pats pāvests ir kategoriski pret abortiem? Kāpec katoļu priesteri vēl joprojām nedrīkst nodibināt ģimenes?

Es saprotu to būtību, kāpēc baznīcas, mācītāji, priesteri ir pret abortu. Bet laiki mainās. Vēl nesen Vatikānā noritēja pārrunas kā baznīcās būtu nepieciešams runāt par tēmu sekss un izsargāšanās. Tas tā, Tavai informācijai. ;)
05.11.2014 20:03 |

Reitings 7143
Reģ: 13.04.2012
Precētos. Datums jau ir noteikts, viss ir procesā. Būtu līgava ar vēderu.
Atzīšos, ka palikšana stāvoklī, kopš kāzu plānošanas sākuma, man ir viena no lielākajām bailēm :D Nopirku skaistu kleitu un negribētos to tā arī neuzvilkt :D

Reitings 3652
Reģ: 26.10.2012
kashmira,sen biji pie mācītājiem parunāt? Es piektdien biju un tieši aborta tēmu aizskāru.Tik ļoti kategoriski viņi nav pret abortiem,ir izņēmumi.
Gimeni nodibināt viņi nevar,jo viņiem Jēzus ir paraugs un Jēzum nebija ģimenes, bet ne par to ir stāsts.
Vispār tas uzskats,ka precās dēļ bērna ir novecojis, manuprāt. Gana piemēri ir redzēti,ka ar bērnu attiecības starp sievieti un vīrieti nesalāpīsi un dēļ bērna tagad reti kurš precas. Precas, jo bērns paatrināja procesu pārsvarā.
Cik cilvēki ir nosodoši.. un kādam tādas ir draudzenes,kuras aiz stūra nosodīs,ja nebūs kas pēc grāmatas.

Reitings 527
Es tikai atbildēju uz
Baznīca mūsdienās ir ļoti strauji attīstījusies
, jo vienkārši neredzu tās straujās pārmaiņas.

es tev ar savu pieredzi centos parādīt, ka tu pārspīlē.
Tas ir galvenais iemesls, kāpēc vispār tādas diskusijas un forumi iekš cosmo pastāv - kaut ko vienmēr kādam pierādīt, ka viņam NAV taisnība. :)
Nu ok. Kādam pierādīji, kādam ne. Jauki, ka labāk palika.
05.11.2014 20:04 |

Reitings 1741
Reģ: 29.01.2009
pecējos kad bija nepilni 3mēneši, nebija nekas redzams, un tieši pēc toksikozes biju labi nometusi svariņu, lielākā ciemiņu daļa nemaz nezināja ka esmu stāvoklī un lielija cik smuki esmu notievējusi preks kāzām :D
dejoju līdz rītam, un viss bija forši, arī ja nebūtu stavoklī vienalga daudz nedzertu, jo redzeju pāris jaukas līgaviņas kuras piemaucās pālī un tas bija pretīgi
05.11.2014 20:07 |

Reitings 5516
Tas ir galvenais iemesls, kāpēc vispār tādas diskusijas un forumi iekš cosmo pastāv - kaut ko vienmēr kādam pierādīt, ka viņam NAV taisnība.
Nu ok. Kādam pierādīji, kādam ne. Jauki, ka labāk palika.

Ak, nomierinies. :D Tu vienkārši izspēri muļķīgu stereotipu, pieņēmi to par faktu, un pasniedzi tā arī citiem. Lai meitenēm nešķistu, ka tā tiešām ir un sapņu kāzas nu jāaizmirst, es Tev oponēju. Ņemot vērā, ka tev patīk pārmesties no vienas tēmas uz otru īpaši nespējot argumentēt savu viedokli, tas arī nebija īpaši grūti.

, jo vienkārši neredzu tās straujās pārmaiņas.

Esi interesējusies par Baznīcas politiku vai gaidi, kad tev priesteris Tev atnāks uz mājām un pateiks: "Tā, Kashmira, tagad vari taisīt abortus uz velna paraušanu, mēs neiebilstam!"
05.11.2014 20:18 |

Reitings 12651
Reģ: 29.01.2009
Citu nosodīšana - tas nav man, man ir vienalga, kā citas precas - ar punci, bez punča, ar lielu bērnu, ar mazu bērnu, whatever.

