Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

negribu darbu

Reitings 26
Reģ: 09.10.2014
Man ir bakalaurs, šobrīd strādāju un krāju naudu maģistram un ph.d. labā ārzemju universitātē. Ļoti vēlos iegūt šo izglītību.

Taču es negribu darbu. Nedomājiet, ka gribu sēdēt mājās un audzināt bērnus, un likt vīram maksāt par maniem solārijiem - tieši pretēji. Negribu arī bērnus, un arī precēties īsti ne. Tikties ar vīriešiem jā, attiecības līdz mūža galam un precēties ne. Gribu dzīvot sev un dzīves baudīšanai.

Kāda ir līdzīgā situācijā? Kā mēģināt to risināt?
09.10.2014 18:49 |

Reitings 9169
Reģ: 23.02.2012
Piemēram, puzuks, kurš saka, ka viņa negrib strādāt normālu darbu, jo viņa ir zinātnes cilvēks, studē jurisprudenci un es viņai ieteiktu paskatīties, ko dara viņas lektori un cilvēki, kas sarakstījuši grāmatas, pētījumus utt., ko viņa lasa. Nu es nezinu, vai tur atradīsies kāds tāds cilvēks, kurš teiks šādus vārdus - gribu baudīt dzīvi, tāpēc aizgāju akadēmisko ceļu. Nu kaut kā absurdi tas skan, šķiet, ka meitenes, kuras saka, ka ir radītas zinātnei, īsti neizprot, ko tā kalpošana zinātnei īsti nozīmē.. Vai arī es kļūdos? Nu varbūt.

Viena no manaam profesoreem ir vaarda tieshaakajaa noziimee zinaatnes cilveeks. Vinja darbojaas zinaatniskajaa laboratorijaa, veic peetiijumus, ir sarakstiijusi vairaakas graamatas, pasniedz lekcijas, aktiivi darbojaas pa konferenceem, patreiz ieguust otru graadu utt. Vinjas darba diena ir videeji 13-14 stundas dienaa. Taada dziives baudiishana un laiskoshanaas nemaz nesanaak.
12.10.2014 00:13 |

Reitings 26
Reģ: 09.10.2014
Mani godīgi sakot arī izbrīnīja tie komentāri par vieglo dzīvi akadēmijā, jo akadēmijā kā reiz konkurence ir ārkārtīgi liela, un darba nesamērīgi daudz. Jā, vienkāršam lektoram ir pāris lekcijas, bet šie lekciju plāni jāsastāda, klāt ofisa stundas, konsultācijas, studentu darbu labošanas utt. Tas parasti ir vairāk nekā 8h darba diena. Par profesoru slodzēm nemaz nesāksim runāt.
12.10.2014 00:24 |

Reitings 5119
Reģ: 29.01.2009
Es jūtos līdzīgi tajā ziņā, ka uzskatu, ka tas nav normāli, ka, rupji rēķinot, 5 dienas jāstrādā un tikai 2 brīvas. Īpaši, ka vairumam cilvēku darbs ir kā nasta.
Cilvēks dzīvei nav radīts, lai to pārciestu un tikai nedaudz prieciņa brīvdienās saņemtu.
12.10.2014 01:08 |

Reitings 244
Reģ: 10.05.2013
Piekrītu tēmas autorei. Piekritīšu arī tām, kas rakstīja, ka tieši darbs cilvēku notrulina. Jo pēc darba es vienmēr gribu tikai ēst, kādu filmu, varbūt aiziet uz bāru. Kad man ir daudz brīva laika, tad gan gribu ļoti daudz lasīt, iet uz izstādēm un publiskajām lekcijām, nodarboties ar kaut ko. Strādājot laika nav galīgi nekam.
12.10.2014 18:18 |

Reitings 1638
Reģ: 20.09.2010
maotse - un kādēļ nedari darbu, kas prasa pašizaugsmi tādā veidā ? Lasīt, mācīties u.t.t. ?

Mani arī, tāpat kā autori, nepatīkami izbrīna steretipi par dažādiem darbiem. Akadēmiskā vide un ierēdņa darbs nebūt nav tāda medusmaize, kā te pasniedz .. Bet nu protams, ka VISI ierēdņi tik dzer kafiju no 9iem līz 5iem un VISI pasniedzēji lasa lekciju no sladiem, kas sagatavoti pirms 5 gadiem :D

Darbs dara darītāju. Lai laiku piepildītu saturīgi, ne vnm par to ir jāsaņem alga naudā. Tāpat arī .. ne viss, par ko maksā, attīsta un veido cilvēku. Māksla, manuprāt, ir kā jau allaž, kkur pa vidu, bet bez zināmas sevis disciplinēšanas .. reti kas prātīgs sanāk.
16.10.2014 23:16 |

Reitings 2336
Reģ: 29.01.2009
Atrodi darbu, kas tev patīk, un tev nekad nebūs jāstrādā.
16.10.2014 23:24 |

Reitings 675
Reģ: 07.09.2012
.Primavera, Tev vēstule
27.10.2014 18:43 |

Reitings 939
Reģ: 14.09.2012
Tieši dēļ tā ka nepatīk citiem vergot un tas neliekas normāli, ar vīru ir mazais privātais biznesiņš.
Izbraukuma tirdzniecība!
Strādājam jau tā 4gadus.
Atceros kā ofisā sēdēju un gaidiju 5dienu un tās 2brīvdienas paskrēja tik ātri.
Un atkal gaidi brīvdienas.
Tagad izbaudu dzīvi. Ir pa visam savādāk. Ar mīļoto varam būt kopā.
Strādājam kad gribam(dienas cik gribam)
Izbtaucam cikos gribam laiku kārtojam paši sev no tā cik naudu grib nopelnīt.
27.10.2014 19:02 |

Kārtot pēc: jaunākā, vecākā

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties vai autorizēties, lai pievienotu atbildi!

vairāk  >

Aptauja

Vai forumā publiski vajadzētu rādīt arī negatīvos vērtējumus (īkšķis uz leju) komentāriem?
  • Jā, jāredz arī negatīvie vērtējumi
  • Nē, lai paliek redzams tikai pozitīvais vērtējums
  • Nezinu, nav viedokļa
  • Cits