Plovs

 
Reitings 336
Reģ: 16.05.2014
Par cik pašai plovs negaršo tad tāpēc nekad neesmu viņu gatavojusi. Tad nu ir pienākusi pirmā reizē kad jāgatavo -draugs vakariņās grib plovu. :D
Varbūt varat ieteikt kādu elementāru, bet garšīgu plova recepti? :)
Skatījos i-netā recpetes, bet tur kaut kā neviena īpaši tā neuzrunā.
17.10.2014 08:38 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
weee, nav tādas precīzas receptes plovam.. dažādās kultūrās to atšķirīgi gatavo :D Ne jau tikai Gruzijā šis ēdiens ir tradicionāls :D
17.10.2014 11:55 |
 
Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Mums maajaas arii plovs tiek gatavot tikai chuguna katlaa:D vispaar taa garsho plovs, it sevishki ja tas sanaak taads loti irdens un ass!! receptes man gan nav diemzheel)
17.10.2014 11:58 |
 
Reitings 15092
Reģ: 29.01.2009
Vispār plovs ir uzbeku ēdiens. :)

Es mēdzu taisīt tikai fikso versiju, ko meitenes te jau sākumā minēja - rīsi, gaļa + tomāti, burkāni, tomātu pasta vai kāds dārzeņu lečo. Man garšo labāk nekā "Uzbekistānā" ēstais autentiskais plovs. Bet ja gribās īsto, tad ir apmēram tā kā stellaglmr raksta.
17.10.2014 12:05 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
Nav precīzas tāpat kā paella'ai, bet ir vairāki priekšnoteikumi bez kuriem plovs nav plovs ;)
17.10.2014 12:11 |
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Atsevišķās valstīs ir dažādi nosacījumi.. Plovs (pilaf).. vispār tulkojumā vairākās valodās nozīmē ''rīsi''.. :D
17.10.2014 12:14 |
 
Reitings 9917
Reģ: 24.05.2012
:D lai jau tā butu , no rīsu ēdieniem priekšroku dodu spāņu paella, tā kas pareizi gatavota, pareizā pannā , ne no rimčika ;)
17.10.2014 12:16 |
 
Reitings 1804
Reģ: 29.05.2014
 
Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
weee, man arī garšo, spāņu draudzene ir meistars tajā!!! Tiesa.. ja būtu jāizvēlas starp uzbeku plovu un paellu.. plovs uzvarētu :D
17.10.2014 12:21 |
 
Reitings 2302
Reģ: 13.06.2011
Varu piedāvāt mana vīra recepti.

Nepieciešam":
Tvaicēti rīsi 500 g.
Cūkgaļas krūtiņa (cik nu gaļīgu gribās tik ņem)
Viens liels sīpols
4 lieli burkāni
4 sarkanās paprikas
3-5 tomāti
Tomātu mērce (parasti aiziet 0.5 burciņa)
5 ķiploka daiviņas
Garšvielas

Sagriez gaļu, liec katliņā sautēties, kad gaļa jau paliek balta, liec klāt sasmalcinātu sīpolu, nemaisi, lai pasautējās, pēc minūtēm 5 apmaisi un liec klāt sarīvētus burkānu, atkal nemaisi, pasautē piecas minūtes un tāpat dari ar papriku un tomātiem. Kad jau gaļa palikusi mīksta, liek klāt tomātu mērci, garšvielas (pipari, sāls, vegetta). Atkal sautē kādas 5 minūtes. Seko līdzi, lai paprika būtu mīksta. Tikmēr citā katlā liek'vārīties ūdeni - 1.5 l. Kad ūdens jau vārās gaļu liek ūdenī un klāt ber rīsus. Tā vāra aptuveni 20-30 minūtes regulāri apmaisot. Īsi pirms beigām pieliek dažas lauru lapas, pāris piparus un ķiploka daiviņas (veselas). Kad jau noņem no plīts, ietin katlu lielā dvielī un ļauj visam ievilkties kādu pusstundu. Voilā. Plovs gatavs, ideāli garšo ar majonēzi. :)
Ceru, ka daudz maz saprotami uzrakstīju. :D
17.10.2014 12:23 |
 
Reitings 610
Reģ: 01.05.2011
Jap,Seliina,to ar mineeju pašaā teksta sākumā :D tas skaitaas muusmājas plovs. Tik daudz variaaciju par šo tēmu ir :)
17.10.2014 12:27 |
 
Reitings 36
Reģ: 20.10.2014
Caw visam ka ir saja portla un seko lidzi jaunumiem..jus visas esat super!!Un beidzot es esmu nolemusi spert soli uz prieksu un esmu izveidojusi pati savu majas lapu(blogu) http://ieej.lv/LALzU es ceru ka jums patiks un busu loti prieciga ja kada no jums velesies sadarboties ar mani! Starp citu 21 manas majas lapas apmekletaja kas uzzspiedis Like sanems jaunu Apple iphone 5s Balta krasa pilna iepakojuma!! http://ieej.lv/LALzU
20.10.2014 22:34 |
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!
   
vairāk  >

Aptauja

 
Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits