beernu sishana

Reitings 1195
Reģ: 17.04.2012
Jautaajums mammaam, vai esiet blaavushas,uzshaavushas saviem berniem ? Kaapeec ?
Vai atbalstaat beernu maacishanu jeb paarmaaciishanu ar siksnu ? Un visbeidzot, kaa bija jums beerniibaa?
13.10.2014 15:59 |

Reitings 2342
Reģ: 29.01.2009
Neon, ir tāda lieta kā sociālās normas - noteikti uzvedības modeļi, ko atzīst lielākā daļa sabiedrības. Šīs normas tālāk tiek pilnveidotas, līdz kļūst par tiesību normām - secīgi, iegūst juridisku spēku. Latvijā, par šo tēmu runājot, tas ir Bērnu tiesību aizsardzības likums, kurš reglamentē bērna tiesības un pienākumus. Tur ir skaidri minēts, ka bērnu fiziski sodīt nedrīkst. Tas, ka Tu to dari, tas, ka to darīja Tavi vecāki, vai tas, ka to dara Pēteris, nemaina šīs normas juridisko spēku. Tu pati pārkāp SEV uzliktos rāmjus, sodot bērnu par VIŅAM uzlikto rāmju pārkāpumiem. Cik tas ir loģiski? :)

Un atbildi, lūdzu, uz manu jautājumu par piemēra rādīšanu. :)
14.10.2014 22:59 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Tad nu jautājums cosmo psiholoģēm- kā rīkoties šādās situācijās? Laikam atkārtošos, bet es neesmu no tām mammām, kuras nopērk kaut ko, kas bērnam ienācis prātā, tikai lai būtu miers. Nepadodos šādām psihošanām un nepiekāpjos. Bet vai tikai ar to būs pietiekoši, lai bērns saprastu, ka ar šādām histērijām neko nepanāks?

Psihologe neesmu, bet uz pieskataamajiem ir nostraadaajis, ka es noseezjos blakus un liidzi bljauju nelabaa balsii, vicinos ar rokaam un uzvedos tieshi taapat kaa beerns. Beernam paliek kauns (vai apmulst, vvz kas daraas vinju galvaas) par mani un vinjsh paarstaaj. Tiesa, ir arii jaabuut pofigistiskai uz apkaarteejo reakciju. Domaaju, ka nostraadaa visvairaak fakts, ka tai vietaa, lai pieveerstu beernam uzmaniibu, ko vinjsh tieshi arii veelaas panaakt, pieaugushais pats sariiko histeeriju un ir aiznjemts ar sevi. Siicis saprot, ka vinjam uzmaniiba nepienaaksies un ka jaamierina pieaugushais.
14.10.2014 23:03 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
pera mani maz, za to visvisadi morali iespaidoja, apvainoja,apsaukaja.

Man liidziigi. Shtrunts par dazhiem pelniitiem peerieniem, kuri bijushi un kuri man noteikti neradiija traumu, zato kaadus tik vaardus un epitetus neesmu atklausiijusies par sevi... Labaak buutu vairaak peerta par reaaliem nedarbiem, nevis dzirdeejusi visu to, ko naacaas dzirdeet.
14.10.2014 23:03 |

Reitings 2342
Krista, kāpēc domā, ka pēc uzšaušanas bērns ņems un rimsies? Iespējams, ka vēl nopietnāk vēlēsies mazuli nomušīt, jo viņa dēļ saņēmis uzšāvienu.

Vecaaki ziidaini ucina, bet kaut kaa tas piemeers nenostraadaa.

Būtu dīvaini, ja tas nostrādātu.
14.10.2014 23:05 |

Reitings 2342
Bērna cieņu un godu arī nedrīkst aizskart. Ja tagad Jūs atzīstat, ka tas ir atstājis rētas, kāpēc domājat, ka Jūsu paceltā roka tādas neatstās Jūsu bērnam? Jūsu subjektīvās pārliecības dēļ, ka neatstās? Kā par to varat būt drošas? Gan jau Jūsu vecāki arī nedomāja, ka rētas būs.. bet ir.
14.10.2014 23:07 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Gan jau Jūsu vecāki arī nedomāja, ka rētas būs.. bet ir.
Man nav :D
14.10.2014 23:10 |