Ja pašai gadītos, visticamāk kāzas atceltu, neesmu no tām, kas uzskata, ka bērns drīkst dzimt tikai laulībā, taču kāzu pasākumu, savukārt, vēlētos kā lielāko ballīti ever, līdz ar to gribētu precēties, nedomājot par to, ka nevaru vairāk par vienu glāzi vai tml. + tam visam - gan jau normāli pastresotu arī pirms kāzām, nedomāju, ka tas nāktu par labu bēbītim. :)
05.11.2014 22:02 |

Reitings 527
Ņemot vērā, ka tev patīk pārmesties no vienas tēmas uz otru īpaši nespējot argumentēt savu viedokli, tas arī nebija īpaši grūti.

:D
Vai man katrā diskusijā būtu jāiesniedz argumentēta eseja?

Esi interesējusies par Baznīcas politiku vai gaidi, kad tev priesteris Tev atnāks uz mājām un pateiks: "Tā, Kashmira, tagad vari taisīt abortus uz velna paraušanu, mēs neiebilstam!"

wtf tiešām. Kur es kaut vienā vietā minēju par abortiem kā avārijas kontracepciju?
05.11.2014 22:07 |

Reitings 1903
Reģ: 25.04.2010
Es laikam atliktu kāzas.
1) Gribu, lai viss būtu perfekti, ja es to visu sasteigtu, būtu stresā, lai tikai viss izdodās un būtu dusmīga, ja kaut kas svarīgs noietu greizi.
2) Neesmu bijusi stāvoklī, bet domāju, ka pirmajā trimestrī fiziski slikti justos, pēc tam es ar lielu punci negribētu tādu pasākumu, kā arī man gribētos šampanieti iedzert, bet esot stāvoklī es diez vai to darītu. Kā arī domāju, ka es ātri nogurtu, vai arī apzināti ietu agrāk gulēt, bet to es negribu darīt savā kāzu dienā :D

Uzskatu, ka kāzu atlikšana nav nekas slikts, savā ziņā bērns ir arī attiecību pārbaude, es labāk izšķiros neprecējusies nekā jau precējusies attopos, ka tas nav mans cilvēks. Kā arī, ja bērns ir paaudzies nedaudz, nu, piemēram, 3 gadi un vairāk, viņu var jauki iesaistīt procesā :)
05.11.2014 22:12 |

10 gadi
Reitings 8160
Reģ: 29.09.2009
Zinu vienu draudzeni kura precējās ar jau lielu punci un viņa bija tik laimīga!! Staroja un smaidīja! Prieks skatīties uz jauno pāri! Tas ir katrai individuāli. Citai būs svarīgi ballēt,citai atkal emocijas! :)
05.11.2014 22:18 |

Reitings 527
Es gan neesmu bijusi stāvoklī, bet grūtniecības periodā vai nav tā, ka sievietes ir pārāk emocionālas? Es laikam bez apstājas varētu sākt raudāt aiz laimes, un tas man liktos šausmīgi, jo ar bez visām hormonu svārstībām esmu emocionāls cilvēks :D Tad tā biežā čurāšana un baltā kleita. Atkal neērti.
Kādai ir pieredze, ar ko padalīties?
05.11.2014 22:22 |

Reitings 2804
Reģ: 07.10.2012
Baznīca mūsdienās ir ļoti strauji attīstījusies (nerunāju par radikālajām sektām) un nekādu slēptu nosodījumu tur nav.

Tieši tā. Priesteri tagad, vairums, ir jauni un saprātīgi, nebūt ne naivi, kas negaida, ka katrs pāris, kurš laulājas, ir nevainīgs. Un kā bērnu var uzskatīt par apkaunojumu?! Nē, nu ir varbūt cilvēki ar putniem galvā vai izcili veco domāšanu, bet pat mana vecmamma, kas uz baznīcu iet katru dienu un priecātos, ja visi viņas bērni un mazbērni lūgtos 3x dienā, ir neizsakāmi priecīga par savu mazmazbērnu, kurš nav dzimis laulībā un maz ticams, ka tādas kādreiz būs.
05.11.2014 22:38 |

Reitings 4628
Reģ: 06.07.2013
Nu gan atradušas, par ko kaunēties :D Neko sliktu nedomāju par līgavām-grūtniecēm. Es pati arī droši vien tādā situācijā gribētu salaulāties pirms bērniņa piedzimšanas. Es gan netaisos laulāties baznīcā, tāpēc arī no nosodošiem skatieniem būtu paglābta :D
06.11.2014 00:18 |

10 gadi
Reitings 4416
Reģ: 08.10.2013
Es gan neesmu bijusi stāvoklī, bet grūtniecības periodā vai nav tā, ka sievietes ir pārāk emocionālas? Es laikam bez apstājas varētu sākt raudāt aiz laimes, un tas man liktos šausmīgi, jo ar bez visām hormonu svārstībām esmu emocionāls cilvēks Tad tā biežā čurāšana un baltā kleita. Atkal neērti.
Kādai ir pieredze, ar ko padalīties?

Pirmkārt, būtu veselīgi izmest Holivudas sniegtos stereotipus par grūtniecēm no galvas, jo katra grūtniecība ir tik ļoti individuāla. Pat vienas sievietes 2 grūtniecības var būt kā diena pret nakti.

Jā, es grūtniecības laikā biju vairāk emocionāla, bet arī diezgan harmoniska pārējā laikā kā jebkad iepriekš esmu bijusi.
Ar čurāšanu nekādu izmaiņu nebija :D Visas grūtniecības laikā tikai 1x cēlos naktī, lai ietu uz labierīcībām un tajā pašā naktī braucām uz slimnīcu satikt savu mazuli.
Pēc sarakstīšanās ceremonijas devāmies mini izbraukumā pa Eiropu. Vienā no dienām nostaigājām 15km pa pilsētu. Vīrs bija vairāk saguris kā es. Savā otrajā trimestrī piedzīvoju ellīgu enerģijas uzplaukumu. Uzvedos kā vāvere ritenī, kas nespēja nosēdēt vienā vietā ilgāk par minuti. Gribēju iet dejot, ceļot utt. Bija reizes, kad vīram nācās man atgādināt par augošo punci, lai atturētu mani no burtiskas skriešanas un lēkāšanas pa ielu :D
06.11.2014 00:31 |

Reitings 3296
Reģ: 26.08.2009
Man būtu pilnīgi nospļauties, ko kaut kādas sievietes domātu par mani un manu punci baltā kleitā. Tādas domās arī pēc dzemdībām un vispār - vienmēr. Tādām arī manās kāzās nebūtu vietas, jo šo pasākumu esmu iztēlojusies tādu, ka klāt būs tuvākie un feinākie cilvēki, ko pazīstu, nevis bars ar svešām un puspazīstamām klukstēm no sērijas "ka tik vairāk cilvēku".
Līdz ar to atkrīt arī nenormālā plānošana. Ticu, ka var uzrīkot feinas kāzas pa mēnesi vai diviem, ja galva strādā. Pa tiem 2 mēnešiem puncis arī vēl nebūs īsti acīs krītošs, vēl var dancot un smieties visas nakts garumā. Daudzas iespējams būs pārsteigtas, bet kāzas var nosvinēt arī nedzerot. Un tik forši - nākamā rīta brokastīs visi mokās ar paģirām, bet līgava (ideāli arī ja jaunais vīrs) žirgti un smuki :)
06.11.2014 00:47 |

Reitings 491
Reģ: 07.02.2012
Es laikam kāzas atliktu, kāzu plānošanas stresa dēļ. Parasti man vajag, lai viss ir perfekti un labi, tādēļ par visu mēdzu uztraukties (ja vēl ņem vērā manas veģetatīvās distonijas izpausmes ;D). Un domāju, ka tas stress galīgi nenāktu mazulim par labu.
06.11.2014 07:32 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits