es zinu, ko gribu gribu atvert savu firmu un dzīvot zaļi
cilvēkus, kuriem ir ļoti tuva akadēmiskā karjera, taču viņi tiešām strādā. Publikācijas, pētnieciskie darbi, pasniegšana universitātē utt. Paralēli tam algots darbs pie kāda vai savs bizness attiecīgajā jomā, jo jābūt apritē un jāpelna nauda
Un pat satiekot draugus-par ko jums parunaat? Vinjiem interesanti staasti no darba dziives, piedziivojumi karjeraa kaapienaa, bet tev- shodien nolakoju rozaa nagus un nopirku 2 kreklinjus. Ilgterminjaa draugiem ar tevi nebuus interesanti un tu buusi forever alone- viena kino, viena kafejniicaa, viena klubaa...Nu vai tad draugi runa tikai par darbu? Citu tematu nagv? Kini,radio, tv, teatris, izstades, un etc. Es par darbu nerunaju vai min u maz, koleģus neaprunaju un par klientiem info man nav tiesibu izpaust.
Es gan gribu straadaat, darbs manai dziivei pieshkjir kraasas, apmierina manu vajadziibu peec pashrealizaacijas, liek justies vajadziigai un noziimiigai.
Un pat satiekot draugus-par ko jums parunaat? Vinjiem interesanti staasti no darba dziives, piedziivojumi karjeraa kaapienaa, bet tev- shodien nolakoju rozaa nagus un nopirku 2 kreklinjus. Ilgterminjaa draugiem ar tevi nebūs interesanti un tu buusi forever alone- viena kino, viena kafejniicaa, viena klubaa...
bet noteikti gadiem tā nevarētu.Kādēļ ne?
Primavera - priekš kam tev doktorantūra????
Tā kā drīz vien nagu nolakošai un krekliņu pirkšanai atrastu domubiedrenes!
Ja prasības pret dzīvi materiālajā ziņā ir puslīdz pieticīgas, tad var mierīgi dzīvot no ienakumiem, ko nodrošina lekciju lasīšana, retu reizi kāda publikācija. Paralēli tam algots darbs un savs bizness attiecīgajā jomā, piemēram, filosofiem, parasti nav. Bet ar visu to, darbs ir interesants, papildus ienakumus, kad ievajagas, var atrast, ir konferences, raksti... Nevajag parspīlēt, tie mani paziņas, kas stradā akadēmiskaja vidē, nemaz nestrādā vairāk, kā "parastie biroja cilvēki". Manuprāt, ja "dzīves baudīšanai" nepresās lieli ienākumi, tad akadēmiska vide ir labs risinājums.
un kur ir kino vakari, koklēšanas privātstundas, nedēļas nogales izbraucieni, veikbords un diskusijas ar draugiem galu galā? to visu arī dara strādājoši cilvēki.