Ārste man ieteica padzert kāliju. Devos uz aptieku, jautāju,bet visi uz mani jocīgi paskatījās un teica,ka tādu poti saņem tikai zīdaiņi ar K vitamīnu.
Man aptiekā piedāvāja 'Vita K2'. Ārste saka,ka man derēs.
Vai tiešām tas K2 ir tas pats kālijs? Man lasot aprakstu - kkas neiet kopā.
Tiešām kālijs kā uztura bagātinātājs pieaugušajiem nav nopērkams?
Murra,
apjautājies homeopātiskajā aptiekā, bet.. vai tu esi pāŗliecināta, ka tev ārsts ieteica kāliju??? Es arī būtu izbrīnīta, jo man zīdainim kāliju deva homeopāts, lai apturētu asinosanu. Kālijs pieejams tādas mazās, mazās bumbinas mazā daudzumā homeopātiskajā aptiekā.
Ēd kāpostus un būs tev kālijs.
Uzturbagātinātājos tas tāpat ir tik niecīgā daudzumā, ka nav vērts rīt to ķīmiju. Kāliju ļoti labi var uzņemt arī ar ēdamām lietām uzturā.
Kālijs kopā ar magniju ir bezrecepšu medikamentā Panangin. Kālija joni vieni paši nevar veikt savu darbu organismā bez Magnija. Nopērkams jebkurā aptiekā, ja nav uz vietas, palūdz lai pasūta.
Uzturā ieteicams lietot rozīnes, aprikozes, vīnogas, kāpostus, kāļus. Bija vēl citi produkti, kurus neatceros.
izcila lapa! :)
world-population.net/food/lv/v17 (sorry, ka nav aktivais links, esmu caur telefonu)
daudz kalija ir juras kapostos, kartupelos, parastajos kapostos.
Maaksliigi njammaats kaalijs var izraisiit peekshnju naavi. Varbuut taapeec arii nav tik izplatiiti uzturbagaatinaataaji ar K.
K vitamins noteikti nav tas pats kas kaalijs, tachu tie pilda liidziigas funkcijas (kauli, muskulji, asinis). Googlee atradu, ka K2 - tas ir K vitamiins, kas atrodas dziivniekos (galja, olas, piens), bet K1 ir K vitamiins, kas naacis no augu valsts.