Rozā kvarcs ir akmens, kam piedēvētas mīlestības nesēja spējas. Tas palīdz atvērt sirds čakru, tādējādi ļaujot tajā ienākt mīlestībai- dod nēsātājam vairāk pašapziņas (no sērijas, es esmu tā vērts,lai tiktu mīlēts), palīdz ļauties emocionalitātei, gādīgumam, rūpēm, dziedē emocionālās rētas utt- jebšu dara labu sievišķīgajai, ar mīlas peripētijām saistītajai pusei mūsos- gan attiecībās ar citiem,gan pašam ar sevi.
Līdz ar to šis akmens noderēs tiem,kam problēmas ar uzticēšanos, kādu iemeslu dēļ neizdodas atvērties cilvēkiem, trūkst apziņas, ka esmu tā vērta, lai cilvēki tuvotos utt.
Rozā kvarcs NAV auna birthstone, bet gan vērša. Auns ir Uguns zīme, Marsa pārvaldībā- maigs,dūmakains rozā akmentiņš nav tas, kas viņu enerģiskajai dabai komplimentēs. Dimanti, rubīni, hematīts, bloodstone, topāzs.
Savukārt vērsis- Zemes zīme, sievišķās planētas Venēras pārvaldībā- lūk, šiem gan rozā kvarcs ir birthstone un jānēsā, lai šai sūri strādājošajai,pragmatiskajai un apņēmīgajai zīmei ļautu vairāk ieklausīties sirdī un atbrīvoties. Maigs un balansējošs akmens šai zīmei, kas ir tik praktiska,ka vajadzīgs šis romantiskais akmens, lai ļautos emocionālajai pusei,ko pragmatiskā puse var nomākt.
Ja vēlies akmeni,kas palīdzētu darbā ar sirds čakru, tad labāk lai iet turmalīns! Google saka,ka rozā turmalīns arī esot auna akmens.
p.s zinu,ka ekstrasensu cīņā vakarvakarā tieši par rozā kvarcu runāja, bet tur jau acīs krīt,ka puisis nav auns pēc horoskopā :D
par to,ka kvarcs ir kvarcs un visi viņi vienādi- nezi,nezi- nav lasīts,ka kādai zīmei īpašais,enerģiju balansējošais akmens būtu ieteiktas smiltis. jo smiltis tas pats kvarcs vien ir, taču šeit nereti tieši šī krāsa (tb, nelielais ķīm. savienojumu piejaukums),kas ir tas,kas akmenim dod šo dziedinošo spēku. (līdzīgi kā homeopātija)