Reitings 2342
Cormeum, prieks par to. :) Bet es uzrunāju dāmas, kuras atzinās, ka rētas ir palikušas. Fakts paliek fakts, ka šobrīd, kad cilvēks vēl ir mazs, to nevar paredzēt - būs vai nebūs.
14.10.2014 23:13 |

Reitings 9169
Bērna cieņu un godu arī nedrīkst aizskart. Ja tagad Jūs atzīstat, ka tas ir atstājis rētas, kāpēc domājat, ka Jūsu paceltā roka tādas neatstās Jūsu bērnam? Jūsu subjektīvās pārliecības dēļ, ka neatstās? Kā par to varat būt drošas? Gan jau Jūsu vecāki arī nedomāja, ka rētas būs.. bet ir.

Bla, bla, bla. Dari ko gribi, taapat buus kaada itkaa reeta. Cilveeki paaraak daudz seezj un rakaaajaas sevii, meklee greekaazjus saviem kompleksiem un neveiksmeem. Nebuus reeta deelj peeriena, buus fiziska reeta no pakljuushanas zem mashiinas. Nebuus reeta deelj taa, ka mammiite visu laiku staastiija, cik beerninjsh ir labs, toties buus reeta uz muuzju jo mammiite nepelniija pietiekami, lai nopirktu iphonu. Taapat arii buus reeta beernudaarzaa, kad citam beernam buus lielaaka mashiiniite, kaadu biezjaak samiiljos audzinaataaja un buus reeta no ljaunaa daktera, kursh ieduura ar adatu. Taas visas ir mulkjiibas. Par iistaam reetaam var runaat tad, kad tiek regulaari beerns sists, pazemots, nevis kad reizi dziivee dabuujis ar siksnu, vai teevs divreiz nosaucis par idiotu.
14.10.2014 23:24 |

Reitings 2342
Pēc inteliģentā bla, bla, bla, saprotu, ka nav vērts ar Tevi diskutēt, jo ir divi viedokļi - Tavs un nepareizais. :D
14.10.2014 23:27 |

Reitings 16391
Reģ: 09.10.2011
Cilveeki paaraak daudz seezj un rakaaajaas sevii, meklee greekaazjus saviem kompleksiem un neveiksmeem.
+++
14.10.2014 23:30 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
Krista, mājās esot, esmu mēģinājusi arī "sākt raudāt", jāsaka,ka tajā reizē nostrādāja. bet uz ielas, veikalā diez vai es būtu gatava šādi izpausties. jau tāpat pietiekoši daudz skatienu tiek vērsts mūsu virzienā- gājienā līdz mājām n-tās reizes garāmgājēji ieminējās, ka kurpītes nav. un puķu tantiņa sāka žēlaboties, ka bērnam taču saule spiež acīs. (tas man sakāpināja vairāk nervus, nekā mazā histērijas, jo veikalā pie mašīnas saules vēl nebija, bet omītes jau vnm labāk zina)
un vispār- vai šādu metodi ir normāli piekopt?! kā to iztulko bērns-varbūt nodomā, ka normāli ir tā kaligāt, ja jau mamma arī tā dara?!

vispār- viegli ir pateikt tām, kurām bērnu pašām nav,ka viņas jau savējos audzinās "'ļoti pareizi", bet, kad tev reāli ir tas bērns, jāpieņem lēmumi, tad ir grūti saprast, kurā brīdī kā labāk rīkoties, lai iegūtu respektu no bērna puses pret sevi un citiem pieaugušajiem...
14.10.2014 23:33 |

Reitings 4617
Reģ: 02.06.2012
Krista, tas piemērs ir baigi labais.:D Vēl man vienreiz nostrādāja tāds gājiens, kad bija jāpieskata pāris hiperaktīvi sīči, es ierosināju "spēli", ka visiem mums tagad ir maksimāli jāārdās, jālēkā, jāpabļauj utt., rezultātā "uzdevums" tika pildīts kādu minūti, pēc tam viņiem etuziasms kkā pārgāja, laikam tad, ja ārdīšanās tiek atļauta un vēl ierosināta, tas nav vairs tik intersanti:D
bet nu tas tā, kam patīk neordinārās pieejas, gan jau no pedogoģijas skatupunkta pilnīgs feils:D
14.10.2014 23:34 |

Reitings 9169
Pēc inteliģentā bla, bla, bla, saprotu, ka nav vērts ar Tevi diskutēt, jo ir divi viedokļi - Tavs un nepareizais.

Tu mani saprati pareizi. Ir dazas lietas, uz kuraam man ir nemainiigs viedoklis gadiem un esmu 100% paarliecinaata par savu taisniibu (tieshi taapat kaa tu esi paarliecinaata par saveejo, ka tas viens peeriens izaudzinaas ljaunu kriminaalo kadru). Pie taa arii paliksim, ja vien neveelies pienjemt maneejo skatu punktu kaa saveejo.
14.10.2014 23:36 |

Reitings 4617
p.s. bija domāts, ka pēc tās minūtes viņi vispār sēdeja klusi un mierīgi:D
14.10.2014 23:37 |

10 gadi
Reitings 832
Reģ: 02.10.2010
un es arī piekrītu, ka
Cilveeki paaraak daudz seezj un rakaaajaas sevii, meklee greekaazjus saviem kompleksiem un neveiksmeem.

man apkārtējie cilvēki ir pierādījuši to, ka tie, kuriem agrāk ir grūtāk klājies, bijis daudz pārdzīvojumu un rētu, šobrīd ir tikuši daudz tālāk un ir daudz stiprāki par tiem,kuriem viss "caur mīlestību", "bez raizēm" nācis.
14.10.2014 23:37 |

Reitings 2342
tieshi taapat kaa tu esi paarliecinaata par saveejo, ka tas viens peeriens izaudzinaas ljaunu kriminaalo kadru

Lasi/klausies vairāk, ko otrs raksta/runā, tad uztversi domu, jo Tevis apgalvoto neesmu izteikusi. Fantāzija pārāk attīstīta? :) Un Tev veltīto komentāru apzināti noignorēji, jo, acīmredzot, īsti nebija, ko teikt, tā vietā iestarpināji izsmeļošo bla, bla, bla palagu.

Un nē, es nekādā gadījumā nevēlos pieņemt Tavu redzējumu. Neuzskatu, ka SEV uzlikto rāmju pārkāpšana, sodot bērnu par VIŅAM uzlikto rāmju pārkāpumiem, ir racionāla, pareiza un loģiska rīcība.

Lai jauks vakars. Dodos pie miera.
14.10.2014 23:43 |

Reitings 11996
Reģ: 15.03.2013
Dari ko gribi, taapat buus kaada itkaa reeta. Cilveeki paaraak daudz seezj un rakaaajaas sevii, meklee greekaazjus saviem kompleksiem un neveiksmeem.

Jaa, tagad tas ir tik moderni - kashaaties sevii, grimt paardomaas, "straadaat" ar savu raksturu, mekleet kaut kaadu uuberkrutu dziives jeegu, vainot savaas neveiksmees vecaakus, skolasbiedrus, koleegjs u.tml. Tik daudziem ir diivainas rudens un pavasara depresijas, kas nav reaalas depresijas, bet taads filozofisks untums, par to cik dziive ir smaga un gruuta...

Nekad nebuus labi! Per vai neper, vienmeer atradiisies kaads, kuru shaada situaacija neapmierinaas. Taapeec ir jaadomaa kritiski, nevis jaapakljaujas bara teorijaam vai ljoti vispaariigiem likumiem.

P.S. Biju uzraktiijusi komntaaru ieprieksh, bet dators nogljukoja... Tad nu vairs neatkaarotshos.
14.10.2014 23:44 |

Reitings 4617
Nu, jā, tā bieži ir! ja vien viņi pārāk neiegrimst sevis želošanā un sūrās dzīves apcerēšanā, kā jau te tika minēts))
14.10.2014 23:45 |

Reitings 4617
tas bija domāts scarlet komentāram
14.10.2014 23:46 |

Reitings 9169
n Tev veltīto komentāru apzināti noignorēji, jo, acīmredzot, īsti nebija, ko teikt, tā vietā iestarpināji izsmeļošo bla, bla, bla palagu.

Jaa, noignoreeju, jo domaaju ka izteicos pirms tam pietiekami skaidri par to, ka bailju iedveshana var aptureet beerna riiciibu, ja nekas cits nepaliidz.
Manaa galaa ir atljauts beernam viegli uzshaut ar atveertu plaukstu pa dupsi vecumaa no 2 liidz 12 gadiem, taapeec sev uzliktos raamjus nepaarkaapshu.
14.10.2014 23:53 |

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits